A növekvő magvesztek finomságai

A szegénység meglehetősen szerény növény, buja és fényes virágzással. Sok kertész számára, növekvő vetőmag szegfűszeg – nagyszerű módja annak, hogy díszítsen egy telket többszínű frottír virágokkal.

A növekvő magvesztek finomságai

Vetőmagok gyűjtése és kiválasztása

A kertész előtti szegfűszeg megkezdése előtt a választás – készen áll a kész vetőmagok megvásárlására, vagy készíteni őket.

A kész vételek vásárlása sokkal könnyebb, de fennáll a kockázat, hogy szembenézzen tisztességtelen eladó. Ezért jobb, ha a szakosodott üzletekben bizonyított gyártók magvakat szerezhetnek.

A termelési vető anyagok nem lehetnek nehéz, mivel az öregedésre vonatkozó szegfű magjai száraz, meleg és napos időjárást igényelnek. A virágzás a nyár második felében és augusztus vége felé esik, majd a vetőmagból készült virágcsillagok helyett. A szegfű magvak érése, 30-40 nap, így száraz meleg ősz hiányában a kertész meg kell próbálnia a megfelelő minőségű magokat.

A növekvő magvesztek finomságai

A vetőmagok körüli magvak megőrzéséhez az átlátszó anyagot be kell csomagolni – gézzel vagy kapronra, mivel az érlelés során a szegfű gyümölcseit a földre öntik a nyitott dobozokból.

A legtöbb kerti fajták a szegfűszegek magvak nem tudják gyűjteni az éves növények, de csak évelő vagy kétéves képviselők. Például, a fokozat a „Imago Blue” szegfű, ami egy évelő, lehetővé teszi, hogy betakarítás magvak több éve a sorban. Ez a fajta különlegessége buja bokrok szimpla kék virágok és jól néz ki akkor is, ha a kiszállás a balkonláda és edények, valamint a Nyitott talaj. Egymástól függetlenül gyűjtötték, 3 év körül otthon tarthatók.

A növekvő magvesztek finomságai

Hogyan növekszik a palánták otthon?

A magvak ültetése előtt a tartályokat és a talajt betakarítani kell. A talaj megvásárolható egy kerti áruházban – alkalmas virágzó növényekre, így az univerzális talajra.

A leszállási talaj független előkészítésében fekete talajt, tőzeget és félig kevésbé kell venned. A szegfű alkalmassá válik semleges környezetre, így ha a talaj savas, akkor hamut adhat hozzá. A jövőbeni palánták védelme a gombás betegségek és paraziták között, függetlenül főzött talajt lehet blokkolni a fagyasztóban körülbelül 5 napig, vagy egy és fél óra vízfürdőben eltűnhetnek egy vízfürdőben. Közvetlenül a talaj megteremtése előtt érdemes megsemmisíteni a kálium-permanganát gyenge oldatában.

A kapacitások alkalmasak bármelyikre, fadobozokat használhatsz, és tudsz és műanyagból. A fő dolog az, hogy a túlzott nedvesség vízelvezetésének lyukai jelen vannak a tartály alján.

A szegélyezett palántákat február végén kell vetni március elején. Néhány kertész úgy véli, hogy jobb a növekvő hold.

A növekvő magvesztek finomságai

A talaj betöltése előtt a kapacitást a forró víz akadályozza – csökkenti a gombás betegségek fejlődésének valószínűségét. Mint az alsó vízelvezető réteg, szükség van ClayMP-k, chopper fragmensek vagy hab darabok elhelyezésére. Ez lehetővé teszi a szükséges páratartalom fenntartását, és nem adja meg a nehézfémek sóit és a mérgező anyagok behatolnak a földre.

A nedves talajban a hornyok körülbelül 2 cm távolságban vannak, a magokat túl gyakran kell ültetni, majd megszórjuk a földet. Az ültetett magvakkal ellátott dobozokat üveges vagy műanyag zacskókkal kell lefedni. Kívánatos, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 20 fokot.

Általában körülbelül 2 hétig tart, hogy a palánták menjenek. Ezt követően az üveg vagy polietilén el kell távolítani és elhelyezni a palántákat a fényforrás alatt. Ha a délutáni hőmérséklet és éjszaka jelentősen eltér, akkor jobb, ha az éjszaka polietilénnel fedjük le a szegfűvel. Körülbelül 3-4 szirmok alakulnak ki minden palántán, azokat külön tartályokban kell beoltani.

Ahhoz, hogy a növényeket keményen lehessen, mielőtt a nyitott talajba esik, néhány órán át a palántákat naponta az utcára vagy egy nyitott ablakra állíthatja be.

A növekvő magvesztek finomságai

Leszállás

Május közepét követően nyílt földön szárazföldi palántákat lehet szállítani, de ha az időjárás hűvös, akkor jobb, ha június elejére várnánk. A bokrok közötti különbséget legalább 15 centiméterrel kell hagyni. Ha napsütötte helyet küld a leszálláshoz, a bokrok virágai világosabbak lesznek, de a virágzás időtartama csökken, és a bokrok maguk is kompakt lesznek.

A talaj savasságának semleges vagy gyengén lúgos, a talaj savas talaját el kell kerülni. Ellenőrizze, hogy a savasság szintje legyen egy lakmuszpapír. A savas talajban egy savanyú kórot készíthetsz.

A növekvő magvesztek finomságai

Növekvő palánták szegfűszeg opcionális, amint az október közepén közvetlenül nyitott magvaként lóghat.

Száraz talajjal kell felakasztani, körülbelül egy centiméter mélységű hornyokban, a hornyok között, amelyre legalább 15-20 centiméter távolságra van szüksége. Aztán a fentiekből a virágágyat fűrészporral vagy tőzeggel kell zárni. Tél után a mulcháló réteget el kell távolítani.

Fontos emlékezni erre Ezzel a vetés módszerével az első évben a növény nem virágzik, de csak levelekkel rendelkező bokrok alakulnak ki. A második évben a szegfű képes lesz virágok és magvak adni. Az évelő növények esetében a magokat nem lehet összeszerelni, hanem a kiterjesztett dobozok, hogy öntsük ki a gyümölcsöket a földön, hogy önfoglalkozást kapjanak.

A növekvő magvesztek finomságai

Helyes ellátás

A szegénység nem gondoskodik, de a termesztés folyamatában fontos megelőzni a szélsőséget. Túlzott öntözéssel lehetséges a gyökérrendszer forgatása, így az öntözés hetente kétszer többször van. Az öntözésnek a gyökér alatt kell lennie, nem öntözött levelek és virágok, hogy megakadályozzák az égő és sárguló növényeket.

Körülbelül egy héttel a palánták ültetése után a növényeket nitrogéntartalmú műtrágyával táplálhatja, a második etetést az univerzális műtrágyákkal virágos rügyek formájában kell elvégezni. Kívánt esetben a harmadik adagolót már közvetlenül a virágzás során töltheti.

A növekvő magvesztek finomságai

Ha magas hajtások vannak, kívánatosok a nyakkendőre. Halott hajtások, száraz és sérült levelek törölni kell. A virágok méretének növelése érdekében vághat az oldalirányú hajtások.

Évelő és kétéves minőségű szegfűszegek általában tolerálják a hideget. De egy kis mennyiségű hó télen, a bokrok jobban fedezik a lucfenyő ágakat vagy fűrészporokat, hogy megvédjék a növényeket fagyasztva.

A megfelelő szegfűszegökkel, a növények buja élénk színekkel növelhetők, ami a nyár második felében örömmel fogja élvezni a szemét.

A növekvő magvesztek finomságai

Betegségek és kártevők

Általában a szegfű ritkán beteg. Többnyire a betegségek jobban érzékenyek a fiatal növényi palántákra. A leggyakrabban a növények betegek a túlzott öntözés és a nitrogéntartalmú műtrágyák miatt.

A szegfű fő betegségeit a következők.

  • Fuzariózis – a levelek elhalványulása és sárgulása, az alsó szárat megfullad, és a növény belsejéből megsemmisül. A beteg bokorot el kell távolítani a virágból, és bármilyen fungicid hatóanyaggal kezelje helyét. Nem megfelelő, fontos megakadályozni a túlzott öntözést.

A növekvő magvesztek finomságai

  • Mozaik – olyan betegség, amelyben a foltok a fiatal leveleken jelennek meg, a szövetek ffitjei, ami a lyukak kialakulásához vezet. A virágok volatilisekké válnak. Kezelés Ez a betegség nem ad, a bokrok betegei lázadnak.

A növekvő magvesztek finomságai

  • Rozsda – a levelek alján levő domború rozsdás foltok képződése kíséretében. A betegség olyan túlzott páratartalom miatt fejlődik, amely túlzott öntözéssel és bokrok vastag ültetésével, valamint a nitrogéntartalmú műtrágyák túlzott táplálásával jár. A növények betegszerveket kell eltávolítani, és a növény a “bastofyte” vagy a Bordeaux keverék kezelésére.

A növekvő magvesztek finomságai

A szegfű gyökérrendszere megsérülhet ilyen paraziták, mint a talajban élő polarmok. Sajnos manuálisan lehet velük harcolni velük, összegyűjtve őket a kötélzet vagy lazításkor.

A gombás betegségek megelőzésére, a fungicid eszközökkel ellátott öntözőberendezések elvégezhetők, de nem több, mint 10 nap.

A szegfűszeg növekedéséről, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása