Hogyan kell terjeszteni a gerániumot?

  A Geranium valószínűleg a leggyakoribb, mivel a gyermekkor egy ismerős növény, amely soha nem szűnik meg, sok fajta, faj és színek. Ennek ellenére a Geranium egyszerű és egyszerűen gondoskodik, könnyen reprodukálható otthon.

  A tenyésztés jellemzői

  A geránium jobb, ha tavasszal szaporodik, amikor minden növény, függetlenül a szobától vagy utcán, ébred fel a téli hibernálásból. Az aktív szoftver megkezdődik, a fény napja nő, és a színek könnyen növekednek. A legjobb idő az átfedéshez március, április. A gerani gyökeres rugós csövek gyorsan növelik a gyökérrendszert, és örülnek, hogy körülbelül egy hónap alatt virágzik. Grow Geranium képes lesz még könyörögni virágra.

  Otthoni virágok vagy szárak, amelyeket ismerősökből származnak, általában problémamentesen gyökerezik.

  A sikertelen zaklatás megértheti az import növények barangolására irányuló kísérleteket. A hosszú távú szállításra és az aktív előadási virágzásra speciális kémiai készítményekkel telítettek, amelyek szinte sterilekkel rendelkeznek, nem képesek szaporodni vegetatív módon.

  Fokozatosan glamázza az ilyen növényt, meg tudja szüntetni. Körülbelül egy év múlva, és nem az ipari ellátás, akkor megpróbálhatja bevonni és reprodukálni őket.

  Kiképzés

  A Gerani’s Cutlets ültetése előtt javasoljuk 2-3 órával a “heteroacin” vagy bármely más növekedési stimulátor oldatában. Otthonról az Aloe Juice sikeresen használható, hígítva 1: 1. Használhatja a “Kornvin” -t, egyszerűen a vágó végének porításával. A legkisebb részecskék ragaszkodnak a szár nedves felületéhez, anélkül, hogy ráznék őket, az elkészített földre vágva.

  A geráni folyamatának landolására gyökerek nélkül Használjon speciális földes szubsztrátot. Kívánatos, hogy tőzegből, levélkörből és durva homokból áll. A vízelvezető lyukak kapacitását az agyag magasságának 1/4 részével töltjük, és 2/4 elkészített szubsztrátot. A földet jól kiömlötte a mangán gyenge megoldás.

  Akkor, amikor a felesleges víz a raklapon van, és a Föld egy kicsit esik, ragyoghatsz egy szubsztrátot.

  A dugványok hozott az előkészített megnedvesített földet, merítve körülbelül 2 cm, és ezáltal a csúcsa a folyamat lesz nedves környezetben, és a szár magát – egy száraz föld mix. Így lehet minimalizálni a kiosztás kockázatát a gyökeresedés kezdeti szakaszában. A Földnek szüksége van egy kis szabotázsra, spray a permetezőből, és fedje le a csomagot.

  Mód

  A geránium több vegetatív módszerrel szorozza meg. A járda tenyésztésenek van egy nagy előnye – az anyai tulajdonságok megőrzése. Tavaszi időben könnyen és gyorsan megtörténik.

  Cherencia

  A rajz lehet stabil, gyökér vagy levél.

  Geranian’s lágy levelei általában nem rágnak, de a szárak és a gyökerek jól illeszkednek ehhez a módszerhez.

  Gyökér

  Az anyavállalat a pihenőidőben alaposan ásni és elbocsátott a földről. A felső részeket eltávolítják, hogy az összes növény a gyökerezésre összpontosítson. Az üzemet ezután osztva, ha szükséges, éles kést használhat. A vágást kálium-permanganát-oldattal dolgozzák fel, faszénnel megszórjuk.

  Származik

  Szükség esetén propagát geránium-módszert alkalmaznak a szárrész két és három vese. Általában használják az éves hosszúkás hajtásokat.

  Előfeltétel – A menekülésnek teljesen egészségesnek kell lennie.

  Az alsó vízszintes metszés a vese alatt körülbelül fél száz. Az előkészített vágás levelei egyáltalán vághatók vagy eltávolíthatók.

  A gerániumok betakarított gyermekeinek csírázásához egy laza földi szubsztrátot kell vinnie a folyami homok magas tartalmával.

  Kívánatos leszállás előtt a fungicidek megoldásainak fertőtlenítése, hogy megakadályozzák a lehetséges fertőzés vagy putrid folyamatok.

  Természetesen szükség van optimális feltételek kialakítására a csírázáshoz – ez magas páratartalom, elegendő megvilágítás és kedvező hőmérséklet-mutatók.

  A gyökérzés gyorsabban fog haladni, ha egy bruttó grillezővel van ellátva a mini-üvegházba – egy műanyag zacskóba vagy egy invertált üvegedénybe.

  Mérsékelt öntözés ajánlott, mivel még nincs gyökerek, de a nedvesség feleslege a talaj öntözését vagy a vágást erősítheti.

  Szükség esetén meg kell permetezni a leszállást, megnyitva és az üvegházhatást. A nyílt ég alatti sikeres leszállás érdekében várni kell a folyamatos meleg hőmérsékletet, amikor a visszatérő fagyasztók fenyegetése.

  Bár a geránium és a transzplantáció könnyen átadja, és gyakorlatilag nem beteg, helyesen ülteti az úgynevezett “átrakodási módszert”.

  Levél növényen

  A Geranium tenyésztéséhez is kihasználhatja a lapot. Ezt a módszert ritkán használják, mivel kevésbé esélye van a sikerre, de amikor az összes agrotechnikai finomság teljesül, meglehetősen jogosult a szorgalmas virág használatára.

  Ne felejtsük el, hogy a lemezlapnak szükségszerűen legalább 3 centiméter részét kell tartania.

  A tenyésztéshez használt lap jobb, ha egy egészséges erős növényt vehet fel a szár alján. Mielőtt beszállna a lap, viszkető nedvesség, így egy pohárra helyezzük egy hétig vízzel.

  A folyamat felgyorsítása vízben, sok zöldséghormonok hozzáadása.

  Egy héttel később a lapot a földes szubsztrátumba helyezzük, egy vágószalaggal, amely a lemez kis részével merül fel. A föld egy kicsit befejeződött az ültetési lap körül, permetezve és egy film borította. Biztosítani kell, hogy az üveg vagy a film szélei ne érintse meg a levélvágót. A leszálló tartály meleg jelenlétben van elhelyezve. A film menedéket rendszeresen eltávolítják a szellőztetéshez és a permetezéshez.

  Magok

  A geránium nagymértékben sokszor szorozódik magával. Végezze el könnyen, gyorsan, még a kezdő is megbirkózik. Ezzel a módszerrel van egy, de jelentős mínusz. A leszálló magvak, a természet nem garantálja az anyai tulajdonságok átadását, például a virágzást vagy a virág terepét.

  Így minél értékesebb az Ön számára a geránium-fokozat, annál magasabb a fajta jelei, annál kevésbé előnye a vetőmag leszállás használatával.

  A geránium tenyésztési magok előnyei számos tényező.

  • A módszer könnyű és elérhetősége.
  • A magok hosszú ideig a csírázás sérelme nélkül tárolhatók.
  • Képesség, hogy egészséges növényeket kapjanak káros vírusok és genetikai betegségek nélkül.
  • Fiatal növények erőteljes gyökérzet, amely nem lett kitéve osztály és a reprodukció, amely magas minőségű, hogy alkalmazkodjanak a muskátli a külső környezeti feltételek.
  • Gerani magvak, vásárolt egy speciális boltban, általában egy kicsit drágább, mint a kétes helyeken az utcán, de velük a bizalom megszerzett és a vágás magokat. Ezenkívül leggyakrabban a leszállásra készülnek, és nem igényelnek fertőtlenítést és az áztatást.
  • Ajánlott idő magvak Gerania – február és március. Aztán a nyár közepéig (július első napjaiban) Geran örülni fogja a bőséges virágát.
  • Ha egy másik évszakban vetés, akkor egy kicsit több erőt és időt vehet igénybe. Lehetőség van a nappali nap növelésére további világítás miatt speciális fitolampa.

  Fontolja meg lépésről lépésre a reprodukció Gerani magvak.

  • Különös figyelmet kell fordítani az ültetési anyagok megvásárlásakor – a magok sűrűnek kell lenniük, száraznak kell lenniük, inklúzió nélkül.

  • Használjon száraz vagy csírázott magokat a kirakodáshoz – minden módszernek saját kis előnyei és hátrányai vannak.

  Ha durva kertész vagy, és tölthet egy kis időt az ültetési anyagok áztatását és fertőtlenítését, akkor miért ne tegye ezt. Minél több energia költött az üzemre, annál hálóbb lesz.

  Fertőtlenítés fél órán keresztül mangán és előzetes áztatás – mindössze annyit kell. Ha a száraz magvak leszállása egy kicsit később csírázik, átlagosan körülbelül 1,5-2 héten belül ingadozik a csírázást.

  • A vetőmagok és a geránium növekedésének kedvező feltételeinek biztosítása érdekében tanácsos tápláló szubsztrátot használni az ásványi anyagok és szerves anyagok magas tartalmával. A könnyű és laza talajnak egyenlő részből kell állnia tőzeg, levél föld és durva homok vagy vermikulit.

  • A Haranian vetéshez bármilyen kényelmes tartályt használhat vízelvezető lyukakkal, amelyek lehetővé teszik a talaj páratartalmának beállítását. Ezek tele vannak talajjal, fertőtlenítve a kálium-permanganát gyenge oldatával.

  • A magokat egyenletesen elosztják a felületen, és a földet megszórjuk. A növényeket üveggel vagy átlátszó fóliával borítják.

  A vetőmag öregedése sokkal gyorsabban fordul elő, ha a kapacitást meleg helyen helyezzük el.

  A palánták csírázását követően a film eltávolításra kerül.

  • Az első héten egy növények növényi növények ajánlottak ahhoz, hogy ellenálljanak az alacsony hőmérsékletekkel, ideális esetben legfeljebb + 20 Celsius fok, ami megakadályozza a hajtások kihúzását. Ezután a palántákat világos meleg helyre helyezzük, rendszeresen öntözés, megszórva, megtermékenyítve.

  • Ahogy nősz, csak egy megfelelő helyet választani fog, és Sear a kapott geráni palántákat.

  További gondozás

  A leszállás és a geránium fajták időzítésétől függően a palánták 2-3 hónapos korban keresték az ország területére. A kutak között körülbelül 40-50 cm távolságt kell menteni.

  Snack a leszállás a szemcséjű palánták számára ajánlott, hogy shed meleg vizet komplex ásványi műtrágyák.

  A Geranium fiatal bokrok védelme az aktív naptól, a vázlatok, a lehetséges fagyasztási növények továbbra is problémamentesen maradnak a gyökér és a virágzás során a nyár folyamán. További ellátás gyakorlatilag nem különbözik más kerti virágok gondozásától.

  Lehetséges problémák

  Felsorolunk néhány problémát, amelyek lehetségesek, amikor növekszik a növekvő geránium és a reprodukció, valamint a küzdelem módszerei.

  • Az elégtelen hőmérséklet esetén a magok később fagyasztják és csíráznak, vagy általában nem lehet kiterjedt.

  • Anélkül, hogy elegendő napfényes világítás és fénycsövek kiemelése, a gerániumcsírák kihúzódnak, vékonyakká válnak, mint az epikusok, amelyek hátrányosan befolyásolják életképességüket.

  • A rossz öntözés elpusztíthatja a fiatal növényt. A túlzott öntözés vagy nedves víz olyan betegséget fejleszt ki, ahonnan elveszítheti az összes kirakodást. Kerülje el a fekete láb megjelenését mérsékelt, de rendszeres öntözés, vízelvezető lyukak az ültetési kapacitásban és egy réteg kis agyag a nap folyamán.

  • A geránium nem virágzik a felesleges műtrágyák, a magas hőmérséklet +30 ° C-os Celsius, a nedvesség hiánya.

  • A lehetséges gombás betegségeket különböző méretű foltok manifesztálják a leveleken, sárgulásuk, letargia és rothadó. A szárat vagy a gyökér rotot a földön élő gombák okozzák, így annyira ajánlott, ha bámulják és leállnak a palántákat a talajba, hogy profilaktikus fertőtlenítést végezzenek.

  A rendszeres öntözés, a vízelvezetés és a talaj lazítója, a növényi hulladékok megsemmisítése a helyszínen – ezek az intézkedések segítenek megakadályozni sok betegséget.

  • A gyengített növény deformált vagy keresztezett levelekkel jelzi a meglévő veszélyt – kártevőket (atkák, hullám, whitefly). Lárvák és felnőtt rovarok traumatizáló növények, szopás gyümölcslevek levelek, rügyek és növények szárak. A kártevők által elfoglalt geránium lassan meghal.

  Aktív mentési tevékenységek: a rovarok megsemmisítése maguk és a növény sérült területei, az inszekticid készítmények feldolgozása.

  • Az alsó levelek sárgaek és meghalnak – valószínűleg a geránium száraz levegőben szenved, nedvesség vagy ásványi anyagok hiánya. Amikor a levelek sárgulása az egész üzemben, ezek már a bakteriális betegség jelei, amellyel foglalkozni kell.

   • Az üzem rosszul nő, nem színű, nem fejlődik. Valószínűleg ez a kedvezőtlen feltételek összességének eredménye, esetleg nem megfelelő földes szubsztrátum és leszállás. A nitrogén, a nem megfelelő savasság vagy a talajfertőzés hiánya esetén javasoljuk, hogy a növényt megfelelőbb helyre tesszesszük.

   A következő videóban várja a tanácsadást a fajta Geranium gyökerezésére.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: