Hogyan növekszik a liliomok a magokból?

A legtöbb kertész a liliomot az egyik legbájosabb színtípussal tekinti. A szelíd rügyeket számos színben és formában mutatják be. A növényvilág fényes és színes képviselői rendkívül alkalmasak az otthoni, apartmanok vagy kert díszítésére. A cikkben megmondjuk, hogyan kell megfelelően csírázni a liliom magjait, valamint fontolja meg, hogy az otthon felmerülő fajták.

Sajátosságok

A vetőmag tenyésztési módszer erőt és időt igényel. Ha szeretné látni a buja és a színes virágokat a leszállás utáni első évben, ez a termesztés módja nem illeszkedik. Ebben az esetben a növények két év elteltével elkezdődhetnek. Bizonyos esetekben az első virágok csak néhány évvel később jelennek meg. Ez a fajta, éghajlati viszonyok és egyéb tényezők függvénye.

Annak ellenére, hogy ennek az opciónak minden nehézsége ellenére a vetőmag-módszertan előnyei vannak. Ennek eredményeként kiváló minőségű palántákat kapsz, amelyeket minden szabályozással emeltek fel. A palánták vásárlása a piacon, fennáll annak a veszélye, hogy nem vásárolhat olyan besorolást, vagy a pénzeszközöket a rossz minőségű termékhez. Szaporodás magvakkal elsősorban professzionális virágcsökkentőket használnak, de még egy újonc kertész is megbirkózik a feladattal ellátott átvilágítással.

A csírázás folyamatában bizonyos szabályok és ajánlásokhoz ragaszkodni kell.

Válassza ki a megfelelő magokat

Ahhoz, hogy növekedjen és szaporodjon egészséges és teljes körű palántákat, szükség van a kiváló minőségű vetőmagot. A csírázáshoz választhat két magfaj egyikét: vásárolt és otthon. Mindegyik típus kiváló eredményt ad az anyag megfelelő előkészítésével és csírázásával. Ennek eredményeképpen a gyorsabb vonalakat kapjuk az izzókból kapott színekhez képest.

Házi anyag

Otthon, használjon vetőmagot a rannetikus liliomokból. Ez azért történik, mert a nyár közepéig csak a korai osztályok vetőmagjai vannak ideje, hogy teljes mértékben növekedjenek. A hőmérséklet csökkentése lassítja az érési folyamatot, és negatív hatással van a színek csírázására. Amint észrevette, hogy a vetőmag doboz nem növekszik többé, és ráncos egy kicsit, elkezdheti gyűjteményeiket. A kootok finoman vágják és száraz és világos szobában hagyják el.

Ha a szoba megnövekedett páratartalma van, lehetséges, hogy reprodukálható forma. A magokat eltávolítják, ha a tartályok velük kezdenek nyilvánosságra hozni magukat. Gondosan meg kell vizsgálni, hogy ne károsítsa. Ezután kötelező válogatást végez. Szükséges gondoskodni a plexigla vetőmagjára. Egy kis elektromos töltés miatt az üres magok ragaszkodnak az üveghez. A folyamatot többször meg kell ismételni. A törött anyagot eldobják.

A teljes körű anyag százalékos aránya körülbelül 90%.

Shop magok

Megvásárolhatja a kívánt fajta vetőmagot a virágtermesztéshez. Általános szabályként a készterméket már feldolgozták és rendezték. Tekintettel a liliomok nagy igényére, a piac különböző fajok széles választékát mutatja be. Vásárlási késztermékek vásárlása, sok időt takarít meg, de ebben az esetben lehetetlen teljesen magabiztos lenni, mint az anyag és annak megfelelése a megadott fajta. A szakértők azt javasolják, hogy a vetőmagok gyanúsan alacsony áron hagyják el. Egy ilyen anyagnak van egy kis százalékos csírázásának köszönhetően számos üres gabona.

A termékeket online, online áruházakon keresztül rendelheti meg. Válassza ki a bizonyított és jól ismert márkákat, amelyek kiváló hírnévnek örvendenek a legtöbb vásárló számára. Beszerzéskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az eltarthatósági időt.

Ne feledje, minél hosszabb a vetőmag a csomagban, annál erősebb a csírázás romlik. Ha nincsenek friss vetőmagok, javasoljuk, hogy hagyja abba a tavaly csomagolt termékeket.

A vetőmag leírása és előkészítése

Lovaglás palack festett barna. A liliomok magjai barna vagy fekete színűek lehetnek, a fajta függvényében. Egy dobozból 200 szemre lehet gyűjteni. Ovális alak, enyhén hosszúkás. Vastagság – 1 milliméter, hossza – kb. 5 milliméter.

A vetőmag leszállás szinte közvetlenül a gyűjtés vagy megszerzés után történhet. Azonban a munka megkezdése előtt javasoljuk a keményedést. Ehhez az anyagot több napig a hűtőszekrénybe küldjük, 2-től 4-ig terjedő hőmérsékletet kell tartani egy plusz jelzéssel.

Ne felejtsd el felkészíteni a talajt a magvak ültetésére. A legoptimálisabb lehetőség az, hogy egy kész földkeveréket vásároljon, amely kifejezetten liliomokra számít. És önmagad is főzheted. Ehhez ugyanabban az arányokban, levélben, gyep-talajban és nagy homokban vegyes, egy kis faszén kerül hozzáadásra.

Vetés és növekvő

A maganyagot palánták terjesztik. A tartály alján a vízelvezető réteg szükségszerűen halmozott, miután az előkészített talaj lefedi. A magok gondosan feküdt a földfelszínen, miközben fenntartják a távolságokat 1-1,5 centiméterrel. Vetőanyag pop homokréteg. Határozottan, az öntözést végezzük. Víz öntötte.

A legjobb idő a leszálláshoz – a tavasz kezdete. Így a fiatal liliomok ősszel fog megjelenni. Néhány kertész anyagot vet fel februárban. A dobozok meleg és sötét szobában vannak, sűrű filmmel vagy üveggel. Ez egy üvegházhatást eredményez, köszönhetően, hogy a magok csírázzanak. A szobában, ahol a palánták tárolódnak, a levegő hőmérséklete 20-25 Celsius fok felett van.

Ne tegye túl a talajt, ez a forma kialakulásához vezethet. Használjon tiszta vagy kiemelkedő vizet, csak akkor adjuk hozzá, ha a föld felső rétege szárad. Az optimális körülmények között a hajtások 20-25 nap után észrevehetőek lesznek.

Amint a felszínen a fiatal palánták megjelennek, a tartályt fénybe adják. Minimális nap a kelbimbók számára – 10 és 12 óra között. A természetes világítás hiánya miatt további fényforrásokat kell létrehozni a szobában.

Fontos! Nézd meg, hogy az egyenes napsugarak nem roam a fiatal növények finom levelei.

Amint két lap megjelent a csemetéken, egy új tartályban ülhetnek, és folyamatosan helyezkednek el. Más dobozok átültetésekor a palántákat minimális távolságra ültetik 4 centiméterben egymástól. A búvárkodás folyamatában győződjön meg róla, hogy a gyökerek és a levelek nem sérülnek meg, különben a liliom meghalhat.

Rendezze a házi termesztést

Ha el fogsz tenni az otthoni liliomra, és egy edényben növekszik, ajánlott megállítani a választásodat a rövid növényeken. Az ázsiai és keleti hibrideket alacsony és kompakt cserjék formájában mutatják be, amelyek ideálisak az apartmanok növekedéséhez. Az ilyen liliomok maximális magassága 80 centiméterrel rendelkezik.

A kis növekedés ellenére a fenti fajták nagy virágokat jellemeznek. A méretük 12-20 centiméter átmérőjű és még több. A vevő választása sokféle szín, világos és telített, sötét és világos árnyalatok. A csodálatos szépség rügyei mellett kellemes illatot kapsz.

Az ázsiai fajták vonzónak tűnnek. Az ilyen fajok virágainak mérete 7,5-10 centiméter átmérőjű. Az ilyen típusú liliomok megfosztják az aromát, ami jelentős előnye sok virágvirág számára. A színek megválasztása is változatos.

Nézetek

Tekintsük a legnépszerűbb fajtákat.

  • Tavaszi romantika. Erős virágok, amelyek maximális átmérője több mint 20 centiméterrel érhető el. Hibrid típusmagasság – 50-60 centiméterből. A szirmokat egyszeri színben festjük, és kis sötétvörös foltokkal borították. A virág közepén díszíti a mintát sárga csillag formájában.
  • Sötét romantika. A fajta vonzza a szirmok telített, sötét rózsaszín színét. Közelebb van a booton torokhoz, észrevehető burgundi folt. A növény magassága megegyezik az előző fajokkal. A virágméret 12-25 centiméterig változhat.
  • Finom romantika. Szelíd liliomok puha színű, kombinálva por rózsaszín és fehér színek. Középvirág díszíti a sárga vonalakat. A virágok átmérője 18-22 centiméterből változik. A magasság 40-50 centiméterrel rendelkezik.
  • Fehér öröm. Ázsiai kilátás nagy és hófehér virágokkal. Kompakt növényi növekedés – 30-40 centiméterből. A feltárott bimbó mérete – körülbelül 15 centiméter. A növény gyakorlatilag nem szaga van.
  • Napos öröm. Ez a fajta liliom biztosan vonzza a színes fajtákat választó kertészek figyelmét. A fajta szirmai telített sárga színben és egy kis piros dagályban festettek a központban. Maximális növénymagasság – 50 centiméter. A virágátmérő eléri a 16 centimétert.
  • Értékes öröm. Fényes vörös liliom frottír virágokkal csodálatos díszítés lesz a házban. Az ázsiai típus maximális magassága – 60 centiméter. A virágzó bimbó átmérője – kb. 16 centiméter.

Arról, hogyan csírázhat liliomot a magoktól, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: