Arany: Leírás, típusok és fajták, ültetés és gondozás

Arany – egy gyönyörű és illatos növény, amely az asztrovy családhoz tartozik. A természetben szinte az Eurázsia teljes mérsékelt éghajlati részén található. A növény legnagyobb vonzereje illatos gyönyörű virágokat biztosít, amelyek az esztétika mellett gyógyászati ​​tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A növény szinonimáji, közös nevei sokat rögzítettek. Gyakran Kostovyazyan, Zheleznyanka, Solidago. Kertészek szeretik az aranyat Az ellátás, a szépség és a gyors növekedés enyhítése érdekében. Fontolja meg több leírást, típusokat és fajtákat, az ültetés és az arany elhagyásának jellemzőit.

Leírás

Az arany vagy a szolidagó füves évelőkre utal, ecsettel, kefe-szerű rizómával. A gyökerek a növényen elég erősek, erősek, mélyek. A talaj felszínén a menekülés nem túl elágazó, egyszerű típus. A fű magassága legfeljebb 1 méter, a szár típusa hosszirányú, egyenes. A szár szatén típusú furat, színes bíbor vagy smaragd. A fű lombozat egy lédús zöld árnyalatú, úgy néz ki, mint egy ovális vagy tojás. Fűrész-kopott élek, a széle körül. A lombok alján szűkebb és hosszúkás, valami hasonló a fűzfa leveléhez.

A virág a tavasz végén kezdődik, és ősszel folytatódik, a virágzat sárga szépsége nagyon hatékony. Virág alakú harangok típus harangok, sárga, citrom. A gesztenye közelében lévő árnyék közepén.

Illatszínek telítettek. A virágzás végén a gyümölcs hengeres mag formájában van kialakítva, hosszanti típusú bordákkal.

A nem szakembereket gyakran összetévesztik az Ambrosia, Garden Mimosa. Az aranyfájás azonban jelentősen különbözik tőlük. Ambrosia, például több emlékeztet a féregfák típusára, a virágok a virágzás típusa a tüske, és nem a harang. A szár barázdával, bolyhos sörtékkel rendelkezik. A Golden Bar agresszív növénynek tekinthető, mivel egy növény körülbelül 100 000 magot eloszlathat, amely szinte teljesen utazik.

Típusok és fajták

Gyootniknek nagyon nagy fajta sokszínűsége van.

Rendes

Ezt a fajt még mindig az Arany Rhoda-nak hívják, hívhatod a leggyakrabban. A magasság elérheti a 100 cm-t, egyenesen, nem elágazó, tojás alakú lombozat, hegyes és hornyok. A citromhang virága, a virágzás csöves formája a fekteti réteggel, kis kosarakat képez. A nyár vége felé közelebb kerülnek. Egy közönséges arany a természetben nő a hegyi erdőkben, jól megvilágított sztyeppek, víz közelében. Csodálatos méz.

Jól néz ki a csokrok formájában, a tájban. A gyógyászati ​​tulajdonságoknak köszönhetően gyakran gyűjtöttek gyógyászati ​​díjakat.

Daursky

A korrupt típus szülőhelye Szibéria. A bokor egy mérőmagassággal nő, egyszerű, nem elágazó, de nagyon erős. Az elágazás csak a virágzat területén figyelhető meg. A szár tetejét kis szőrszálak borítják, az alsó teljesen meztelenül van. A száron lévő lombozat lerövidült a töltelék zúzó zónájában. A pilotuminos lombozat egy lánckép, tojás alakú vagy hosszúkás formájában lehet. A lombozat szélén és csíkjai szintén kis ömlékkel rendelkeznek. Virágzat kis, keskeny kefék, sárga kosarakból alakul ki.

kanadai

Ez a fajta természet nemcsak az észak-amerikai szárazföldön, hanem az Eurázsia is képviselteti magát. A kanadai arany kör kifelé hasonlóan hasonlít egy közönséges nézethez, bozótos, nagyon agresszíven nő. A közvetlen erőteljes szár magassága egy és fél méterre van. Az elágazás a tetején megfigyelhető, az ágak nagyon erősek, nagyszámú levelekkel borítva. Színes szár – sötét vagy könnyű zöldek. Az SKES tetejét egy rövid halom borítja.

A lombozat széles, a knob az üvegével, a lap mérete – kb. 15 cm. A következő típusú levelek síkja hosszúkás sziluettje van, egy hegyes nézet tetején, három gyengén megkülönböztethető vénával. Alsó lombozat kis típusú fogakkal, lerövidíti a vágót, mérete körülbelül 12 cm. Ez a faj augusztusban virágzik, és megragadja az őszet, a sárga tónusú citrom subtock, a virágzat kosarak kicsi.

Ez a dekoratív növényvilág képviselője gyakran vad lesz. Az ország minden régiójában megtalálható. A rizómák elnyomják a generált inhibitorok miatt más növényeket. A kanadai Gyootnicon kerti formái nagyon sokat vannak, és mindegyik népszerű köszönhetően a megsértésnek, a téli keménységnek. A népszerű fajták közül kettő különösebben megkülönböztethető.

 • Terasz. Alacsony sebességű képviselő, a fű magassága nem haladja meg a 40 cm-t. Blossom bőséges, hosszú ideig. Virágzat apró tónusú sárga-citrom.
 • Arany dicsőség. Nagyon látványos és kiváló minőségű, bolyhos luxusvirágokkal, ideális a virágsztiszták számára. Virágátmérő – 1-10 mm, sötétzöld lombozat eléri a 15 cm hosszú. Kivirul.

Hibrid

A család képviselője nagyfajta változatává vált. Mindegyik alacsony, gazdag lombokkal, nemcsak a professzionális kertészek, hanem a szerelmesek is tenyésztik őket. Kiválóan alkalmasak a virágsztiszták számára.

 • Dzintra. Ez a fajta júliusban virágzik, és ősszel folytatja a szépséget. A bokor erős, erős, de alacsony – akár 60 cm-ig. Vastag hajtások sötétzöld színű, bőséges lombokkal. A fényes lombozat malachit színét a levelek formájában elárasztják, ovális típus szerint. A gyulladások az esernyők típusa, sűrű, árnyékolva. Miután a csokor menekülést levágják, és az új virágzat az őszig alakul ki.
 • Goldjunge. Ez a fajta a hibridek közül a leginkább illeszkedik, nagyon magas – több mint 1 méter. A szár elég elegáns, de erős, a forgalomból származó lombozat szürkés, szűkíthető sziluettje sima élekkel. Fehér buggy virágzat, finom ívelt ágakkal, 40 cm méretű, sárga színű, arany színű. A kosarak nagyon kicsiek. Virágzó idő – A nyár utolsó hónapjában.
 • Goldtanne. A növény legkeresettebb képviselője, a szárak két méterre húzhatók. A hatalmas sűrű szárak színe könnyű zöldek. A lombozatot elárasztják, éles végekkel, kis számú fogak a szélén, a vénák nem jól láthatóak. Szinusz-zöld szín. A virágzat egy nagy sűrű öv, a hossza akár fél méter, az ágak szépen flex. A virágok árnyéka szalma az oktatás kezdetén, majd fokozatosan megszerzi az Amber hangját. Ez a fajta szeptember végén virágzik.
 • Arany törpe. A legalacsonyabb – akár 60 cm, a virágzat akár 17 cm hosszúságú, a kosár sáfránk sárga árnyéka. Ez a fajta virágzik augusztusban, jól érzi magát a nap és a fele. A nedves talajt előnyben részesíti.
 • Perkeo. A kúp alakú bokor magassága körülbelül 60 cm, a hajtások megkülönböztetik a kegyelem és a tartósság, a színpisztácia. Lombozat színű smaragd, bőséges, keskeny, éles tippekkel és sima típusú. Van néhány foga a szélén, van egy halom alulról. A virágzat akár 17 cm hosszú, lédús, cifty ecsetek, kis sárga aranyszínű kosarakkal. Ez a faj júliusban virágzik, és szeptemberig tetszik virágzásával.
 • Pillér. A késői vastag-szerű cserje 90 cm magasságig növekszik. Tetális típusú hajtások, erős, malachit árnyéka. Az olívaónő bőséges lombozat, ovális típusú forma, éles tippekkel, fogakkal a szélén. A virágzat egyenes és szűkült, a rövid közlemény típusával, hossza – legfeljebb 15 cm. Domináns szín – arany.
 • “Golden Gnome”. 50 cm magasságú törpe, a flororeszkák maximum 17 cm-re húzódnak. Virágzó sárga, az elején a nyár utolsó hónapjában esik. Ez a fajta tökéletesen növekszik a nap és a fele, úgy érzi, jó a nedves talajokon. Ez sikeresen alkalmazzák a virágüzletben.
 • Solidago Goldkind. Ez a faj nemcsak a vágásban, hanem a járdaszegségben is jól néz ki. A virágzást a világos sárga szín megkülönbözteti, a kezdet júliusban esik. Lancing típusú levelek, a szárak maximális magassága – 60 cm. A növény előnyben részesíti a napos telkeket és jól leeresztett talajt.
 • “Josephine”. Elég kompakt üzem, maximális magasság – 70 cm, egyenes típusú szárak, elég vastag korona. Hosszú lapot borított nyugtató. Ez a fajta virágzik a nyár elején, a társ-légzés nagy, formájú apró kosarak gazdag hang sárga paletta.

a legmagasabb

Ezt a Goldennicker nevezik egy gigantikusnak is, mivel lenyűgöző magasság – mintegy 200 cm. Ez a faj növekszik a bozótok típusában. Levél fényes smaragd lédús színek. A virágzat a sáfrány hangja 40 cm-ig terjed. Ez a fajta augusztusban virágzik, és nagyon sokáig virágzik. Az egyik leggyakoribb fajtát lehet figyelembe venni A legmagasabb arany “Tara Gold” nagyon csodálatos, fényes lombokkal és gyönyörű sárga virágzással.

Solidago cutleri

Cutler aranykristályja – az egyik legalacsonyabb fajta. Lombozat ovális formájában, hossza akár 15 cm, durva az érintéshez, egy csomó. A levelek nem növekszik túlságosan bőséges, a virágzat rövid, az ecset vagy pajzs típusával a szín sárga-borostyán van. Blooms az ősz elejétől a legtöbb fagyig. Ez a típus az alacsony végű típusú fajták, a legnépszerűbb, legfeljebb 30 cm-es, a legmagasabb mérete, a piramidalis, maximális magassága 50 cm.

Ez a fajta jól néz ki a gyep kompozíciók, virág, a rockerek.

Ráncos

Ez a magas évelő 1 méteres, egyenes kóbor, erős, erősen alázatos. A lombozatnak egyszerű ovális alakja van, a vágás fogai vannak, a hegyes típus csúcsa. A virágzat hasonlít az ívelt kefékre, és kis kosarakból áll. Külsőleg a virágzat egy piramisra hasonlít. A fokozat szeptemberben virágzik, jól érzi magát a napsütésben és egy nem száraz talajban.

Leszállás

Mentés az arany cselekménye nem nehéz, de szükséges időt kell fizetni a talaj értékelésére. Meglehetősen táplálónak kell lennie, azt rendszeresen megtermékenyíteni kell szerves, komposzt. Arany előnyben részesíti a termékeny típusú nedves talajokat. Ha a föld szegény, akkor szükséged lesz takarításra. A talaj minőségének javítása bőséges és luxusvirághoz vezet. A talaj szűkössége tükröződik a növény szépségére és díszítésére. Ez a cél ezekhez a célhoz a komposzt.

Az önszűrésben a magvak egy része nem városává válik, a növény egyes fajtái egyáltalán nem képeznek magokat, vagy nincs ideje érni. ezért Ez a növényvilág képviselője ritkán magvak. Ezt a palántákon kell elvégezni, és készen áll a kerti boltokban is.

A tavaszi és őszi ültetvényeket ültetik. E célból, egészséges, erős lombokkal. Nem tud foltokkal vagy rovarokkal növényeket szállítani.

A webhely kiválasztása nem lesz nehéz, alkalmas mind napi, mind árnyékolt zónák. Az optimális talaj nedves-nehéz, így nem érdemes megszakítani a talajt homokos és más módon. A bokrok közötti résnek körülbelül 40 cm-nek kell lennie, több, de nem kevesebb. Egy négyzetméteres mennyiséget a fajta függvényében kell kiszámítani – 2-5 bokrok átlagosan.

Az ellátás finomságai

A Golden Bar-t nem különösebben terheli a jelenlétében a helyszínen, ő szerényen és nagyon élénk. Ez egy kiváló növény, amely nem túl aktív kertészek számára, akik nem tudnak sok időt fizetni az ellátásra. Ha a napsütésben vagy fél alatt nő, akkor nem lesz probléma vele. Egy mély árnyékban a növény jól érzi magát, de később virágzik. Ez a virág Javasoljuk, hogy rendszeresen és megfelelő vízben, előnyben részesítsük az egyik bőséges öntözést, nem pedig több gyengeséget.

Ezenkívül a hidratálás csak száraz és forró nyár esetén szükséges. Ha a virág nem nedvesség, akkor megbetegszik, a virágzás szűkös lesz. A növény érzékeny az alkáliókra, így a vízvíz lehet kemény. Ideális lehetőség – esővíz.

Szegény talajok szükségesek a műtrágya – egy korovyan, komposzt, keverék szerves szer, például ásványi etetés horny liszt, míg a készítményben nem lehet lime. Etetés, hogy havonta 1 időtartamot hajtson végre, amíg az üzem megáll a virágzónak. A túlzott ásványi anyagok a szárak aktív növekedéséhez vezetnek, virágzás csökken. Miután a virágzat elhalványult, törölni kell, ha nincs célja az önvarrások provokálása. A magas fajták Garters szükségesek. A kultúra fagyállóság magas, így a téli időszakban nem terjed ki a növényre.

Az illetékes ellátás lehetővé teszi a rovarrohamok és a különböző növényi megbetegedések megelőzését. Arany egy gyengült állapotban, hogy penész és asztrovai rozsda. Különösen veszélyes környezet a harmatfejlesztéshez – Forró időjárás. A gyenge hajtásoknak azonnal törölniük kell. Ha az etetés során a nitrogén feleslege, a penészmenézés kockázata, de a hamu minimálisan csökkenti őket. Bármilyen gombás betegségek esetén a fungicid készítményeket használják. Ha a növény megtámadta a csigákat vagy a hernyókat, szükséges elvont az inszekticid hatóanyagokat.

A tenyésztési módszerek

A növényvilág ez a képviselője különböző módon változik: a vetőmag, a bokor megosztása. Ezek a folyamatok nem okoznak nehézségeket, így még a kezdők iskertészek is rendelkezésre állnak. A gyökerezés általában problémák nélkül történik.

Magok

Ez a módszer jelentősen csökkenti a csírázást, friss másolatokat kell használni. Azok a magok, akik több mint egy évig feküdnek. A nyílt talajon történő leszállás bármely tavaszi hónapban történik – a régió éghajlatától függ. A kiszállást követően a területet polietilén, ruhával borítják. A leszállás előtt a talaj felugrik, a frills, egyenlő a rake-nak.

A vetőmag anyagok egy tisztességes távolságban fekszenek. A föld a hornyokból elaludt vetés, egyenlő a rablókkal. A kiszállást követően öntözött, lehetetlen megszáradni. A csírázás után körülbelül 2-3 hét, vékony. Előfordulhat, hogy az első évben virágzik. A felvétel százalékos arányának növelése érdekében a magas színvonalú öntözésű tartályokban otthon termesztheti a palántákat.

Fontos! A vetőmag módszer a leginkább nem igényelt a kertészeknél.

Osztály

Ez a módszer nagyon egyszerű, ezért leggyakrabban használják. A bokor kigúnyolódik, alkatrészeket levágnak egy késsel, finoman megszakíthatja a kezedet. A kiválasztott palánták a kiválasztott zónákon vannak kiválasztva, 40 cm egymástól. A második évben a növény már képes a ROAR típusú progesztionalitást adni, De a divízió jobb elhalasztani, amíg az aranypiac 4 éves lesz. Az esemény tavasszal vagy őszén történik.

Cherencia

A dugványokat a méh típusától elválasztják, a növény felső zónájából, a virágzat nem szívesen. A folyamat optimális hossza legalább 10, de legfeljebb 15 cm. A vágást olyan oldatban kell tartani, amely stimulálja a növekedést, majd a gyökerezést bármilyen talajjal töltött kapacitásban végezzük. A szubsztrátot önállóan lehet elvégezni, a homok és a laza talaj megtermékenyítő részének keverését műtrágya nélkül lehet megvásárolni a boltban. Az üveggel zárva tartott tálcán, Használhat bankokat vagy polietilént, és egy napsütötte helyet adhat.

2-3 hét elteltével a gyökerek megjelennek, a palánták készen állnak egy transzplantációra egy előre kiválasztott állandó helyre.

Használat a tájtervezésben

 • Ez a vad évelő tökéletesen nő, ahol nincs túl magas versenytársak.

 • Jól néz ki a virágágyás, alacsony és magas növényvilág képviselőivel, páfrányokkal, virágokkal.

 • Dekoratív alacsony minőségű arany díszítheti a pázsitokat, a határokat, a ROCARIA-t.

 • A nyilakra hasonlító magas fajták, jól néz ki a kerítések, az épületek mentén.

 • Ez a virág egy csodálatos díszítés kő kompozíciók és alpesi diák.

A következő videóban további információkat talál a gyógyszerek gyógyászati ​​tulajdonságairól és előnyeiről a helyszínen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: