A Sony és a Samsung TV márkák összehasonlítása | Találja meg a legjobbat

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a nagy márkák TV-modelljei nem igazán különböznek egymástól. De valójában van különbség, és ez a tény fontos azok számára, akik értik a technológiát, vagy legalábbis értékelik a kép minőségét, amelyet számos funkció egészít ki. Szakértőink részletesen elemzik a tévépiacot, és összehasonlítanak két tévémonstrumot: a Sony-t és a Samsungot. Inkább arról, hogy ki a jobb.

TV

A márkákról

A japán márka 1946-ban “született”, amikor két vállalkozó kedvű japán egy még ismeretlen, de hamarosan világhírűvé váló céget hozott létre. A Sony mindig is híres volt nemcsak készülékeinek megbízhatóságáról, hanem hihetetlen innovációjáról is, arról, hogy képes új piacot nyitni és azonnal meghódítani egy tökéletes minőség-ár arányú termékkel.

Az elmúlt években a vállalat visszaszorította az innovációt, és a termelés felfuttatását és a meglévő tévékészülékek népszerűsítését helyezte előtérbe. A fogyasztók a Sony termékeit elegáns és stílusos formatervezésük, a számos lehetőség és a magas építési minőség miatt értékelik.

A koreai márka a világ egyik legnagyobb ipari konszernjének számít a csúcstechnológiás audio- és videoberendezések, elektronika, háztartási gépek stb. gyártása terén. Bár a vállalatot a 30-as években alapították, a fenti termékeket csak több mint 30 évvel később kezdte el fejleszteni. A Samsung tévékészülékek elsősorban kiváló kezelőfelületük, színvisszaadásuk minősége és modellválasztékuk miatt népszerűek a fogyasztók körében.

A termék jellemzői

Nézzük meg a multifunkciós TV-k főbb jellemzőit, figyelembe véve a Sony és a Samsung márkák jellemzőit, amelyekre a fogyasztók leggyakrabban figyelnek.

Megjelenés

Mindkét márka mindig eredeti és néha szokatlan modelleket mutat be. A Sony például nemrégiben bemutatott egy egyedülálló A1E televíziót, amelynek nincs kerete – a telepítés után úgy tűnik, hogy egyszerűen lebeg a levegőben. A Samsung is szereti meglepni a fogyasztókat: a vállalat bemutatta a QLED TV-k sorozatát láthatatlan vezetékekkel és a kikapcsolt állapotban lévő falhoz való illeszkedés képességével.

Képernyő felbontása

F kijelzős TV modellek

  A HD továbbra is az iparági szabvány marad, bár a 4K kijelzővel rendelkező termékek fokozatosan piaci rést nyernek (a know-how kategóriából a megfizethető termékek kategóriájába kerültek). A Sony és a Samsung is kínál a fogyasztóknak olyan TV-modelleket, amelyek ebből a szempontból gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek.

  Operációs rendszer

  2015-től az összes Samsung tévé beépített Tizen operációs rendszerrel rendelkezik. Fő jellemzői a felhasználóbarát kezelőfelület (Smart Hub) és a különféle szoftverek. De nem minden rózsás: az előre telepített alkalmazásokat sajnos nem lehet eltávolítani. A Sony az Android TV operációs rendszert használja televízióiban. Előnyök: a Google Play alkalmazások elérhetősége, a beépített Chromecast technológia, amely lehetővé teszi a tartalom továbbítását a mobileszközről közvetlenül a TV-re.

  Mátrix típus

  A Sony márka aktívan használja az OLED képernyőket a TV-modellekben (fejlesztőjük egyébként az LG), míg a Samsung saját terméket fejleszt – QLED-kijelző, amelyet kiváló tulajdonságai és kiváló minősége különböztet meg.

  Smart-TV

  Mindkét márka kínálja ezt az opciót középkategóriás modelljeiben. Ezzel együtt jön “terhelésként” további alkalmazások, Wi-fi kapcsolat stb. támogatása.

  hang

  A Sony termékei a legtöbb ponton kétségtelenül felülmúlják a Samsung tévékészülékeit. különösen, ha a térhatású hangzásról és a hangminőségről van szó.

  A legjobbak összehasonlítása

  Hogy képet kapjunk arról, mennyire versenyképesek a szóban forgó márkák, hasonlítsunk össze néhány 2019-ben megjelent tévé modellt, amelyek a szegmensükben az élre kerültek.

  Termék neve

  Képernyő átlója, cm

  Felbontás

  Hang

  Smart TV

  További lehetőségek

  Népszerű modellek

  Samsung UE32J4000AU

  81

  720 F

   l HD

  Dolby Digital, sztereó

  hiányzik

  4

  Sony KDL-48WD653

  122

  1080 F

   l HD

  Dolby Digital, sztereó

  jelen

  7

  Új tételek

  Samsung UE40K6000AU

  102

  1080 F

   l HD

  Dolby Digital, DTS, sztereó

  jelen

  7

  Sony KD-65ZD9

  164

  4K UHD, HDR

  Dolby Digital, sztereó

  jelen van

  9

  Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

  TV

  Ha nincs tapasztalata az olyan termékek működtetésében, mint a jól ismert márkájú multifunkciós TV-k, a megfelelő kiválasztásának folyamata egyáltalán nem lehet öröm. Tehát ha a költségvetési szegmensről beszélünk… Rögtön meg kell érteni, hogy az ilyen készülékektől ne várjon szupernagy felbontást és megahangot. És a kép messze nem lesz ideális, mert a háttérvilágítás az olcsó modellekben csak a kijelző oldalaiba van beépítve.

  Elég jó minőségű, elfogadható áron kínál Samsung, de aztán megint, az ár a TV-k egy kicsit magasabb lesz, mint a költségvetési kategóriában. Ami a Sony-t illeti, a terméket borsos áron értékesíti.

  De a középkategória sokkal érdekesebb. Az egyik vagy másik modell kiválasztása közvetlenül az Ön alapvető preferenciáitól függ:

 1. Ha a színvisszaadás minőségét szeretné élvezni, akkor a Sony-t fogja előnyben részesíteni, de a Samsung kínálja a legjobb kontrasztot;

 2. Érdekli egy minőségi modell a 40 hüvelykes vagy annál kisebb képátlójú termékek között – a Samsung sokféle termékkel örvendezteti meg Önt;

 3. Ha minőségi térhatású hangzást és lédús hangzást szeretne, az első nyilvánvaló választás a “japán”;

 4. Kedveli a funkcionalitást, az innovációt – a Sony biztos, hogy tetszeni fog Önnek.

A prémium szegmens egy külön téma. Mindkét márka – a Sony és a Samsung szüntelenül javítja televízióit, hihetetlen újításokkal és luxus dizájnnal örvendeztetve meg a nézőket. Meg kell majd erőltetnie magát, hogy jó döntést hozzon. És mi megpróbáljuk megkönnyíteni a dolgát. Szóval, mi a jó a Sony prémium termékében:

 1. egyedi kialakítás;

 2. televíziók széles választéka;

 3. surround hangzás;

 4. építési minőség;

 5. bevezetett újítások;

 6. realisztikus kép.

A Samsung viszont hasonlóan kedvező tulajdonságokkal ruházza fel az elektronikai piacot:

 1. RAM-minőség;

 2. stílusos design;

 3. a különböző termékek nemcsak a szabványos, hanem a homorú képernyővel is;

 4. kiváló videojel;

 5. intelligens vezérlés.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: