Host Zibold “Eleance”: Leírás és termesztés

A fogadó dekoratív lombhullató növénye vonzza a tájtervezők figyelmét sokszínűségével, különféle árnyalatok, esztétikai megjelenésű buja levelekkel. A kertészek szeretik ezt a kultúrát. A házigazda kedvezőtlen körülmények között ültethető – a túlélésének valószínűsége nagyszerű. Bár sok a fajta függ. Így, Az egyik leginkább esztétikus és egyszerű faj a fogadó ziboldnak tekintendő.

Leírás

Ez a faj nevezik Botany és kutató Philip Zibold. Először a növény Japánban jelent meg. Az egyik leghíresebb fajta elegans. A fajta jól tanulmányozott, és nagyon népszerű a kertészkedés világában. A fogadó “elegancia” egy nagy cserje széles és vastag levelekkel.

A fogadó “elegancia” egy nagy cserje széles és vastag levelekkel.

A magasság általában eléri a 60 cm-t, szélességben – akár 100 cm-ig. Lemezméret – 25×23 cm. Lombozat szín – kékes vagy szürke-kék, jó megvilágítással, árnyékot kap egy kékes-zöld tump.

A Blossom júliusból augusztusig folytatódik. Grade virágok – fehér. A növényt gyakran használják a kerti kompozíciók létrehozására, mind a virágágyak, mind az egyedülálló kollektív kirakodások számára alkalmazhatók.

Leszállás

A természetben a kultúra előnyben részesíti a folyók bankjain, azaz a talaj és a levegő gazdaszervezetének magas páratartalmának legmegfelelőbb feltételeit. Érdemes megfontolni, amikor a leszállás alatt helyet választ. kívül, A telek fele kell lennie, és közel van egy erős széltől. A talaj alkalmas termékeny, lightweed, lecsapolt földterület.

Az ültetési folyamat több pontot tartalmaz.

 1. Beszéljen a kiválasztott területen.
 2. Dokkolja a leszállást. Figyelje meg a lyukak közötti távolságot, figyelembe véve a buja termesztést.
 3. Készíts egy leeresztőréteget a nap folyamán.
 4. A 2/3 szinten öntsük a komposztot, nedves vagy tőzeget, tubercle készítését.
 5. Adagolás.
 6. Béreljen palántákat, gondosan simítsa a gyökereket.
 7. Rengeteg és megszórjuk a földet.
 8. Készítsen egy réteg mulch, például fűrészpor, fa chip vagy tőzeg.

A leszállás során úgy véli, hogy elfogadhatatlan a növekedési pont eltemetésére.

Kedvező idő a tervezéshez – tavaszi vagy kora ősz. Augusztus vége vagy szeptember elején megközelítik.

Ha a tenyésztést tavasszal ültetik, akkor ez szintén korai időszaknak kell lennie, de a fagyok után. Ne feledje, hogy amikor kiszállt, az üzemnek még mindig kéretlennek kell lennie. Olyan helyzetekben, amikor a palántákat már megvásárolták, és az ülőidő még nem jött, a hűtőszekrény alsó polcáján vagy egy másik hűvös helyen tarthatja + 5 … 10 Celsius fok.

Gondoskodás

A nyílt talajon a fogadó “elegancia” termesztését nem különbözteti meg egy speciális nehézség, még egy újonc kertész is megbirkózik vele.

Amikor karrier, használja a szakemberek ajánlásait.

 • Időszerű, de mérsékelt öntözésre van szükségünk. A páratartalom feleslegével a gyökerek nem indulhatnak el. A legjobb, ha este az eljárást végezzük.
 • Az etető üzemben háromszor igényel. A tavaszi idő alatt a növekedés időszakában a kultúra megtermékenyíti az ásványi keverékeket mikroelemekkel. Továbbá, a virágzás során a foszfor-kálium-kompozíciókat a növényvilág képviselőjének kínálják. Augusztus-szeptemberben, a kálium-szulfáton történő újrahasznosított alkotós. A szezon alatt megengedett, hogy egy elablakos szerves.
 • Nyári virágágyás, ahol a kultúrát ültetik, meg kell lazítani. Az úszást nagyon óvatosan kell elvégezni, mivel a gyökerek a felszín közelében találhatók, és fontos elkerülni a sérülésüket. Annak érdekében, hogy ne károsítsuk a gyökereket, lehet, hogy a talaj lazítását a talaj helyettesítse, és a mulcsréteg lehetővé teszi a nedvességet, amennyire csak lehetséges.
 • Az adott esetben eltávolítandó gyomok, általában a fogadó és önmaguk nem hagyják el őket a fejlesztéshez. Virágzás után a termény virágzik.
 • Az őszi leszállás a kemény régió körülményeiben, kívánatos, hogy a növényt télen melegítsük fel, például a mezőgazdasági területre. Ez egy fagyálló fajta, de az első hideg fiatal másolatai jobban túlélnek a menedékhely alatt.
 • A kultúra nagyon stabil a betegségek számára, de néhány rovarok nem kerülhetnek el. Szóval, a levelek léje szereti a bogár-vontat, akkor mechanikusan vagy sörcsapdával megszabadulhat. Ha a bokor megtámadta a fonálist, akkor meg kell szüntetnie az egész példányt, amíg a rovarok hordai nem költöztek a szomszédos leszállásokra.

Reprodukció

A fogadó tenyésztés három módon lehetséges.

 • Osztály. Az eljárás előtt a bokor alaposan öntözött, óvatosan eltávolítva a földről, vágja le a jól élesített kést vagy lapátot.

 • Cherencia. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy a hajtás szétválasztása rhizóma a kész üzemből anélkül, hogy ásni.

  • Magok. A tenyésztés legrövidebb és nem leendő módja. A palánták nagyon hosszúak. Dekoratív fajok csak 4-5 éves élet után érhetők el.

  A vetőmag-reprodukció nem adhat példákat a szülő fajtájának jellemzőivel.

  A következő videóban megtanulod, hogyan kell szállítani a fogadó, hogyan kell törődni vele, és tenyészteni a bokor megosztását.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: