A burgonya hypoton finomságai

A tapasztalt kertész és Dachank megérti, hogy ha a webhely nagy része kiemelte a burgonyát, ami nem egy hektár, előbb-utóbb elérheti, hogy segítsen ilyen asszisztensnek, mint egy motoblokk. Annak ellenére, hogy ez az eszköz egyszerűen használható, még mindig ajánlott megismerni magát a használatának néhány árnyalatával és a habzó burgonya technikájával.

A technológia előnyei és hátrányai

A burgonya termesztési szezon az egyik legfontosabb. Ebben az időben a zöldségkultúra nagyobb figyelmet igényel a kertész. Az időben történő feldolgozás szükségessége azt jelenti, hogy a DIP rövid idő alatt történik. Ellenkező esetben a burgonya nem vigyázzon és meghal.

Végtére is, a folyamat a hangsúly nem csak védi a növényi különböző fertőző betegségek és a hőmérséklet csökken, hanem a káros hatásait a gyom, hogy törlődik az idő. Értsd meg ezt az időigényes feladatot, a nyári rezidens képes lesz egy motoblokkot szerezni.

Tekintsük az eszköz fő előnyeit.

  • Jelentősen csökkenti a burgonya feldolgozására fordított időt.
  • A motoblokk megszerzésével a kertész teljesítmény többször is növekszik, ha összehasonlítjuk a kézi feldolgozást.
  • A motoblokk segítségével meglehetősen mély barázdát hozhat létre, amely nem teszi lehetővé a burgonya szárak esnek. Nem titok, hogy hasonló módon kedvező lehet a növényi kultúra hozamának befolyásolására.
  • A motorblokkhoz való csatlakoztatás lehetővé teszi, hogy a talaj nagyon laza szerkezetét hozza létre, amely elősegíti a megnövekedett levegő szellőztetést (légcsere). Más szóval, a burgonya gyökerei levegővel telítettek, és gyorsabban nőnek.
  • A csatlakoztatás lehetővé teszi a talaj szükséges hőmérsékletét a kényelmes növénynövekedéshez.

Annak ellenére, hogy ennek a rendkívül hasznos kerti asszisztensnek minden előnye, a motoblokknak van egy jelentős hátránya – annak az értéke.

Mindig van lehetőség arra, hogy olcsóbb eszközt találjon, vagy akár kézzel is vásároljon. Ez azonban egyfajta kockázat. Mivel a motoblokknak saját működési ideje van, kézzel vásárol egy motoblokkot – ez egyfajta rulett játék. És annak köszönhetően, hogy az egyik motorblokk gyártása elég drága részeket igényel, a kiváló minőségű egység egyszerűen nem lehet olcsó.

Az alacsony költség figyelmezteti azt, aki összegyűjti a felszerelést.

Érdemes megjegyezni, hogy az agronómiaiok kilátása a motorblokk használatának hatékonyságára, amikor a burgonyát hangsúlyozza. Az a tény, hogy egyes szakértők azt állítják, hogy a burgonyának hasonló módon történő kezelése csak meleg régiókban van értelme.

Olyan területeken, ahol a túlnyomórészt hideg éghajlat, a rossz formázás károsíthatja a növényi kultúra állapotát. A feladat megoldása a burgonya “a szalma alatt”.

Az ilyen leszállási módszer kezdetben kisebb növényi kertészet igényel. És olyan eljárások, mint a hangsúly, a gyomlálás és az öntözés minimálisra csökkentve.

Ajánlások a választáshoz

Minden kertész, amely döntést hoz a vásárlásról, figyelembe kell vennie több árnyalatokat. Rájuk támaszkodva, nagyon jó minőségű és megfelelő a webhely sajátosságai számára.

  • A talajsűrűség szintje a burgonya felületén. Ha a kert talaja szubletinó, azaz kis mennyiségű agyagot és elég sok homokot tartalmaz, erősen ajánlott előnyben részesíteni az erőteljes nehézségekkel.

A Föld csomókkal való megbirkózás A gyenge üzemanyag aligha lehet.

  • Az erőteljes motorblokknak nagy burgonyafejek tulajdonosaira van szüksége. Az a tény, hogy a motoblokk működési ideje a lóerő lóerejének számától függ. Például ha egy gyenge tüzelőanyag, amelynek teljesítménye alig éri el a három és fél lóerős, a telek területe 1-5 hektár, a készülék nem fog működni, és három hónap. Az ilyen nagy kerti telek optimális lehetősége egy motoblokk lesz, amelynek hatalma 9-10 lóerős lesz.
  • A munkaerő termelékenysége hatással van, és olyan tényező, mint a markolat szélessége. A motoblokk megválasztását ebben az esetben határozza meg a helyszín területe, amelyen a burgonyát ültetik. A 60 centiméterben lévő motoblokk rögzítésének standard szélessége tökéletes olyan helyekre, amelyek nem haladják meg a 15-20 hektárt.

Nagyobb területen (1-5 hektár) ajánlott egy olyan eszköz megvásárlása, amelynek szélessége 100 centiméter.

Hogyan használhat egy motoblokkot?

Amint korábban említettük, a motoblokk nem olyan hajtogatott a menedzsmentben, mivel először pillantást jelenthet. A készülék futtatása előtt ellenőrizni kell a motorolajszintet. Ellenkező esetben a készülék elrontható, anélkül, hogy megkezdené. Ezenkívül rendszeresen szükséges a benzin üzemanyag-kitöltésének kitöltéséhez. És a folyadéknak jó minőségűnek kell lennie. Kívánatos, hogy a benzint ugyanolyan márkával készítsük, mint a motor.

Megelőző intézkedésként ajánlott rendszeresen ellenőrizni a tengelykapcsolót, a kormánykereket és a szállítási kerekeket.

Csak az összes fenti manipuláció végrehajtása után elindíthatja az eszköz elindítását. A motoblokk elindítása Az első alkalommal erősen ajánlott ezt az utasításokkal való koordinálásával.

Annak ellenére, hogy a motoblokkok működésének elvét meglehetősen hasonló, a munka bizonyos különbségei még mindig jelen lehetnek.

Két fajta van – lemez és eke töltés. A lemezen elfoglalva beállíthatja a lemezek helyzetét az állványok segítségével. Így a talaj megragadásának szélessége 30-70 centiméterig változhat.

A magas színvonalú dipek végrehajtása érdekében elő kell vigyázni a helyes átmérő kerekeinek megszerzésére. Ez lehetővé teszi a burgonya feldolgozási folyamat elvégzését anélkül, hogy károsítaná őt.

A készülék a barázdába van felszerelve, így a burgonya sor a földi markolatban van. A motoblokk elindítása, csak a dip, amely pontosan a beruházatra vezet. További talajlazítás esetén ajánlatos húzni a lemezeket, és telepítsen egy forgó görgőt.

Amikor a plugot motoroblokldal dolgozik, meg kell költeni egy kis időt az eke beállítására. Optimális helyzete – a közepén a burgonya két sora között. A beállítás után elmélyítenie kell az eke a talajba, hogy a szükséges mélységben legyen. Ezután állítsa be a talaj motoblokk tengelyét a talaj függőlegesen. Ez lehetővé teszi, hogy alaposan öntsük a burgonya szárakat a szörnyű talajjal.

Népszerű modellek Motoblokov

Az orosz termelés motorosblokkja, a “Salute” név, sikerült megszereznie a szeretetet és a népszerűségét országunk kertjeitől és dagavadékától. Multifunkcionális, és szinte minden gyártónál képes dolgozni egy benzinmotoron. Nemcsak a kötőjelet kényelmesen és kényelmesebbé teszi, hanem nagyobb működési időszak is.

A burgonya hangsúlyozása mellett ez az eszköz megengedett, és a hó, a fű és a nehéz teherszállítás használata. A burgonya kiváló minőségű hangsúlyozása Üdvözlő aggregátum Az eke telepítésének mélységétől függ. Minél mélyebb az eke, annál jobb a burgonya állandó lesz.

Ha szilárd és forralt talajjal dolgozik, javasoljuk, hogy több szakaszban egy cselekmény egy szakaszát állítson elő.

A második legnépszerűbb Oroszország egy motorblokk Modell TF-338 Brand Husqvarna. Ez az eszköz megbízható, manőverezhető és könnyen szállítható. Az egyszerű működés mechanikus sebességváltó, két adás (elülső és hátsó) és sebességváltó.

Ez az eszköz lehetővé teszi legfeljebb négy pár pengék telepítését, a kertész képes a talaj szélességének beállítására. A hátsó lépésnek köszönhetően a motoblokk akár rendkívül keskeny területeken is kivonhatja a kivonását. Ez a modell további elemek, például rangsor és sütőpor telepítését biztosítja.

Az eszköz végrehajtása több napig megengedett a burgonya szárak csírázását követően. A manőverezhetőségnek köszönhetően a hajtások biztonságban maradnak és fenntarthatók.

A kertészből a lemez mélységének helyes beállítása és a dőlésszögének szöge.

Ezt követően a készülék a két sor közepén helyezkedik el, a legkisebb sebességnél a burgonyát injektáljuk. Amikor a motoblokk egy burgonya sor végén van, a készülék a fordított és továbbra is feldolgozza az ágyak feldolgozását.

A 80-as években eladott költségvetési lehetőség – MOTOBLOCK “MOLE”. A modern modell négyütemű motorral és irányítással rendelkezik. A MEROBLOCK “MOLE” termékeny rétege speciálisan szerelt malmokkal. Minden ilyen elem éles pengéket és kést tartalmaz. Amikor a kerekeket hangsúlyozzák, ami egy kissé támogatja a támogatást.

Míg az eke lejár a kívánt mélységbe, hogy belépjen a vágóba a földbe. A burgonya kialakulásának folyamata a pengék és kések rotációs mozgása miatt következik be. A standard felszerelés kültéri és belső maróföldön van felszerelve.

Hogyan kell végrehajtani az első és második befecskendező burgonyát a motorblokk megtanulják az alábbi videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: