Hogyan növekszik a hypipers a magokból?

A hipadastrum amerikai forró trópusokból származik. Összességében körülbelül 70 fajta van a világon. A növényi fajták eltérhetnek a virág alakjában, színezéséhez és méretéhez, de mindannyian a garde létra típusához kapcsolódnak. Gyönyörű nagy virágok nőnek néhány darabot egy különálló minta virágon.

A beltéri virágok minden szeretője, hippeastremet akarok, hogy egy példányban. Emiatt a szakértők számos módszert dolgoztak ki az elegáns növény otthon tenyésztésére.

A Gipepastrum reprodukció három módon lehetséges.

  1. Magok. Miután önvizsgáló után a virág a helyén egy doboz alakul ki. Meg kell adnod a szemét, hogy érjen, miután a leszállásra használható. Ez a módszer a legkésőbb és összetettebb.
  2. Gyerekek. A virágzás vége után a fő izzó körüli bluer levágása után több kicsi. Eltávolítják és transzplantálnak.
  3. Lukovitsa megosztása. A nagy méretű izzót két vagy négy részre vágjuk, amelyek elválasztják a partíciókat, a gyökér közös maradt. A csírázás után szeletek és növények különböző helyeken.

Hogyan lehet magokat kapni?

Bár a virága és az öngyűjtött, a magvak garantálásához tanácsos kézi beporzás kifejezése. Ehhez friss pollenre van szüksége, óvatosan alkalmazzon egy zordot a pisztolyra. Az eljárás többször megismételhető.

Most türelmesnek kell lennie, és várnia kell a vetőmagot. Ez két hónapig megy. A magok összegyűjtése csak a teljes érlelés után. A gabonafélék jele a doboz közzététele.

Mi néz ki?

A magok a Black Cruise által körülvett miniatűr izzók. Ezek könnyen érezhetők az ujjak között a friss vető anyagban. Mindegyik doboz körülbelül 150 szemet vesz igénybe.

Tárolja magokat egy szövetben vagy papírcsomagban, előzetesen felszabadul a dobozból. Leszállás előtt óvatosan rendezniük kell, hogy megszabaduljanak az üres télektől.

Leszállás

Először is el kell készítenie a Földet. A magok csírázására, csernozjom, párás, finom homok és faszén keveréke tökéletes. Tőzegcserepet készíthet ételekként, vagy egy sekély, de széles tartályú, lyukakkal a felesleges víz elvezetéséhez.

Az alján az elkészített talajt ki kell öntenie, majd ültetjük, hogy a leszállási anyagot 3-5 cm távolságra helyezzük el egymástól. A fentiektől legfeljebb 1 cm-es talaj. Először is, az öntözést permetezővel kell elvégezni.

A kapacitást üveggel vagy filmmel kell lefedni, és meleg helyre kell helyezni. Ebben a szakaszban az indulás csak a jobb és időben történő öntözés.

A talaj felületének folyamatosan nedvesnek kell maradnia. Ezzel együtt kell követni, hogy nincs formában.

Gondoskodás

A magok 5 vagy 6 napig hajtanak. Ha nem jelenik meg, hanem egy fehér gyökér, gondosan megfordíthatja, vagy csak megszórja a földet. A filmet vagy az üveget el kell távolítani, és az ételeket kelbimbolokkal át kell vinni egy jól megvilágított helyre.

A levegő hőmérséklete 19 és 24 fok között lesz a legoptimálisabb. Az első igazi levelek megjelenésével merülnie kell a palántákat, átültetni őket egy szélesebb távolságra. A gyökérrendszer kialakulása során elkezdhet etetni növényeket. Ehhez folyékony műtrágyák elváltak a vízben.

Növekvő

Ha 4-5 levél van kialakítva a hajtásokon, akkor a folyamatos növekedés érdekében szétszerelhető. A transzplantáció után a növény jobb a víz felett, de a raklapon keresztül – segít megelőzni a gyökereket.

Nyáron az erkélyen vagy az utcán termesztett palántákat vehet fel, miközben figyelemmel kell kísérnie a talaj állandó páratartalmát. Szükség esetén táplálhatja a nitrogén műtrágyákat.

Minden évben tavasszal a fiatal növények számára, meg kell cserélni a talajt. Nagy és erős példányok szükségük van erre az eljárásra 3 évente egyszer. Érdemes emlékezni a vízelvezetés jelenlétére a pot alján.

A hideg évszakban lévő hypadastrumot az ablakpárkányon kell tartani, kilátással a déli oldalon. A virágok megfelelő színének köszönhetően a második vagy harmadik évben elkezd örülni.

A virág nyíl megjelenésétől kezdve a virágzás kezdete előtt egy hónap múlva megy. Ebben az időszakban egy növényre van szükség foszfor-műtrágyával. Néha két bloomrs nő egy izzóból. Nagyon szép és eredeti. A virágzási idő meghosszabbításához meg kell távolítania a polleneket a porszívókból.

A magvak csírázásának legkedvezőbb időszaka tavaszi és kora nyár. Az év jelenlegi időpontjában a szponzorok elegendőek, nincsenek éles hőmérsékletcseppek. Az egyenes napfények nem eshetnek a virágra – lehetnek romboló. Az izzók túlmelegedése is nem kívánatos.

A hőmérséklet csökkenésével a növény nemcsak a virágzás megszűnik, hanem lelassítja a magasságát is. A páratartalom nem haladhatja meg a 80% -ot.

A vetőmagból termesztett hippeastrum örömmel fogja élvezni a szemét 5 évnél hosszabb, mint az izzókból. Ennek a módszernek köszönhetően a tenyésztés kísérletezhető a színezéssel. A csatolt erőfeszítések nem lesznek hiába.

Arról, hogyan növekszik a hypipers a magok, nézd meg a következő.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: