A legjobb tengelyek minősítése

A tengelyeket a modern piacon széles körben képviselik, de egyes típusokat bizonyos feladatok elvégzésére használják. Ne tévessze meg a vásárlást, tudnia kell az eszköz legjobb gyártóinak minősítését.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Fajták

Bármely fejszét a fa munkájához használják. Ez lehet egy kis méretű modell vadászat vagy idegenforgalom, eszköz a házhoz vagy az ácsmunkák kivitelezéséhez.

A klasszikus alakú termékeket a fa szálak, valamint a fák tekercsek vágására használják. Egy ilyen eszközt egyetlen vagy kettős vágóélrel lehet végrehajtani. A hasításhoz egy másik eszközt használnak, amely egy hegyes ékfej feje van.

Kolunokat használnak a fa betakarítására, mivel lehetővé teszi, hogy olyan nagy rönköt szétzúzzon, amelyben egy közönséges fejszék meg van ragadva.

Minden bemutatott tengely két nagy csoportra osztható: a mindennapi feladatok megoldására és szakosodott.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Alapértelmezett

A szabványos csúcsok csoportja tartalmazza:

 • Carpentry AX;
 • Colong;
 • Ács.

Az ilyen szerszám munkaterülete általában a bit (penge) egy végén és a butt – a másikon korlátozódik, bár egyes formatervezőknek két bitje van egymás ellen, vagy az egyik oldalán.

A bit felső sarkában, ahol a vágóél kezdődik, a lábujj és az alsó – a sarok. Az oldalak bármelyik oldala egy olyan arc, amelyet néha a fülek egészítenek ki. A penge részét, amely a többiek alatt leereszkedik, szakálla. Bár ez egy elavult forma, néha még mindig használják, mert van egy hosszúkás széle, ami kétszerese a penge többi része.

A Carpentry Ax a zsetonokkal dolgozott. Vékony penge, 30-35 fokos szögben élesített, könnyen behatol a fa rúdjai, de csak akkor, ha nincs nagy vastagságuk. Ez nagyobb méretű, mint az asztalos, és súlya körülbelül 1,5 kg. Különös jelentőséget kell fizetni az élesítésnek, mert nagyon élesnek kell lennie, hogy könnyen elvégezze.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Az asztalos eszköz általában csak egy kézzel működik, így a súlya eléri a 700 g-ot. Ez egy kis, de megkülönböztetett design. A formájukban a szerszám nagyon hasonlít az asztalosodáshoz, csak az élesítés szöge 18-20 fok. A penge lehet egy vékony keresztmetszet, és az illékonyság nem lehet hatalmas.

Egy külön csoportban vannak masszív kolunok, amelyeket sok súly és hosszú fogantyú jellemez. Ez a fogantyú, amely lehetővé teszi, hogy a maximális hatókört meghozza, és maximális erővel érje el a naplót. Használt ilyen eszközt kizárólag tűzifa vágására. A súlya elérheti a 4 kg-ot.

A Columan kialakítását gondosan átgondolják, beleértve a pengét is, amely a fa érintkezéskor azonnal meg kívánja nyomni a napló két részét.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Specializált

A speciális eszköz kategóriájában engedélyezheti az ilyen eszközöket:

 • turista;
 • erdős tekercsekhez;
 • hús vágásához;
 • vadászathoz;
 • tűzoltó.

A turista ax mindig kicsi, egyszerű eszköz, a kempingben vagy az utazás során egy kézben használható. A kialakítás kalapáccsal szolgálhat. Ha egy kalapáccsal rendelkező modellek, akkor lehetővé teszik, hogy a tengely két hasznos eszközt használjon. Az ilyen termék általában kompakt méretű, védőburkolattal rendelkezik.

Súlya 500 g-ig, néha a fogantyúban van egy szabad üreg a kis elemek tárolására. A fogantyú végén van egy lyuk, amelyben a csipke csipke van, hogy a szerszámot kényelmes helyen, vagy akár az övön is lefedje.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

A hús a hús egyedülálló penge. Az a tény, hogy az anyaggal való együttműködés során a szerszám kitölti a csontot, gyorsan hülye, olyan élesen fontos szerepet játszik. Ilyen tengelyeket készített a borotva lefedettségének formájával, a penge a lencse alatt van. Így egy hülye bázis gyorsan megtöri a csontot, és a borotva alakja megkönnyíti a test behatolását. A terv súlya körülbelül 3,5 kg.

Tűz AX – Speciális szerszám, amelyeket a szabványokban előírt különleges követelményeknek mutatnak be. Ez a termék minőségi tanúsítvánnyal értékesíthető, és rövid életű – csak 18 hónapja van, mert hatalmas terhelést jelent, és meg kell őriznie az erőt és a megbízhatóságot.

A tűzoltó tengelyek a penge második oldalán vagy egy sledgehammer második oldalán lehetnek. Az első funkció lehetővé teszi, hogy gyorsan megtörje a várat, vagy tartsa a tűzhely tetőjét, és a második az, hogy megtörje a szűk falat.

A szerszámot gyakran világos színben festjük, hogy vészhelyzetben látható maradjon. Fő használat az ajtók és ablakok megsemmisítése.

A legjobb tengelyek minősítése

A hústermékek vágására használt vadászat, Tehát kis méretű. A design súlya legfeljebb 700 g, és hossza eléri a 400 mm-t. Szabályként ezek mind fémes termékek, a fogantyú, amely gumírozott padot biztosít, amely egyszerűsíti a szerszámmal való együttműködés folyamatát.

Az erdei tekercseszközök a fő különbséggel vannak ellátva – A szélnek vékony vastagsága van, de széles, vastag pengével. Egy hasonló design segít behatolni a fából. A legjobb megoldás, ha a termék lapos hosszúkás pengével rendelkezik, lekerekített élekkel. Ez az űrlap megkönnyíti a fából készült rostok behatolását.

A legjobb tengelyek minősítése

Értékelés modellek

A piacon bemutatott összes tengely között ki kell emelni a különböző gyártók legjobb modelljeinek listáját.

 • Univerzális Ax Stihl 1926 Súly 700 g és 400 mm hosszú. A penge speciális kiváló minőségű acélból készül. A termelés folyamatában a kézi kovácsolás módszere. Ez egy hamutartó fogantyúval van ellátva, kivéve viaszréteggel. A fő szféra – a ágak eltávolítása és a kis zsetongyűrű. A penge további védelmével értékesített bőrborítás formájában.

A legjobb tengelyek minősítése

 • HURAFORS CARPENTER AX 840304. Ezt a modellt Svédországban gyártják, és a speciális acél segítségével jellemzik. A vágóél sima alakú, a munkafelület manuálisan manuálisan van, ezáltal növelve a sűrűségét, és ennek megfelelően a fejszét életét. A fogantyú közelében van egy kis ásatás a könnyű működés érdekében. A vászonolaj impregnálódik. A kialakítás súlya 800 g, és hossza 500 mm.

A legjobb tengelyek minősítése

 • Szilárd bruttó 21500. A modell teljesen acélból készült. Nem csak a megbízhatóság és a tartósság, hanem elfogadható költségek is. A terv teljes hossza 36 cm. A fogantyún van egy gumírozott pad, amely megfelelő szintű kényelmet biztosít a szerszám használatakor.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

 • Ganzo GSA-01YE. Ez egy kis tömegű és dimenziókkal rendelkező turisztikai nyílás. A tervezésben a gyártó az acél márkát használta 3CR13. A vászon szélessége 44 mm, a fogantyú hossza – 347 mm. A tengely súlya – 975 g. A modell egy műanyag tokdal van kitéve, amely a vágóélre kerül.

A legjobb tengelyek minősítése

 • Carpentry “Bars 21410”. A modell súlya csak 600 g. A fogantyú kétkomponensű frayed üvegszálból készült. Vágó alkatrész keménység – HRC 48-52. A terméket az egyedülálló szilárdságra, az agresszív környezetekre való rezisztenciára dicsérhetjük. A fogantyú képes a működés során felmerülő oszcillációk elnyelésére.

A legjobb tengelyek minősítése

 • “Szibériai Bulat Ermak”. Az ilyen eszközt Oroszországban és manuálisan gyártják, olyan speciális technológiák szerint, amelyeknél három fóliát használnak. A legnehezebb rész a mag. A design súlya csak 1 kg, a fogantyú hossza – 38 cm.

A legjobb tengelyek minősítése

 • Colun ochsenkopf ox 635 h nagy ökör. Ez a modell a fogantyú további erősítésével van felszerelve. A kovácsolt pengével rotációs orr van, ami miatt a sokkfelület növekszik. A penge védett, a fogantyú fa sűrűsödik. Karya-ból készült.

A legjobb tengelyek minősítése

 • Amerikai Colong Geoliából Súly 1 kg-os üvegszálas üvegszálból van felszerelve. A működőpengét jól polírozott és bitumen fedezi, amely védi a negatív környezeti befolyást. Egy kis tömeg lehetővé teszi, hogy az eszközt egy kézzel használja, és erőteljes csapást és fát két felét.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Milyen acél jobb?

A tengelyek gyártásához többféle acélot használnak, de a legjobb a 9xc márka. Mielőtt egy eszközt készítene, az acél kétszer magas hőmérsékletű feldolgozással rendelkezik, amely lehetővé teszi a deformáció szintjének csökkentését.

A kovácsolás folyamatában a munkadarabot kihúzzák, és a keresztmetszet csökken – Így jelenik meg a fém a szükséges plaszticitás és erő. Ha egyszerűbb nyelvet beszélünk, a fejszék képesek lesznek ellenállni egy fúvással, miközben fenntartják az integritást.

A 9xc jelzésben 0,9% szén, króm – 1,5% és annyi szilícium. Az erő, a szén megválaszolása, a króm hozzáad egy ötvözet keménységet. Az utóbbi is védi a korróziót. A Silicon felelős a rozsda ellenállásért.

Ha figyelembe veszi az acél jellemzőit, akkor még mindig a professzionális körökben is nevezik. Más fémelemek készülnek, mint például a fúrók, amelyek különleges erőt igényelnek.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Hogyan válasszuk ki?

A kézzel készített fejszék kiválasztásakor érdemes tudni, hogy a szükséges tapasztalatok varázslójának hiánya az acél törékenységéhez vezet. A logger és a rudakhoz a szerszámnak különböző kiválasztást kell választania. Annak ellenére, hogy mindkét esetben meg kell dolgoznod a fa, az eszköz kialakítása más lesz.

A Stolar Axe nagyon vékony profilja van. A vékony penge képes könnyen behatolni az anyagot a felhasználó minimális erőfeszítésével, de nem képes megbirkózni a vastag rönkökkel – az anyag egyszerűen megragadt.

A vevő választása mindig elsősorban a munka jellegére kell alapulnia. Ha az eszközt idegenforgalomra vagy vadászatra vásárolják, akkor kicsinek kell lennie. A mini-ax könnyen illeszkedik a hátizsákba, vagy védőburkolatban lóghat egy övre.

Vásárolhat egy minőségi terméket egy professzionális sportboltban, miközben különös figyelmet fordít az acél és egyéb jellemzők minőségére.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Egy hagyományos univerzális fejszékben a jellemzők a következőképpen hozhatók létre:

 • éles penge;
 • finom bit;
 • kúpos fej;
 • átlagos súly – akár 3 kg;
 • A fogantyút egy középső hosszúságú fa (38 cm) kell készíteni;
 • rugalmasság.

Mindez lehetővé teszi, hogy vágja le a fát, behatoljon mélyen az anyagba, távolítsa el az ágakat és vágja le a csonkot.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

A Colong rendelkezik a fémrész széles profiljával, ami megnehezíti, hogy vágószerszámként használják. Olyan széles, hogy nem tud kis fából készült elemeket szúrni – csak nagy naplók. Másrészt a penge ideális a fa megosztására, mert nem vágja le a szálakat, hanem egyszerűen megosztja őket félig.

Az eszköz fő jellemzői:

 • Súlyos bázis;
 • A fémrész ék formájában történik;
 • A fogantyúnak hosszú és egyenes formája van;
 • A munkához tapasztalt felhasználó szükséges.

Pocket Size Hatcher – Ez a legkisebb, de meglehetősen erős opció, és egy kis zsetongyűrűhöz használható. Ez a tökéletes variáció a túrázáshoz, mert nem fog sok helyet venni, és nem fog súlyt adni a terhet. A háztartási feladatok elvégzéséhez érdemes választani egy nagyobb eszközt, amelynek fogantyúja 40 cm-nek kell elérnie. Ha az oszlop megvásárlása, akkor hossza sokkal nagyobbnak kell lennie.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Ami a súlyt illeti, amikor a vásárlást meg kell érteni, hogy ki és milyen célokra használja az eszközt. Ha ez egy tinédzser vagy egy nő, kívánatos, hogy a kialakítás a lehető legkevésbé mérlegelje, a termék ne legyen egy fából vagy az összes fém fogantyúval, hanem üvegszálból.

Érdemes megérteni, hogy a fogantyú, amely fából készült:

 • erős;
 • nehéz;
 • jól felszívja a fúvást;
 • gyors szünetek;
 • A lebontás esetén könnyen cserélhető.

Erősített műanyag az anyaghoz képest nagyon könnyű és tartós, de ha egy vegyi anyagnak van kitéve.

A fém fogantyút nagyon nehéz megszakítani – szilárd szerkezetű, fejszefej. De ez az eszköz nagyon nehéz és kicserélhető a bontás esetén, nem lehetetlen az elemek egyike.

A legjobb tengelyek minősítése

A legjobb tengelyek minősítése

Amint könnyen észrevehető, minden tengely modell alkalmas egy adott célra. Az alábbiakban a vevőnek meg kell fontolnia, hogy a vevőnek meg kell fontolnia, amikor jó választás.

 • A méret. Meg kell venned a szerszámot a penge számára, és fordítsa a fogantyút – illeszkednie kell a hónaljhoz. Így a szakértők tökéletes méreteket határozzanak meg.
 • Topora penge tökéletesen illeszkednie kell. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, hogy egy fém részt kell venni a kezedben és látni.
 • Egyensúly Ellenőrizze, hogy a pengét az index és a hüvelyk között helyezze el. Pontosan meg kell állnia, és nem fordulhat át az egyik fél.

Tippek a tengely kiválasztásához lásd a következő videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása