Linux telepítése USB flash meghajtóra

Operációs rendszercsalád

 • A nux különböző típusú külső meghajtókra telepíthető. Nem csak USB-kulcsok, hanem USB-stickek is használhatók a telepítéshez. Ilyen adathordozóról történő indításkor
 • A nux a számítógép hardveres erőforrásait használja, és az eredményeket a cserélhető lemezen tárolja. Szakértőink elmondják, hogyan készítsünk USB flash meghajtót “zseb” operációs rendszerrel.

  Előkészítés

  A kiválasztott disztribúció betöltése után

 • A számítógépen két USB-stickre lesz szükség. Készítsen bootolható mentési adathordozót az egyikről, és telepítsen operációs rendszert a másikra.

  Használja az ingyenes Rufus programot a bootolható lemez létrehozásához, letöltve azt a hivatalos Rufus weboldalról. Az íráshoz csatlakoztatott pálca az “1” jelű területen jelenik meg. A “Select” gombbal pozicionálja az ISO-képet

 • nux a merevlemezen. Az írási opciókat a program automatikusan kiválasztja. Kattintson a “Start” gombra az ablak alján.

  A rádiógombot a nyíl által jelzett pozícióba kell állítani a meghajtó telepítéséhez a meglévő operációs rendszer befolyásolása nélkül.

  Keresse meg a “dev/sdc” meghajtót a meghajtók listájában. Amint a képernyőképen látható, a pendrive FAT32 fájlrendszerrel rendelkezik. törölnie kell ezt a partíciót, hogy újra használni tudja. Válassza ki a “dev/sdc1” sort, amely megmutatja a meghajtó méretét. Nyomja meg a duplán jelölt mínusz jelet.

  Ezzel törli a flash meghajtó partícióját, és “szabad helyként” jelöli meg. Nyomja meg a “plusz” jelet (a képernyőképen egy kettős jel) a külső meghajtó manuális particionálásához.

  Először hozzon létre egy otthoni partíciót. A felhasználói információk tárolására szolgál. Az ehhez szükséges helyet úgy kell elosztani, hogy a gyökérpartíciónak legalább 6 GB-ot kell elfoglalnia. Állítsa be a méretet az 1 jelölésű mezőben. A fájlrendszer típusának módosítása az alapértelmezett ext4-ről a naplózást támogató ext2-re. Állítsa be a “/home” csatolási pontot a megadott listából való kiválasztással. Fejezze be a műveletet az “OK” gombra kattintva.

  Hozzuk létre a gyökérpartíciót ugyanígy. Az eggyel jelölt mezőben ne változtasson semmit, és hagyja meg a maradék szabad területet. A fájlrendszer módosítása ext4-ről ext2-re. Válassza ki a “/” csatolási pontot a “3” feliratú legördülő listából. Fejezze be a particionálást az “OK” gomb megnyomásával.

  A következő képernyőkép a flash meghajtón létrehozott partíciós táblát mutatja. A “D” feliratú legördülő menü segítségével adja meg a “/dev/sdc” flash meghajtót a rendszerbetöltő helyeként. Nyomja meg a “Telepítés” gombot.

  Fogadja el a formázást és a meghajtó particionálását a fent létrehozott partíciókhoz.

  Állítsa be a rendszer felhasználónevét és jelszavát a zölddel kiemelt sorokban. A fennmaradó mezőket a varázsló tölti ki. Mozgassa az eggyel jelölt rádiógombot az automatikus bevitel pozíciójába.

  A fent leírtakhoz hasonlóan válassza ki az USB-pendrive-ra helyezett rendszer billentyűzetkiosztását. Állítsa be az időzónát a legördülő lista segítségével. Nyomja meg a “Folytatás” gombot a telepítési folyamat elindításához a külső meghajtóra.

  Az operációs rendszer képességeinek bemutatása a művelet részét képezi.

  Egy felugró ablak tájékoztatja a felhasználót a telepítés végéről. Nyomja meg a dobozos gombot, és indítsa újra a számítógépet, és használja az USB-pendrive-ra telepített operációs rendszert.

  Végül

  A szakértőink által adott lépésről-lépésre történő útmutatásokat követve létrehozhat egy operációs rendszerrel ellátott USB-sticket

 • nux és szükség szerint használja.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: