Fenyő vagy nyír: mi a jobb?

Egyre inkább a természetes fát használják a modern bútorok előállításában. A nagy szilárdság, a tartósság jellemzi és hangsúlyozza a rajz természetes szerkezetét. A fő fa, amelyet sok gyártó választ, nyír és fenyő. Ebben a cikkben fontolja meg a fák típusai közötti fő különbségeket, és mit lehet tenni ezekből.

Mi erősebb?

A természetes fából készült termékek a legtartósabbak, ezért mindig nagy népszerűséget élveznek. De néha a fogyasztóknak kérdése van arról, hogy milyen anyagi anyag a legszélesebb, erős és tartós. A legtöbb termék természetes nyírból és fenyőből készült.

A nyír és a fenyő közötti fő különbségek eltérőek és a deformáció ellenállása.

  • A fenyő lágyabb és üzemanyag. Kis sűrűségének köszönhetően alacsony súlyú. Azonban nem rosszabb a tűlevelű és keményfa egyéb képviselői számára.

  • A nyírot a törzs szerkezetének szilárd szerkezete jellemzi. Sokkal erősebb, mint a fenyő tömbök. Nagy sűrűségű és meglehetősen tisztességes billet súlya van.

Erősségének köszönhetően a nyírfa táblákat a bútorok gyártásához használják, amely gyakran érzékeny a nagy terhelésekre. Az ilyen bútorok közé tartozik a konyha és asztali számítógépek és székek, ágyak, különböző tárolószekrények a nehéz tárgyak számára.

A fenyődobozokat elsősorban konyhai fejfedők gyártásában használják, polcok a kis dolgok tárolására.

Mi könnyebb feldolgozni?

Minden olyan fa, mielőtt egy termékké válna, bizonyos feldolgozásnak van kitéve. A fűrészáru szerkezetének sűrűsége közvetlenül a feldolgozási költségektől függ.

  • A leggyakoribb fűrészáru, amely az első hely egyikét foglalja el, fenyő. Ez annak köszönhető, hogy a fenyő lágyszerkezetű, amely könnyebben adható bármilyen feldolgozáshoz. A fenyő átlagos sűrűsége miatt kis súlya van, ami lehetővé teszi anélkül, hogy nehézségekbe ütközhet az üresek betöltésének és szállításának előállítására. A lágy szerkezet lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a fűrészeket, mert ritkán törik vagy fújt ki.

Jelentősen csökkentette az energiaköltségeket, lehetőség van arra, hogy óriási mennyiségű kész fűrészárut állítson elő egy munkahelyváltásért.

  • Nyírfa nehezebb kezelni. Sűrű szerkezet és eléggé súlyos üres tömeg befolyásolja a kiegészítő terhelést a berendezéseken. A munkavállalóknak meg kell változtatniuk vagy élesíteniük a fűrészeket. Ez növeli az egy billet feldolgozásának idejét, ami viszont csökkenti a késztermékek általános termelését egy eltoláshoz.

Fokozott energiafogyasztás.

Más tulajdonságok összehasonlítása

A fűrészáru kiválasztásának eldöntése előtt össze kell hasonlítania más tulajdonságokat, és megérteni, hogy mi a lényeges különbség a fák sziklái között. A fő kritériumok az ár és a tartósság.

  • Számos fontos kritérium esetében a késztermékek ára. Minél nagyobb az ár a forrás anyag, a drágább termékek. A költségek különböző tényezőkből állnak. A Birch egy gyakoribb fa, illetve a billenők ára sokkal olcsóbb, mint a tűleveles képviselő. A fenyő azonban könnyebb feldolgozni, és csökkenti a termelési költségeket. Mivel számos tanulmány és összehasonlítás mutatja, átlagosan a kész fűrészáru árának ára megközelítőleg ugyanaz, így bármilyen fa választhat az Ön igényeinek.
  • Egy másik főbb tulajdonságok a fa kiválasztásakor a környezet negatív hatásának ellenállása. Gyakran a késztermékeket a magas páratartalom és a fertőzés befolyásolja. Ennek megfelelően a fa elkerülhetetlenül rothad, és elveszíti tulajdonságait. A legjobb tűlevelű fajták közül a legjobban kezelik ezt a feladatot. A nyitott és beltéri szobákban tárolhatók. Lassan kitéve a rothadás folyamatának. A nyírfa üresek gondosabb tárolást igényelnek, mivel a nedvesség fél. Ha a tárolóhelyen a száraz körülmények dominálnak, akkor a különböző repedések megjelenése és a rosszindulatú rovarok fertőzése nem zárul ki.

Mit válasszunk, ami jobb?

Annak ellenére, hogy előnyei és hátrányai, a nyír és a fenyő kiváló fafajtáknak számítanak a faanyagból származó termékek előállítására, különösen a bútorok számára.

A nyírfa gyakran bútorokat gyárt gyermekszobákhoz, hálószobákhoz és nappalihoz. Ezeken a legkevésbé nedves levegő. Néha a konyhai fejhallgatók a nyírfa-hegységből származnak. De ebben az esetben szükség van arra, hogy kompetensen megközelítsük a bútorokat, hogy megszüntessék a fa nyílt felületén lévő gyakori nedvességgátort. Különösen jól nyírozó tömb alkalmas étkezőasztal és masszív székek létrehozására. A széles táblák megmutathatják az egész gazdag szerkezetet.

A Massif Pine-t gyakran használják bútorok gyártásában az ország házak és nyaralók számára. Az ilyen termékeket tökéletesen kombinálják a szoba kialakításával, amikor a falak szilárd napló formájában készültek. Ezenkívül a fenyő tömböt használják a konyhai fülhallgató gyártásában, mivel nem félnek a nagy nedvességtől. De mivel a lágy szerkezete a fa, a késztermék gyakran hajlamosak a karcolásoktól, ezért nem ajánlott telepíteni bútorok fenyő gyerekszobák.

Kétségtelen, hogy minden típusú fa kiváló lehetőség egyedi belső elemek létrehozására. A minőségi struktúra és a tartósság hosszú élettartamot biztosít.

A Borovi és a Birch tömbök kiválasztása hosszú ideig megbízható bútorokkal biztosíthatja magát, hangsúlyozza a helyiségek kialakításának gazdag megjelenését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: