Colon Tui: fajták, választás és a termesztés ajánlásai

A dekoratív tűlevelű növényekből a legnépszerűbb és közös tui nyugati kizsákkal. Hassa hazája Észak-Amerika. Ezt a fajta Thuu megkülönbözteti a nem árucikk a tartalom, sűrű korona és gyengéd szaga. A növény különböző kompozíciók vagy élő kerítések kialakítására szolgál.

Leírás

A Thuja nyugati vastagbél jellege az örökzöld kultúrákhoz tartozik, bokrok és fák formájában nő. Hosszú életciklussal rendelkezik, normál körülmények kialakításakor 100 évig, és az egyéni képviselők – és legfeljebb 200 éve. Természetes tápközegben a TUI heveder magassága eléri a 25 métert, és a kert körülményeit, az átlagot átlagosan 10 m-re növekszik. Ezt meglehetősen lassú növekedés jellemzi. A KRONE piramis vagy oszlopos alakja van, az alsó rész meglehetősen kifejlesztett.

Lőni vízszintes, szorosan szomszédos a csomagtartóba. A korona átlagos szélessége 1-1,5 m. Az autó gyökérrendszere erős, de kompakt. A fiatal növények kéregének vörösesbarna és az érintés sima. A felnőtt fáknak van egy szürkés barna kéreg, amelynek rostos szerkezete van. Az ilyen növények törzseit több mélyhosszúságú repedésekkel borítják. Kis pikkelyes kuplóságai 2-4 mm hosszúak a bajusz csavarkulcsain, és zöld színűek.

A tű 2-3 éve frissül, kicsi ágakkal. Ez fokozatosan történik, így nem befolyásolja a bokor megjelenését. A hajtásoknak van egy kifejezett tűlevelű aromája. Bár Tyu-t örökzöld növénynek hívják, télen a korona sárga-zöld vagy világosbarna árnyalatúvá válik. Thuja vastagbél feathed a felsőrészek egy kis méretű virágok. A TUI gyümölcsei 1 cm hosszú kúpok, két sárga mag mellett.

Nyugat-Nyugat-Tui fa, de nagyon erős, egy gerincen vöröses árnyalattal rendelkezik. Ez megkülönbözteti a gyanta hiánya, és teljesen hajlamos. Hála az ilyen szolgáltatásokat, a Wood Tui Kolovide lehet egy jó anyag létrehozására bútorok, hanem egy hosszú növekedése a tömeg és rostos szerkezet a kéreg megakadályozza az elterjedt ezen a területen. A tui vastagbél népszerűségét a rendetlenség magyarázza. Ezenkívül jól érzi magát a város körülményeiben: a füst, a por és a gáztér nem befolyásolja az üzem állapotát.

A bokor könnyen átszállítja a transzplantációt, a vágást és a hajvágókat, és néhány fajtát nem kell korrigált formában. Ezt a fajt a fagyállóság megkülönbözteti, és télen akár -36 fokig is tele lehet.

Fajta

A nyugati tui fajták több mutatóban különböznek. A bokor alakjától függően a következők:

 • Sörfőzde;
 • Colon alakja;
 • félgömb alakú;
 • karakter.

A szín szerint a következők lehetnek:

 • illó;
 • Zöld lombokkal.

A növekedési paraméterek szerint a dekoratív Thuja a következő típusokra oszlik:

 • Teljes ellenálló – 5 m-ről;
 • félig színű – 3-5 m;
 • törpe – akár 3 m-ig;
 • Miniatűr – kevesebb, mint 3 m.

A TUI fajtái vastagbél elég többszöröse, mindegyikük egyedülálló varázsa és vonzó megjelenése.

“Brabant”

Ez egyfajta thuu, amelyet a gyors növekedés jellemzi és kúp alakú. Növényparaméterek Kicsi: Magasság – 4-5 m, Szélesség – 1,5-2 m. A téli világos zöld tűk egy könnyű barna színárnyalatot szereznek. Ez a fajta megkülönbözteti a fagyállóság és a szerény tartalom feltételeit. Jól növekszik a fény, nedves talaj, bár jó gondossággal elég jó lesz, hogy úgy érzi, mint egy száraz telek.

Ez a fajta jó tisztázást szeret, de a napégés elkerülése érdekében jobb választani egy helyet az árnyékolás lehetőségével, valamint biztonságos a szél eltömődésével. Krone jól ellenáll a fodrásznak, így könnyen bármilyen formát alkothat egy külön növekvő bokor. A bokrok csoportjából mindkettő sűrű akadályt hozhat létre, mind a beállítás nélkül, mind a számítás nélkül.

“Smaragd”

Ez a piramis thua, a paraméterek hasonlóak az előző fajta képviselőihez, de sokkal kisebb növekedési ütemeket tartalmaznak. A mély sötét zöld szín koronája, és az egész évben nem változik. Ez a faj a termékeny földterületeket és a rendszeres nedvességet előnyben részesíti. Bár a fajta ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, de jobb, ha egy szélvédelem van, ahol szélvédelem van. A megfelelő fény vagy enyhén árnyékolt hely leszállásához. Könnyű egy fodrász, és annak köszönhető, hogy a bokor lassan növekszik, nagyon ritkán kell eltöltenie. Az ilyen típusú Tui Nyugaton élő élő akadály nem túl sűrű, mert a fák teteje nem zárva van, de nagyszerűen és kollektív kirakodásokban, valamint hatékonyan néz ki a különböző kompozíciókat.

Fastigiat

Ez a TUI gyarmatosítási fokozat gyors növekedési ütemével. Megkülönbözteti a szűk vastag korona jelenlétét a törzs felé hajló hajtások miatt. A puha cuplliesnek sötétzöld árnyékolása és kifejezett szaga van. A korona színe nem változik télen. Ez a fajta jó nedvességgel és fénygel rendelkező vezetőkkel rendelkezik.

Ez a típus fagyálló kultúrákra utal, de a fiatal növények hajlamosak a napos égési sérülésekre télen, így érdemes a koronát lefedni. Gyorsabb és könnyű adaptáció esetén a Mulching ajánlott, segít megtartani a talaj nedvességét és lazaságát. A növény ugyanolyan jól néz ki különböző kompozíciókban, és egy sövény formájában sűrű, meglehetősen magas falat képez. A fajok képviselői hosszú múltba tartoznak, a ciklusuk 200 évig tart.

“Oszlop”

A bokor magassága 6 m, korona szélessége 1,2-1,3 m. A tűk továbbra is telítettek zöld egész évben. Krone vízszintesen növekszik a hajtások. A növény gyorsan növekszik, és évente körülbelül 20 cm-t ad hozzá. Ez a faj jól ellenáll a fagynak, de érzékeny az aszályra.

A leszállása érdekében a webhelyek fele alkalmasak. A tavasszal meg kell építeni egy fedelet a naptól. A fodrász növényeket szükség szerint végezzük. Ez a fajta a laza élő kerítések kialakítására szolgál, sikátorokat és készítményeket teremt.

Szankista

Ez a különböző nyugati Tui, kissé szokatlan kilátással. A növény tűje nagyobb, mint a faj más képviselői, és hajtások – rögzítettek. Ez nem túl magas tue (5-6 m magasságban) egy kicsit zavaros. Krone aranysárga színű, ami gyönyörűen túlcsordul a fénybe. A kirakodáshoz több jól illeszkedik a jól megvilágított telekhez.

A Crohn árnyékában a falu ritka és zöld. A tartalom szempontjából a faj írja be, de előnyben részesíti a jól hidratáció talajt, nem szenved hideg és szél.

A leégések tűzetének elkerülése érdekében jobb, ha téli menedéket építünk. Ez a fajta sikeresen megjelenik az egyetlen kirakodás formájában, de továbbá úgy néz ki, hogy gyönyörű kompozíciókban és élő kerítésként néz ki, látványosan kiállva más kultúrák sötét hátterében. Hogy a Kusta különböző formákból adja meg a Topium frizurát.

Arany kesztyű

Ez a faj a Colon Tui gömbölyű fajtáihoz tartozik. A bokor szélessége 1-1,2 m. A vastag hajtások függőlegesen helyezkednek el, és lapos formában vannak. A bokor színét az eredetiség megkülönbözteti: A levelek belső része zöld, és a fák szélei aranyak. A tél kezdete, a fajok képviselői gyönyörű réz színt szereznek, és tavasszal ismét arany lesz. A felszíni gyökérrendszer miatt a növény nem illeszkedik túl sűrű és nedves talajból.

Ez a fajta jól megvilágított parcellákat jelent, de általában az árnyékokban érzi magát, bár ilyen körülmények között a helyesírás elveszett. A fagyállóságra utal, de a tavaszi naptól kell lefednie. A sztrájknak nem kell vágnia, csak tavaszi szaniter vágás szükséges. Ez a thua kiváló kiegészítéseként szolgál, és alacsony kerítésként vagy határokként is alkalmazható.

“Globes

Ez a típus a gömb alakú cserjékhez is tartozik, paraméterei némileg nagyobbak, mint az előző fajta. Ez a lassú növekedés jellemzi, de az élet időtartama 200 év lehet. A tűk nagy méretűek és puha scaly struktúrával rendelkeznek. A korona színe az évszakától függően változik: tavaszi – világos zöld, nyár – sötétzöld, és télen – barna. Szereti a nedves talajt, de követnie kell, hogy a víz ne álljon. Szükséges egy vastag korona vágásához, az ilyen eljárás hozzájárul a hajtások megfiatalításához, elegendő kétévente elvégezni. A hideg és általában az árnyékot tükrözi az árnyékot, télen jobb, ha a SKELETON-t lefedi a hóból. Ez a faj jól néz ki különböző típusú leszállás.

“Hollstrup”

Ez egy vastagbél alakja ennek a törpe cserje (2-3 m) jól megőrzve még a fodrász alkalmazás nélkül is. A csatlakozások olyanok, mint a skálák, a braziness és állandó zöld. A fa alkalmas bármilyen talajra, még agyagra, de előnyösebb a hidratált vályogra.

A növény alkalmas különböző világításra, akár az árnyékban is növekedhet, de a Pomp korona elveszett. Az ilyen növényeket különböző típusú leszállásként használják. Nagyszerűen érzik magukat a város körülményeiben.

“Teddy”

Ez egy miniatűr fajta, labda alakú koronával. Megnyugtatja elég vékony, de nagyon szoros. A fiatal tűk nagyon puhaak, de fokozatosan szilárdabbak. A bokrok magassága csak 40 cm-t ér el. A növényre szükség van mérsékelt páratartalomra, valamint a jól megvilágított szörnyű vagy félig. Ez a fajta jól néz ki az alpesi csúszdákon, egy kis négyzet, vagy a veranda és az erkélyek dekorációjaként cserepes növények formájában.

Leszállás és gondozás

Lassulhat egy koloniárius, figyelembe kell vennie az egyes változatok igényeit egyedileg, különben a bokrok rosszak lehetnek és növekedhetnek. A kutak mélysége a gyökérrendszertől és a méretektől is függ. A gyökér nyaknak néhány centiméternek kell lennie a felület felett. A kirakodás után a növény hidratálja és egy gyűrűt fektet a szíj körével: kéreg vagy bűn. A Thuy nyugati vastagbél szikláinak gondozására vonatkozó szabályok a következőkig:

 • rendszeres hidratálás;
 • Kétéves és idősebb növények táplálják a komposztot;
 • A szezonban kétszer a műtrágyákat a tűlevelők számára;
 • A talaj évente egyszer és a mulcs cseréje;
 • Elhalványult, sárgás lombozat eltávolítása;
 • A fodrász főleg tavasszal készül, bár egyes osztályok gyakoribb vágásra van szükségük.

Ősszel meg kell építeni egy lágy anyagok keretét, hogy megvédjék a hó és a tavaszi nap ellen.

A Tuy fajtáiról lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: