A Kaleva és a Rehau ablakok összehasonlítása | Melyik a jobb?

A Kaleva és a Rehau által gyártott PVC ablakok a piacon a 10 legkeresettebb között vannak. Meg kell jegyezni, hogy a “Kaleva” orosz gyártó, míg a REHAU egy német vállalat márkája, amely szintén rendelkezik néhány gyártóüzemmel Oroszországban. Szakértőink elemezték a cégek termékeinek előnyeit és hátrányait, ami segít Önnek a megalapozott döntés meghozatalában.

Először is összehasonlító táblázatot adunk a Kaleva és a Rehau ablakok jellemzőiről

Jellemzők

Kaleva ablakok

Rehau ablakok

Profil osztály

A és B osztály

A és B osztály

Kamrák száma

3 és 5 kamra

3 és 5 kamrás, de elérhető 6 kamrás modell is

A tömítőhurkok száma

2 és 3 áramkörök

2 és 3 áramkörök

A profil megerősítésének típusa

Megerősítés alumínium profillal

Alumíniumprofillal megerősített, de egy innovatív, kompozit megerősítéssel ellátott modell is kapható

Ablakegység szélessége

70-80 mm

60-80 mm, de 86 mm széles

üvegezés vastagsága

40-54 mm

35-53 mm

Hőtranszmissziós ellenállási együttható (TDR)

0,71 – 0,92

0,62 – 1,05

Amint az a táblázatból látható, a két gyártó termékeinek jellemzői szinte azonosak, de a Rehau több olyan modellt is gyárt, amelyek teljesítménye felülmúlja a Kaleva rendszerét.

Mérlegelje a táblázatban felsorolt egyes jellemzők fontosságát az ablakok adott üzemi körülményei szempontjából.

Profil osztály

Profil osztály

Ez a jellemző a profil vastagságától függ, és két típusba sorolható – A és B. A B osztályú termékek falvastagsága 3 mm-nél kisebb, míg az A osztályú termékek falvastagsága 3 mm vagy annál nagyobb. A falvastagság befolyásolja a teljes szerkezet szilárdságát és a hőszigetelő tulajdonságokat. Ezért a B osztályú profilt főként a másodlagos helyiségek üvegezéséhez használt olcsó ablakok gyártására használják. A lakó- és munkaterületek üvegezésére A osztályú ablakokat kell használni.

A Kaleva és a Rehau mindkét profilosztályban gyárt ablakrendszereket.

Kamrák száma

Kamrák száma

Az ablakkeretek PVC profilokból készülnek, amelyek összetett alakúak és több zárt térfogatot – kamrát – alkotnak. A kamrákba zárt levegő természetes hő- és hangszigetelő, ezért minél több kamra van egy profilban, annál jobban véd az ablakrendszer a külső zajoktól és a helyiség hőveszteségétől.

A Kaleva és a Rehau alapmodelljeiben a kamrák száma 3 és 5 között változik. Egy német cég azonban gyárt egy 6 kamrás modellt.

A termékeket a kamrák száma szerint választják ki, a tér céljától függően, a megfelelő hőmérsékleti viszonyok fenntartásának fontossága, valamint a régió éghajlati viszonyai, amelyben az építést végzik. Például a loggiák vagy erkélyek üvegezéséhez a 3 kamrás profilokkal ellátott ablakok alkalmasak, a lakóépületekhez 5 kamrás szerkezeteket kell beépíteni, a messze északon épült épületben lévő helyiségek üvegezéséhez pedig a 6 kamrás Rehau rendszer használható.

Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy egy adott modell hangcsillapítási és hőveszteség-védelmi képessége nemcsak a kamrák számától, hanem más paraméterektől is függ – a profil szélességétől, a szigetelőüveg vastagságától és a tömítő ajkak számától, amit általában a hőátadási ellenállási együtthatóval (TDR) értékelnek. Így lehetőség van arra, hogy olyan modellt válasszunk, amely kevesebb kamrával, de több tömítéssel rendelkezik, ami jobb, mint a több kamrával és kevesebb tömítéssel rendelkező modell.

A tömítőhurkok száma

A tömítő körök, más néven tömítőszalagok, amelyek biztosítják a szilárd kapcsolatot a szárnyak és a keret között, kiváló minőségű gumiból készülnek. A gumi minősége és a beágyazás formája befolyásolja a tömítések élettartamát és az ablak általános képességét a zaj, a nedvesség és a hőveszteség elleni védelemre. A fogyasztói jelentések szerint a német cég tömítései jobb minőségűek.

Az összehasonlított cégek különböző ablakmodelljei 2 és 3 tömítő körrel vannak felszerelve.

A profil megerősítésének típusa

Az ablak nagyobb szilárdsága, merevsége és hőmérsékletváltozással szembeni ellenállása érdekében a PVC-profilokat zárt, U-alakú vagy L-alakú profilok vékony fémlemezzel történő behelyezésével erősítik meg. Mindkét gyártó ugyanazokat a profilokat használja a megerősítéshez, de a Rehau egy innovatív, polimer anyagokból készült megerősítéssel ellátott modellt dobott piacra, amely jelentősen csökkenti a termék teljes tömegét a szilárdsági tulajdonságok csökkenése nélkül.

Az ablakegység építési szélessége

A hangszigetelési tulajdonságok az ablakegység szélességétől, vagyis a profil mélységétől is függnek. A Kaleva cég 70-80 mm, a Rehau 60-86 mm profilszélességű modelleket gyárt. A német gyártó modelljei szélességükben különböznek, ami lehetővé teszi a termékek kiválasztását, amelyek a legjobban megfelelnek az adott régió sajátos éghajlati viszonyainak, ahol az építkezést végzik. Például a 60 mm széles beépítési szélességű ablakok jobban megfelelnek a déli régiók hővédelmi jellemzőinek, 70-80 mm szélességgel – Oroszország középső zónájához, 86 mm széles profillal – a messzi északi régiókhoz.

Szigetelő üveg vastagsága

Az üvegezés a fő ablakelem, amely az ablakszerkezet területének mintegy 80%-át foglalja el, ezért az üvegezésen keresztül a helyiség hőjének nagy része elvész, illetve a kívülről érkező zaj nagy része behatol. A hőszigetelő üvegegység 2, 3 vagy akár 4 üvegtáblából áll, amelyeket bizonyos szélességű távtartókkal kötnek össze, így egy, két vagy három légkamrát hozva létre.

A német vállalat 35-53 mm széles dupla üvegezésű ablakokat használ, a kalevai vállalat pedig 40-54 mm széles ablakokat. azaz a Rehau termékek szélesebb választékkal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy vékonyabb üvegezésű ablakokat válasszanak a kedvező árú üvegezési lehetőségekhez vagy a déli régiókban található épületekbe való beépítéshez, ahol az energiatakarékossági követelmények kevésbé szigorúak.

Hőátadási ellenállási együttható

A hőátadási ellenállási együttható vagy UTR egy olyan mutató, amelyet egy adott ablakrendszer szinte valamennyi paramétere befolyásol: a profilkamrák száma, a beépítési szélesség, a szigetelő üvegkamrák vastagsága és száma, a tömítő ajkak száma, a hőszigetelő ajkak száma, a hőszigetelő ajkak száma, a hőszigetelő ajkak vastagsága, a hőszigetelő ajkak száma és a hőszigetelő ajkak száma. minél magasabb az arány, annál jobb hő- és zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik az ablak. A Kaleva cég modelljeinek K = 0,71-0,92, a német gyártó ablakainak K = 0,62-1,05. azaz a Rehau szélesebb modellválasztékkal rendelkezik a KST-nél.

Összefoglalva:az összehasonlított gyártók ablakrendszerei megközelítőleg azonos teljesítményűek, és mindkét cég teljesen azonos modelljei közül lehet választani. A Rehau vállalat azonban néhány ablakrendszert szélesebb körű teljesítményjellemzőkkel gyárt, és ezért szélesebb termékválasztékot kínál.

Olvasson tovább  Akril és emulziós festékek összehasonlítása| A legjobb festék kiválasztása
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: