Tolóajtók a zuhanykabinhoz: Előnyök és hátrányok

A zuhanykabin telepítésekor fontos, hogy helyesen válassza ki az ajtót. Vannak swing és csúszó típusú ajtórendszerek.

Általános információ

Ha a fürdőszoba apró méretű, tanácsos egy zuhanykabin telepítésére. Általában a 90×70 vagy 90×90 cm méretben készült, és kissé eltérhet. Általában egy szögletes niche, de a kabin csúszik. A félkör alakú zuhany sarkok ma nagy népszerűséget élveznek. Mindenesetre meg kell határozni, meg kell határozni, hinta vagy csúszó ajtókat, amely kényelmesebb lesz a fogyasztó használatához.

A fülke a következő elemekből állhat:

 • vívás;
 • raklap;
 • ajtók;
 • További elemek (mixer, vándorló lélek és mások).

A tolóajtók a keret, a fém vagy műanyag profilra, a rögzítőelemekre telepítve. A keretszerkezetek erősebbek, stílusosabbak, különböző színekben, például króm, bronz és mások.

A zuhanykabinok különböző formákkal és méretekkel rendelkeznek. Bizonyos esetekben szükség lehet a nem szabványos ajtók telepítésére.

Mit gyártanak, amit

A tolóajtó rendszerek anyagból készülhetnek:

 • feszült üveg;
 • akril;
 • háromszoros;
 • Polikarbonát.

Tekintsük az egyes anyagok előnyeit és hátrányait. Az edzett üveg egy tűzálló és nem toxikus anyag, nem éget. Ha az ajtó véletlenül megoszlik, az üveg egyszerűen szétszóródik nagy darabokra. Notosztárius, az a képesség, hogy csökkentsük őket – a minimum.

Az akril ajtók a leggyakrabban használtak és a legalacsonyabb árkategóriához tartoznak. Ezek nagyon könnyűek és tartósak, valamint vékonyabbak, mint az üveg. Kár esetén a darabok éles élek nélkül maradnak, amelyeket nem lehet levágni. Mínusz akril annak toxicitása, amikor éget.

Az ajtók a triplex tűzálló és nem toxikusak. Az anyagot olyan speciális film borítja, amely nem teszi lehetővé, hogy a fragmensek összeomlik, amikor az elem sérült.

A polikarbonát ajtók hátránya ugyanúgy, mint az akril esetében az égetés során toxicitás. Általában azonban ellenállnak a magas hőmérsékletnek.

A tolóajtók típusai

Ha a zuhanyzó kabin található egy niche, telepíthet két-, három vagy négy szakaszú ajtót. A kétrészes ajtószerkezetek a legkisebb méretük a kabin méretével (40-43 százalék) és a szárny minimális vastagságával összehasonlítva.

A három szakaszú ajtóknak legfeljebb három mozgó elem van. Ezek a legnagyobbak közül a felsorolt, 55-57 százaléka a teljes méret.

Négyrészes ajtók is nagyon vékony falak is vannak. Szélességük 43-45%.

Dekoráció

Jelenleg a piac sokféle zuhanykabinokat mutat be. Megkülönböztetik a dekoráció és a design elemek.

Íme néhány lehetőség:

 • Matting – speciális összetételű bevonat, amely felületeket ad;
 • Rajzolási minták – leggyakrabban a rajzot az ajtó során megismételjük;
 • Kerámia festék bevonat;
 • Fényképnyomtatás és mások.

Előnyök

A tolóajtóstruktúrák praktikusak, funkcionális és nagyon kényelmesek a fogyasztó számára. A megfelelő erőfeszítések nélkül könnyen nyitható. Nem zavarják, és nem vesznek fel túlzott helyet, ellentétben a swing struktúrákkal. Ezenkívül az ilyen megoldások látványosnak és modernnek tűnnek.

Az üvegből és műanyagból készült ajtók jól tolerálhatók a magas páratartalomban, Mi releváns a használatuk jellemző körülményeiben. Nem lehet arra, hogy a fából készült struktúrákat alkalmazzák, amelyek a nedvesség hatása alatt hajlamosak a gomba és a penész terjedésére, és a fémek ilyen körülmények között a korrózióra vonatkoznak. A polimerek és az üvegvíz nem rendelkezik ilyen hatással.

Az anyag, amelyből a kabinajtók készülnek, nagyon tartós és biztonságos. Mechanikai károsodásban nem szétszórja a kis és éles fragmenseket, amelyek elkerülik a vágásokat és más lehetséges kellemetlen incidenseket.

Víz, amikor a kabin használata nem kiömlik Annak a ténynek köszönhetően, hogy az ajtók mágneses tömítéssel vannak ellátva, és határozottan szomszédos a tervezéssel, mivel magas tömítettséget ér el.

Hibák

Az ilyen kialakítás elemei általában meglehetősen törékenyek, és hosszú távú működtetéssel időszakosan ki kell cserélni az új. Szükséges ajtók, amelyek nehézségeket okozhatnak olyan személyben, aki nem rendelkezik tapasztalattal és különleges készségekkel, mint ez a munka. Ezenkívül az ajtók elég könnyűek ahhoz, hogy összetörjenek.

A zuhanykabinok kiválasztásának jellemzői a csúszó ajtókkal a niche számára

Ha a kabin van telepítve egy niche, akkor találkozhat néhány nehézséggel, felveszi az ajtókat neki. Fontos szerepet játszanak a termék paraméterei.

Attól függően, hogy mit szeret a vevő, és milyen technikai jellemzők a kabin maga, meg kell választani a megfelelő számú szakaszokat az ajtó kialakításához. A lyuk magassága más lehet, amely 1-5 centiméterből áll.

Ha a tervezés a tervezésben van, előzetesen meg kell határoznia, amelyen a szárak csatolva lesznek. A fogyasztó kényelme és kényelme később attól függ.

Hogyan kell használni

A csúszóajtók mögött meg kell őrizniük, ami segíti az életük meghosszabbítását és pénzt takarít meg javításra. Legtöbbször a mobil design mechanizmusa szükséges – ennek rovására van, hogy az ajtókat felfedezték és zárják. Ne húzza meg a szárnyat, és húzza ki őket, meg kell próbálnia elkerülni a felesleges mechanikai expozíciót.

A kabinok szükségszerűen mosni kell. Ehhez használjon szivacsot puha bevonattal. A mosószert az anyagtól függően kell kiválasztani, amelyből a kabin készül. Hogy nincsenek karcolások és károk a felületen, nem ajánlott csiszolóeszközt használni.

A sarkokban, valamint a profil és az üvegkapcsolat területén a legnagyobb mennyiségű szennyeződés és baktérium lesz. Ennek megfelelően különösen óvatosan kell feldolgozni őket.

Ha helyes és kompetens érdekli a zuhanyzó és az ajtó struktúrái, akkor az élettartam jelentősen növekszik, és nem lesz különleges probléma a működéssel.

Mit kell fordítania a vásárláskor

Először is, amikor megvásárolod, meg kell próbálnod kiválasztani egy standot, amely kiváló minőségű és jó anyagokból lesz. Egy ilyen dolog biztosan tartó sokáig tart, és a működés során nem fog problémákat okozni. Azonban érdemes lesz az egyéni tervezési elemekre figyelni.

Az egyik ilyen elem görgők – A szárnyuk miatt és mozgásban van. A fém részletei megbízhatóbbak, ellenállnak a kopásnak, a műanyag gyorsan deformálódhat.

    A tervezés erős rögzítésével kis hézagok engedélyezettek az ajtóban. Azonban a tökéletes forgatókönyv, nem lehetnek.

    Ajtó keret műanyagból és alumíniumból. Az alumínium keret könnyű és alapossága, a műanyag részei nedvességálló és nagyon tartós. A jó megoldás a műanyag design acélprofilává válik.

    A tolóajtók előnyeit és hátrányait a zuhanykabin számára, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: