A Mastodynon tabletták és cseppek áttekintése | Mit válasszon

A nem bizonyított homeopátiás szerek még mindig népszerűek, és sokukról megfigyelték, hogy pozitív hatással bírnak. Ez vonatkozik a Mastodynonra is. A nőgyógyászati gyakorlatban használják. A nők mindig választás előtt állnak – cseppek vagy tabletták Mastodinon, így lebontottuk a gyógyszert, és készen állunk arra, hogy válaszoljunk arra, hogy melyik felszabadulási forma jobb.

A Mastodynon összetétele

A Mastodynon (Mastodynon) a homeopátiás szerekre utal. Számos növényi eredetű hatóanyagot tartalmaz.

A Mastodinon hatóanyagai és terápiás tulajdonságaik:

 1. Stemstem vasilinicum – a menstruációs ciklus helyreállítására, súlyos menopauzában a tünetek enyhítésére használják.

 2. Mastodyniak közös – segít normalizálni a női reproduktív hormonok szintjét.

 3. Európai ciklámen – gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és nyugtató hatás.

 4. Keserű gesztenye – a pszicho-érzelmi állapot normalizálására használják.

 5. Kasatik tarka – segít a súlyos fejfájás, migrén kezelésében.

 6. Lily of the tiger – csillapítja az ingerlékenységet, ingerlékenységet.

 7. A gyógyszer kombinációban működik, finoman helyreállítva a nők hormonszintjét. Az utasítások szerint a menstruációs ciklus napjától függetlenül használható.

Jelzések

A növényi gyógyszer alkalmazásának fő indikációja a premenstruációs szindróma, amelyet a következő specifikus tünetek kísérnek. A Mastodynon segít csökkenteni az olyan tünetek megjelenését, mint a mellfájdalom, fejfájás, duzzanat, ingerlékenység, cisztás fibrózis.

A homeopátiás szer Mastodinon alkalmazásának fő javallatai:

 1. Negatív premenstruációs tünetek – hangulatingadozás, kifejezett fájdalom, mellvastagság, ingerlékenység;

 2. Hormonális rendellenesség (csak az endokrinológus és nőgyógyász által előírt kezeléssel együtt engedélyezett);

 3. Mastodynia – görcsök, fájdalom, mell túlérzékenység, duzzanat az emlőmirigyekben;

 4. A masztopátia egy jóindulatú emlőrák, amelyet hormonális egyensúlyhiány okoz.

A Mastodinon egy német gyártmányú gyógyszer a Bionorica-tól, amely az antigonadotróp gyógyszerek csoportjába tartozik. Ez egy nem hormonális, növényi gyógymód.

A használati utasítás szerint 1 kapszulát vagy 30 cseppet kell bevenni reggel és este egy hónapon keresztül, ami 1 tablettának felel meg. Ha a háromhetes kúra nem hoz eredményt, forduljon orvoshoz.

Olvasson tovább  A Prestarium és az Enalapril összehasonlítása | A legjobb meghatározása

Mastodynon cseppek

Mastodynon cseppek

A homeopátiás szer cseppjei színtelen, édeskésen kesernyés ízű folyadék. Tároláskor enyhén zavarossá válhatnak, és az aljukon üledék képződhet. Ez a jelenség nem befolyásolja a gyógyszer terápiás tulajdonságait.

A cseppek összetételükben és hatásosságukban nem különböznek a tablettáktól, kivéve az összetételben lévő további anyagokat. A terméket kis mennyiségű vízben kell hígítani, mielőtt bevennénk. Ne felejtse el felrázni a flakont, különben csökken a hatékonysága.

A gyártó a következőképpen írja le a cseppek hatását

 1. A prolaktin szintjének csökkenése, ami a premenstruáció alatti kellemetlen tünetek fő oka;

 2. a dopamintermelés serkentése, ami segít a hormonszintek normalizálásában és a sárgatest hiányának megszüntetésében.

A cseppek etil-alkoholt tartalmaznak, ami tiltottá teszi őket az intoleranciában szenvedők és más olyan állapotok számára, amelyekben nem szabad szedni.

Mastodynon tabletta

Mastodynon tabletta

A Mastodynon tabletta fehér és szagtalan. Ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazzák, beleértve a Vitex sacred vagy közönséges gallyat, amely segít a nőgyógyászati betegségek kezelésében, megszünteti a hiperprolaktinémiát.

A hyperprolaktinémiában a prolaktin fokozott termelődése az agyalapi mirigy működési zavarát okozza, ami petefészek-elégtelenséget eredményez. Ezt a rendellenességet még a meddőség egyik okának is tekintik. Amikor a prolaktinszint normalizálódik, a cisztás fibrózis teljes gyógyulással kezd visszafordulni.

Ellenjavallatok és óvintézkedések

A cseppek és a tabletták alkalmazása ellenjavallt. Tilos a készítményt szedni, ha Ön intoleranciát mutat a homeopátiás gyógyszerekkel szemben. Súlyos ellenjavallat lenne az emlőmirigyek rosszindulatú folyamata. A Mastodynon nem alkalmazható 12 év alatti gyermekek, terhes és szoptató nők kezelésére.

A tabletta formája ellenjavallt cukorbetegségben, galaktóz intolerancia vagy felszívódási zavarok esetén.

Az alkoholtartalmú italok és a dohányzás kerülése fontos előfeltétele a tanfolyamnak. A Mastodynon kompatibilis más gyógyszerekkel, és az alapkezeléssel párhuzamosan is alkalmazható. Emellett nem csökkenti a reakciósebességet, így a vezetés és a potenciálisan veszélyes gépek működtetése megengedett.

Nem ismertek túladagolásos esetek, de lehetséges. A cseppek nagy dózisban történő szedése az alkoholmérgezésre jellemző tüneteket okozhat. Ilyen esetben sok folyadék fogyasztása és aktív szén szedése javallott.

Olvasson tovább  A Gliatilin és a Ceraxon összehasonlítása | Határozza meg a legjobbat

A gyógyszer lehetséges mellékhatásai a következők:

 1. Allergiás reakciók;

 2. fejfájás

 3. fájdalmat az alhasi részen

 4. hányinger;

 5. szédülés.

A gyógyszer formájának kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a cseppek alkoholt, a tabletták pedig laktózt tartalmaznak.

Az egyes formák előnyei és hátrányai

Ha figyelembe vesszük a Mastodynon egyes formáinak előnyeit, a tablettáknak több előnye van. Könnyen tárolható, kompakt, szagtalan és íztelen. A tablettákat egyenként kell bevenni, ami kiküszöböli a hibákat az adagolás kiválasztásakor. A hátránya a magasabb ár lesz. Hátránya, hogy laktózt tartalmaz, amit nem mindenki tolerál.

A cseppek előnye az alacsonyabb ár. Hátrányai a kellemetlen íz, a 30 csepp pontos adagjának kiszámítása, kényelmetlen tárolás. A takarékos tabletta forma népszerűbb, míg a takarékos választja a cseppeket. A hatékonyság szempontjából nem fő, mindenki a kényelmesebb lehetőséget választja magának.

A Mastodynon használatának általános előnyei:

 1. A készítményben lévő összes hatóanyag teljesen természetes eredetű;

 2. Gyógyszerkompatibilitás;

 3. A mellékhatások hiánya, kivéve a rendkívül ritka eseteket;

 4. Enyhe hatások a szervezetre;

 5. széles körű felhasználás;

 6. A jogorvoslatok relatív olcsósága.

A homeopátiás gyógyszerrel való kezelés hátrányai közé tartozik a kúra időtartama, legalább egy hónapig kell szedni a gyógyszert. A hatás nem azonnali; ha a kezelést megszakítják, a hatás teljesen elmaradhat. Figyelembe kell venni a homeopátiás orvoshoz való fordulás szükségességét is, akinek szolgáltatásai nem olcsók.

A homeopátiás szerek nem segítenek előrehaladott betegség esetén, ezért veszélyes csak rájuk hagyatkozni. A Mastodynon jobb a profilaxishoz.

A homeopátiás szerek szedésének első néhány napján a tünetek fokozódását figyelheti meg, ami a normális. Ha az állapot súlyosan romlik, átmenetileg el kell vonni a gyógyszert és orvoshoz kell fordulni.

A használat hatékonysága

Ledina A.. és Prilepsky B.. Egy 2010-es tanulmány kimutatta a Mastodynon hatékonyságát a masztalgia enyhítésében. A termék gyorsabban képes megszüntetni a mellfájdalmakat és a feszültséget, mint az egyes hormonális fogamzásgátlók.

A moszkvai mammológiai gyógyszertár elemezte a homeopátiás gyógyszerek hatékonyságát a masztopátia különböző formáinak kezelésében. Ezt 1472 betegnél vizsgálták. A Mastodynon használata különösen jó eredményt hozott a masztopátia diffúz formáinak kezelésében.

Olvasson tovább  Az Omega-3 és a halolaj összehasonlítása | Fontos különbségek

Más tanulmányok is jó eredményeket mutattak. Ugyanakkor a homeopátiás szerek hatékonyságáról szóló vita folytatódik. Egyes mammológusok és nőgyógyászok határozottan ellenzik ezt a kezelést, és nem írják fel betegeiknek.

Költségek és analógok

Formanyomtatvány felszabadítási formanyomtatvány Mastodinon

Költségek

Analógok

Tabletták 60 db

510 rubeltől

Pumpan;

Galstena;

Aflubin;

Notta;

Remens;

Gentos

50 ml csepp

450 rubeltől

A homeopátiás szer orvosi tanácsadás nélküli alkalmazása az állapot súlyos súlyosbodásához vezethet. Ne öngyógyítson.

Meghoztuk a választásunkat, és a gyógyszer tabletta formáját részesítjük előnyben. Kényelmesebb és biztonságosabb. De azok számára, akik laktózérzékenyek, a legjobb megoldás a cseppek használata.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: