Gyémánt fúróberendezés

A gyémánt fúróeszközök professzionális berendezések a vasbeton, beton, tégla és egyéb szilárd anyagok kezeléséhez. Az ilyen berendezéseket 10 mm-rel fúrhatjuk (például egy aljzathoz való kábelezéshez) és 1 méteres lyuk (például a szellőztetés telepítéséhez).

A műszer fő jellemzői

A gyémántfúró berendezések ideálisak a lyukak maximális pontosságának kiadására. Ez az egyik legfontosabb telepítési jellemző. A gyémántberendezések használata jelentősen csökkenti az erők és az idő mennyiségét. Az eszköz árai is elégedettek – bárki megszerezheti azt.

Amikor a gyémántberendezések segítségével vasbeton szerkezeteket fúrnak, a repedések vagy zsetonok repedésének kockázata a fúróhelyen nullára kerül. A gyémántfúrás berendezései lehetővé teszik a fúrás különböző átmérőjű monolitikus vasbeton szerkezetek.

A nyílás mérete is változik, és az ügyfél igényei szerint történik, és a beton átfedő vagy fal deformációja elkerülhető, ha megfelelően tartja az eszközt.

Gyémánt berendezések tervezése.

 • A szerszám működése a motor teljesítményétől függ.
 • Gyémánt korona, amelyet megtámadnak a szegmens szélén. A korona mérete számos tényezőtől függ, szükség van a szerszám kiválasztásakor figyelni kell.
 • Stanna – egy eszköz van hozzá, ez az elem a pontosság és a könnyű munka. Ezt külön kell megvásárolni, mivel a kézi eszközök készletét nem tartalmazza.
 • A szerszám táplálásához szükséges fogantyú.
 • A szár összeköti az orsót és a gyémánt koronát.

A motor teljesítményétől függ a különböző munkáktól és a velemes lyuk méretétől. Az egyik fontos tény az, hogy a berendezésnek több fúrási aránya van. Ennek köszönhetően tökéletesen kiválaszthatja a fúrási sebességet az anyag keménységével összhangban, amellyel a munka lesz. Ez az eszköz megkönnyíti a munkát, mivel a működése során meg lehet dönteni, mert kényelmes lesz az embernek.

A gyémántfúrással rendelkező berendezések háromféle motorja van:

 • benzin;
 • elektromos (110 V, 220 V, 380 V);
 • hidraulika.

A gyémántüzem üzemeltetése a fúráshoz rezgés nélkül következik be, ezáltal lehetetlen megtörni a teljes kialakítást a munkahelyen, amely lehetővé teszi egy eszköz használatát különböző típusú építésű. Korábban, az építés során házak, a szellőztető ablakok a pincék nem mindig telepítve voltak. Ez a kondenzátum képződéséhez vezetett a hőmérséklet csökkenése miatt az utcán. Ez a nedves környezet tökéletes tenyésztési penész és gombák. A baktériumok reprodukciójának megakadályozása érdekében a szellőztetés szellőztetési lyukat kell elvégeznie. A gyémánt fúróberendezések könnyedén és 100% -os pontossággal megbirkózhatnak ezzel a feladattal.

A gyémántfúróeszközök energiafogyasztásának ereje, az egység teljesítményétől függően 50 W-7000 W-ról. Fúró forgási frekvencia – 150 fordulatszámon percenként 4600 fordulatszámra. Az anyag, amellyel a munka elvégezhető, meghatározza a gyémánt korona átmérőjét és hosszát. Korona átmérője minimális – 5 mm, maximum – 350 mm. Hossza 25 mm és 1000 mm között.

A koronák paraméterei ebben a tartományban lehetővé teszik a fúrási műveletek elvégzését mind az erősen vasbeton, mind aszfaltban.

A berendezések típusai

A Diamond fúrás megosztott eszközei többféle típusúak lehetnek. Az első 120 mm-es lyukak előállítására szolgál és nincs szüksége ágyra, mivel a berendezést kézzel készítették. A második típus 120 mm-nél hosszabb nyílásra készült. A számlát az ilyen eszközökhöz csatolták, mert a munka rögzítése nélkül bonyolult vagy lehetetlen. A második típusú berendezést fel kell használni, hogy az eszköz által végzett nagy mennyiségű munkákhoz kapcsolódjon, amely lehetővé teszi, hogy micurtime-vel dolgozzon.

Lyukasztógép

Az egyik típusú fúróeszköz egy gyémánt korona perforátor. Ha kis lyukat kell fúrni, akkor a perforátor elengedhetetlen, de amikor a nyitási méret növeli az eszköz elveszti a nélkülözhetetlen tulajdonságokat. Ebben az esetben érdemes más gyémánt fúróeszközök használatát. A perforátor fúrásának minősége nem annyira függ a hatalomtól, mint a gyémánt koronák minőségétől.

Amikor kiváló minőségű gyémánt koronákkal dolgoznak, megfelelnek a modern konstrukció minőségének követelményeinek. Ha a korona nem szerepel a betonba, akkor ki kell cserélni. Nem kívánatos, hogy a szerszámon működés közben nyomást gyakoroljon, a perforátor motorja túlmelegedhet a növekvő terhelés miatt. A gyakori szerszám túlmelegedése csökkenti az élettartamot. Ha tartod szorosan a kezedben, akkor elég lesz egy lyuk fúrása kiváló minőségű koronával.

Ütvefúró

Erőteljes fúró-tervezés biztosítja a hosszú kizsákmányolást, függetlenül a terhelésektől. A shock fúrók halmazában nem csak a hagyományos Boos, hanem a gyémánt koronával is. A következő előnyökkel rendelkeznek a szokásos koronákon keresztül:

 • Nagy szilárdság – lehetővé teszi kombinált anyagokkal (vasbeton, vasbeton);
 • könnyű működés;
 • Magas szintű pontosság.

A lengéscsillapításban lévő gyémántfúrás koronáinak mérete nem haladja meg a 150 mm-t. A fúró fel van szerelve egy erős motor, és egy jó váltó, amely lehetővé teszi, hogy reprodukálja a nagy nyomaték kis példányszámú, miközben a tartós sokk mechanizmus. A fordulatszámok száma és az ütések száma a sebességtől függ. A fúvókák tartós kulcsszalaggal vannak rögzítve.

A gyémánt koronákkal való fúrás száraz és nedves.

Fúrótorony

A fúróberendezések eltérnek a fúró- és perforátortól, a fúrás lyukak és fúrógépek méretével. Vannak különböző fúróberendezések. Gyémántfúróberendezés kiválasztása, szükség van a feldolgozott anyagok súlyosságára, keménységére és vastagságára. Minél nagyobb a paraméterek, az erőteljes telepítés kiválasztása. A fúróberendezések eltérnek a különböző típusú lakásokban. Az ágy sokoldalúsága megkönnyíti a munkát, különösen akkor, ha egy sima hajtóműcsökkentő az ágyba épül. Ebben az esetben a fúrás könnyen és simán történik. Az ágy kényelmes összecsukása megkönnyíti a telepítést.

A fúrógépek a gyémántfúrás felszereléséhez, külön önjáró platformon telepítve. Hidraulikus rendszerrel végzett berendezések Forgási mozgások. A modern gyémántfúrógépek speciális programokkal vannak felszerelve a szerszámfelhasználó figyelmeztetésére. Amikor a motor túlterhelése megvilágítja a LED izzót, és értesíti, hogy érdemes megállítani a munkát. A legtöbb gép a SmartStart és Softstart program segítségével van felszerelve a munka simaindításához és a szilárd sziklák fúrásához. A Softstart egy aktuális ellátási limit program, amelynek köszönhetően a szerszám csak 2 másodperc elteltével eléri a teljes sebességet.

Egyéb

A fúróberendezésekhez különböző segédeszközöket kell használnia. A legtöbb gyémánt fúróberendezést a vízhűtés kiegészíti, így a rendszer nem túlmeleged. A szivattyúnak biztosítania kell a műszaki berendezés paramétereitől függően a víz és a nyomás folyamatos áramlását a berendezésre. Az egyik faj egy dugattyús szivattyú. Az ilyen szivattyúk patch folyadékát bármilyen konzisztencia, még nagy mennyiségű szilárd vagy viszkózus szikla vízzel is. A szivattyúk olyan dugattyú- és háromdugattyú rendszert használnak, amely bizonyos hullámzót biztosít, ha a mosási folyadékot szállítjuk. Ez lehetővé teszi, hogy a megkeményedést a lehető legolcsóbbá tegye.

Jelenleg Oroszországban és külföldön a dugattyús szivattyúkra költözik. A gyémánt nedves fúrásra való áttérés következtében elengedhetetlen a kis mennyiségű folyadék és nagy nyomás, dugattyú és háromdugattyús szivattyú. Meg kell jegyezni, hogy az utóbbi években a fúrószivattyúk biztonságának és megbízhatóságának nemzetközi követelményei nőttek. Nem kevésbé használt víz befecskendező szivattyú. A tartály belsejében és kívül poliészterrel kezelik a rozsda megakadályozását.

Ez a szivattyú a fúrás során autonóm vízellátásra készült. Csak néhányszor nyomja meg a szivattyú szivattyút a folyamatos vízellátáshoz és a szükséges nyomást megteremtő.

Szükség van egy vízgyűjtő gyűrűre is. Az átmérő korona átmérőjének minden átmérőjén a vízgyűjtő gyűrű bizonyos átmérőjét igényli. A nedves fúráshoz nélkülözhetetlen. Ha száraz fúrást használ, akkor a szükséges kiegészítő eszköz porvé válik porszívóval. Ne tegyen egy gyémánt felszerelés rögzítéséhez. Használható a motor rögzítésére és a gyémánt koronák ellátására. Alapvetően a rack nagy lyukak készítésére szolgál. A rack kiválasztásakor a motor jellemzői szükségesek:

 • Átmérő korona;
 • a dőlésszög alatti munka lehetősége;
 • Motor kompatibilitás;
 • fúrási mélység;
 • Alap rögzítés típusa.

Számos típusú rögzítő állvány létezik.

 • Horgony rögzítés. A bázis a csavarokhoz van csatlakoztatva.
 • Vákuumtartó. A könnyű állvány egy lapos felületre való rögzítésének képessége.
 • Gyorstár – A rögzítés két akadály között van: mennyezet és padló között.
 • Univerzális rögzítés. Alkalmas mindenféle gyémántfúró berendezéshez.

Gyártók

Sok országban gyártott gyémántfúró berendezések. Adjuk meg a legnépszerűbb gyártók minősítését.

 • Hilti – Liechtenstein Hercegségben található központ. Specializálódott kis méretű kéziszerszámok a gyémántfúráshoz.
 • Weka – a kiváló minőségű berendezések német gyártója, amelyet egy erőteljes motor jellemez.
 • Bosch – Egy másik német gyártó, a fő különbség a termelési eszközök között – Simaindítás és nagy pontosság. Mind száraz fúráshoz, mind vízhez használható.
 • Elmos – Az elektromos kéziszerszámok, a berendezések nagy átmérőjű lyukak fúrására szolgálnak.
 • Ám – Gyártási ország Dél-Korea. A legfontosabb előny az, hogy a berendezés ferde állványgal van felszerelve, amely lehetővé teszi a fúrás lyukakat 30 és 150 fok között.
 • Cardi – az olasz cég, a berendezések nehéz körülmények között biztosítják a munkát.
 • Husqvarna – Svéd márka, az előnye a korlátozott térben történő fúrás kényelme.

Fent felsorolta a gyémántfúró berendezések fő márkáit. A versenytársak a vállalatok globális piaci minősítéseiben a kínai gyártók.

 • Cayken – már régóta kiadott a világ aréna gyártója kiváló minőségű gyémánt berendezések fúrás. A fő előnyök a műszaki előírásokra és az elfogadható árra.
 • Oubao – Minőségi tanúsítványok Európában és Amerikában. Nagy teljesítményű. Kiadja a háztartási fúrás eszközeit.
 • Ken – a legjobb ár-érték arány, többlépéses teszt a berendezések gyártásának minden szakaszában lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy kiváló minőségű szakmai eszközt kapjon.
 • V-fúró – kivételesen tartós eszközök, kiváló minőségű anyagból készültek.
 • Shibuya – A gyártó többfunkciós elektronikával meglepődik.
 • Ziz – Megbízható segítő a fúrás lyukakban, a gyémánt koronákkal alacsony áron.
 • Qu – Egy másik kínai költségvetési vállalkozás a gyémánt koronák felszerelésének előállítására.
 • Scy – minőségi garancia a megfizethető áron.

A gyémántfúró berendezések gyártói versenyeznek az első helyeken a rangsorban a globális piacon. Ehhez folyamatosan módosulnak és kiegészítik technikai újításokat, az időkkel. A műszerekkel való munka biztonsága, Top gyártók – Ez a fejlesztők egyik fő feladata.

Minden évben a berendezés energiafogyasztása csökken, és a termelékenység növekszik a mérnökök kísérleti fejlődése miatt. Az ilyen berendezésekkel végzett munka minősége mindig 100% -ot tartalmaz.

A fogyasztói kritériumoktól függően könnyen kiválaszthatja a munka szükséges egységet.

Tippek a használathoz

A gyémántfúrás felszerelése meglehetősen könnyen kezelhető, de mégis meg kell ismerni a felhasználási és biztonsági szabályokat a füzetben, amely az eszközhöz van csatolva. A szakértők több olyan tippet adnak, amelyek nem szerepelnek a használati utasításban:

 • Az eszköz első használata előtt hadd dolgozzam meg a motort néhány percig, hogy lehetőséget adjon arra, hogy kenje meg a motor minden mechanizmusát;
 • A falak, a mennyezet és a padló fúrásakor győződjön meg róla, hogy az elektromos vezetékek, a gáz vagy a csapcsövek nem kerülnek át ezen a helyen;
 • Működés közben a gyémánt koronát erősen melegítik, hosszú és nagy léptékű műveletekkel szükség van vízhűtés;
 • Ha elakad a koronát a betonban, csavarja ki a berendezést a koronát, és használja a fordított méter, nem tudja kiterjeszteni a korona különböző irányokba, ez vezet a deformáció és lehetetlensége további felhasználásra;
 • Lágyan dolgozik a telepítéssel, és ne engedje meg a motor túlterhelését, az elektronika következtetéseihez vezethet, az ilyen javítás költsége elég magas;
 • Figyeljen arra, hogy a motor közelében található szénkefék állapota – ha törlik, a munka kapacitása csökken, és további működés lehetetlen;
 • A munka végén öblítse ki az összes berendezést.

Meg kell jegyezni, hogy a berendezések helytelen használatával és a biztonsági berendezések be nem tartása esetén lehetőség van arra, hogy alkalmazzák vagy kárt. A munka során több szabályt kell igénybe venni a biztonságos munkához a szerszámmal.

 • Hogy visszavonuljanak azok számára, akik nem vesznek részt a munkafolyamatában.
 • Tegye meg a vizsgált védő sisakot.
 • Szükséges fejhallgatókra van szükség.
 • Használjon vizsgált szemüveget és maszkot.
 • Használja a légzőkészüléket.

A statisztikák szerint a hasonló felszereléssel végzett munka során a balesetek több mint 95% -a történt a saját biztonságuk gondatlansága miatt. légy óvatos!

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: