A Corvalol és a Valerian összehasonlítása | Határozza meg a legjobbat

A Valerian és a Corvalol jól ismert nyugtatók, amelyeket különösen az idősek használnak szívproblémák esetén. Különböző hatásmechanizmusuk és összetételük van, ezért bontjuk le a gyógyszereket, hogy lássuk, melyik a jobb.

Corvalol

Előnyök

Hátrányok

Kifejezett nyugtató hatás

Számos ellenjavallat a fenobarbitáltartalom miatt

Kis adagokban biztonságos

Súlyos következményekkel járó túladagolás veszélye áll fenn

Az egyik legnépszerűbb gyógyszer Oroszországban és Ukrajnában

Függőség és elvonás lép fel

A fenobarbitált számos országban betiltották

A Corvalol és az alkohol kombinációja szívmegállással fenyeget

Sok allergént tartalmaz

Valerian

Előnyök

Hátrányok

Teljesen biztonságos, ha rendeltetésszerűen szedik

Túladagolás esetén álmosság, általános rossz közérzet és gyengeség figyelhető meg

Szinte minden gyógyszertárban kapható

A hosszú távú használat csökkenti a hatást

Nincs ellenjavallata

Sajátos szaga van

Megfizethetőbb és könnyebben használható

A Corvalol gyógyszer leírása

Corvalol

A Corvalol nyugtató és nyugtató gyógyszer tabletta és csepp formájában kapható. Az ukrán Farmak vállalat gyártotta. Mentol, fenobarbitál, a-bromizovaleriánsav alapján.

Ez egy kombinált gyógyszer, amelyet 1960-ban fejlesztettek ki a Valokordin külföldi gyógyszer analógjaként. A bromiszovaleriánsavnak tulajdonított görcsoldó és nyugtató hatású. Az anyag a valeriána kivonathoz hasonlóan működik. Nagy dózisban a Corvalol nyugtató hatású.

A fenobarbitálnak kifejezett nyugtató hatás nélkül is van értágító hatása. A mentol viszont értágítóként és görcsoldóként is hat.

Kutatás és hatékonyság

A fenobarbitál a gyógyszerben pszichotróp. A Corvalol vény nélkül kapható, és nem tiltott, mivel kis mennyiségben tartalmazza az anyagot.

ForrásForrás: Az Orosz Föderáció kormányának 2011. március 30-i rendelete.06.1998 №681.

Oroszországban nem végeztek biztonsági vizsgálatokat a gyógyszerrel kapcsolatban.

Ellenjavallatok

A Corvalol alkalmazása ellenjavallt a készítmény elemeivel szembeni túlérzékenység esetén. Az emésztőszervek gyulladásos betegségeiben, súlyos máj- és veseműködési zavarokban, valamint májporfíriában sem írható elő.

Olvasson tovább  A klaritromicin és az amoxicillin összehasonlítása | Melyik a jobb?

A fenobarbitált tartalmazó gyógyszereket nem szabad akut szívrohamban szenvedőknek szedni. A Corvalol ellenjavallt kábítószer- és alkoholfüggőség esetén.

A kábítószer tartós használata függőséget okoz. A bróm mérgezés lehetősége is fennáll.

Szigorú javallatok mellett a Corvalol terhes nőknek orvosi felügyelet mellett adható. A szoptatási szakaszban, ha a Corvalol-kezelés szükséges, a szoptatást átmenetileg le kell állítani.

nyugtató

Mellékhatások

Elérhetősége és alacsony költsége miatt a Corvalolt gyakran használják nagy dózisban nyugtatóként. A gyógyszer rendszeres használatával valószínűleg neurológiai és kognitív hiányosságok alakulnak ki. A gyógyszer összetétele hátrányosan befolyásolja a szexuális funkciót, elnyomva azt. Az éjszakai álmokat hallucinációk kísérhetik.

Hosszan tartó használata függőséghez vezet, és megvonásakor elvonási tünetek jelentkeznek. Ebben az esetben pszichiáter vagy narkológus segítségére van szükség.

Ismertek fenobarbitál túladagolásos esetek 125 mg gyógyszer 3 napon át történő alkalmazása után. A Corvalolt sok függő kábítószernek tekinti.

A Corvalol hosszú távú alkalmazása a bróm felhalmozódásához vezet a szervezetben, ami mérgezéssel fenyeget. A legveszélyesebb következmény az alkohollal kombinálva – szívmegállás.

Adagolás

A Corvalolt szájon át kell bevenni. Az adagolás az állapottól függ, és egyénileg, a rendellenesség súlyossága és a tünetek súlyossága alapján kerül kiválasztásra.

Standard adag felnőtteknek 15-30 csepp 3 alkalommal étkezés előtt. Tachycardia esetén az egyszeri adag 50 csepp lehet. Gyermekgyógyászatban a betegség klinikai megnyilvánulásától függően legfeljebb 15 csepp adagban írják fel.

Ki alkalmas

A Corvalolt értágítóként és nyugtatóként alkalmazzák. Egyes szívbetegségek esetén felírható. Gyakran használják alvászavarok esetén.

Egyéb felhasználási javallatok:

 1. neurozisszerű állapotok;

 2. tachycardia;

 3. vegetatív rendellenességek;

 4. Fokozott ingerlékenység;

 5. markáns izgatottság;

 6. bélgörcs.

Valerian készítmény

Valerian

A nyugtató Valeriana oldat és tabletta formájában kapható a Medica-tól, Bulgária. Hatását az izovaleriánsav és az illóolaj jelenlétének köszönheti. A valeriána csökkenti az idegrendszer ingerlékenységét a kezelés során. A gyógyszer görcsoldó és nyugtató hatású. Ez utóbbi tünet lassú, de stabil. Vény nélkül kapható és nagyon népszerű.

Olvasson tovább  A Cetrine és a Claritin összehasonlítása | A legjobb meghatározása

A valeriána fokozza a görcsoldók és nyugtatók hatását. Enyhén vérnyomáscsökkentő hosszan tartó használat esetén. A valeriánát többféle formában használják gyógyszerként – tinktúra, kivonat, gyógynövény-alapanyag.

A tabletta hatóanyaga a valeriánagyökér szárított kivonata 30 mg. A belsőleges oldat alkoholt is tartalmaz.

Kutatás és hatékonyság

Tanulmányok kimutatták, hogy 100 mg alatti adagokban a valeriána kivonatnak nincs terápiás hatása. Egyszerre 300-1000 mg-os adagot célszerű bevenni. Egy randomizált vizsgálat, amelyben rossz alvásminőségű betegeknél a valeriána kivonat pozitív hatásáról számoltak be 3000 mg/nap dózisban. Az alvási szokások objektív és szubjektív javulásáról számoltak be.

Források:

 1. Donath F. et al. (2000) A valeriána kivonat alvásszerkezetre és alvási kvótára gyakorolt hatásának kritikai értékelése

 2. ty. Gyógyszerész-pszichiátria. – № 33.
 3. Ukrán orvosi folyóirat Chasopis, ¹ 3 (71) V-VI 2009.

Ellenjavallatok

A Valeriana ellenjavallt a következő állapotokban és betegségekben

 1. intolerancia a készítményben lévő anyagokkal szemben;

 2. Allergia a loncfélék családjába tartozó növényekre;

 3. Depressziós zavar, a központi idegrendszeri funkciók depressziója.

A valeriána súlyos májbetegségben, beleértve a már meglévő májbetegséget is, óvatosan alkalmazható. Terhesség alatt nem állnak rendelkezésre biztonsági adatok, ezért alkalmazása terhesség alatt nem ajánlott.

Mellékhatások

Mellékhatások

Nemkívánatos mellékhatások jelentkezhetnek az NS, az immunrendszer és a gyomor-bélrendszer területén:

 1. Reakció lassúság, álmosság, depresszió, csökkent munkaképesség, általános gyengeség;

 2. hányinger;

 3. Túlérzékenységi reakciók, hiperémia, viszketés, anafilaxiás sokk, csalánkiütés, angioödéma.

Túladagolás esetén olyan tünetek jelentkeznek, mint remegés, gyengeség, álmosság, fejfájás, tág pupillák, mellkasi diszkomfortérzés, hallás- és látászavarok. Ha az adagot nagymértékben megnövelik, ideiglenesen hagyja abba a Valerian szedését, és forduljon orvoshoz. Gyomormosás, enteroszorbensek kezelésére használják.

Adagolás

A valeriánát szájon át, étkezés után kell bevenni. A tablettákat egészben kell bevenni és bőséges folyadékkal meginni. Felnőttek és 12 éves és idősebb gyermekek számára az adag 30-60 mg, legfeljebb 4 alkalommal. A nyugtató használatának időtartamát az egyén határozza meg.

A valeriána fokozhatja a nyugtatók, fájdalomcsillapítók, görcsoldók, altatók és alkoholtartalmú italok hatását.

Ki a megfelelő

A valeriána kivonat tabletta és tinktúra formájában enyhe neurózisok, alvászavarok, idegrendszeri túlpörgés esetén javallott. A valeriánát álmatlanságban, stresszben szenvedők szedhetik. Enyhe szívproblémák esetén is segít.

Költségek és analógok

A gyógyszer

Költségek

Analógok

Corvalol

Cseppek 25ml – 15 rubeltől;

Tabletták #20 – 130 rubeltől

Valecard-Health;

Darvilol;

Carditab;

Corvaltab

Valokordin

Valerian

20 mg #10 tabletta – 14 rubeltől;

20 mg #50 – 40 rubeltől;

Tinktúra 25 ml – 18 rubeltől

A-Dystone;

Labopharm Antistress;

Valavit;

Valerian;

Valemont;

Valerica;

Méregtelenítés;

Insti;

Gastropin;

Zalenin cseppek;

Gerbion nyugtató;

Doppelgerz;

Dormiplant

Melyik gyógyszer a jobb?

A Valerian sok szempontból jobb, mint a Corvalol. Ez vonatkozik a biztonságosságra, a hozzáférhetőségre, a költségekre, a nemkívánatos tünetek kialakulására és az ellenjavallatokra. A Corvalolnak kifejezettebb hatása van, de számos kockázata is van.

A Corvalolt csak 18 éves vagy idősebb személyek szedhetik. A Valerianának nincs korhatára. Minden gyógyszer nagy dózisban mellékhatásokat okozhat.

A Corvalol számos országban tilos, így külföldön nem szedhető. A valeriána minden gond nélkül szállítható. Kevesebbe kerül.

Nyugtatóként vásároljon Valerianát tinktúra és tabletta formájában. A Corvalol csak orvosi javaslatra alkalmazható, ha a valeriana kivonat nem éri el a kívánt hatást.

Olvasson tovább  A Lizobakt és a Pharyngosept összehasonlítása | A legjobb meghatározása
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: