Hogyan kell vágni Geraniumot a buja virágzáshoz?

A Geranium egy nagyon gyakori beltéri üzem, amely számos apartman és ház ablakpárkányján található. A pályázati színsémája képes a szoba bármely stílusát kiegészíteni. A virágok különleges érdeklődést mutatnak Geranium, tudva, hogy szándékosak. De még egyetlen szeszélyes természet sem jelenti azt, hogy a növény nem igényel megfelelő ellátást. A szoba szépségének fenntartásának fontos szakasza a metszés. Ez az eljárás különleges összpontosítást igényel az üzem tulajdonosának, aki buja és virágzó bokor.

Miért van szükségünk vágásra?

A nagy kerti helyszíneken tapasztalt virágosok és tulajdonosok meglehetősen gyakoriak a PelarGonium-szal, bár a legtöbb ember számára a Geranium szobái. A botanikai közegben a Pelargonium a Geranium családjára számít, bár ez különálló. A tenyésztők azt mondják, hogy a geránium és a pelargónium szinonimszavak.

Minden virágvágó üzem számára egy szabványos virágzavar. Ez a művelet célja, hogy távolítsa el a régi szárakat és sokk hosszú hajtásokat. A minőségi elvégzett eljárás lehetővé teszi az üzem számára, hogy új buja virágokat alakítsa ki, és hihetetlenül gyönyörű formát szerezzen.

Ha a metszési eljárás elhanyagolása, a növény alján található levelek csökkennek. A bokor ágai csupasz lesz, és a virág maga elveszíti a természeti szépségét.

A Gerani megkülönböztető jellemzője az “alvás” vesék jelenléte, amelyek szinte minden csomó karakterláncban találhatók. Emberi segítség nélkül nem tudnak folyamatokat adni. Ezért a metszési eljárás lehetővé teszi a fagyasztott vesék felébresztését, miután képesek lesznek fiatal hajtásokat adni.

A virágok kialakulása és a hajtások növekedése mellett a metszési eljárás különös hatással jár:

 • Az eljárás időszerű módon serkenti a növény hosszú és bőséges virágzás;
 • A virág sima miniatűr alakú;
 • A metabolizmus folyamata felgyorsul;
 • Idővel a metszés lehetővé teszi Gerani számára, hogy télen érezze magát;
 • A növény javítja a levegőztetést, növeli a világítás érzékenységét;
 • A minőségi metitási eljárás profilaktikus akció a virágban lévő betegségek esetén.

Geranium vágási eljárás végrehajtása, a virágvíz képes lesz több ültető anyagot kapni fiatal dugványok formájában, amelyek független bokrokká alakíthatók.

Gerana nagyméretű mérete után a metszési eljárás elküldi az összes rendelkezésre álló erőt, hogy növekedjen az új levelek és szárak. Emiatt a virágzat egyáltalán túl késő lesz. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ilyen helyzetet, a virágmotornak csak a beteg és kiterjesztett ágak nélkül kell lerövidítenie a nagy bokrokat.

Ritka esetekben a virág motor nem volt ideje elvégezni a metszést eljárás, illetve a bokor elveszíti rendezett megjelenésű, és a fiatal hajtások lesz, mint a szár egy felnőtt virág. Minimalizálja a helyzetet, és a fiatalkora geránium segít a több dugvány vágásában a bokor tetejéről.

Annak érdekében, hogy a Geranium bolyhos és vastagabb legyen, a metszési eljárásnak évente többször kell tennie.

Alkalmas idő

Szezonális metszés Geranium, elsősorban, A virágzó virágcéltól függ.

 • Tavasz, ez is a fő. Az eljárás fő célja, hogy egy buja virágot kapjon, és egy zaklatás sima és tiszta formáját képezzen. Az eljárást közvetlenül az üzem helyreállítását követően kell elvégezni a helyreállítási időszakból a vitalitás helyreállításához. Leggyakrabban február és március közepéig, pontosabban, a növényzet kezdete előtt történik, pontosabban történik. A tavaszi berendezés után a Geranium egy kicsit később virágzik, mint amilyennek feltételezik. A virágzási időszak azonban sokkal hosszabb ideig folyik, és a virágok mérete és száma időnként nő.
 • Őszies. Ez a metszési eljárás Geranium után fordul elő. Az eljárást az ősz közepén végezzük, és egy virágot készítenek a téli nyaraláshoz. A tetejétől a száraz és a sárgás levelek levágják, ami ezt követően befolyásolja a dekoratív alakot. A szárított szárított darabokat az elsődleges levélszerelési területen vágjuk. Ha a virág leereszkedése a jövőben meg akarja vágni a kiterjesztett szárat, gyümölcsöt hoz létre, szükség van a csomó vese fölötti szeletre. A növény fő szára egyharmada rövidedik.
 • Feltörés. Ez az eljárás szinte az év bármikor történik, kivéve a téli időszakot, mivel a növény nem zavarható a hideg kezdetével. Gyakran a téli érkezéskor, a fény hiánya miatt a fő Stalk Geranium a magasságba húzódik. És ez negatívan befolyásolja a növény megjelenését. Vágja a feszített szárat a télen kategorikusan tilos, mivel a hideg szezonban a növény nagyon negatív az ilyen hatásokkal kapcsolatban.

Tapasztalatlan virágvirágok, csak több színben a kertben, azt állítják, hogy a gerániumok kivételes vagy metszése januárban lehet elvégezni. Még annak ellenére is, hogy a növény beltéri és ismeri a meleg élőhelyet, a téli hónapok pihenő idő és alvás. És tavasszal a virágot a bokor feldolgozásához vezethet.

A geráni vágási idő a legjobb, ha nem szakad meg, különben az üzem elveszíti az űrlapot, a szépséget és az egészséget.

Lépésenkénti utasítás

A geránium egy szerény növény, és mégis, mielőtt a metszési eljárás bizonyos képzést igényel. Az újvirágok otthon vannak, az ilyen eljárások rendkívül kényelmetlenek. Tény, hogy sokkal könnyebb kinyomtatni a virágot a lakásban, nem pedig egy magánházban, mivel minden szükséges tartozék található.

A virág mellett egy különleges előkészítési eljárást alkalmaznak a leltárban.

 • A geráni szárakat sárgás és legrosszabb levéllemezektől kell tisztítani.
 • A vágási eszközöket fertőtleníteni kell a meredek forrásban lévő vízzel, az orvosi alkohollal vagy egy virágüzletben vásárolt speciális eszközzel. A legjobb az eljáráshoz egy írószeres kés vékony és éles pengével. Az olló ebben az esetben nem érdemes használni, mivel az eszköz végei károsíthatják a szárat, és megzavarhatják a növény szövetszerkezetét.

Ahhoz, hogy egy szép dekoratív formát képezzen, a gerániumot azonnal le kell vágni a leszállás után. Ugyanakkor ne felejtsd el az őszi és tavaszi feldolgozási eljárásokat, és szintén megcsípjék az időben.

A tenyésztők megjegyzik, hogy a fiatal hajtásokat a növekedés ösztönzésére kell nyomni.

A következő meghívást kap arra, hogy megismerje magát a csípés részletes folyamatával, lehetővé téve a dekoratív megjelenés kialakítását:

 • Két héttel a leszállás után a fiatal menekülési kell a felső vesét előrehaladni;
 • A felső szárakat három vagy négy lombhullató szerelvény megjelenése után kell eltávolítani;
 • A burkolatok kiterjedt lapjainak elkerülése érdekében az első dolgot a bokor belsejében növekvő hajtások kell kivágni;
 • Miután a bokor megszerezte a szükséges űrlapot, a szepure eljárást le kell állítani.

Abban az esetben, ha a geránium egy külön vágóból nőtt, az üzemet a tizedik lap szintjén idézjük. A magból kezelt fiatal menekülést a nyolcadik lap szintjén pumpálják. A legfontosabb dolog, ne feledje, hogy bármilyen típusú vágásnak bizonyos eredményt kell folytatnia, például egy virágzó labdát. Ugyanakkor az oldalsó üveinek stimulálása nem lesz elegendő, szükség lesz az ágak rendszeres eltávolítására, a növények megjelenésére és formájára.

Szükség esetén állandó irányításra van szükség, ha szükséges, vágja le a hajtásokat.

Miután elolvasta a csípés és annak jellemzőit, lépésről lépésre tanulmányi utasításokat végezhet a vágáshoz, amelynek célja, hogy egy buja virágzás.

 • A nagy sűrűség és az új hajtások megjelenésének elkerülése érdekében az éles szerszámot kell használni, és vágja le a szárakat a lapcsomó oldalán, és a bokor külső oldalán néz.
 • Úgy, hogy a dugványok nem működtek csupasz, menekülés a lemezlap felett van vágva.
 • A bokor belsejében növekvő szárak, szépen vágva éles pengével.
 • Annak érdekében, hogy a Geranians-nek elküldje az összes erejét a fő szárak kialakulásához, meg kell tennie, hogy egy darab ordít.
 • Összefonódott szárakat kell vágni. Ugyanez vonatkozik a betegek és a gabona folyamatokra is.
 • Az egészséges szárakat az ötödik lap csomópont szintjén vágják le.
 • A fő hajtásokat a teljes hosszának egyharmadába vágják.
 • Annak érdekében, hogy a kivágott növény ne legyen beteg, a vágás helyét aktivált szénoldattal kell kezelni.
 • A metszési eljárás után a Geranium fontos a nitrogéntartalmú műtrágyák táplálására.

Az elve alapján való paging is hozzájárul a virágzás növekedéséhez és a buja megjelenés megteremtéséhez. Bár több eljárás után a bokor megnöveli a sűrűségét és egy nagyon széles formáját, sok szempontból megkülönböztethető a kívánt módon.

Tapasztalt virágok előre kidolgoznak a díszítő megjelenésű Geranium. Az ötlet alapján az üzem csatlakoztatva van, és a szárak a tervezett kép szerint vannak vágva.

További gondozás

Az eredmény biztosítása a metszési eljárás után, a gerániumot egy hűvös helyiségbe kell mozgatni. Az epicentrumot és a szeleteket különleges fertőtlenítőszerrel és gyógyítószerrel kell kezelni. Olyan apróra vágott aktivált szén vagy fahéj hiányában.

A különleges ellátás és a figyelembevágott geránium nem igényel. Elegendő az öntözés és a permetezés összegének csökkentése. Ellenkező esetben a virág nem fog továbbítani a nagy páratartalmat, és meghal. A vágott növényi világításnak szétszóródnia kell. Virág, csak átruházott az eljárás leállításáról, a szárak levágása, szeretnének kis mennyiségű napfényt, de nem közvetlen sugarakat. Felhős időjárás esetén a gerániumot mesterséges lámpával kell felszerelni.

A vágás után a gerániumnak táplálnia kell a műtrágyákat, hogy a növény erősödik és keményen.

A virágok kötelesek tudni, hogy a Geranium tavaszi vágása igazi stressz. Ezért az eljárás vége után az üzemet egyedül kell hagyni, ha különleges gondossággal jár. A vágott virág szabadideje két hét. Ebben az időszakban a szoba, ahol van egy geránium edény, lehet elfogadható virághőmérséklet és levegő páratartalom.

A helyiségnek időben kell szellőznie, ellenkező esetben a gyökérrendszer rothad, és maga a virág meg fog halni.

Gyakori hibák

Gerani vágott eljárás nem különbözik a nehézségi teljesítményben. Az összes szabály és a lépésenkénti sorrend alatt az eredmény meghaladja az összes elvárást. Az első alkalommal azonban a gerániumellátással találkozó kezdő kertészek hibás akciókat okozhatnak, amelyek miatt a bokor meghal.

Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb hibák listáját, amelyek gyakoriak a geráni vágáskor.

 • Ha Gerani életének fő része a szabadban halad – az erkélyen vagy az ablakon – az őszi vágás előtt a virágnak egy ideig a házban kell állnia. A metszési eljárás maga a Geranium jelentős stressznek számít, és ennek mellett – az éghajlat és a környezet éles változása. A virágnak átadnia kell a potot a szobába, majd néhány nappal később ellenáll a kijelölt eljárásoknak. A kezdők figyelmen kívül hagyják ezt a tanácsot, és azonnal, miután belépünk a virágba a szobába. Az emberi türelem hiányának következményei a sárga virág, gyógymód, amely rendkívül nehéz.
 • A vágás előtt az eljáráshoz szükséges összes eszköznek több fertőtlenítési szakaszát kell átadnia. A munka után a vágási leltár speciális tisztítási eljárást is átad. A virágtermesztéshez kapcsolódó minden elemet az eljárások előtt és után kell szárítani. Ezt a tanácsot figyelmen kívül hagyva a virágmezen fertőzhető a geráni vágott fülhalába, majd a növény megbetegszik, és elpusztulhat.
 • Szinte minden újvirág, miután az őszi időszakban a geránium maximális vágását töltötte, tegyen egy edényt egy virággal az ablakon, és növelje a vízmennyiség számát többször, úgy véli, hogy a természetes élőhely egyenletesen terjesztheti a nedvességet a virág és a talaj összetétele között. Ezeknek a műveleteknek a végső eredménye a gerani gyökérrendszerének forgatása, tudományos kifejezésekkel beszélve, a növény felveszi a “fekete láb” betegségét. A kivágott növény öntözését ritkán és kis mennyiségben kell elvégezni. Frissített nedvességbemutatás kell megszüntetni a talajréteg tetejétől.

Hallgatja az utasításokat, minden virágvíz növekedhet a kertjében a legnagyobb, gyönyörű és vastag geránium bokor. És ha a virág nem egyedül, nyáron lehetséges, hogy egy mesés összetételt készítsen a kertben.

Körülbelül mikor és hogyan kell a gerániumot helyesen átültetni, megtudhatja, nézi az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: