Levosin és Levomecol áttekintés | Melyik kenőcsöt válasszuk

A legerősebb bakteriosztatikus, fertőtlenítő és érzéstelenítő hatóanyagokon alapuló helyi készítmények, mint például a Levosin és a Levomecol. Széles körben használják a bőrgyógyászatban, proktológiában, nőgyógyászatban, gennyes sebészetben. Az Expertology újságírói összegyűjtötték a legfrissebb információkat és megbízható adatokat a témában: Levosin vagy Levomecol áttekintés. Ez segít a külső gyulladások vagy mikrobiális etiológiájú sebek kezelésére szolgáló helyi készítmény helyes kiválasztásában.

Levosyn jellemzője

Levosin

A Levosin egy Oroszországban gyártott, külsőleg alkalmazható helyi kenőcs. A helyi készítmény nagy hatékonysággal és jó tolerálhatósággal rendelkezik. A kenőcs fő előnye az egyedülálló összetétel, amelyhez a baktériumflóra nem válik függővé.

A termék összetétele

A zsíros olaj alapú gyógyszer, a Levosin, többkomponensű összetételű. A gondosan kiválasztott kémiai komplex hatékonyan kezeli, azaz elnyomja a fertőző ágensek minden típusát. Ezenkívül a kenőcs fájdalomcsillapító hatással van a gyulladt sebekre, függetlenül attól, hogy azok zárt vagy nyitott típusúak.

A Levosin kenőcs fő hatóanyagai a következők:

 1. A klóramfenikol (levomicetin) egy antibiotikum, amely bakteriosztatikus hatással van a rezisztens szervezetekre, például a szalmonellákra, sztreptococcusokra, gonococcusokra, Haemophilus influenzae-re, Escherichia colira, és a szalmonellákra. Nincs vele szemben mikrobiális rezisztencia. Szájon át szedve mérgező a májra, a vesére és a vérképzésre. A kenőcs lassan felszívódik a véráramba. A mérgező hatás azonban még mindig mérlegelendő, ha szoptatós anyáknál és terhes nőknél alkalmazzák.

 2. Szulfadimetoxin – szintén antibakteriális szer. Jelentős hatással van az intracelluláris parazitákra, például a klamídiákra, amelyek a legtöbb antimikrobiális szerrel szemben rezisztensek. Gátolja a Koch-bacillust, amely diftériát, kanyarót, toxoplazmózist, eszericsizmust, haemophilus bacillust okoz. Széles hatásspektruma lehetővé teszi a termék alkalmazását olyan esetekben, amikor más antibakteriális szerek gyakorlatilag tehetetlenek.

 3. A metiluracil egy erős sejtvédő tényező. Hatásmechanizmusa a hámréteg gyors helyreállítását és a seb mielőbbi összehúzódását célozza.

 4. A trimekain egy érzéstelenítő, amely többször erősebb, mint a novokain. Közvetlenül az idegvégződésekre hat, enyhítve és enyhítve a fájdalmas érzéseket a seb területén. Nem irritálja a környező szöveteket. Csillapítja a duzzanatot.

Az alkotóelemek jelentősen erősítik egymást, így rövid időn belül pozitív terápiás hatás érhető el. A seb azonnal megtisztul a gennytől, a duzzanat és az érzékenység csökken, és a beteg jobban érzi magát.

Fontos! A Levosin fő hatása a gyulladás elnyomása a gennyes flóra elpusztításával és a kóros folyamat más szervekre és szövetekre való terjedésének gátlása. A nekrotikus folyamatok és az üszkösödés kialakulásának megállítása a test bármely részében.

Olvasson tovább  Összehasonlítás Ursosan és Heptral | Határozza meg a legjobbat

Főbb terápiás tulajdonságok

A kombinált hatásnak köszönhetően a beteg gyors felépülése, a szenvedés és a fájdalom enyhítése. A sebek gyorsan gyógyulnak, a véráram nem kap bomlástermékeket a sebből és a patogén mikrobákból. Minél korábban kezdődik a kezelés, annál gyorsabb a beteg felépülése.

A termék fő terápiás jellemzői a következők:

 1. Megszünteti a fájdalom szindrómát a seb területén.

 2. A bakteriális kórokozó elpusztítása a seb területén.

 3. A gyulladásos duzzanat csökkentése.

 4. A baktériumok szaporodásának és szuperinfekciójának elnyomása.

 5. Elhalt szövetek eltávolítása.

 6. Az epidermisz és a sérült szövetek helyreállítása és regenerációja a sebben.

A széles antibakteriális spektrum lehetővé teszi a gyógyszer alkalmazását bármilyen gennyes sebben, anélkül, hogy megvárná a flóra összetételének és az antibiotikumokkal szembeni érzékenységének meghatározását. Ez a gyógyszer óriási előnye, amely lehetővé teszi, hogy rövid időn belül befejezze a folyamatot.

Farmakológiai tulajdonságok

Farmakológiai tulajdonságok

Levosin – külsőleges használatra szánt készítmény, alacsony adszorpciós hatással az ajánlott adagokban. Széles körben használják gennyes sebeknél.

Belső jellemzők:

 1. Erős antibakteriális hatással rendelkezik a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumtörzsek ellen, és gátolja a legtöbb olyan anaerob baktériumot, amely súlyos betegséget okozhat.

 2. A kenőcsalap lehetővé teszi, hogy a gyógyszer összetevői könnyen behatoljanak a szövetekbe. A polietilénglikol nagy reszorpciós aktivitással szállítja a kötött levomicetint és szulfadimetoxint a szövetbe.

 3. A sebfelület körüli szövetek duzzanata a kenőcs magas hidratáltsága miatt 2-3 napon belül megszűnik. A purulens-necrotikus tartalmak tisztítása is hozzájárul ehhez.

 4. A helyi immunitás metiluracil általi stimulálása elősegíti a szövetek gyors helyreállítását és a hám regenerálódását.

 5. A készítmény nem halmozódik fel a szervezetben, és nincs kellemetlen irritációs hatása.

Az “Expertologi” magazin szakértői számos információforrás tanulmányozása után bebizonyították, hogy a Trimekaine hosszú ideig enyhíti a fájdalom szindrómát, csökkenti a szövetek duzzanatát, nincs toxicitása, így a Levosin széles körben alkalmazható gyulladásos fertőző folyamatokban, amelyeket fájdalom szindróma, nekrotikus folyamat és a szomszédos szövetek duzzanata kísér.

Jelzések

A levozint elsősorban a gennyes műtétekben használják. A kenőcs hatékonyan kezeli a vegyes mikroflórájú sebeket és az agresszív kórházi flóra esetleges csatlakozását.

A Levosin hatóköre:

 1. Égési betegség a gennyes szövődmények kialakulásával, valamint a sérült szöveti struktúrák (nyílt sebek) fertőzésének megelőzésére.

 2. Fertőzésre hajlamos fekélyek a legyengült immunrendszer miatt.

 3. Vulgáris akne típusú gennyes kiütések, furunkulózis, karbunkulus, furunkulus, kiterjedt streptodermia.

 4. Fekélyek ágyhoz kötött betegeknél.

 5. Posztoperatív és poszttraumás sebek, a szeptikus flóra fertőzésének megelőzése érdekében.

 6. Haemorrhoidák, anális repedések és fisztulák, proktitisz.

 7. Panarissions.

Nagy alkalmazási terület az antibakteriális aktivitás széles spektruma és a gyógyszer biztonságossága miatt.

Használati utasítás

Csak orvosi rendelvényre használható. A kötözéseket naponta steril körülmények között, orvosi felügyelet mellett egy kötöző nővér végzi.

A kenőcsöt külsőleg egy géz tamponon kell alkalmazni, miután először leöblítettük és fertőtlenítettük a sebet. Ez eltávolítja a sebből a nekrotikus tömegeket és a gennyes váladékot. A tampont a sebre helyezzük, és kötszerrel rögzítjük.

Olvasson tovább  Enterofuryl és Loperamid | Mit válasszon

Mély sérülések esetén a sebet fertőtlenítőszerrel mossuk ki és steril tamponnal szárítjuk meg. Ezután lazán kitöltik steril, Levosin kenőccsel átitatott kendővel, kiterjedt sérülés esetén. Steril kötést alkalmazunk. Szükség szerint kötszereket kell alkalmazni. A kötést a seb tartalmával való átitatást követően a kötést ki kell cserélni.

A sebüreg fertőtlenítőszerrel történő átöblítése után kenőcsöt alkalmazzon fecskendővel. Testhőmérsékletűnek kell lennie. Steril dréncsövet helyezünk be és naponta cseréljük a dréncsöveket.

Mellékhatások

Mellékhatások

Az orvos által kiszámított bizonyos adagokban a kenőcs gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat. Néha előfordulhat allergia az összetevőkre, ami viszketésben és bőrpírban nyilvánulhat meg. Érzékenységi tesztet úgy lehet végezni, hogy a kenőcsből kis mennyiséget helyeznek egy ép bőrfelületre az alkalmazás előtt. Ha 30 perc elteltével nem jelentkezik bőrpír vagy viszketés, akkor biztonságosan használható.

Ellenjavallatok

Az összetevőkkel szembeni túlérzékenység.

Bár a termék alig kerül az általános véráramba, terhes nők számára mégis jobb elkerülni, vagy korlátozott ideig használni. A kezelőorvosnak kell döntenie ezekről a pontokról, felmérve az összes kockázatot.

Szoptatós anyáknál – használata korlátozott a lehetséges reszorpciós hatás miatt. Néha használják gennyes emlőgyulladás esetén, de az érintett mellből való táplálást meg kell tiltani. A kenőcsöt korlátozott ideig alkalmazzák, amíg a pozitív hatás nem jelentkezik.

A csecsemőkor abszolút ellenjavallt. 1 éves kor alatt – gyermekgyógyász felügyelete mellett, különös óvatossággal.

Károsodott medulláris keringés.

Akut intermittáló porfíria.

Óvatosság sugárterápiával, máj- és vesekárosodással.

Nem kompatibilis alkohollal.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A levozin hatékony terápiás és profilaktikus szer a sebfertőzés ellen. Az antibakteriális és regeneráló tulajdonságok széles skálája sok esetben gyors hatást ér el, enyhítve a beteg állapotát. A legtöbb baktériummal szemben nem alakult ki rezisztencia az évek során. A minimális mellékhatások lehetővé teszik a kenőcs alkalmazását minden gennyes bőrfertőzés esetén.

Az Ön tájékoztatására! A Levomecol és a Levomycol-alapú kenőcsök nem alkalmazhatók együtt az onkológiai és autoimmun kórképek kezelésére használt gyógyszerekkel. Szulfonamidokkal együtt nem írható fel.

A Levomecol jellemzői

Levomecol

A Levomecol egy külsőleg alkalmazható kenőcs, a Levosin analógja. Klóramfenikolt és metiluracilt tartalmaz.

Farmakológiai hatás

Antibakteriális és reparatív hatású. Mindenféle Gram-pozitív flórára, E. colira hatásos. Erős helyi hatású, sebgyógyulást serkentő és ödémaellenes hatású.

Használati javallatok

 1. Bőr és bőr alatti szöveti elváltozások.

 2. Traumatikus és műtét utáni beavatkozások későbbi fertőzéssel.

 3. Fekélyek.

 4. Aranyér.

 5. Furunkulózis, streptodermia és egyéb gennyes bőrelváltozások.

Majdnem ugyanazokban az esetekben alkalmazzák, mint a Levomecolt.

Használati utasítás

Ugyanaz a felhasználás, mint a levomicin. A kenőcsöt külsőleg vagy a sebbe kell felvinni. A használat idejét a kezelőorvos szabályozza. A tartós használatot a vér és a biokémiai paraméterek ellenőrzése mellett kell végezni.

Olvasson tovább  A Fosfogliv és a Carsil összehasonlítása | A legjobb kiválasztása

Mellékhatás

Allergia, irritáció és kiütések lehetségesek.

Ellenjavallatok

Újszülöttkori időszak.

Terhesség és szoptatás – létfontosságú javallatok esetén.

1 éves korig – létfontosságú indikációk esetén.

Érzékenység a kenőcs tartalmára.

Nem kombinálható alkohollal!

A készítmények hasonlóságai

A készítmények hasonlóságai

A Levosin és a Levomecol analógok, amelyek összetétele szinte azonos. Ugyanazok az indikációk és ellenjavallatok, alkalmazási módok. Ne feledje, hogy a fő hatás a mikrobiális fertőzés elleni küzdelemre irányul. Ha a gyulladás vírusos vagy gombás jellegű, a kenőcsök nem lesznek hatékonyak, mivel csak antibakteriális készítményeket tartalmaznak. A kenőcsöt nem lehet egyszeri alkalommal alkalmazni a baktérium elpusztítása érdekében; 3-5 napig kell használni, még akkor is, ha a külső tünetek már megszűntek.

A termékek közötti különbségek

A Levosin a Levomecolhoz hasonlóan a klóramfenikol és metiluracil mellett szulfadimetoxint és trimecint tartalmaz. Ez kiszélesíti a gyógyszer alkalmazási körét a tartósabb fertőzések esetében, növelve az antibakteriális hatás tartományát. A Levosin kenőcsöt vegyes baktériumflórával járó fertőzésekre írják fel. A levomicin magasabb levomicetin-koncentrációval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy az anaerob fertőzés kockázatával járó súlyos elváltozásoknál alkalmazzák, amikor a Levomecol tehetetlennek bizonyul.

Figyelem!Ha akut sebfertőzések esetén gyors és erőteljes válaszra van szükség, a Levomecil alkalmasabb. A régi, lassú sebekre a Levomecol, mivel kifejezettebb a sebgyógyító hatása. A trimekaine fájdalomcsillapító és antiaritmiás hatással rendelkezik, ami lehetővé teszi a Levosin alkalmazását aritmiás betegeknél.

Melyik kenőcs a jobb – kinek és mikor

Ha a beteg allergiás – a Levosin összetettebb összetétele miatt óvatosan írja fel a Levosint. Ebben az esetben megfelelőbb – Levomecol, mivel kevesebb allergiás reakciót okoz. A Levomecol-t serdülőkorban is használják az acne vulgaris kezelésére. A kenőcs nem tartalmaz hormonokat, ezért nagyon széles körben használják. Az akne jól kezelhető, de nem szabad hosszú ideig használni a bőr mikroflórájának lehetséges megsértése miatt.

A Levomecol krónikus aranyér, trofikus fekélyek és felfekvések kezelésére szolgál. Használható a középfül és az orrmelléküregek gyulladásos folyamataihoz. A levozint a seb területén jelentkező súlyos fájdalom esetén alkalmazzák, de a trimekaine jelenléte miatt ellenjavallt szív- és veseelégtelenségben. A Levosint kórházakban használják a hatékony sebgyógyulás és a kórházi fertőzések megelőzése érdekében.

A kenőcsök felcserélhetők, de nem minden esetben.Mindenesetre ne használjon antibakteriális hatóanyagokat tartalmazó erős kenőcsöket öngyógyításra. Csak a kezelőorvos írhatja fel alapos vizsgálat és kivizsgálás után. A használat idejét szintén az orvos határozza meg. Ez biztosítja a lehető leggyorsabb gyógyulást és a gennyes szövődmények sikeres megelőzését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: