Windows 7 Teljesítményindex

A teljesítményindexet a beépített rendszerértékelő szolgáltatás határozza meg öt fő paraméter alapján. A benchmark futtatása nem egy teljes értékű benchmark, de képet ad a számítógép képességeiről. Szakértőink elmondják, hogyan ellenőrizheti a Windows 7 teljesítményindexét, és hogyan fejtheti meg az eredményeket.

Index megtekintése

A számítógép pontszámának megtekintéséhez két helyen is megteheti ezt. Az általános rendszer tulajdonságai és teljesítmény alkalmazásban.

Nyissa meg a Windows Intézőt az egyikkel jelölt oldalmenüre kattintva. Kattintson a “Tulajdonságok” gombra az eszköztáron.

A vezérlőpanel alkalmazás megnyitásakor az aktuális teljesítményindexet egy nyíl jelzi.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “control” szót a szövegmezőbe. Indítsa el a rendszer vezérlőpanelét az “OK” gomb megnyomásával.

Keresse meg a képernyőképen megjelölt részt az általános beállítások listájában. Egyetlen kattintással nyissa meg.

Az applet ablakban, az egység által jelzett területen a számítógép értékelésének öt kritériumára vonatkozó információkat láthatja. Az összindex megfelel a legalacsonyabb pontszámot kapott elemnek. A kritériumlista jobb oldalán található, a képernyőképen látható nyíl pedig.

Mérés

A teljesítményindex csak akkor kerül meghatározásra, ha a számítógép a hálózatra van csatlakoztatva. Ez az asztali számítógépeknél megszokott, de az akkumulátorral működő laptopot fel kell töltenie.

Ha megváltoztatja a hardverkonfigurációt, a korábban meghatározott index szürke színűvé válik, és a táblázat felett megjelenik a teljesítmény újraértékelésére vonatkozó felszólítás. Nyomja meg a kettesével jelölt gombot, majd. Ha a konfiguráció nem változott, de az adatokat frissíteni kell, kattintson az oldalsó menüben a “3” jelű linkre.

A megnyitott ablak legfelső eleme a számítógép újraértékeléséért felelős. A keretben lévő hiperhivatkozásra kattintva elindul a teszt.

Az Aero felület kikapcsolása, a Windows megjelenít egy információs ablakot. A tetején található az elvégzett tesztek leírása. Az általános teljesítményt a zöld haladásjelző sáv kitöltése mutatja. A tesztelés ideje néhány percet vesz igénybe.

A minősítési mutató a folyamat befejezése után újra színes lesz. Kattintson a képernyőképen kiemelt linkre a részletes információk megtekintéséhez.

Az egyes pontok mellett a vizsgált alkatrész leírása található. A tesztszámítógép 4,5-ös általános pontszámát az operációs rendszer futtatásához szükséges minimális RAM-mennyiségnek köszönheti.

Összefoglalva

A szakértelem lehetővé teszi, hogy felmérje a számítógép teljesítményét és megtalálja a hardverkonfiguráció gyenge pontjait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: