Összehasonlítjuk az Ursofalkot és a Hofitolt | A legjobb gyógyszer azonosítása

Az Ursofalc és a Hofitol nem felcserélhető, mert ha az egyik készítményt felírják, a másik ellenjavallt. De mégis van néhány közös tulajdonságuk, amelyeket részletesen tárgyaltunk.

A gyógyszer

Előnyök

Hátrányok

Ursofalk

Az epekövesség fő gyógymódjaként van kijelölve;

Gyakorlatilag nincs túladagolás veszélye;

Jól tolerálható;

Széles alkalmazási terület

Hosszú távú kezelés;

A mellékhatások nagyobb kockázata;

Magas költségek

Chophytol

Terhes és szoptató nőknél javallott;

Oldat formájában újszülötteknél javallott;

Hatása kíméletesebb;

Injekciós oldatként is kapható

Etil-alkoholt tartalmaz;

Ellenjavallt epekövesség esetén;

Allergiás reakció kockázata áll fenn

Leírás Ursofalk

Ursofalk

Az Ursofalkot az epehólyagban lévő koleszterinkövek eltávolítására használják. Többféle adagolási formában kapható – szuszpenzió és kapszula szájon át történő beadásra. A gyógyszer alapja az ursodeoxikolsav. A hepatobiliáris rendszer patológiáinak kezelésére szolgáló szerek csoportjára utal. Gyártó – Dr. Falck Pharma, Németország.

A koleszterinszint csökkenése az epében a termék szedése után. Emellett gátolja a felszívódását a bélben. A koleszterin diszperziója és a folyadékkristályok kialakulása miatt a kő feloldódása.

Jó eredmények cisztás fibrózis esetén. Az időben történő kezelés megállíthatja a kóros elváltozásokat és megszüntetheti a hepatobiliáris rendellenességeket.

Kutatás és hatékonyság

Egy vizsgálatot végeztek, amelyben 106 beteg vett részt. Az ursodeoxikolsav-készítmények hatásának meghatározása alkoholos cirrózisban. Kimutatták, hogy az alkoholtól való teljes absztinencia mellett a citolízis és a kolestázis csökkenését figyelték meg, és a szervsűrűség csökkent az Ursofalk 15 mg/kg-os adagolásával egy éven keresztül.

Forrás: “Clinical Prospects of Gastroenterology, Hepatology”, 2010, “Az ursodeoxycholic acid készítmények hatása a vér biokémiai értékeire és a májelasztográfia eredményeire alkoholos cirrózisban szenvedő betegeknél”, I.. Maev.

Ellenjavallatok

Az Ursofalk nem alkalmazható, ha magas kalciumkoncentrációjú epehólyag-konkréciókat észleltek. Ellenjavallt a szerv akut gyulladásos folyamatában.

Az Ursofalk alkalmazására vonatkozó egyéb korlátozások:

 1. Dekompenzált májcirrózis;

 2. súlyos vesebetegség;

 3. intolerancia a hatóanyaggal szemben;

 4. Terhesség és szoptatás.

A gyógyszerek felírása előtt mindig röntgenfelvételt végeznek a konkrétumok méretének és összetételének meghatározására. A diagnózis lehetővé teszi az Ursofalk adagolásának és alkalmazási időtartamának megfelelő megválasztását.

Mellékhatások

A termék jól tolerálható, és nagyon ritkán okoz mellékhatásokat. Az ursodeoxikolsav intolerancia esetén nemkívánatos tünetek figyelhetők meg. Fájdalom az epigastriumban és a kövek meszesedése. Nagyon ritkán a széklet megváltozása és allergiás reakciók figyelhetők meg.

Adagolás

A kapszulákat és a szuszpenziót szájon át kell bevenni. Ha egyszeri adagot írnak elő, a gyógyszert este kell bevenni. A terápia időtartamát a kezelőorvos egyénileg határozza meg.

Akut májbetegségben 10-15 mg/ttkg dózisban írják fel legfeljebb 2 évig. Nem szabad megszakításokat tenni. Ha egy év kezelés után sem csökken a konkréciók száma, a gyógyszert visszavonják, és egy másik gyógyszert választanak.

Epeúti refluxban szenvedő betegeknél az Ursofalk napi 250 mg-os adagja 14 napon keresztül. Epeúti cirrózisban 10-15 mg/ttkg naponta legfeljebb 2 évig. A toxikus májkárosodást legfeljebb 12 hónapig 10-15 mg/ttkg dózisban kezelik.

Alkalmas kinek

Az Ursofalkot akkor használják, amikor a hámsavakat fel kell oldani és el kell távolítani az epehólyagból. Az epeúti cirrózis és a refluxgyomorhurut kezelésének része. A gyomorhurut, epehólyaghurut, fibrózis, epeúti diszkinézia, alkohol- és kábítószer-mérgezés kezelésében szerepel.

Az articsóka kivonatot számos rendellenességre használják, beleértve a magas vérnyomást, a testmérgezést, a diszpepsziát, az ízületi gyulladást, a vérszegénységet.

A Chophytol leírása

Chophytol

A Chophytol biológiai összetevőket tartalmaz, amelyek közül a legfontosabb az articsóka levelek kivonata. Oldatként és tablettaként kapható. Az anyagcserét és a gyomor-bél traktust befolyásoló gyógyszerekre vonatkozik. Az epeúti eredetű patológiák kezelésére rendelték ki. Gyártó – Lab. Rosa-Phytopharma, Franciaország.

A gyógyszer farmakológiai tulajdonságai:

 1. hepatoprotektív;

 2. vizelethajtó;

 3. epehajtó;

 4. az anyagcsere normalizálása;

 5. A karbamidszint csökkentése.

Az Ursofalkkal ellentétben injekciós oldatként is kapható.

Kutatás és hatékonyság

A kivonatokon 1929 óta végeznek klinikai vizsgálatokat. 1950 óta vannak olyan tanulmányok, amelyek az articsóka hatásait írják le a hepatobiliáris rendszer betegségeiben.

Az articsóka kivonatoknak erős antioxidáns hatása van. Összetevőik immunmoduláló, kardiovaszkuláris, hipokoleszterin hatásúak. A Chophytol beadása növelheti a toxin kötődést. A gyógyszerrel történő kezelést a bilirubin, a trigliceridek, az AST, az ALAT, az AST, az ALAT és az ALAT. A kezelés hatását számítógépes tomográfia és szcintigráfia igazolja.

Forrás: “nehéz beteg”, 2009, “Chophytol – standardizált articsókakivonat”. Biokémiai összetétel és farmakológiai hatások”, O.. Gromova, I.. Thorshin.

Ellenjavallatok

Az akut vese- és májbetegségek, valamint a készítmény összetevőivel szembeni intolerancia ellenjavallat. Nem alkalmas epekövesség és súlyos vesekárosodás esetén. Az epeúti elzáródás szintén ellenjavallat lenne.

Terhesség alatt a gyógyszer adható, de csak orvosi felügyelet mellett. A korai időszakban a gyógyszert a gesztózis megelőzésére használják. A szoptatás abbahagyása után a szoptatás ideje alatt is adható.

Mellékhatások

A Chophytol szedése során egyes betegeknél hasmenés és allergiás reakciók léphetnek fel. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal.

Adagolás

12 éves kortól a tablettákat szájon át kell bevenni, naponta 1-2-3 alkalommal. 6 és 12 éves kor között 3 alkalommal 1 tabletta. A terápia időtartama – legfeljebb 3 hét.

Oldat formájában a gyógyszert étkezés előtt, 2,5-3 ml-t 3 alkalommal, legfeljebb 3 héten keresztül kell bevenni. Intramuszkulárisan 15 éves kortól, 1-2 ampulla 14 napon át.

A gyógyszer lehetséges túladagolása mellékhatások előfordulása esetén. Ebben az esetben gyomormosást kell végezni, és enteroszorbálót kell adni az áldozatnak.

Ki a megfelelő?

Alkalmas kinek

A Hofitolt a máj és a gyomor-bélrendszeri kórképek komplex kezelésére használják.

A gyógyszer alkalmazásának javallatai:

 1. Hepatitisz és hepatózis;

 2. cirrózis, nem kalkulózus cholecystitis;

 3. Ateroszklerózis, epeúti diszkinézia;

 4. elhízás;

 5. Alkohol, drogmérgezés, nehézfémsók;

 6. Krónikus veseelégtelenség.

A Chophytol szélesebb körű indikációs listával rendelkezik. A különböző vírusos és nem vírusos májbetegségek kezelésének részét képezi.

Költségek és analógok

Gyógyszerek

Költségek

Analógok

Ursofalk

250 mg #100 kapszula – 1820 rubeltől;

250 mg/5 ml szuszpenzió – 1190 rubelből

Ursochol;

Ursoliv;

Ursosan;

Hepaursol;

Ukrliv;

Ursodex;

Ursomax;

Holudexan

Chophytol

Tabletták #60 – 415 rubeltől;

200 mg/ml 120 ml oldat – 410 rubelből

Artichol;

Articsóka Sandoz;

Bilicur;

Hepar-Pos;

Pm Sirin;

Cynarix;

Hepabel;

Rafacholine C;

Hepafitol

Melyik gyógyszer a jobb?

Mindkét gyógyszer az emésztőrendszeri betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek csoportjába tartozik. Az Ursofalkot a konkrétumok feloldására használják, a Hofitol pedig ellenjavallt epekőszövődmények esetén. Mindkét termék nem öngyógyításra szolgál.

Az Ursofalk alkalmasabb az epekövek eltávolítására, a Hofitol pedig a funkcionális emésztési zavarok tüneti enyhítésére.

A gyógyszereket orvosnak kell felírnia az átfogó diagnosztikát követő jelzések alapján. Az adagolás nem engedélyezett módosítása, a kezelés abbahagyása és az analógok kiválasztása nem megengedett.

Olvasson tovább  A Mastodynon tabletták és cseppek áttekintése | Mit válasszon
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: