Ivy Garden: Jellemzők, leszállás és gondozás

Evergreen Ivy (Hedera) – a növény széles körben ismert. A vele való találkozásnál a képzelet önkéntelenül látja az angol kúriák típusát, amelyet a göndör kötöttség használta. Könnyen megfordíthatja és rögzíti a falakon, kerítéseken és támogatásokon, köszönhetően, amelynek széles körben használják a tájképi kompozíciók létrehozásában.

Leírás

Ivy kert – Lian-szerű örökzöld hosszú távú hosszú távú növény az Aralia. A göndör szárai-lianas a levegő gyökerekkel állnak rendelkezésre rájuk képesek duzzadni a különböző konfigurációk felületét, akár 30 m hosszúságig is növekedhetnek. Számos borostyánfajtának van, amelyek különböznek egymástól a levelek dekoratív tulajdonságaival.

A különböző alakú levelek (szív alakú, háromszoros, öt bevitt) főként zöld színnövényeket festenek.

Néhány dekoratív fajtát a lombozat nyomtatása jellemzi, csíkos, stroke, többszínű fröccsenés, a szélek körül.

A virágzó ivy nem kezdődik korábban, mint 10-12 éves. Virágzó villog az őszi, megszakítatlan sárgás “esernyők”, nem ábrázoló dekoratív érték, a szaga a virágzat különös, nem kellemes. Gyümölcsök – fekete bluett lowerrel, amely további díszítést biztosít. Egy személy számára, mérgező, de madarak, különösen galambok és tombolások, örömmel megérintjük őket anélkül, hogy a legkisebb károsodást okoznának az egészségre.

Az Ivy terápiás tulajdonságait régóta használják a népgyógyászatban (szennyezés, tinktúra, szirupok). A farmakológiában az Ivy-alapú készítmények jönnek létre, amelyeket sikeresen alkalmaznak az orvostudományban a köszvény, a reuma, a magas vérnyomás, a pajzsmirigy, a légzőszervi betegségek, a hajók és sok más betegség kezelésében.

Típusok és fajták

Ivy – A növény hő-szerelmes, jól növekszik a meleg éghajlatú régiókban, de vannak olyan téli hardy fajták, amelyek sikeresen termesztik a kerti helyeken és Dachasban a moszkvai régióban, valamint az Oroszország középső csíkjának területén. Fő fajok Ivostyáncsoportok: Rendes, Colchis és Krymsky.

A szélességünkben a legnagyobb eloszlás a borostyán szokásos fagyálló (Hedera Helix) kapott. A leszállás utáni korai években, lassan, de magabiztosan. Függőleges tereprendezésben és talajkultúrában. Az egyszerűen árnyékolt helyet kedveli, sokféle formanyomtatványt és fajtákat tartalmaz.

Hogyan lehet szorozni?

A legjobb módja az Ivy – Shilling reprodukciójának. Tavasszal vagy a nyár elején válasszon egészséges félig nyugtalan hajtásokat és a 12-20 cm-es vágásokat, amelyek mindegyike hátsó részekkel rendelkeznek. A vágás alsó részét a levelekből a talajba való merülés szintjéig tisztítják, és a “Kornin” oldatával nedvesítjük, hogy stimulálják a gyökérrendszer képződését.

Tartalmazza a dugványokat egy tápanyagtartóval, vízben vagy azonnal a talajban. Megbízható erre egy laza talaj szubsztrátumban. A dugványokat talajba helyezzük, egyharmada, öntözött és körülbelül egy hónapig, és félig szabadon hagyja, folyamatosan fenntartja a talajt a nedves állapotban. A gyökeresedés után a kerttel új tenyésztéseket kell átültetni a további termesztésre.

Ivy rendes lehet kérni. Ehhez meg kell égetned az alsó szárat, rögzítse a fémpohárokkal vagy fából készült hevederekkel való érintkezési helyet, öntsön ki a földet, és rendszeres öntözést biztosítson.

A levegő gyökerei gyorsan növekednek, és a talajba fordulnak. A következő évben a gyökerező üzem készen áll a leszállásra állandó helyre. A főbokról és a transzplantációtól elválasztva.

Leszállás

Legjobb idő a leszállás Lian – kora tavasz. Az Ivy Evergreen kiválasztásához válasszon megfelelő helyet. Ideális lesz a nagymértékű telek, ahol a talajvíz stagnálása, vázlat és erős szél nélkül, közvetlen napfénytől árnyékolva. A talaj legjobb megoldása – laza, termékeny, semleges vagy gyengén lúgos reakcióval, jó levegőztetéssel és nedvességet permeabilitással.

A leszállási gödör főzése oly módon szükséges, hogy a palánta gyökerei beilleszkedjenek a leszálláskor. A gödörben egy vízelvezető réteg van halmozva (kis kavicsos, kavicsos) és egy kis talajt öntünk. Egy speciális boltban készített kész szubsztrátot készíthet.

A főtt palántát a gödörbe helyezzük, tegye a talajt, és enyhén lezárja a gördülő zónát, majd a növény bőségesen van. Több palánták leszállásakor egymásról a repülés távolságát ültetik.

Annak érdekében, hogy a fiatal liana jól jártasson, a növény első napjaiból kell szállítani az üzemet.

Gondoskodás

Az Ivy ápolási eljárások nem jelentenek speciális nehézségeket, és nem tartalmaznak elképzelhetetlen manipulációt. Elég egyszerű elemeket végeznek időben: öntözés, etetés, mulasztás, vágás, talaj lazító, téli előkészítés, a virágüzletek ajánlásainak megfelelően.

Locsolás

A megfelelő öntözés a legfontosabb feltétel az egészséges dekoratív kerti borostyán. Lehetetlen a növények túl gyakran vagy túlterheltek. Az öntözés gyakorisága közvetlenül az időjárási viszonyoktól függ – az esőzések alatt (az intenzitásuktól függően), az öntözés csökken, és száraz időben – fokozza. Határozza meg, hogy a növény az öntözéshez való hozzáférhetőség meglehetősen egyszerű – meg kell vizsgálnod a talajt a liana alatt és a levelek állapota alatt.

Ha a talajon képződő kéreg, és a levelek enyhén felfújtak, az öntözés ideje. Öntsük a növényt, felrobbantani, és rövid idő alatt egészséges megjelenésű lesz.

Mulching és talaj lazító

A talajok periodikus lazítása a heders alatt és a szerves anyagokkal (elesett levelek, fűrészpor, tőzegmotás) optimális légcserét és nedvességet biztosít a fiatal növények sikeres gyökerezéséhez. A múltbeli esőzések “túlterhelik” a talajt, ezért óvatosan eloszlatják a talajt, és nem engedik, hogy a gyökérkárosodás biztosítsa a gyökérrendszer teljes légzését és a nedvesség telítettségét. Lassul a liana vékony réteg alatt, és az őszi megközelítés fokozatosan növeli vastagságát.

Podkord

Tehát az utcai Liana nem veszítette el a dekoratív tulajdonságokat, és díszítette a helyszín táját, rendszeresen segítenie kell neki, hogy helyreállítsa az erőket, hogy új hajtások alakuljon ki. Ehhez a nyári komplex nitrogéntartalmú műtrágyák. Júliusban a potál és a foszfor műtrágyák júliusból mozognak, ami segít a növények erősítésében.

Ritkítás

Annak érdekében, hogy a LICIAL STRUCKS, a gazdasági épületek vagy az élő kerítés esztétikusnak tűnt, szükség van a növekvő hajtások rendszeres időközönként és leállítására. Ivy, miután a vágás sok oldalsó hajtásnak tűnik, ami a Liana látványosabb díszességet ad. A tavaszi szaxáció befejezése után csak a tavaszi szaxáció befejezése után elkezdheted a vágást, amely június elejére kerül.

A kerti borok vagy az aktivált szén szakaszainak feldolgozása megmenti a lianót a növényi fertőzések esetleges sérüléséből.

Téli előkészítés

A Garden Ivy nagy fagyállósága lehetővé teszi számukra, hogy a téli menedékhelyek nélkül, enyhe éghajlatú területeken. A mulcs és a hófedél réteg elegendő fagyvédelmet teremt. A hidegebb téli területeken a Lian-t télen kell lefedni. A legjobb, ha gondosan eltávolítják őket a tartóból, lebomlanak a földön, és fedjük le a burkolat, a különleges megfigyelő anyag, a tűlevelű édes.

Tavasszal, amikor a hó megolvad, a menedéket időben el kell távolítani, hogy a hajtások ne sérüljenek meg.

Alkalmazás a tájtervezésben

A kertészek aktívan használják a Hedereket tájképi kompozíciókban a helyszínen. A göndör liana, fantasztikusan spinning különböző épületek és az ország nem vonzó zónái, egy mesés látvány. A betegek képesek egy üres falat, pavilót, hadsereget, pilléret, oszlopot átalakítani. És nem igényel különleges aggodalmakat a webhely tulajdonosainak. Slahok tökéletesen eljutnak a szomszédság mellett különböző típusú cserjékkel – legyen tűlevelű, lombhullató vagy ültető rózsák. A termesztés agrotechnikájának megfelelően és a friss göndör lianák megfelelő gondozása sok éven át díszíti webhelyét.

Arról, hogy a borostyán sprinkling, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: