CARNATION SHABO: Jellemzők, típusok, leszállás és gondozás

Az ókor óta ismert rendes szegfű. A távoli időkben a virágait a főzés során használták. Végtére is, a szegfű volt a leginkább megfizethető fűszerezés, amely egyedülálló íz és aroma ételeket adott. A korszakok megváltoztak, a keleti fűszerek elérhetővé váltak az európaiak számára, és a szegfűek dekoratív funkciót kezdtek. Új fajtákat visszavonták, amelyek közül az egyik egy szegfűszeg, lejtős szirmokkal, vékony aromával és hosszú virágokkal.

Leírás

Carnation Sababi eltávolították a XIX. Században egy gyógyszerész shabo-tól a toulonból. A francia keresztelt két kemény fajta, miután megkapta a gyógynövény hibrid évelő. A virág azonnal beleszeretett a kertészek és a tájtervezőkbe. Ettől a mai napig, a szegfűszegek díszítik az erkélyeket és a virágágyásokat, az utcákat és a teraszokat. Csökkenti a Rabatki-téglalap alakú virágágyakat a keskeny zenekarok formájában, a kert, kerítések vagy kerítések gyökerei mentén.

SABLO Klovák A keverékekben ültetettek – komplex virágágyások, amelyekben a növényeket több szinten ültetik és virágzik kora tavasszal és november közepéig. Az európaiak magukban foglalják a szegfűszegeket a kerti fajoknak. Oroszországban a szegfűszegek családjának külön képviselője. A szakértők felismerik, hogy mindkét szempontnak van helye, mert a növény szépsége nem érinti.

A növényt aktívan használják a dekorációban a különböző színséma miatt, amely magában foglalja mind a finom pasztell színeket, mind a fényes telített árnyalatokat. A szokásos rózsaszín és vörös szegfű mellett sárga, lila, bézs és fehér.

Egy ilyen fajta lehetővé teszi, hogy ne csak különböző mintákat, hanem ömlesztett kompozíciókat vagy tematikus képeket is hozzon létre.

Érdemes bemutatni az érdekes növény “anatómiáját”. Például a talaj alsó rétegeiből származó tápanyagok, a hosszú gyökér miatt (10-20 cm mélységben fekszik). A gyökérből hosszú erős szárak vannak (kb. 30-70 cm), amelyen rügyek virágoznak. Az utóbbi átmérője 6-8 cm. Carnation Shaboz virágok a nyár tetejéről és a legtöbb fagyra, és a magok a virágzás kezdete után fél vagy két hónap múlva alakulnak ki. A magok csírázása három évig megmarad.

A forró időben a virág a zöld-zöld színű vékony lineáris leveleket takarít meg, összeszerelve a bokor alján. Köszönjük nekik, a talaj az árnyékban van, amely megbízhatóan védi a szárítástól. A szegfűszegek remek aromája SHABO senki sem hagy közömbös. Nem véletlen, hogy a szirmok egy második életet kapnak a virágzás után: a szárított szirmokból illatos tasakokat készítenek, amelyeket természetes ízesítőszerként használnak. Bizonyos esetekben a Sasha eredetileg díszített szegfűszegeket szerves belső kiegészítésként használhatjuk.

Fajta

Ez az évelő növény mind a kerti, mind a sütőipari kompozíciók számára nőtt. A magas fajták a csokrok és az alacsony szellemű virágágyak, a virágágyások és az alpesi csúszdák kialakításához mennek. Alacsony típusú szegfűeket a shabo edényekben és vázákban termesztik, teraszok és pavilonok, loggia és erkélyek. Érdemes megnézni a népszerű fajtáit.

 • A legtöbb típusú bokrok magassága 30-50 cm, a virágok átmérője – akár 8 cm-ig. Ezek a jellemzők megfelelnek a fagyállónak “Vízfestmény” szelíd rózsaszín, fehér, piros és motley virágokkal. Rabata és virágágyásokat díszít, hanem növényi növényként is termeszthető.

 • Gustomahmer arany-sárga “Pezsgő” Nagyszerűen illeszkedik és jó mentesség. Gyorsan nő, könnyű neki – ez nem véletlen, hogy egyszerűen imádja az újonc kertészeket.

 • Virágok “Giant Terry szegfű” kérjük, a szemét augusztusról októberig. Élő sövényekkel és határokkal díszített.

 • Sárga vagy lila virágok “OROSZLÁN” Nagyszerűen a nem kilépő éghajlattal rendelkező régiókhoz.

 • “Rózsaszín királynő” A fényes rózsaszín virágokkal bármilyen virágrendezéssel díszítik. Ezenkívül olyan lehet, mint egy eredeti díszített virágágyás és egy ronna, amelyet egy kerti virágkertnek szállítanak.

 • Nagy virágzat “Disco” alkalmas egy csokorra. Ez a kettős virágzik július és késő ősz között. Azonban a tapasztalt kertészek tudják, hogyan lehet kiterjeszteni az örömöt. Egy növényt ásnak a földről, átültetik a vázába, hűvös helyiségbe helyezzék, és az új évre virágzik.

 • Félméteres “MONBLAN” Húsz rügyeket termel, amelynek átmérője 6 cm. A csodálatos fehér virágzat hasonlít egy forrásban lévő fehér hó pezsgő hegyi borsóra.

 • Hihetetlenül illatos virágzat különböző Betegség mese “. A fajta nagy frottírvirágai leggyakrabban kettős színűek: fehér málna, sárga rózsaszín. A virágok átmérője 6-7 cm, az összes színt buja virágzatban gyűjtik össze.

Ilyen pompás – a szemek elfogynak. de A kezdő kertészeknek figyelniük kell a leggyakoribb növényekre. Mint ilyen, a “Champagne” mellett az akvarellek és a montblan “Legenen D” Ong “, a sötét cseresznye virágok, a” Marie Shabo “, telített fényes sárga színű. “Zhirofla” tetszik az eredeti lila, “Mikado” – Lilov, “Fiery King” – narancsszínű árnyalat. „La-France” jellemzi cukorka rózsaszín konnektorok, „Nero” – fekete és piros, és a bíbor „rubin” – telített piros virágok.

Növekvő feltételek

A kezdővirágok hasznosak lesznek a Cloves Shabo gondozásának sajátosságairól. Otthon, meg kell őrizni, hűvös és élénkebb ablakpárkányon kell tartani. Egy furcsa városi lakásban, hogy ilyen feltételeket teremtve nem könnyű. És ha a virág áll az ablakon, hagyja az északi oldalt, ő fog szenvedni a fény hiánya. Annak érdekében, hogy ne kínozzák a növényt, jobb, ha azonnal szabadtéri földre helyezkednek el a legmegfelelőbb területre. Nem véletlenül Sadovaya hívják.

Szegfű – nyújtó növény, de luxus virágzás, meg kell próbálnia. Forró időben a talajt rendszeresen kell öntözni, de fanatizmus nélkül. Ha a hűvös időjárás gyakori esőzéssel van felszerelve, az öntözés csökkenti vagy megáll. A talajnak rendszeresen laza és mulchálnia kell (természetes szerves anyagok, például szalma vagy széna), táplálja az etetést.

A szegfűszegést két héttel táplálják, miután a nitrogén-műtrágyákkal és a bootonizációs időszak alatt többször nyitott talajjal nyúlnak ki.

A magas osztályokat meg kell kötni vagy műanyag támogatást kell kötni. Rügyek, amelyek megvernek, törölni kell. A fagyok kezdetével a virágzó bokroknak ki kell ásniuk a talajból, transzplantálni a vázákhoz, és hűvös loggiát vagy erkélyt szállítanak. Ezután a virágzási időszak az újévi ünnepekig tart.

A fazékban való transzplantáció után a szegfűnek egy harmadik ki kell vágnia, és állítsa be az öntözési módot. Először is, gyakran öntözik, de fokozatosan, akkor az öntözés mennyisége csökken, és az üzemet hideg helyiségbe helyezzük. A február közepétől a szegfűnek vissza kell térni a hőre és bőségesen. Annak érdekében, hogy a szegfű tavasza a viharos virágzás és a növekedés, szükség van a virágzó növények táplálására. A hajtások egy részét levágják a shillinghez, szárítva – eltávolításra.

Hogyan kell ültetni?

Carnation Shabo hagyományosan magokból termesztett. Még az új év előtt is, a virágok elkezdenek felkészíteni mindent, és az újév ünnepek után elkezdnek leszállási magokat. A talaj elkészítése, a kirakodás és gondozás a palánták – zavaró, de nem nehéz, amivel még egy kezdő kertész is megbirkózik. Csak az utasításokat kell követnie, és nem szabad visszavonulnia a szabályokból.

Előkészítés és vetés

Ebben a szakaszban megfelelő talajt kell felvennie. A semleges savasságú laza szubsztrátum alkalmas, amely jól elnyeli és hosszú ideig nedvességet tart. Az ilyen talaj bármely virágboltban vásárolható. A talaj keveréket lehet egymástól függetlenül két részből a gyep, tőzeg és a humusz és egy rész durvaszemcsés homok.

A leszállási tartályok magassága nem haladhatja meg az 5 cm-t. Minden tartály, bankok, lemezek, szemüvegek és dobozok alkalmasak. A kártevők megjelenésének megakadályozása érdekében a tartályokat gyenge megoldással kell öblíteni. Közvetlenül a kiválasztott tartályok alján lévő magvak ültetése előtt a vízelvezető réteget helyezzük, és a talaj hidratálja. A szegfűszeg magjai a talaj tetejére fekszenek, egymás után 2 cm-rel, majd a kristálytömeg vékony rétegével (prophylaxis a fekete lábból) megszórva.

Ezután minden tartályt egy filmmel vagy átlátszó fedéllel zárva tart.

A szubsztrátot csak szárításként kell hidratálni. Az öntözést a permetből reggel végezzük. A kondenzátumot törölni kell úgy, hogy a rothadás ne jelenjen meg. Ha minden rendben van, 10-12 nap elteltével az első hajtások megjelennek. Ahhoz, hogy megvédje őket a baktériumoktól, a talajt rohadt szénnel kell önteni. A fiatal levelek egy hónapon belül alakulnak ki. Erős egészséges növényt vetőmag, növeli, megnyitja a filmet vagy a fedelet.

Az első napon a keményedési idő 10 perc, a második – 15, a harmadik – 20 és így tovább. A védőfóliát eltávolítják, ha a növény 60 perces marad. A vetőmag növények termesztésében a legösszetettebb, hogy biztosítsák a fejlődésük jó feltételeit. Például a szobában nem lehet forró (10-15 fok szilárdságából). A szoba vagy az erkély jól szellőztethető. Ha az utcán felhős időjárás áll, mesterséges megvilágítással kell rendelkeznie.

Szedés

Ahogy nőnek, a hajtásoknak vékonynak kell lenniük. Az első szedés egy pár valódi levelek kialakulása után történik, amikor a palánták különálló tartályokban vannak beágyazva 2 cm mélységig. Másodszor a március harmadik évtizedében, amikor a palánták négy pár teljes levelét alakítottak ki. Fiatal növények transzplantál az átmérőben 10 cm-ről. A leszállási mélység ugyanaz marad – 2 cm.

Ha egy másik levél pár jelenik meg, a palánták csíptetik – szükség van a buja és kompakt bokrok kialakítására. Ha az utca 10-12 fokig meleg, akkor az edényekben lévő növényeket a loggiára vagy az erkélyre kell vinni, és két órán belül ott tartani kell. Az ilyen keményedés hozzájárul a jobb növekedéshez és a buja virágzó szegfűhez. És még mindig edzett növények szinte nem érzékenyek a betegségekre, és nem szenvednek az időjárás popsicles.

Leszállás

A jövőben a jövő virágkertjét előre kell előkészíteni. Ideális Még az utolsó esik is, a földet 20 kg túlterhelt trágya és 50 g szuperfoszfát keverékével kell javítani. Ha a hó leesik, hozzáadunk 25 g kálium-szulfátot és 15 g ammónium-nitrátot (a műtrágyák számát 1 kV-os sebességgel jelöljük. m). A szegfű Shabo jól növekszik a hűséges loam. De ha van savas és sűrű talaj a helyszínen, a tőzeg és a dolomit lisztet hozzá kell adni hozzá.

A fiatal szegfűnek csak a május második évtizedében kell ültetni a telken, amikor a föld jól melegszik. Minden növényt egy földes szobával kell mozgatni. Távolság, amikor a palánták közötti leszállás – akár fél méter, ne vegye gyökér tortát. 1 négyzetméterenként. Az M-nek legfeljebb 16 növénynek kell lennie.

Annak érdekében, hogy az évelő nem megfullad, loutrasil – nem szőtt, rostos anyaggal borítja, amely ugyanolyan jól teljes és levegő, és víz.

Hogyan kell törődni?

Carnation Shabo – egy kemény évelő, de nem könnyű növekedni, mert, mint bármely növény, figyelmet és gondot igényel. Csak a megfelelő gondossággal örülni fogja a buja és a hosszú virágot. ezért Az újonnan érkezőknek meg kell ismerniük a lépésenkénti utasításokat, amelyekben a szépségre vonatkozó szabályokat festették.

Locsolás

Az öntözésnek bőségesnek és szisztematikusnak kell lennie. Ha az udvarban – száraz nyár, akkor hetente kétszer vízzel vizet vizet. Ha az eső időszakosan következik be, az öntözés mennyisége az egyikre csökkenthető. És ha van esős esős időjárás, az üzem egyáltalán nem lehet öntözni. A hidratált talajt azonnal le kell lazítani. Ez csökkenti az oxigén éhezésének gyökereit, és az üzem erősen és egészséges lesz.

Podkord

Egy héttel a nyitott talajon való kiszaradás után az üzemet nitric műtrágyával kell kitölteni (15 g. 1 négyzetméterenként. m). Amikor megjelenik az első petefészek, ásványi etetés – ammónium-nitrát és kálium-szulfát keveréke (15 g / 1 kV. m).

Műtrágyák

Az új rügyek virágzásának és oktatásának támogatása érdekében három hétenként komplex ásványi műtrágyákat kell készítenie.

A biológiai kiegészítőket nem használják. A szerves keverékek nem teszik.

Átruházás

Ahhoz, hogy átültethesse a növényt a talajból a fazékban, szépen ásni kell, tegye össze egy földes szobával egy fazékban vagy vázában, és vegye haza. A szegfű Shabo is egy melegített verandán, teraszon vagy loggiában is lehet. Mázas erkélyeken hagyják el. Nem ajánlott az alagsorba helyezni – ez egy könnyű szerető üzem nem túléli túlélni telek teljes sötétségben. Kétévente, a növényi transzplantáció egy másik helyre, egyébként virágzik megáll.

Téli előkészítés

Ha egy növényt nyitott talajban kell hagynia, a kertésznek számos egyszerű művelete lesz. Amikor a szegfű öntött, meg kell vágni a bokrokat egy harmadik és ugyanakkor távolítsa el a felvételeket. Megnyugtatniuk kell a talajréteget (kb. 20 cm). Felülről van szükség a szegfűvel egy szalmával vagy 50 cm vastag réteggel. Az ilyen “ágytakaró” segíti a növény túlélését téli hideg. A hó után tavasszal tisztítják. És amikor fagyasztás lesz, felszabadíthatja és lőni magát. A bokrok gondosan meg kell vizsgálniuk és eltávolítják az összes sérült hajtást.

Carnation Shabo Nem hívhat egy egyszerű kultúrát a termesztéshez. De az ideiglenes és a pénzügyi költségek nem lesznek hiába: a növény szépsége, buja virágok és gyönyörű illat, elfelejti az összes peripetia.

Igen, és a szegfű kitartása nem foglalja el, mert nem minden növény bármilyen éghajlati viszonyban érkezik.

Hogyan lehet szorozni?

A szegfűszegek felnőtt növényei bőségesen virágzik, és számos magot tartalmazó dobozok vannak. Azonban nem érdemes összegyűjteni őket – a magokból termesztett növények beszerezhetők vagy gyorsabbak, vagy egy másik szín lesz. ezért A shabo szegfűszeget meg kell szorozni a vegetatív módszerrel (a shifting segítségével).

 1. A tenyésztési bokorot előre kell kiválasztani. Összességében egy edénybe kell helyezni, vágásokat és attribútumot a házba. Az üzemnek jól megvilágított hűvös helyen kell lennie. Ideális hőmérséklet 10-12 fok.
 2. Tavasszal az anyai növényi vágott dugványokból. A szeleteket “rhoin” -al kezeljük, az alsó levelek eltávolításra kerülnek.
 3. A dugványokat előre kalcinált és nedvesített homokba ültetik. A dugványokat üvegedény vagy műanyag palack borítja. Minden nap az “üvegház” fáradtnak kell lennie, és a homokot szárításként meg kell nedvesíteni.
 4. Körülbelül egy hónappal később (a feltételek függ az ellátás feltételeitől) A gyökerek megjelennek, és a bokor elkezd alakulni.
 5. Amikor megjelenik az első csírák, a palántákat naponta légfürdők rendezik, és fokozatosan növelik az időt. Amikor a hajtások szokásos körülmények között szoknak megszokni, egy üveget vagy egy palackot kell eltávolítani.
 6. Június elején nyílt földön ültetett szárak.

A kertészek azzal érvelnek, hogy ez a tenyésztési módszernek van egy hátránya – a bokrok korai, de nem bőségesek. Van egy másik lehetőség: a növényi dugványok az ősszel és nőnek otthon. Ez a módszer azonban a legnehezebb és gyakorlatilag senki sem használja.

Betegségek és kártevők

A szegfű Shabo az irigylésre méltó egészség megkülönböztethető. És mégis számos betegség vonatkozik. Például, A gombás betegségek kockázata forró esős napokban nő. A legtöbb esetben ez az alternaria könnyen megismerhető a barna vagy fekete jellemző száraz foltosságáról a leveleken és a hajtásokon. A szegfű rozsda szenvedhet, amely könnyen meghatározható fényben és sárgásbarna foltokban a levelek felső és belső felületén. A beteg növényeket el kell távolítani a virágágyásokból, és egészséges – kezelni a borobo folyadékot vagy a réz-vitriosokat.

A szegfű Shaboz lédús levelekkel rendelkezik, amely talaj, kullancsok és kirándulások nagyon vonzónak találhatók. Megszabaduljon a nem zúzott vendégektől népi jogorvoslatokkal. A háztartási szappan megoldása alkalmas, dohányzavar, hagymás héj és fokhagyma keveréke. Ezek a módszerek azonban jóak, ha az üzemben egy kis kártevők. Ha egy nagy kolónia sikerült megtörni, akkor használnia kell a kémiai védelmi eszközöket – “Actellica”, “Aktar” vagy “Carbofos”. 4-5 nap elteltével meg kell ismételni a feldolgozást.

Mivel minden betegség könnyebben megakadályozható, mint a kezelés, érdemes gondoskodni a betegségek megelőzéséről. Például a szegfű magjait a mangán gyenge oldattal kell kezelni. A növekvő növényeket el kell távolítani a villogó virágzatok és elhalványult levelek. Minden egyes öntözés után, és a nehéz csapadék után lazítania kell. Végül rendszeresen meg kell vizsgálni a növényeket, hogy vigyázzon az időben. Nem tilos rendszeresen permetezni a virágokat a háztartási szappan megoldásával.

Megmutatja a bogarakat, hogy nem örülnek róluk, és a virágok örömmel fogják örömmel a Blossom szépségének tulajdonosát mély ősszel.

Használat a tájtervezésben

Ma divatos az erkélyek és a loggia, különböző virágkészítmények létrehozása és alpesi csúszdák rendezése. A gyönyörű gyep már nem luxus, csak a választott. Mindegyik létrehozhatja ezt a szépséget. Íme példák a virágágyásokra, amelyek inspirálják, hogy létrehozzák a saját kis változatukat.

 • A legközségesebb üvegház, amelyen a szegfű Shabo ültetése. Szürke háttér és fényes virágok. Semmi extra. Az optimális lehetőség egy kis országterületre.

 • Lenyűgöző kontraszt – durva kövek és szelíd virágok. A kompozíció hasonlít egy antik kastély romjaira, fűvel és virágokkal. Érdekes megoldás a romantikus személyek számára.

 • Mixboro Carnation Shabo. Magas növény, lédús színek. Eredeti határ és szakasz dekoráció. Alkalmas bármely területre.

 • Olyan lehetőség azoknak, akik nem akarnak időt és erőfeszítést költeni a virágágyások létrehozására, hanem egy gyönyörű növényt akarnak megteremteni: egy szelíd rózsaszín sziget megkülönböztethető a szürke föld hátterében. A környező zöldségek hangsúlyozzák a virágok gyengédségét és fényerejét.

 • A szegfű Shabo jól néz ki, még akkor is, ha nincs más növény a közelben. A pályázati virágok szervesen kombinálhatók szürke földkel. Egyszerű és szép.

 • Nem is kezelhet egy növényi transzplantációt nyílt talajon. Elég ahhoz, hogy tágas vázába tegye, és friss levegőbe tegye.

Kiváló megoldás a leginkább lusta számára.

 • Minden erkély fényes díszítése, záradékok és kesztyűk nélkül. Azoknak, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy a városon kívül nyílt földön üljenek egy növényt.

Jellemzők Carnation Shabo a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: