Dolphinium nagyvirágú: fajták és gondozási jellemzők

A nagyvirágú delfinium gyakran kertészeket és tervezőket szerez. Jól alkalmas, mint egy díszítőelem a virágtervezéshez. A neve a virágok megjelenéséért kapott, amely összehasonlítható egy delfin fejével. A virágvíz között a kultúrával kapcsolatos beszélgetések, a “felszabadulás” és a “splitter” neve. Milyen növények a legnépszerűbbek, és hogyan kell megfelelően megszervezni őket, beszéljünk a cikkünkben.

A kultúra jellemzője

Ez a kultúra többéves. Stalky húzza fel és egy kis fehér pelyhesettel keretes. Keskeny levelek, meglehetősen szokatlan hármas külön alakja. A virágzat különböző színekkel, például kék, fehér, lila, rózsaszín és másokkal rendelkezhet. A delfinium körülbelül 3 hétig virágzik, a folyamat az első nyári hónap végéig kezdődik. A virágokat 3-80 darabos virágzatban gyűjtik össze, néhány fajta kellemes szaga van. Növénymagasság – 1 méteren belül.

Minden virágban van egy spur. Növekszik, szűk alakú és 2 nektár. A Venchik központja könnyű árnyalatokkal rendelkezik. A beporzás után a gyümölcsök érmesek. A növény az Iloko családjához tartozik, és mérgező.

Ha az ország területén termesztik, a kapcsolatfelvétel után meg kell mosni a kezét. A delfinium használat nem megengedett.

Népszerű fajták

A delfinium-fajtákat meglehetősen sokat húztak. Fontolja meg a legnépszerűbb a virág különös figyelmét.

  • “Kék pillangó”. Ezt a fajta gyakran használják a tervezők, nagyszerű a dekoratív design pályák és a virág. A növény nem túl nagy virágok elérése 3,5 cm. Az árnyalatok telített kéktől szelíd kékig tartanak. A virágzási időszak júniusban kezdődik, és az ősz kezdetével végződik. Azonban, amikor a már fújó hajtások eltávolítása, a delfinium kérheti az új színeket és szeptemberben.

  • “Rózsaszín pillangó”. Ez a fajta alacsony. A virág nagyon kompakt, dekorációs elemként használható. A magasság legfeljebb 40 centiméter. Kis virágok, virágzó nyár érkezésével, szelíd rózsaszín színű

  • “Fehér pillangó”. Kicsi, legfeljebb 3 centiméter, a növények virágait 3-15 darab ecsettel gyűjtjük össze. Színes szirmok – fehér.
Olvasson tovább  A műanyag határok jellemzői

  • “Kék törpe”. A cím szerint ez a fajta kis bokor, amelynek magassága mindössze 30 centiméter. A virágzat kombinálja a kék kék árnyalat sok virágait. A virágzási időszak júniusban kezdődik.

  • “Kék felhő”. Ezek a bokrok elérhetik a 45 centimétert. Az alvó kék virágokat kis virágzatokban gyűjtik össze. A fajta dolphinium kétszer virágozhat, először június-júliusban, a második – a nyár vége óta az ősz elején. Mind a csoport, mind önállóan nőhet.

  • “Nyári csillag”. Ez az évelő a tájtervezők iránti keresletben van. Lövések elágaztak, ezáltal egy buja bokorot alkotnak. Nagyszerűen néz a határok tervezésére.

  • Batterfly mix. A magok keveréke. A delfinium bokrok széles választéka. A bokrok magassága – akár 40 centiméter.

A termesztés jellemzői

Annak érdekében, hogy az üzem sok éven át a kertész kérje, az a feltételek, amelyekben kényelmesen növekedni fog. Dolphinium – egy könnyű szerető virág, így az árnyékos területek nem illeszkednek. A vastag árnyékban a springie csak meghalhat, azt a hely kiválasztásakor figyelembe kell venni. A fény hiánya miatt a növény növeli a levelek és rügyek deformációját, valamint a színváltozást.

A virág alkalmas homokos és lángos talajra, amelyben tőzegt vagy humuszt kell készítenie. Szükség van a jó vízelvezetésre is. A túlzott páratartalom nem fogja kihasználni a növényt. Optimális lehetőség – semleges savasságú talaj.

Az üzem meglehetősen törékeny szára, hogy nem lehet át erőssége a szél, akkor is le kell mondani, amikor kiválasztják a helyet. A leszállás, ahol nincs erős vázlat. A többi delfinium teljesen szerény, és nem hozza létre a kertész problémáit.

Gondoskodás

A delfinium növekszik, nem tud elfelejteni néhány szabályt. Általában standardok, és nem igényelnek nagy munkát a kertésztől. Először is, meg kell biztosítani a határidős pletykát, valamint a talaj lazítását.

Ezenkívül a növény rosszul tolerálja a hosszú szárazságot, meleg és száraz időjárás esetén meg kell jutni. Annak érdekében, hogy a virágok erősebbé váljanak, szükség lesz az előzetes hajtások rendszeres időközönként. Mint minden virág, a lelőhöz kell etetni. Meglehetősen ellenáll a betegségek és a kártevők inváziójának előfordulásának, de e baj jelenlétében időben meg kell tennie az intézkedéseket.

Amikor a virágzási időszak véget ér, a hajtásoknak nagyon rövid és permeteznek száraz levelekkel vagy szalmával, hogy az üzem veszteséges legyen.

A bélelt delfinium gondozásának bonyolultságain lásd alább.

Olvasson tovább  Az éger szürke és a termesztésének jellemzői
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: