A Curantil és a Cardiomagnesin összehasonlítása | A legjobb meghatározása

A Curantil és a Cardiomagnil a trombózis megelőzésére szolgál különböző betegségek és azok érzékenységének megelőzésére. Különböző hatóanyagokkal rendelkeznek, de hatásmechanizmusuk nagyon hasonló. Megnéztük az előnyeiket és hátrányaikat, hogy lássuk, melyik gyógyszer a legjobb a különböző emberek számára.

A gyógyszer

A

Hátrányok

Curantil

Vérlemezke-ellenes, immunmoduláló, fokozza a vírusellenes rezisztenciát

Használható terhesség alatt

Széleskörű felhasználási terület

Hosszú tanfolyamként is felírható

12 éves kor alatt nem alkalmas

Számos ellenjavallat

Elvonási tüneteket okozhat, ha a terápiát abbahagyják

Cardiomagnil

Két hatóanyag

A magnézium-hidroxid csökkenti a gyógyszer gyomorirritáló hatását

Hatékony a második stroke megelőzésében

Nem alkalmas 18 év alattiak számára

Terhesség alatt nem ajánlott, az 1. és 3. trimeszterben szigorúan ellenjavallt

Számos korlátozást tartalmaz a használatára vonatkozóan

Az acetilszalicilsav tartalma tovább növeli a mellékhatások listáját

Curantil Leírás

Curantil

A Curantil vérlemezke-ellenes szer tabletta formájában kapható. Az ischaemiás betegségek és a szív- és érrendszer és a központi idegrendszer egyéb betegségeinek kezelésére és megelőzésére használják. Trombocitaellenes hatású. A hatóanyag a dipiridamol. A Berlin-Chemie által Németországban tablettaként kapható.

A fő trombocitaellenes hatása mellett a gyógyszer immunmodulátor és angioprotektor is. Csökkenti az artériás ellenállást, növeli az adenozin koncentrációt, gátolja a vérlemezkék aggregációját, megakadályozza a trombózist és javítja a mikrokeringést.

A curantil emellett növeli a szervezet vírusellenes ellenállóképességét és modulálja az interferonrendszer aktivitását.

Tanulmányok és hatékonyság

A Curantilnak dipiridamol tartalma miatt előnyei vannak más trombocitaaggregáció-gátló szerekkel szemben. Nincs káros hatása a nyálkahártyára, és hatásait nem kíséri a ciklooxigenáz-aktivitás gátlása. Ezenkívül az antitrombotikus hatás az optimális dózis beállításával beállítható.

Egy 6602 szélütéses beteg bevonásával végzett nagyszabású vizsgálat szinte azonos eredményeket mutatott ki az ismétlődő szélütés kockázatának csökkentésében a dipiridamol és az ASA esetében – 16%, illetve 18%.

A curantil kedvezően befolyásolja az agyi érrendszeri rendellenességek klinikai megnyilvánulásait. Kimutatták, hogy javítja az érfal állapotát. Hosszú, 2 hónapos vagy annál hosszabb ideig használható.

Források:

 1. Eisert W.G. Dipiridamol. Trombociták / Ed. Michelson A.D. cam
  idge (USA). 2002.

 2. Curantil alkalmazása krónikus cerebrovaszkuláris betegségben. Tanashyan M.. M.. 2005.

Ellenjavallatok

A Curantil alkalmazásának ellenjavallatai a következők:

 1. intolerancia az összetevőkkel szemben;

 2. akut szívroham;

 3. instabil angina pectoris;

 4. súlyos hipotenzió;

 5. Tisztázatlan etiológiájú vérzés.

Terhesség alatt nem ajánlott, de a terhesség nem jelent szigorú ellenjavallatot. Az orvos a Courantil-t számos betegségben szenvedő nő számára írhatja fel, ha feltétlenül szükséges.

trombózis

Mellékhatások

A Curantil szedése mellékhatásokkal járhat a következők formájában:

 1. tachycardia;

 2. Fokozott vérzés;

 3. diszpeptikus megnyilvánulások;

 4. BP-csökkentés;

 5. gyengeség;

 6. bőrallergiás reakciók;

 7. trombocitopénia;

 8. myalgia;

 9. vertigo.

A terápia után esetenként elvonási tünetek jelentkeznek. Ennek eredményeként fennáll a szívroham és az instabil angina pectoris kockázata.

Adagolás

12 éves kor után 75-225 mg gyógyszer 3-6 adagban. Az állapot javulásával az adag 25-50 mg-ra csökkenthető. A maximális napi adag 600 mg, ami csak súlyos körülmények között megengedett. Acetilszalicilsavval és más véralvadásgátlókkal kombinálva az adagot 3-6 adagban 75 mg-ra kell csökkenteni. A legjobb hatás elérése érdekében egy órával étkezés előtt vagy után kell bevenni. A gyógyszer hosszú távú terápiára használható.

A Curantil túladagolásának klinikai hatásai értágulással járnak. Ez alacsony vérnyomást, tachycardiát, szédülést, lázat és lázas állapotot eredményezhet. A gyógyszer gyors kiürülése a szervezetből. gyomormosás, enteroszorbensek, aminofilin. Nitroglicerin szublingválisan angina pectoris esetén.

Ki alkalmas

A Curantilt a következő javallatokra írják fel:

 1. Az ischaemia megelőzése és kezelése;

 2. Infarktus utáni állapotok;

 3. az agy keringési zavarai;

 4. méhlepényi elégtelenség;

 5. vérrögök elleni profilaxis;

 6. érrendszeri elégtelenség;

 7. Endarteritis;

 8. mikrokeringési zavarok.

A gyógyszert orvosnak kell felírnia, szigorúan a jelzések alapján. A termék helytelen használata kellemetlen következményekkel járhat.

A Cardiomagnil gyógyszer leírása

Cardiomagnil

Cardiomagnil – a trombózis csökkentésére szolgáló gyógyszer. Tablettaként kapható. Két összetevője van: acetilszalicilsav (ASA) és magnézium-hidroxid. A Takeda gyártja Ausztriában.

A gyógyszer hatásmechanizmusa az AscA azon képességén alapul, hogy gátolja a COX-1 enzimet, ami a tromboxin A2 termelés blokkolásához és a vérlemezke-aggregáció elnyomásához vezet. Az ASA lázcsillapító, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású is. A magnézium-hidroxid csökkenti az ASA emésztőrendszeri hatásait.

Kutatás és hatékonyság

Az ASA szerek biztonságosságának és tolerálhatóságának összehasonlítása során arra a következtetésre jutottak, hogy a Cardiomagnil az Aspirin Cardio-val együtt kevesebb mellékhatást okozott, mint a Trombo ACS. Mindegyik csoportban jelentettek diszpepsziát.

A Cardiomagnil sok betegnél javítja az ASA-toleranciát. Különösen hatékony mélyvénás trombózisban, akut szívroham és stabil vagy instabil angina pectoris esetén. Az ASC-k újabb formáit, beleértve a Cardiomagnilt, előnyben kell részesíteni a kezelés kiválasztásakor.

Forrás:

 1. Curantil a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében. Teplova N.. RBM. 2006.

 2. Az acetilszalicilsav-készítmények összehasonlító tolerálhatósági és biztonsági értékelése szívkoszorúér-betegségben szenvedő betegeknél. Bulakhova E.. 2009.

Ellenjavallatok

A kardiomagnéziumnak számos korlátozása van:

 1. agyvérzés;

 2. Gyomor-bélrendszeri vérzés;

 3. A terhesség 1. és 3. trimeszterében;

 4. 18 év alattiak;

 5. Gyomor-bélrendszeri fekélyek;

 6. vérzésre való hajlam;

 7. károsodott vesefunkció;

 8. szoptatás.

A Cardiomagnil szintén nem alkalmazható, ha intoleráns a NSAID-okkal szemben. Óvatosan hiperurikémia, orrpolipózis, szezonális láz esetén. Nem ajánlott allergiás állapotok, hörgőasztma esetén.

Ha a gyógyszert a terhesség utolsó trimeszterében alkalmazzák, előfordulhat az artériás csatorna elzáródása, pulmonális hipertónia és veseelégtelenség.

A második trimeszterben a gyógyszer szigorú indikációk mellett használható.

A szalicilátok behatolnak az anyatejbe, ezért szoptatás esetén a szoptatást átmenetileg abba kell hagyni, amíg a gyógyszer ki nem ürül a szervezetből.

Mellékhatások

Mellékhatások

A Cardiomagnanil lehetséges nemkívánatos hatásai a következők:

 1. Allergiás reakciók;

 2. légzőszervi rendellenességek;

 3. emésztőrendszeri rendellenességek;

 4. a vérképző rendszer rendellenességei;

 5. NS rendellenességek.

Adagolás

A Cardiomagnil-t az állapottól és a betegségtől függően egyedi adagokban kell bevenni. A CVD elsődleges megelőzésére – 150 mg + 30,3 mg az első napon, majd 75 mg + 15,2 mg naponta egyszer. Műtét utáni trombózis-profilaxishoz 1 tabletta/nap.

A gyógyszer antikoagulánsokkal, trombolytikumokkal való kombinációja erősen növeli a vérzés kockázatát. Köszvényt válthat ki, ha hajlamos rá.

Nagy dózisban a gyógyszer csökkenti a vércukorszintet, amit a cukorbetegeknek figyelembe kell venniük.

A túladagolás halláskárosodással, zavartsággal, szédüléssel, fülzúgással, hányingerrel jár. A gyógyszert abba kell hagyni, és tüneti kezelést kell végezni. Súlyos mérgezés kórházi kezelést igényel.

Ki a megfelelő

A Cardiomagnil a következőkre van felírva:

 1. a trombózis megelőzése műtét után;

 2. a CVD-k elsődleges megelőzése;

 3. Szívroham, trombózis megelőzése hajlamosító tényezők jelenlétében;

 4. Az instabil angina pectoris kezelése.

Csak orvos írhatja fel. Az önkezelés súlyos mellékhatásokat okozhat.

Költségek és elérhetőség

Gyógyszerek

Költségek

Analógok

Curantil

75 mg #40 – 740 rubeltől

25 mg #120 – 600 rubeltől

Dipiridamol

Drisentin

Cardiomagnil

150 mg +30.39 mg #100 – 320 rubelből

75 mg +15,2 mg #30 – 130 rubeltől

Magnicor

Combi-Ask

Cormagnil

Melyik gyógyszer a jobb?

A termék kiválasztása az alkatrész tűrőképességétől és érzékenységétől függ. A Courantil adható terhes nőknek, a Cardiomagnil csak szigorúan indokolt esetben. Ez utóbbi enyhébb hatással van az emésztőszervekre. A Cardiomagnilnak több ellenjavallata van, és az ASA-tartalom miatt nagyobb a mellékhatások kockázata.

A Curantil és a Cardiomagnil hasonló terápiás hatással bír. A legjobb gyógyszer kiválasztását az orvos a betegség lefolyásától függően teheti meg. A Curantil és a Cardiomagnil önkezelés elfogadhatatlan.

Olvasson tovább  Az Ambroxol és a Lazolvan összehasonlítása | Határozza meg a legjobbat
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: