Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Sok hostess szereti az otthonukban orchideát. De néha sok ragadós cseppet láthat ezeken a színeken. Ma beszélünk arról, hogy milyen okokból jelennek meg, és hogyan kell kezelni a beltéri növényeket.

Ami?

Ragadós folyadékfoltok, szabályként, fedőlaplemezek (és a felső és az alatt), fiatal hajtások, szárak és orchidea ágak. Ezeket rendkívüli nektarinnak nevezik. Nem lehet összetéveszteni a nektár természetes kialakulásával, ami nem károsíthatja a színeket.

A megjelenés okai

Vannak különböző okok, Mely ragadós cseppek képződnek az orchideákon.

 • A kártevők tevékenységei;
 • Helytelen ellátás;
 • Betegségek.

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Pesti tevékenységek

Gyakran az orchideáknál a tick-ek megjelenése miatt ragacsos cseppeket láthatunk. Leggyakrabban ebben az esetben megtalálható a növények és a kis pontok a szórólapok külső és hátsó oldalán, a törzsön, a színes lő (ezek kis rovarok, amelyek a folyadékot elérik). Ugyanakkor a levelek területén a legnagyobb plakk jelenik meg.

Rossz gondozás

Az édes raid a túl sok műtrágya használatának köszönhetően. Ha időben beállítja az adagolókat, akkor a cseppek fokozatosan eltűnnek.

A túlzott mennyiségű műtrágya, a virág azonnal áll, függetlenül attól, hogy a pillanatban virágzik-e vagy sem. Ha ezt nem teszed meg időben, orchidea meghalhat.

Különösen szépen kell kezelni a foszforot, a nitrogént és a káliumot tartalmazó adagolókat. Végtére is, az ásványi műtrágyákkal együtt jelentősen növelheti a növény metabolizmusát, ami a nyálkahártya réteg kialakulását eredményezi.

Károsíthatja és túlzott öntözési orchideákat is. Ezért gondosan ellenőriznie kell az ilyen színek vízmennyiségét. Néha ragacsos foltok jelennek meg a természetes virág nektárképződési folyamat miatt. Ebben az esetben a folyadék nem fog kárt okozni a növényekre.

A talaj nedvességének szintjének meghatározásához meg kell vizsgálnia a talajt. Ha elkezdett rohanni vagy elveszíteni a levegőztetést, akkor a növény azonnal átültetni kell. Ugyanez történik a fehér penész képződésében, vagy kellemetlen szaga jelenlétében.

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Szükséges mind a hőmérséklet, a beltéri világítás, ahol az orchideák találhatók. Jó világítást igényelnek, de ugyanakkor nem lehet a nap egyenes sugarai alá kerülni. Gyakran a növény mellett higrométert helyeznek el. Ez a gép úgy van kialakítva, hogy szabályozza a hőmérsékletet a szobába.

Betegségek

Gyakran orchideák lehetnek beteg penész, ami egy közös gombás betegség. Ez a kis viták miatt következik be, amelyek könnyen átkerülnek levegővel.

Ilyen betegséggel, a bőséges ragadós folyadék mellett, a fehér fehér pontok formájában. A levélrekordokkal együtt szürke színűek lehetnek.

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

A kezelés módszerei

Jelenleg számos módja van az orchideák gyógyításának és a ragadós plakettből.

 • Először is ajánlott figyelni az öntözésre. Télen jelentősen csökkenteni kell. Végtére is, a megnövekedett páratartalom mellett, a fertőzés csak fejlődik.
 • Ha a növényeket kis rovarokkal borítják, el kell távolítani őket. Ezt manuálisan teheti meg, miután a virágok a meleg vizet öntsük. Az Orchidea Cherver vereségével szintén szükség van egy speciális előállítású olajos oldatra is.
 • Megjelent a lapok, és az édes nektár törzse az enyhe őrizet élettartama. Ugyanakkor a lemezeken lehet látni a káros rovarok magukat, ami a folyadékba esett.
 • Gyakran a növényeket a pajzs befolyásolja. Ez a rovar könnyen meghatározható egy gyakorlatilag átlátszó félkör alakú héjon. Ezek a paraziták kiemelik a viaszt, amely körülöttük felhalmozódik, és az időben védőfóliát képez.
 • Ha a virágok elcsodálkoznak a kullancs, akkor először távolítsa el a fertőzött növény összes sérült részét. Ezt követően átültetni kell, és a pot, amelyben alaposan öblítse le tiszta vízzel.

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Ha az orchidea elcsodálkozott egy pók tick, egy kis mennyiségű nedvesség látható a lemezlemezek felületén, amely idővel ragadós folyadékká alakul.

Ezenkívül ma hatalmas számú különböző kábítószer áll fenn, amelyek segítenek a ragadós foltok elleni küzdelemben.

 • “Alin-B”. Gyakran a sérült orchideák öntözésének helyett gyakran áztatják a tartályokat vízzel és oldott tablettákkal (2 db).
 • “Foszfamid”. Ezt a gyógyszert vízben hígítjuk, és csak akkor permetezik őket, ha kevés parazita van a növényeken.
 • “Mospilan”. Egy ilyen eszköz rovarirtó. Ezt többször kell alkalmazni tíz napos intervallummal a jobb hatás érdekében.
 • “Phytosporin”. Ez a gyógyszer univerzális eszköz a gombafertőzések kezelésére a növényekben.
 • “Celestice”. Hasonló eszköz kizárólag beltéri növényekre vonatkozik. Gyakran nem csak a ragadós plakkok kezelésére használják, hanem a megelőzés végrehajtására is.
 • Bordeaux Mix. Ez egy olyan anyag, amely réz-szulfátból és mészből áll, amely tökéletesen másolja a baktériumokat a színeken.
 • “Quadris”. Ennek a gyógyszernek az alapja az azoxistrobin tartalma, amely erős terápiás hatású. Használható a növények megelőzésére is.
 • “Fundazol”. Ez egy fungicid (az anyag túlnyomó gombás fertőzések). Leggyakrabban a rosszindulatú harmat ellen használják. Az érintett orchideák feldolgozása többször 3-5 napos intervallummal következik be.
 • “Cirkon”. Ez a gyógyszer képes jelentősen növelni az orchideák stresszállóságát. Miután a növények használata kevésbé válik a rothadás kialakulása, a penész és a bakteriózis megjelenése.
 • “TripHodermin”. Ő biofungicid. Ezt prophylaxisként kell használni, vagy ha sérült gyökérrendszer és talajkezelés.
 • “Topáz”. Az ilyen eszközöket pontosan a gombás betegségekkel használják. Az emulzió formájában kis tasakokban értékesítik. A “TOPAZ” jobb hatás érdekében a kapcsolattartó fungicidekkel kell használni.

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Ezenkívül ma jelentős mennyiségű népi módszer áll fenn a ragadós raid elleni küzdelemben az orchideákon. Tehát a virágokat ammonikus alkohollal, hidrogén-peroxiddal kezelheti. Ezek az anyagok a gyapot segítségével törölik az érintett növények területét. A színek erős károsodásával a legjobb, ha azonnal használhat különleges vegyi készítményeket. A fertőzés kezdeti szakaszában a sérült részek gazdasági szappannal kezelhetők, de ezután kémiai eszközt kell használni a fertőzés teljes megszüntetéséhez.

Néha az ilyen színek kezelésére fahéj. Előzetesen feldolgozott fertőzött növényi területeken megszórva. Ha a penész a fazékban van kialakítva, akkor a fahéjat az aljzat egészére kell öntenie. És egy ilyen eljárást néhány nap alatt többször is meg kell ismételni.

Nem szabad megfeledkeznünk, hogy egyes esetekben az így kapott raid eltolható. Végtére is védelmet nyújthat a káros rovarok ellen, mivel egy ilyen ragadós anyag a “csapda”. A folyadékkapcsolat, a rovarok nem lesz képes kijutni belőle.

Ha az idő múlásával kis cseppek helyett a teljes ragadós szakaszok jelennek meg, ez azt jelenti, hogy a betegség kóros folyamata kezdődött. Ebben az esetben rozsdás, fekete vagy sárga foltok jelennek meg a leveleken és szárakon. Idővel is, a levéllemezek teljesen megváltoztathatják a természetes színüket. Vörös vagy sárga árnyalatúvá válnak, és teljesen borítják a raid és folyadékot.

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

Megelőzés

  Annak érdekében, hogy megakadályozzák az orchidea ragadós folyadék megjelenését, javasoljuk, hogy rendszeresen számos megelőző intézkedést hajtson végre. Tehát speciális polimerek speciális granuláit kell használni, amely szinte bármilyen virágboltban található.

  Ezenkívül ma különböző vitamin koktélok vannak a sérült színekhez. Még otthon is készíthetők. Leggyakrabban borostyán savval, cirkónium cseppekkel, glükózlal készülnek.

  Szükség van az orchideák vízmennyiségének figyelemmel kísérésére is. Végtére is, a túlzott öntözés a gomba, baktériumok megjelenéséhez vezethet. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen virágok jó világítást igényelnek. Ellenkező esetben a penész megjelenhet.

  Szükséges az orchideák rendszeres ellenőrzéseit. Ha az első folyadékcseppek megtalálhatók, azonnal meg kell kezdeni a kezelést. Az érintett virág is elkülönítenie kell más egészséges növényektől. A megelőzésként az “Aktellik” és az “Aktara” előkészületeket használhatja. A megfelelő dózisokban hozzájárulnak az ilyen beltéri színek immunitásának javításához.

  Ragadós cseppek az orchidea leveleken: mit kell tennie?

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása