Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

A vetőmagból készült növények a legegyszerűbb módja annak, hogy nagy számú palántát kapjunk. A vetőmag tenyésztési módszerét gyakran használják a házterület élő sövényének vagy kialakításának kialakítására, vagyis azokban az esetekben, amikor szükség van arra, hogy nagy számot kell szerezni a palánták korának. Ez a technika azonban jelentős időköltséget és nagy türelmet igényel, és a növekvő magvak szabályainak bármilyen megsértése fiatal növények halálá válhat.

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

A magvak előkészítésének jellemzői

A tűlevelű fák nagy része, beleértve a fenyőt is, meglehetősen szándékos fajok, de a magból származó termesztése nem mindig sikerül a sikerhez. Annak érdekében, hogy a csírázás, a transzplantáció és a szövődmények nélküli fiatal fa továbbfejlesztése érdekében nagy figyelmet kell fordítani a magvak választására és előkészítésére. Emlékeztetni kell arra, hogy csak azok a fajok, amelyek az éghajlati zóna természetes környezetében nőnek, növekedniük kell, és nem kell további agrotechnikai eseményekre. Figyelembe kell venni a jövőbeli fa méretét, kötelező őket a telek területével és elrendezésével.

A vetőmag tenyésztési módszerre való döntés meghozatalát azonban meg kell emlékezni arra, hogy a fiatal növények csak az általános fajok jeleit örökölnek, és az anyavállalat egyedi jellemzői nem fognak megtartani.

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

Ezért az egyik vagy másik generikus morfológiai jellemzői újrakezd fel, a tenyésztés vetőmagja nem alkalmas. Ilyen esetekben ajánlott egy vetőmagot az óvodában, és termeszteni egy fajta fát.

Miután a fenyő típusát választja ki, elkezdheti gyűjteni és elkészíteni magokat. Vetőmaganyag gyűjtése, tekintettel az érésre, általában az őszén, amíg az első hó megjelenik. Ehhez gyűjtsön 2 éves korszerűsítő kúpokat, és átadja őket meleg szárral. Ha nem sikerült összegyűjteni a dudorokat, akkor bármilyen speciális áruházban kész kész vetőmagokat vásárolhat. 2-3 nap elteltével a dudorok lassan megrepednek, és egy idő múlva elkezdenek kilépni a szőrszálakból a szárnyakhoz hasonló pelyhekkel.

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

Ha a magokat sokáig nem öntjük, megpróbálhat segíteni a kúpok gyors kinyilatkoztatásában. Ehhez növelheti a levegő hőmérsékletét a helyiségben, vagy sűrű szövetet fektethet a fűtési radiátorokra, és tegyen egy bumpot rá. Emlékeztetni kell arra, hogy a hőmérsékletnek 45 ° -nál nagyobbnak kell lennie, különben a magokat szárítják, és a csírázáshoz alkalmatlanok lesznek.

Miután a dudorok minden pelyhje nyílik, a magok óvatosan rázzák meg a fehér papírlapot, és sekély kapacitásra utalnak. Ezután vízzel öntik őket, és gyűjtsük össze a pop-up másolatokat egy kanállal: nem alkalmasak tenyésztésre, és el kell távolítani. Az aljára süllyedő magokat eltávolítják a vízből, szárítjuk és eltávolítják a tároláshoz (vagy felkészülnek a leszállásra).

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

A magvak előkészítése magában foglalja a keményedését: a rétegződés, amely sok szakember szerint pozitív hatással van a csírázásra. Ehhez a vetőmagot 2-3 napig hideg vízben áztatjuk, majd eltávolítják őket, keverték a Tiszta-folyópartral, és 0-tól 5 ° -ig tárolják az egész téli hőmérsékletet.

Azonban egyes kertészek úgy ítélik meg, hogy a rétegződési eljárást adott esetben azt állítják, hogy a legjobb megoldás a magvak csírázása lesz a leszállás előtt.

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

Ehhez a rugó elején a vetőmagot röviden elhelyezzük a mangán vagy növekedési stimulátor gyenge oldatába. Ez megakadályozza a fertőző betegségek kialakulását és javítja a csírázást. Ha nincs más, akkor csak a meleg vízben áztathatja, és 3 napig hagyhatja. Ezután egyenletesen lebomlanak a gézrétegek között, jó megnedvesíteni és rendezni egy helyet a csírázás meleg helyén. A fő dolog ebben az üzletben, hogy a géz száradása és rendszeresen permetezzen a permetezőből. Folytassa a hidratáló szükségességet a magok csírázására, ami általában egy héten történik.

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

Kirakodás

A fenyőmag leszállás a tartályokban a talajból származik, csírázással otthon, vagy azonnal nyitott földre. A leszállás módja az éghajlati viszonyoktól függ, és milyen gyorsan meg kell kapnia a fiatal hajtásokat. Bármilyen vetési módszert választanak ki, szigorúan figyelembe kell venni a magvak megfelelő növekedéséhez szükséges számot. Ezek tartalmazzák:

 • a talaj optimális páratartalmának fenntartása;
 • vízelvezető képződés;
 • elegendő mennyiségű ultraibolya;
 • hőmérséklet 22-40 ° -os;
 • Kiegyensúlyozott földösszetétel.

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  Talaj a tűlevelők számára bármilyen virágüzletben szerezhetők be, vagy önállóan felkészülnek. Ehhez a tőzeg, a homok és az elakadások keverednek és hozzáadjuk őket száraz havoyhoz és finoman kavicsos fenyődobozhoz, hogy a laza szerkezet talaját adjuk. Vízelvezetésként a palánk kagylót kis darabokra használják, míg a vízelvezető réteg vastagsága legalább 2-3 cm-nek kell lennie.

  Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  A magvak ültetése előtt nyitott talajt kell készíteni. Ehhez a földön egy horony 25 szélességet és 30 cm mélységet, és előre elkészített földterület.

  A magokat 2,5-3 cm mélységre kell vetni, 15 cm-es intervallummal szemben. A leszállás a tetején van felszerelve, amely egy vékony homokréteggel megszórva, és várja a hajtásokat. A csírázás során szorosan figyelemmel kell kísérni a talaj páratartalmát, és nem hagyja megszáradni. Ehhez naponta 2 hétig a leszállást a permetezőből hidratálják, és nem teszik lehetővé a háziállatok jelenlétét. Az első hajtások a vetés után 15-21 napon belül jelennek meg.

  Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  A megjelent hajtások borítja átlátszó film, amely megvédi a növényt a támadás a madarak, és eltávolítani, csak a fényképezés után a maradék magvakat. Egy ilyen leszállásban a fiatal fenyők akár 3 évig is növekedhetnek, majd 90-100 cm-es távolságra kerestek egymástól. Állandó helyen a fa nem újratelepíthető, mint 5 év alatt. Ahogy az első és a második transzplantáció, tűlevelű alom és a földön, vett egy fenyves erdőben adhatunk a földre. Egy ilyen szubsztrátum mycorrhiza, amely elősegíti a jó borovi szopást egy új helyen.

  Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  A tartályban lévő magok csírázásához a tartálynak közepes méreteket, legalább 15 cm-es mélységet kell választania, és minden egyes vetőmagra szüksége volt a sajátnak. Ez a fenyőcsírák gyenge gyökerű rózsás rendszerének köszönhető, ami a merüléskor nagyon megsérült. Hogy elkerülje a nagy veszteséget, amikor elszámolásakor jobb, ha azonnal felkészülünk az egyes fazék minden egyes gyengéjét. A vetés kapacitását megelőzően kötelező fertőtleníteni, kálium-permanganát oldatot használva erre. A homokos homokot 20 percig 220 ° -os hőmérsékleten kalcinálják a sütőben, és a termékeny talaj meredek vízzel vagy mangán gyenge oldatával kerül kiömléssel.

  Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  A vetőmagok legjobb ideje március eleje. Ez az időszak alatt a 3 hónapos rétegződéssel járó magok a leginkább előkészültek a csírázásra.

  Az otthoni magvak csírázásának első hajtásai általában 25 naponként jelennek meg, de néhány fajta 2 hónapig kell várnia. Olyan magok, amelyek nem voltak rétegzettségnek, és balra csíráztak egy nedves marla-ban, gondosan eltávolították az anyagból, és enyhén kövessék, és nem károsodnak a törékeny gyökér károsodására. Ezután a leszállást a porlasztóból hidratáljuk, és a tartályokat napos helyre helyezzük.

  A jövőben naponta az öntözés, amely megakadályozza a rezisztens szárítást és vízálló vagy víztálcát. Ha a magokat túl nagy mennyiségű tartályba ültették 250-ig, majd kis lyukakat végeztünk a tartályok oldalirányú falaiban. Ezek szükségesek ahhoz, hogy normalizálják a légcserét a pot belsejében, és elpárologtatják a felesleges nedvességet.

  Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  A nyár közepéig táplálja a hajtásokat, ásványi kompozíciókat alkalmazva erre.

  Hogyan és mikor kell megnyitni egy nyitott földet?

  Az edényekben otthon termesztett fiatal fenyők, amelyek 2-3 éves korig nyitottak. Ebben az időben a növény gyökerei keményebbé válnak, és elég nyugodt transzferek, és maguk is elérik a magasságot 25-30 cm, van egy viharvert törzs és számos erős ág.

  • Az ellátás a fiatal gyógyfürdőknek a napsütésben kell lenniük, az oldalsó széltől védve 1,5 m távolságra egymástól. Ha ez a szabály elhanyagolta és a fákat egy közelebbi távolságban, árnyékolják egymást. Ugyanakkor a leszállás közepén növekvő fenyők fognak megnyújtni és elveszíteni a bolyhosságukat.
  • A vízelvezető réteget az ivás gödrökbe öntjük, a műtrágyák készítik és tegyük a tápanyagot. A transzplantációs kell elvégezni módszerével átrakodás nélkül korlátozó gyökérzet és mozog ez az új helyre együtt egy földes szoba. Ez lehetővé teszi, hogy megőrizze a közel-corneum mikroflórát, amely védi a növényt kártevőkből és különböző betegségekből. A gödröknek olyan mélységet kell ásniuk, hogy a fenyőgyökök a szavazásban vannak-e.
  • Elalszik a talaj, szükséged van enyhén szabotázsra, próbálja meg nem károsítani a gyökérrendszert. Minden palánta ajánlott kötődnek támogatást nem ad az oldalszél törni vagy meghajlítani egy fiatal fa, és lehetővé teszik, hogy így sima szép törzse.
  • Az időjárás a fenyő nyitott talajon való átültetésére jobb választani egy széltelen, és nem túl forró, és a fák olyan módon vannak elhelyezve, hogy kissé árnyékolták a nyugatról.

  Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

  Későbbi ellátás

  Fiatal fenyők először gondoskodjon.

  • A gyomokból rendszeresen szabadulnak fel, rendszeres öntözést és néha takarmányt kell végezniük.
  • Az öntözést csak akkor kell elvégezni, ha a hordóból származó talaj nem alkot egy darabot és morzsákat. Összességében a hidratáló kissé megnövekszik, így a fenyő elegendő mennyiségű nedvességtartalommal rendelkezik. Télen, az öntözés nagyon ritka esetekben: az eső vagy hó hosszú éghajlat hiányában.
  • Táplálásként ajánlott a bio komplexumok havonta és évente 2-szer használni, hogy gyökérnövekedési stimulátor legyen, amely elősegíti a kis szívó gyökerek megjelenését.
  • Télen a gördülő körök fából készült zsetonokkal megszórjuk, legalább 2-3 cm-es réteget képeznek. Tavasszal a csomagtartó felszabadul a fűrészporból, a helyükön egy cheva és erdei földet, amelyet egy fenyves erdőbe hoztak.
  • A fiatal szőnyegek világosak állatokból történő védelme érdekében ajánlott eloszlatni a palico vagy a láncháló ültetését.

   Care Végezze el az első 2-3 évet a fenyők átültetése után nyitott földön. Ebben az időben a fa ideje van, hogy növekedjen erőteljes és hosszú gyökérrendszert, és több emberi segítségre van szükség.

   Hogyan növelhetjük a fenyőt a magoktól?

   Hogyan növekedjünk fenyő otthon, nézd meg.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása