A VVGng és a VVGng ls kábel összehasonlítása | Fontos különbségek

A VVGng tápkábel (vinil-vinil “csupasz” éghetetlen) egyenáram átvitelére szolgál 1000 V-ig terjedő feszültséggel vagy 660 V és 1000 V közötti feszültségű váltakozó áram átvitelére. Több rézvezetékből áll, vinil szigeteléssel és vinil burkolattal (köpeny), páncélozás nélkül.

Ezeket a kábeltermékeket az elektromos energia elosztására használják helyhez kötött berendezésekben. Két változatban kapható – VVGng és VVGng-ls. Nemcsak a lángokkal szembeni ellenállásukban különböznek, hanem néhány teljesítményjellemzőjükben is.

Mindkét változat egyvezetékes rézvezetékkel készül (alumínium változatok is léteznek, de más jelöléssel – a nevükben az “A” betű szerepel). A kábeltermékek műszaki és minőségi jellemzőit a GOST 31996-2012 szabályozza.

Ezeket a típusokat olyan helyiségekben és helyiségekben ajánlott használni, ahol nagy a tűzveszély. A nem éghető anyagokból készült hagyományos vezető útvonalak esetében használatuk felesleges lehet, bár minden a jellemzőktől és a helyszín sajátosságaitól függ.

A VVHng tápkábel jellemzői

A VVGng tápkábel jellemzői

A VVGGng tápkábelt a következő alkalmazásokban használják:

  1. Kábelek elvezetése a közműterületeken. Lakott területen engedélyezett a használata, de nem elterjedt;

  2. Megfelelő tálcákba helyezve;

  3. Áramvezető kábelek elhelyezése az épületeken kívül, de nem a szabadban.

A nem éghető tulajdonságoknak köszönhetően a kabátkamrás héj nyílt lánggal meggyújtható, de a láng nem terjed tovább az útvonal mentén.fontos!A VVGng sorozat fonott huzalai gyújtáskor meglehetősen nagy mennyiségű füstöt és maró gázokat bocsátanak ki – ezért nem ajánlott lakóövezetekben használni.

Elsősorban két változatban – négymagos és ötmagos – kapható. Az első esetben a keresztmetszete 90 mm2, a másodikban – 120 mm2. Léteznek más számú vezetékkel rendelkező megoldások is, de ezek nem túl elterjedtek.

A telepítés akár -15 Celsius fokos hőmérsékleten is megengedett. Amikor egy köteg szélsőséges hőmérsékleti körülmények között, akkor kell minden 100-150 méter telepíteni speciális fűtőberendezések áramvezető vonal.

A VVGGng-LS tápkábel jellemzői

A VVGng-LS tápkábel jellemzői

Alacsony füstölés VVGGNG-LS tápkábel (“LS” az alacsony füstöt jelenti) a lakóövezetekben való vezetéshez használatos. Elődjével ellentétben tűz esetén a hüvely nagyon kevés füstöt és maró gázokat termel. Ez az oka a kábel használatának.

Olvasson tovább  A teodolit és a szintező összehasonlítása | A legjobb meghatározása

Az alacsonyabb füstkibocsátás érdekében a zsugorcső alatt egy további réteg dinnyével töltött gumi található. Azonban vinilkapszulázott változatok is kaphatók. Mindkét esetben a köpeny speciális polimerekből készül, amelyek különböznek az elődjéhez képest.

A különbség a keresztmetszetben is rejlik. Négymagos VVGng-LS, 70 mm-es keresztmetszettel2, és ötmagos – 185 mm2. Léteznek egy-, két- és hárommagos konfigurációk, de ezek nem túl gyakoriak. A vezető minden esetben egyhuzalú.

Ezenkívül a VVGng-LS kábelek akár -25 Celsius-fokos hőmérsékleten is telepíthetők. De akárcsak elődjénél, fagyos körülmények között történő fektetéskor 100-150 méterenként a vezetéket speciális berendezéssel kell felmelegíteni.

Érdemes megemlíteni a VVG-FRLS kábeltermékek létezését is. Lényegében ugyanaz, mint ez az alfaj, de a jelölés egyszerűen más. Az FR a “Fire Resistance” (tűzállóság) rövidítése – lényegében ugyanaz, mint a “nem éghető”.

Vannak speciális változatok is – CP, amely -60 Celsius fokos hőmérsékleten is működik, és T, amely ellenáll a gombák károsító hatásának.

Következtetés

A következtetés nyilvánvaló. A VVGng alkalmas távvezetékek elhelyezésére a mezőgazdasági és műszaki létesítményekben, valamint a kültéren is. A VVGng-LS-t viszont lakóövezetekben, irodákban és közterületeken használják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: