Kanadai rózsák: A fajták leírása és leszálló finomságok

A virágok bármilyen kert díszítése. Különösen népszerű a kertészeknél A versenyzett rózsák. Ez a cikk a kanadai rózsákra, azok jellemzőire, ültetésére és termesztésére szolgál.

Legjobb fajták

A kanadai rózsák egy csoportja számos változatos fajtát tartalmaz. Leírásukkal meg kell ismerni, mielőtt egy vagy egy másik lehetőség mellett választhat.

Általában ez a faj négy fő csoportot oszt meg:

 • rózsák rózsák;
 • Gyrybrid Rogoza;
 • Rugosa modern hibrid;
 • Park rózsák.

Az első csoport számos népszerű fajtát tartalmaz.

 • “Quadra”. Ez a rengeteg rózsa képes egy és fél méter magasra elérni. Hülye hosszú. Egy ecsettel, általában egy-három rügyből származik.

 • Felix Leclerk Rose. 2007-ben a kanadai tenyésztők által létrehozott rózsa. A vadászterek képesek elérni a három méter magasságot.

Érdemes megjegyezni, hogy a termés, amely befolyásolja a növekedést, nem szükséges ez a növény. A virágok fényes rózsaszín színűek. A fagyállóság jó – akár -30 fokig.

 • “John Davis”. Ez a rózsa jó, mert a virágzás elég korán kezdődik és hosszú ideig tart. Ha szippantottak a rózsaszín rügyeihez, kellemes gyümölcs illatot érezhetsz.

 • “Shamplain”. 1982-ben nyújtották, a fajta kiváló téli keménységgel és mentességgel rendelkezik sok betegségben. Egy ecsettel öt-hét vörös rügyből állhat. Néha a kultúra az első fagy kezdetére virágzik.

A rogóz hibridek nem kevésbé látványos fajták.

 • “Martin Frobisher”. Ezt a fajtát 1971-ben vezetett. Ez egy nagy széles bokor magas, akár egy és fél méter. A hajtások terjedése, szinte teljesen borított fényes rózsaszín nagyságú rügyek.

 • Henry és Hudson. A bokrok nem túl magasak (körülbelül egy méter). Ugyanakkor használják őket, szabályként, mint élő sövényként. A hajtások teljesen kis fehér vagy piros színűek.

A modern szelekció számos hibridet hozott.

 • “Emily Carr”. A fajta viszonylag közelmúltban jött létre, 2007-ben. De a polcokon 2010-ben megjelent. Nagyon hasonlít a különböző tea-hibrid csoportra. Különbözik a vörös frottírszirmok és a nagyon magas bokrok.

 • “Adelaide Hudlass”. Ezeknek a téli kemény növényeknek a magassága egy-egy és fél méterre változik. Kis fényes virágok körül sötétzöld levelek vannak. Általában virágzik a nyáron, de néha az ősz elején történik.

 • “Praury Joy”. A bokor átlagos magassága – másfél méter. A bokrok teljesen kis fényes rózsaszín virágokkal és tiszta zöld levelekkel borítottak. A fajta nagy plusz nagy fagyállóságnak tekinthető.

 • “Morden Cardinet”. Nagyon kicsi, kompakt bokor (körülbelül fél méteres magasság). Mindazonáltal ez a konkrét tényező különösen vonzóvá teszi. A virágok sálak és nagy frottírszirmok.

 • “Mordan Sanrys”. Morden Sunriss a kanadai rózsák legnépszerűbb változatosságának tekinthető. Ez a szokatlan narancssárga színének és egy miniatűr méretének köszönhető (fél méteres magasság). Minden nyáron ez a fajta a virágzással tetszik. Ez is jó ellenáll a gombás betegségekkel szemben.

A leginkább számos csoportja egy parkoló rózsa. Tekintsük a hozzá kapcsolódó fajtákat.

 • “William Buffin”. Ennek a növénynek a fő előnye, fényes rózsaszín virágok, hogy jó ellenállhat bizonyos betegségeknek. Ráadásul a virágok kellemes gyümölcs aroma. A virágzási időszak a nyárra esik. Ugyanakkor virágzik körülbelül húsz rügyek.

 • “John Kabot”. A virágok halvány rózsaszín színűek, egy ecsettel, hogy öt darabot lehet elhelyezni. Maga a bokor nagyon erős és kemény, ezért nem igényel globális ellátást. A nyári virágzás legfeljebb két hónapig tart, és a következő időszak csökken. Érdemes megjegyezni a fagyállóságot – ez a fajta kiváló.

 • Henry Kelsi. Ez a fajta nem rendelkezik jó téli keménységgel vagy ellenállással a betegségekkel szemben, mindazonáltal nagyon népszerűnek tekinthető a kertészek körében. Vonzó piros virágokkal van összekötve, amelyek egy ecsetszámok három-öt darabból. Megfelelő éghajlat jelenlétében, és a rózsaszín ellátás akár négy méteres magasságban is növekedhet.

 • “Lac Maja”. Ez a fehér rózsa jó, mert növeli a veszélyes betegségek ellenállását. A fajta hasonlít egy csípőre, különösen a szaga. A virágzás utolsó szakaszában a kultúra kevés vörös bogyót ad.

A fajta fő jellemzője rendkívül magas téli keménység. Annyira emelkedett, hogy a téli időszakban a növénynek nem kell szenvednie.

Van egy másik alcsoport, amelyet a talajiparnak neveznek, de nem említik olyan gyakran. Az ilyen alcsoporthoz egy rózsanak tulajdonítható “Snow Carpet”. Méretben rendkívül kicsi, még azt is mondhatja, miniaturn. Magasságban a kultúra általában nem több, mint tizenöt centiméter. A hajtások teljesen olyan kis fehér virágokkal vannak borítva, amelyeknek nincs íze.

Ami az adott régió fajtájának választását illeti, először is érdemes figyelmet fordítani az alacsony hőmérsékletű ellenállásra. Kiváló lehetőség, például a Moszkvai régió számára, lehet, hogy bármilyen típusú fagyálló fajták válhatnak.

Általános leszállási szabályok

A legfontosabb dolog az, hogy vegye figyelembe a kanadai rózsákat – a napsütés iránti szeretetét. Az Ön választása ajánlott jól szellőztetett és megvilágított területeken.

Először is elkészült Pita leszállásra. Elfogadható méret – 70×70 centiméter. A főtt helyet termékeny nem savas talajjal, valamint nedves, tőzeggel és további műtrágyákkal kell lefedni. Ha a bokorolt ​​vakcinázott, akkor jobb, ha 5-10 centiméter mélységig terjed. Ilyen távolság lehetővé teszi a gyökérrendszer teljes fejlesztését.

A kertész élő sövényének létrehozásával egy kicsit nehezebb lesz. Ehhez több fontos cselekvést kell végrehajtania.

A dugványok vágásához ajánlott az egészséges éves hajtások kiválasztása, amelynek hossza legalább 20 centiméter.

 1. Minden levelet eltávolítanak, A kettő közül a tetején található.
 2. Ezután követi a dugványokat beleegyezik egy betakarított árokban, Fújja őket az első lapra.
 3. Távolság A dugványok között ki kell számolnia a jövőbeli bokrok magasságának alapján – pontosan fele kell lennie.
 4. Amint a növényeket ültetik, érdemesek Fedjük le az átlátszó műanyag palackokkal, és vegyen egy kicsit. Így kell maradniuk az egész télen.

Az ellátás finomságai

Kanadai emelkedett önmagában, de senki sem törölte az elemi gondozást.

 1. Ritkítás. Ezt az eljárást tavasszal korán kell tartani. A növények összes sérült és elhunyt részeit eltávolítják.
 2. Podkord. A nitrogén etetést tavasszal kell elvégezni, és a foszfor-potash – a nyár közepén, a nyári virágzás befejezése után.
 3. Locsolás. Bőséges öntözés szükséges a színek csak az etetés során. A többi idő alatt mérsékeltnek kell lennie.

Betegségek és kártevők

Annak ellenére, hogy a kanadai rózsa rendkívül ellenáll a betegségeknek, bizonyos intézkedéseket követel meg, hogy megakadályozzák őket. Ha a kertész észrevette a negatív jeleket, akkor a lehető leghamarabb költségeket költ. A leggyakoribb ilyen rózsák között 4 fajta betegség.

 • Puffadt harmat. Ezzel a betegséggel a leveleken egy jellegzetes fehér láng jelenik meg. A levelek deformációja is van. Az impulzus harmat kezelésére speciális eszközökkel permetező bokrok, például “Topaz”, “Celestice”, “Fundozol” és mások. Szükség esetén az eljárás megismételhető.

  • Rozsda. Egy ilyen jelöléssel a hajtások módosítása van. A növények e betegségből származó növények védelme érdekében el kell kerülni a nitrogéntartalmú műtrágyák feleslegét és a túlzott nedvesedést. Föld a bokrok alatt kell lazítani, és elesett és az érintett levelek égetnek.

  • Fekete pöttyös. Ez a betegség a leveleken lévő vasfoltok képződését jelenti. A fertőzés elkerülése érdekében egyszerű szabályokat kell végrehajtani. Először is, megfigyeli az agrotechnológia valamennyi szabályát.

  Fontos továbbá elpusztítani a leesett leveleket. Természetesen ne felejtsük el a speciális gyógyszerekkel ellátott növényeket, amelyeknek tartalmazniuk kell a réz.

   • Bakteriális rák. Ez egy nagyon veszélyes betegség, amely jelenlétében a növény sötét növekedése alakul ki. Általános szabályként a bakteriális rák magas páratartalmú és károsodást okoz a gyökereknek. Ha a növény sérült gyökér nyakát, meg kell pusztítani. Az oldalsó gyökerekre vonatkozó neof képződésnek meg kell vágnia és égetniük kell.

   A kezeléshez is használhatjuk a réz-szulfát 1% -os oldatát – a vágott gyökereket 5 percig kell elrejteni.

   El kell pusztítani a gyökerek és a növények más részeinek károsodását.

   Ötletek a modern tájtervezéshez

   Mint tudják, a kanadai rózsákat gyakran használják tájtervezésben. A szakértők több kerti dekorációs lehetőséget osztanak ki ehhez a fajhoz.

   • Hollow a Rose-tól. Az ilyen élőlények esetében a legjobb a magas növények megszerzése. Annak érdekében, hogy az egész évre véres, és gyönyörűnek tűnt, a legjobb a Plan Park Rose fajtái. Minden növénynek ugyanolyan magasságúnak kell lennie. A rózsák csak csodálatosnak tűnnek, ha a zöld bokrok hátterét ültetik.
   • Határok. A miniatűr rózsákat határok létrehozására használják. Kívánatos, hogy az összes eső virág egy árnyék.
   • Virágby. Mindez a tulajdonosok személyes ízétől függ, így a rózsák lehetnek méretek, fajták és színek. Mindazonáltal, hogy ideális virágágyást alkosson, jobb, ha nem túl magas növényeket használhat.
   • Geometriai kompozíciók. A látványos szobrok létrehozásához a rózsák nagy bootonokkal alkalmasak. A fajták és árnyalatok minden ízlésre választhatók, itt nincsenek különleges szabályok.
   • Arki. Az ívek díszítéséhez kizárólag bőven rózsák alkalmasak kis vagy nagy virágokkal.

   Nem olyan nehéz, hogy gondoskodjunk a kanadai emelkedett, ahogy az első pillantásra tűnhet. A legfontosabb dolog az, hogy válasszon egy olyan minőséget, amely alkalmas a helyi éghajlatra, és megfelel az összes ellátási szabályoknak. Mindaz, amit a növényi igények a szeretet és a figyelem. Aztán sokáig örülsz a szépségeddel.

   A kanadai rózsák legjobb fajtáiról és előnyeiről a következő videót fogják mondani.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: