A spirae japánokról

A telek vagy a kert tájképének kialakítása, mindig azt akarja, hogy minden növény harmonikusnak és gyönyörűnek tűnjön. Nem minden kultúra együtt létezhet együtt, és érdekes együttest képez. Ez azonban nem vonatkozik a japánok spirálra – a növény, amely tökéletesen kiegészíti az összetételt, valóban egyedülállóvá teszi.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

A cserje leírása

Japán Homeland Spiry természetesen Japán, bár ez a növény nagyon népszerű néhány más ázsiai országban. Ha lefordítja a kultúra nevét, akkor világos lesz, hogy a szó “Spiraya” úgy néz ki, mint egy “spirál”, és valójában a spirea ágai érdekesek, hogy megforduljanak, emlékeztessék a spirálokat. Utal a növényre a rózsaszín családnak, és lassan növekvő cserje.

A vadon a cserje magassága elérheti a fél méteres, de az “otthoni” fajták sokkal kisebb növekedést jelentenek – körülbelül 25-30 cm. A kultúra fő jellemzője szokatlan levelek. Tavasszal különböző színűek lehetnek meleg paletta: piros, narancssárga, rózsaszínes. A nyár kezdetével megismerkedő zöld, és ősszel a tavaszi árnyalatokat ismét visszaküldi. Az űrlap teljesen más, és a fajta attól függ, de mindig vannak a szegfűszegek körül.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Külön, érdemes elmondani a ledzsmentek megszüntetéséről. Fiatalok érezhető, puha szélével, amely életkorral veszít. A hajtások végén nagy virágok, amelyek sok külön virágból állnak. A virágzat mérete szintén a fajta, és a szín, amely lehet piros, fehér, rózsaszín. Mindazonáltal minden fajta hosszú virágok vannak, amelyeket nem tekinthetők előnynek.

A Spiray japánok a nyáron virágzó fajhoz tartoznak. Ez a folyamat június közepén kezdődik, és a hideg kezdete előtt végződik.

Ezenkívül a spirire virágozhat és újra. A gyümölcs azonban csak 4 év után kezdődik.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Népszerű fajták

Spirea japán sok érdekes fajtával rendelkezik, Mindegyiknek külön megfontolást érdemel.

 • “Sparkling Champagne”. A nagyméretű cserje, amely átmérőjű, elérheti a 150 cm-t. Rózsaszínfehér virágzatú, és a levelek színe minden szezont megváltoztatja. Kiváló megoldás az élő sövényekhez.
 • “FROBLELI”. Ezt a fajtát nagy magasság jellemzi. A virágzás júniusban kezdődik, a rózsaszín virágzat, a nehéz, a levelek zöld színű, gyönyörűen kontrasztos virágokkal. Az ősszel piros lesz.
 • “Jenpey vagy Genpeck”. A fajta második neve – “Shiroban”. Nagyon szép, közepes magasságú minőségű. Ellentétben sok más fajtával, a levelek mindig sötétzöld színűek. De az igazi „highlight” A fajta lesz virágzat, amely magában annyi, mint három különböző árnyalatai. Ehhez a “Shiroban” a Tricolor nevű emberekben.
 • “Albiflora”. Ez a spiree egy és fél méter szélesre nő, de nem éri el a magasságot és a métert. Nyáron zöld levelek és virágzat – fehér. Őszi lombozat sárga.
 • “Arany szőnyeg”. Törpe mesterségesen származtatott fajta. A cserje kerek alakú, magasság és átmérője körülbelül azonos – körülbelül 30 cm. Nem túl bőséges, de gyönyörű – kis rózsaszín virágzatok egy fedél alakjában. Fényes sárga levelek, arany.
 • “Magic Caret”. Meglehetősen sűrű és vastag korona van, a szőnyeghez hasonló típus szerint. A fajta egyik jellemzője a levelek színének gyakori változása, amelyre a növény nagyon értékes a tájkép kialakításában. A fajta virágok kicsiek, a rózsaszín gammában, és a kultúra körülbelül 50 cm-t növekszik.
 • “Nana”. Egy másik miniatűr cserje, amely eléri a fél métert. Virágok szeptemberig, a virágzat fényes piros színű. A levelek zöldre és pirosra váltják a színüket.
 • Neon Flash (“Neon Flash”). Nagyon szép kompakt bokor, hossza és szélessége közel egy métert elér. A levelek megváltoztatják a színüket, Bloom bőségesen, hosszúak. A virágzatok telítettek, fényesek, lila és mélyvörös árnyalatúak lehetnek.
 • “Tűzfény”. Közepes magasságú bokor, körülbelül 60 cm. Szeptemberig virágzik, rózsaszín virágzatok, lazán fedjük le a kultúrát. A hajtások burgundi árnyalattal rendelkeznek, nagyon fényesek. Ez az egyik legnehangabb fajta fajta.
 • “JAPANZ DVANT”. A fajta neve nagyon vicces – “japán gnome”. Magasság – 30 cm, korona gömb alakú. Telített zöld szórólapok, kicsi és rózsaszín virágzat, szájpad.
 • “Manon”. Kompakt cserje kerek koronával és levelekkel, szezoncsökkentő színnel. A virágzat nem túl nagy, világos piros.
 • “Arany hercegnők”. Nagyon szép cserje, kerek. A virágzat labda alakú, nagyon sűrű, nagy. Színezés – lila-tól gyengéd rózsaszínig.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

A spirae japánokról

A termesztési szabályok és sajátosságok

A japán spirea fő előnye az egyszerű gondozás. De az egészséges és harmonikus növekedés előzetesen történő előállítása, valamint a betegségek és kártevők biztonságossága érdekében gondosan figyelembe kell vennie a leszállás minden szakaszát és további gondozását.

Időzítés

Spiray japán üzem nyílt talajban tavasszal vagy őszén. A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a tavaszi leszállás sikeresebb lesz. Végtére is, a palánták minden esélyt kapnak az új feltételek alkalmazkodására, a gyökérrendszer erősítésére, vigyázzon. kívül, A Spirea képes lesz arra, hogy a vesék, hogy a nyáron feloldja a kiváló virágzást. Mindazonáltal az őszi kultúra leszállás is megtörténik, de tanácsos csak a meleg éghajlatú régiókban tölteni.

Ezenkívül fontos, hogy az első fagy, különben a fiatal növények meghalnak.

A spirae japánokról

Hely kiválasztása

A spirál termesztéséhez a napenergia nyitott területeket kell felvennie. Ilyen helyeken megmutatja a legjobb minőségű. de Meg kell jegyezni, hogy a cserje fele nő, ez csak olyan bőséges virágzás, hogy ne várjon.

Egy másik árnyalat – a terület nagysága. A spirea leszállása alatt nagy telek szükséges, mert a gyökérrendszernek sok helyre van szüksége a harmonikus fejlődés érdekében.

A spirae japánokról

A talaj előkészítése

Egy ilyen növény, mint a spirea, nem teszi különleges követelményeket a talaj összetételére. De mégis jobb, ha a Föld termékeny lesz. Nos, ha a savasság kissé a semleges felett lesz. Azoknak a kertészeknek, amelyekben a talaj lecsapolt, az oxigénnel telített fény, a legegyszerűbb módon. Nem kell aggódniuk a műtrágyák a leszálláskor. De ha a talaj szegény, akkor még mielőtt néhány héttel a kiszállást megelőzően, a tőzeget vagy az ásványi etetési komplexumot megtermékenyíti.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Ültetési rendszer

Az ültető növényekről való beszélgetés előtt vegye figyelembe a leszállási anyagok megvásárlására vonatkozó szabályokat. Itt figyelni kell, gondosan ellenőrizze a palántákat. Csak az óvodákban vásárolják meg, és először megnézik a gyökereket, amelyek kissé nedvesnek kell lenniük. A hajtásoknak hajlékonynak kell lenniük, mert ez a növény nagyon rugalmas. Ha még mindig figyeltél valamit, akkor otthon vágott beteg gyökereket egy steril secateur-vel, érdemes csinálni és túl hosszú gyökerekkel (kell röviden lerövidíteni, teljesen vágás nélkül). Ezután a gyökereket helyezzük egy edénybe, amelynek gyenge habarcs mangán – ez az egyszerű eljárás megöli a baktériumokat, ha vannak.

Az ülőanyag előkészítése közben jól mehetsz. A kirakodás előtt 3-4 napig készülnek, és méretük kissé meghaladja a palánta gyökérrendszerének méretét. A kutak mélysége általában körülbelül 40 centiméter.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Főzési gödör, elkezdi ültetni palántákat. Legjobb, ha felhős, de nem hideg időjárás. A kutak alja elalszik egy 15 centiméter rétegű zúzott kőből vagy apróra vágott téglából. Ezután a növény lecsökkent, a gyökereknek pontosan meg kell erősíteniük. Ezután a termékeny keveréket öntjük, amely egy gyep, tőzeg, nedves és homokból áll 3: 1 arányú 3: 1 arányban. A talaj óvatosan, enyhén tapad. A gyökér nyakát nem szabad megvásárolni.

Amikor az üzemet ültetik, pólusnak kell lennie. Elég vagy két tucat liter a bokoron. Azután A szakemberek azt tanácsolják, hogy mászni a gördülő színek száraz tőzeg vagy fűrészpor. Ez segít a nedvességnek, hogy a talajban maradjon, és szintén gyökereket kapjon. Néhány nappal később van egy másik öntözés, de most egy kis ammóniát adunk hozzá folyadékhoz. Ez megkönnyíti a gyökereket a stressz mozgatásához. FONTOS: Ne felejtsük el, hogy a japán spirea gyökérrendszere nagyon terjedelmes. Ezért fontos megfigyelni a leszállási intervallumot.

Az egyes bokorok között kell hagynia a mérőszalagot, és az ültetvények mindkét oldala között – 70 centiméter. Ha bevonja a terjeszkedést, nagy fajtákat, figyelje meg a mérőhöz való távolságot.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Locsolás

Az öntözés valószínűleg a legfontosabb gondozási pont bármely növény számára. A különleges felelősséget csak ültetett szellemek esetén kell megmutatni. Egyszer 14 nap múlva a bokrokat öntözik, mindegyikhez egy és fél vödörre van szükség. A víznek melegnek kell lennie, ellenáll a napban.

Forró időben az öntözés gyakorisága növelhető, lehetetlen, hogy az üzemnek nedvességre van szüksége. A hűvös, éppen ellenkezőleg, a folyadékellátás csökken, csak akkor öntöz, ha talajszárítás. Ha az esős évszak elkezdődött, akkor az összeget meg lehet állítani. Ezenkívül nem szabad permetezni a porlasztóból, és a víz szórás. De az öntözés utáni talajt hasznosnak, valamint ásni a közeli összes gyomnövényeket.

A spirae japánokról

Podkord

A japán spire táplálásához az élet első évében, nyáron. Ebben az időben fontos, hogy kizárólag a szerves. Vegyünk egy kis vizet, friss trágyával hígítva, majd 10 nap ragaszkodnak egy hűvös helyen. Ezt követően meg kell tenyészteni az infúziót a vödörben, és öntsön egy kultúrát. Ez az esemény a metszési eljárás után történik. kívül, Mielőtt a műtrágya meg kell öntsünk egy bokorot a szokásos vízzel, a fűrészelés, a gyomok eltávolítása. A kis növények körülbelül 1 liter folyadékot igényelnek, több mint 3-4 lesz.

Az ásványi komplexumok bevezethetők a második évből. Ellentétben a szerves, ásványi használat tavasszal, virágzás előtt. Műtrágyák a rózsaszín növények számára, amelyeket az utasításokban kell mondani. Továbbá támogathatja a növények szuperfoszfáttal, amelyet a tavalyi nyárval készítenek.

Egy vödör infúzióra lesz szükség 10 gramm anyag.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Ritkítás

A spirea jól nő, így a vágás létfontosságú. Jelenlegi hajvágás tavasszal. Kezdetben az első három évben rendszeres vágás szükséges, ahol fagyasztott, beteg és szárított ágak. Az eljárás májusban történik. A spiree 4-es színi hajózási fodrásza szükséges. A bokor alacsony, így 30 cm. Ezután tegyen etetés.

Későbbi frizurával végzik, figyelembe véve azt a célt, hogy a növényt, eltérő lehet: Élő sövény, pályák, alpesi diákok és t. D. 2 évente levágja, mert csak fiatal példányok virágoznak. A virágzó vágás után nem végzik el: csak a spiriák tavaszi vezetési fajtái számára releváns.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Betegségek és kártevők

Érdemes megjegyezni, hogy a spirire nagyon ritkán fertőzött betegségekkel. De ez megtörténik, ezért fontos tudni, hogy előre megismerje és biztonságos növényeket. Ha észrevette, hogy a spirál levelei megszáradtak, csavarodtak, sárga színűek, és maga a növény úgy döntött, itt az ideje, hogy keresse meg az okot. A vírusos és bakteriális betegségeknek azonnal “csepp” kell, mert a spirea szinte soha nem veszi fel. A legvalószínűbb, hogy a kungális fertőzések esetében, amelyek főként a kertész hibájának köszönhetően következnek be: korlátlan öntözés, a kirakodások közötti távolság, valamint a külső okok közötti távolság, például az erős páratartalom és elhúzódó zuhanyok miatt.

Az egyik leggyakoribb és kellemetlen fertőzés olyan verticillosis, amely gyorsan halállal vezet a probléma figyelmen kívül hagyásakor. Beteg bokrok spray fungicidekkel, például “fundazole”, valamint mangán habarcs. Ha nem ad eredményeket, a bokornak meg kell pusztítania.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Ami a kártevőket illeti, több van, mint a lehetséges betegségek. Három fő parazitát oszthat meg.

 • Rotációs szórólap. Ez egy kis éjszakai pillangó, nem undorító. Károsítja és a hernyó szakaszában, valamint egy felnőtt rovar színpadánál. Megvizsgálja a leveleket. A rovarirtókat kell használni.
 • Kancsó. Elkezdi létrehozni a telepeket májusban, és teljes mértékben aktiválva július végén. Szintén rágja a leveleket, és összekapcsolja a sekély COB-t. Harcolj vele rovarölő szerekkel, különösen jól megalapozott “karbofos”. Ha nem minden megkezdődött, kipróbálhatja a háztartási szappan megoldását, amely a kultúrát permetezi. Ehhez egy negyed egy vödör vizet keverünk három evőkanál reszelt szappannal, és pár napot ragaszkodnak hozzá.
 • Levélszemét. Veszélyes és nagyon népszerű kártevők, minden gyümölcslevet inni a hajtásokból és a lombozatból. Aktellik használható Folk, dohány, bors, fokhagyma vagy szappan infúziója tökéletesen segít. Azt is javasoljuk, hogy tegye és megsemmisítse hangyákat a helyszínen.

A rovarok mellett a harnok károsíthatók. Átirányítják a spiriák gyökereit, amelyekből a növény szárad és meghal. Kevés ember fogja megtalálni az erőt, hogy elkapja és megölje a molyokat, és nem szükséges. Sokkal könnyebb telepíteni olyan eszközöket, mint a “crotogon”. Különleges hanghullámokat tesz, amelyek nem szeretik a CRODS-t. Ezen kívül Moles gyűlöli a ricinusolajat.

Ha a tartály kerületét olajjal helyezzük el, az állatoknak egy másik területet kell keresniük a szálláshelyre.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Téli előkészítés

A Spirjey japánok szinte minden fajtája figyelemre méltóan ellenzi a fagyot. Sokan közülük egyáltalán nem kell menedéket, de nem érinti a pilóta palántákat. Ha kétség merül fel, lefedheti az összes növényt, még felnőtteket is, akkor nem fog sérülni.

Hogyan kell lefedni:

 • Gyűjts össze a hajtásokat egy kötegben, és kössön össze;
 • Húzza meg a növényt 10 centiméter szalma réteggel vagy fűrészporral;
 • Sírjon egy köteg és biztonságos;
 • Fedje le a növényt levelekkel, valamint ágakkal, hogy ne a szél;
 • A tél kezdete mellett a spirire a hó borítja.

A spirae japánokról

A tenyésztési módszerek

A japán spire többféle módon is megszorozható, amelyek mindegyike saját tulajdonságai vannak.

Cherencia

A csendes reprodukció meglehetősen egyszerű módszer elérhető kezdőknek. Javasoljuk, hogy az ősz elején végezzük. A rajzhoz erős csontvázat választanak, és 4 részre vágják. Mindegyiknek le kell hagynia. A dugványoknak pár órára kell áztatniuk a vízben, majd tőzegbe és homokból álló földre helyezzük. A dugványokkal való kapacitást hűvös és száraz helyen kezeljük, fedjük le a lombozatot, és hagyják el a teleket.

A tavaszi anyag érkezésével készen áll a nyitott földre történő leszállásra.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Ásás

Egy másik nagyon könnyű módszer, amelyen szinte semmi sem történik. A tavasz kezdetén, a levelek megjelenése előtt, a földhöz legközelebb eső ágak, a földhöz legközelebb eső ágak, a földön rögzítik a földet. A naught ágaknak meg kell vizsgálniuk a földet, és ne felejtsük el a vizet. Ha minden rendben van, az ősz kezdete az őszi spiriya új bokrokkal fog.

A spirae japánokról

Magok

Ez egy meglehetősen megbízhatatlan módja a spiriák reprodukálásának, mivel a magok csak félig lovagolnak. Ezenkívül a technika nem minden fajtára vonatkozik, így a legtöbb kertész nem fordul el hozzá. Mindazonáltal, ha meg akarod próbálni, tudnod kell, hogyan kell mindent megtenni.

Kora tavasszal előkészíti a termékeny és kiváló minőségű talajt. Ez magokat helyez el, tőzegt tehet a tetején. A magvakkal ellátott kapacitást üveggel borítják, és amikor az első hajtások megjelennek, megtisztítják. Mérsékelten öntözött, eltávolítva a kis csírákat a vázlatoktól és a scorching naptól. Két lap megjelenésével a palánták pisilnek, különálló tartályokban zúzódnak. Egy évvel később a kultúra ültethető a helyszínen.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Alkalmazás a tájtervezésben

A Spirjey japán egy nagyon dekoratív, gyönyörű és szelíd növény, amely egyedül és más kultúrák társaságában díszíti a területet. Összességében örömmel örülnek a kertészek szokatlan színekkel rendelkeznek, a tavasz végén és a nyáron – a különböző árnyalatok légi virágzása. A tornyok nemcsak telkeket díszítenek, hanem városi parkok is, sétalapok az orvosi intézmények, az óvodák és az iskolák, a magánházak közelében. Ezek a növények mindig megfelelőek és mindenhol. De úgy néz ki, különösen szép a tűlevelekkel együtt: Thuy, Juniper, kis karácsonyfák. Nem lehet kevésbé csodálatos kompozíciók kialakulása, kombinálva a spiet lila, levendula, rhododendons, galagonya.

Ha van egy vágy, hogy tágas, látványos virágágyásokat hozzon létre Spirea sikeresen kombinálható a völgy, a tulipánok, az ibolya, a primózisok, a nárciak. Az érdekes döntés egyetlen spirea lesz, amelyben Barwinka, Mednik, Cerastium kényelmes.

A spirae japánokról

A spirae japánokról

A spirae japánokról

Most nézzük meg néhány szép példát, hogy mennyire hatékonyan átalakíthatod a webhelyet, csak leszállni rajta.

 • Japán “Arany hercegnők” szokatlan tervezésben.

A spirae japánokról

 • A kultúra körkörös ültetése – egyszerű és esztétikus.

A spirae japánokról

 • Elegáns címke design két sor rózsaszín szellem.

A spirae japánokról

 • Alacsony kompakt “ország piros” a városban.

A spirae japánokról

 • Csodálatos táj könnyű rózsaszín bokrokból.

A spirae japánokról

 • Air Livestore fehér nagy lándzsa.

A spirae japánokról

 • Kompakt bokrok tűlevelű növényekben – kiváló választás saját kertre.

A spirae japánokról

A következő videóban további információkat talál a Spiree japánról.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása