Az Astilba típusai és támogatásai

Nyáron, sok kertben, láthatod fényes hófehér, carminno-red, lila, rózsaszín színeket nyitott gyönyörű lombozat. Blooms Astilba. Az üzem megkapta a nevét fényes levelek miatt (görög “A” – “-” és “Stilbe” – “Glitter”). Astilba tartozik a Camnery családhoz.

Az első alkalommal, amikor a lágyszárú növény Japánból Európába esett a XVIII. Század végén.

Virágok formájában

Az Astilbie Svoletia-pulóverek kis virágokkal vannak ellátva, hosszú vagy kis szirmokkal. A virágzat hosszúkás, rövid, vastag születésű, nyílt munka. A virágzat formájában minden lopás 4 csoportra osztható.

 1. Piramis forma – A virágzatok oldalsó oldalai a virágszárnytól a derékszögben nőnek. Minél magasabb ezek a gallyak, rövidebbek. Minden virágzat olyan, mint egy piramis.
 2. Rombikus forma – külsőleg úgy néz ki, mint az előző, de az oldalsó vágók akut szög alatt vannak, és minden úgy néz ki, mint egy rombusz.
 3. Egyéb forma – Az oldalsó virágzat sokat, az akut szög alatt helyezkednek el, és csökkennek a tetejére.
 4. Alakítás – amint a névből látható, az ágak – a virágzat lóg.

Népszerű fajok

Az Astilb nemzetség különböző forrásokat tartalmaz 18-45 fajból. Természetes körülmények között Japánban, Észak-Amerikában, Ázsiában, Oroszországban növekszik a Távol-Keleten.

Astilba előnyben részesíti az erdőkben az erdőkben a tartályok partjain, ahol mindig nedves. Tartsunk egy bizonyos fajok és fajták leírását.

Astilba kínai

Tartalmazza a magas fajtákat (legfeljebb 1 m). Sötétzöld levelek, a vöröses villák széleiben és nyílászárókban. 30 centiméter virágzat – a pulóverek nagyon sűrűek, nyugodt lila, rózsaszínű vagy hófehér tónusok. Virágzási időszak júniustól augusztusig.

A legnépszerűbb fajták.

 • “Színes vaku lime” – különösen vonzza a színt, hogy a színt a szezonban hagyja el. Először citrom-sárga zöld szegéllyel, majd virágzás közben zöld, majd, akkor maradék sárga-zöld a közepén, a levelek szélei a bíbor hangok festettek. Virágok Ez a fajta sápadt lila.
 • “Pumile” – Alacsony cserje növekszik fél méterre. Zöld levelek fogaskerekekkel. Virágok halvány lilacsokkal, égnek a napsütésben. A virágzás nagyon hosszú ideig tart: nyár közepétől szeptember közepéig. Ez az Astilba nagyon növekszik, gyomnövények. Nem igényel különleges ellátást.
 • “Vizhh Inferno” – Bush Magasság 80 cm. Telített zöld levelek, fényes. A szokatlan rózsaszínű lazac gyöngyszínkűrűn. A folyás zöldesül. Frost-rezisztens üzem – ellenállási hőmérséklet -35 fokig.
 • “Maggie Daley” – Lodniming (augusztus-szeptember) fokozatú világos zöld levelek tavasszal és sötétzöld nyáron. A bokor magassága – 70 cm. A sötét gazdag-rózsaszín virágokat magas pulóverekbe gyűjtik.
 • “Reflektorfény” – nagyon látványos cserje csokoládé-lila levelekkel. Kontraszt Készítsen nyitott dolgokat a pályázati krém színének. Katedrális üzem (60 cm), a nyár második felében virágzik.

Astilba Tunberg

50 cm-ről 1 m magasságú bokrok. Ovális zöld levelek felszerelés. Virágzatok terjedése, különböző árnyalatok.

 • “StrausstenfeBere” – Bokrok erőteljes, magas (legfeljebb 1 méter). Dekoratív, nem csak a leeső korall virágzatai, hanem a sötét-zöld lombozat is. Virágok a nyár közepéig. Jó fele nő.
 • “Van der Vilen professzor” – eléri a 120 cm-t. Kis szemcsés zöld levelek, szürke, és nyáron barna árnyalattal. Virágkefékek megzavarása, laza, fehér. Ez az asztilba szerény.

Astilba prosztazista

A gabonák fajtái nemkívánatosan ritkák a kertekben. Annak ellenére, hogy kis magassága (20 cm és fél méter között), a bokrok az egyszerűség az Astilba nagyon dekoratív. A lombozat színe az arany, a piros és a sötétzöld között változik, majdnem fekete. Virágzatok laza, levegő, különböző árnyalatok. Ez az Astilba nagyon jól érzi magát az árnyékos területeken a tározók közelében. Nem tolerálja a fényes napot, száraz levegőt.

 • “Bronz erplegans” – A fajta rendkívül szép a három homokos levelei bronz-zöld levelek és nagy virágzat. A kastély maga alacsony (30 cm), és a virágca eléri a 60 cm-t. Szintén a Metellok színe. Túlcsordulnak az összes rózsaszín árnyalatával: a sárgás lazactól a karmino-rózsaszínig.
 • “Afrodité” – alacsony bokrok (legfeljebb 40 cm), világos zöld lombozat. Kompakt, alkalmas konténerek növelésére. Lila virágok, laza kefék, elrontás.
 • “Ki West” – Alacsony túzok nőnek fel egy fél méterre. Fiatal fényes lombozat egy rubin árnyalat, majd sűrűvé válik, sötét szegélyével a széleken. Blend-Pink virágzat, tartsa július és szeptember között.
 • Fehér érzés – alacsony buja cserje, megkülönböztetve rendkívüli hófehér vastag virágzat. Virágok júliusban. A legjobb dekoráció több világítással megmarad.

Astilba lencse

Ritkán nőtt a kerti területeken, a tartalom feltételei miatt. A növények eléri a 80 cm-t. Virágos, nagy, fényes telített árnyalatok.

 • “Gyémánt” – magas lágyszárú bokor, akár 100 cm magas. Zöld levelek egy bója szegélyével, ellentétben a legtöbb Astilb-vel, nem ragyognak. Hófehér virágok, amelyek nagy látványos kefékben gyűjtenek. Blooming július elején a nyár végéig.
 • Teresa nővér – alacsony bokor (50 cm), virágzó illatos szelíd rózsaszín virágok. Telített zöld levelek nyáron sápadt.
 • “Amerika” – Astilba magasság 70 cm. Világos zöld levelek. Önjegyzék csúcsok magas, sűrű nyak nélküli pissilis színű. Virágok minden nyáron. Szerény, nagyon alacsony hőmérséklet ellenáll.
 • “Spirituszégő” – átlagos cserje. A levelek rugójában piros színű, és a nyári zöld. A fúvóka-vörös virágzatokat bolyhos pulóverekbe gyűjtik. Virágok minden nyáron.
 • “Anita Pfeifer” – fényes rózsaszín virágzat a sötét smaragd háttérben a lombozat teszi ezt a fajta egyedülálló. A bokor 80-100 cm-re nő. Virágok júliusban.
 • “Bootshleier” – Spanyol magas bokor 100 cm-ig. A zöld levelek, a fehér és a krémes árnyalatvirágok nagy laza sweesben gyűjtenek össze. A növény nagyon dekoratív.
 • Flamingó – elég magas (80 cm) kompakt bokor, nagyon sötét fényes levelekkel. Flowing Florlorescences, Fényes rózsaszín. Ezt az Astilba megkülönbözteti az a tény, hogy még az árnyékban is nagyszerűnek érzi magát.
 • “Cappuccino” – Népszerű osztály. A levelek nagyon sötétek, helyek csokoládé dagályával. A burgundi szárak kontrasztos hófehér virágzat. Előnyben részesíti a szétszórt árnyékban.
 • “Jégkrém” – közepes minőségű növény. Zöld levelek, nyitó, finom szemcsés. Florforcences Air Lila árnyék a burgundi szárakon. Ez az asztilba jól növekszik a napban, és fél alatt. Egyszerű.
 • “Jácint” – Magas Astilba. 90 cm-re nő. Saláta-zöld levelek sötét szegélyekkel. Buja virágzat rózsaszín-lila, fény. Virágok a nyár második évtizedében.

Télen ajánlott fedezni, mert a virágos vesék ugrottak.

Astilba japán

Magában foglalja az alacsony minőségű fajtákat, amelyek fényes sötétzöld levelekkel rendelkeznek különböző árnyalatok virágzatával. A cserjék rosszul nőnek egy szabadtéri napsütéses helyen, és nem tolerálják az aszályt.

 • “Montgomery” – Dekoratív alacsony cserje zöld lombokkal, vöröses árnyalattal. Virágfestékek magas, szorosan édesíti a burgundi vörös virágok. Virágzás – július-augusztus.
 • “Csokoládé Segun” – nagyon látványos növény. Ez az Astilba dekoratív a szokatlanul festett csokoládé színű lombozat miatt, lila chipekkel. A leszállás helyétől függően a levelek burgundi árnyalatot is szerezhetnek. A virágzat alacsony, laza halvány rózsaszín.
 • “Bonn” – félméteres cserje fényes zöld fényes levelekkel. Virágok a nyár második felében piros és rózsaszín Fledge futópadokkal. Jó tél, nagyon alacsony hőmérsékletek ellenve.
 • “Pic Blossom” – Népszerű átlagos osztály. A világos zöld levelek barna mellékvonalakkal a széleken. Virágok a nyár közepén. Először is, az ajánlati fény barack virágzatát, majd rózsaszínvé válnak. Ez a fajta olyan egyszerű, hogy növekedhet és virágozhat egy szabadtéri napsütéses területen, és még rövid távú szárazságát is átruházhatja.
 • “Red Sentinel” – magas (legfeljebb 1 m) bokor. Sötétzöld levelek burgundi árnyalattal. A burgundiai szárak telített sötétvörös színének virágzatai nagyon vonzóak. “Red Sentinel” különösen dekoratív fél.

Érdemes megemlíteni más hibrid fajtákat és csoportokat.

 • “Unic Carmin” – alacsony sebességű Astilba (eléri a fél métert). Finom zöld zöld. Magnificent strasszos virágok, karmin-rózsaszín virágok. Virágok cserje a nyár első felében.
 • “Maji Chokolete Cherry” – Hatékony bokrok 120 centiméterrel elérve. Ennek az autóknak dekoratív lombja. Csokoládé zöldes színű, vörös árnyalatú. Virág festékek vastag sweep a répa és a piros számos virág. “Mittty Chokoleyte Cherry”, amikor a metszés újra virágzik.
 • “Egységes lazac” – gyönyörű alacsony sebességű Astilba (40 cm). Fényes zöld levelek. A vastag születésű halványsárnyák virágzása kúpos formában van. A virágzás időtartama nagyon nagy az Astilb-hoz – körülbelül két hónap.
 • “Delf csipke” – nagyon dekoratív átlag (80 cm) fokozat. Orosz levelek enyhén hullámos szélű, zöld barna határon. A virágzat nagyon vastag, homályos, macushi rügyekkel lazacvörös, és virágzott virágok – rózsaszín. Ez az Astilba szereti a napenergiát.
 • “Donna” Vonzó fehér, az elefántcsontmentes árnyalattal, gyenge kellemes aromával. Virágok a nyár első felében. A bokrok akár 70 cm-ig nőnek.
 • “Nemo” – elég magas cserje (legfeljebb 1 m). Levél kis világos zöld, kis ruhával a szélek körül. Tömeges virágzat, vastag. A tartalom feltételeihez nem éri el.

Az Astilb méretű besorolása van.

Dwarcs

Tartalmazzák a különböző fajok fajtáit, amelyek nem nőnek 30 cm felett, A levelek és a virágzat színe.

 • “Liliput” – Bokrok magassága 20-25 cm. Sötét malachita levelek, hullámosított, vile borított. MOVETALKI Flororences Lazac Rózsaszín. Virágzó idő – július-augusztus. Javasoljuk, hogy erősítse a téli, hogy elkerülje a fagyos virágot.
 • Curchase perko – Japán Fringe Miniatűr Astilba, nem haladja meg a 30 cm magasságot. PereSraysome levelek, nyitott, telített zöld. Tavasszal szerezzen bronz árnyalatot. Virágok körülbelül 3 hét közepén és késő nyári halvány rózsaszín virágok.

Magas

A névből a következőképpen ez a csoport magában foglalja a magas cserjéket, amelyek elérik az 1,5-2 méteres magasságban, Különböző típusokhoz kapcsolódik, a levelek és a virágzat formájában és színében változott.

 • “Gránát” – Az Astilb bérleti díj egyik legnépszerűbb magas fajta. Látványos magas cserje, jó gondozással nőtt legfeljebb két méter, nagyon sötét fényes levelekkel és fényes rózsaszín és vörös nagy virágzatokkal a piramis formában. Telített színes levelek és színek.
 • “Rózsaszín strucc toll” – Lodniming fajta. Tartós bokrok, elérés 1 m. A virágzat hosszú (akár másfélig), buja, drooping, kis rózsaszín virágcsökkenésből áll. Ez az asztilba virágzik a nyár végéig az ősz közepéig.

Középső

Ezek közé tartozik az astilby Magasság több mint fél méter és kevesebb, mint 100 cm.

 • “Washington” – Astilba Lenan Astilb. Bush magasság 80 cm és 50 cm szélesség. Telített smaragd zöld levelek, durva. Ezen az Astilbe-nél több árnyalatú virágok vannak. A diszkonstruktívek zöldes színűek, majd a hófehéren folt, a folyás krémbézssá válik. Virágzás idő – június-július. Napos helyeken. A cserje a télen nagyon alacsony hőmérsékleten marad.
 • “Csillám” – Japán Astilba, amely 80 cm-re nő. A szelíd zöld árnyalatú, nyílt munka lombja. Nagyon dekoratív a két színben festett virágok rovására: halvány rózsaszín szirmok, közép-rózsaszín közepén. Rövid időre virágzik: a nyár közepén két hétig.
 • Nagy zenekar – Kompakt bokormagasság 85 cm. Buro-zöld lombozat, hullámosított. Virágok július-augusztusban Carminno-Pink Nyomtatott virágzatok.

Hogyan válasszuk ki?

Alapvetően minden lopás eléggé szerény. Kivéve néhány fajtát, mindezek a növények jobban növekednek és virágzik egy kissé elért helyeken, nem pedig a fényes napsütésben.

Minden lopás szeret nedves levegőt, és nem tolerálja az aszályokat. Elégtelen öntözéssel, bokrok szárítva és nem helyreállnak. De a nyers szakaszokon a anstic nem is szükséges a növényen. A vízgyökerek stagnálása miatt hajlítható.

Ezért az elestátor kiválasztása a nyitott talajba való leszálláshoz gondosan tanulmányoznia kell az állandó lakóhelyet igénylő fajták leírását.

      Ha van egy árnyas kertje, bátran válassza ki a magas fajtákat a hófehér, lila, lila virágokkal – a szezonban dekoratív maradnak. Ha a telek napos, gondoskodjon egy tartályt, és üzembe helyezi az Astilbies átlagos és törpe fajtáit olyan virágzattal, amelyek nem égnek ki fényes és dekoratív leveleken.

      Ha szeretné díszíteni a bejáratot a házba vagy egy pavilonba, válassza ki az Astilb fajtáit egy kifejezett aromával. A legjobb fajták erre – “Pic Bloss”, “Ellie”, “Washington”, “Weiss Gloria”.

      A különböző típusú becslések áttekintése Tovább.

      Értékelje a cikket
      ( Még nincsenek értékelések )
      Megjegyzések hozzáadása

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: