Lila “álom”: leírás és termesztés

Lila – a Maslin családból származó cserje üzem, amely az oroszországi lakosok számára, mindenekelőtt a “rendes” fajta szerint. Az érdeklődésre számot tartó kulturális fajták azonban vannak. Az egyik ilyen faj lila “álom”.

Sajátosságok

A növény a kerti cserjék csoportjához tartozik. A vélemény alapján ítélve nincsenek nyilvánvaló hibák. A csodálat nagy virágzást okoz, és elterjedt koronákat. A botanikai leírásokban megjegyezzük, hogy a virágokat kékes-lila hangon festik. Ugyanakkor a középső világosabb, és a szirmok szélei rózsaszínűek.

A virág mérete eléri a 3 cm-t. Az aroma kimondott. A szirmok szélei erősen felemelkednek. A nagy lombozat elérése egy egészséges növényben sötét zöld hangon festett. A virágzás bőségesen fordul elő, és minden évben.

A lila “álom” alig nevezhető a kerti tervezés tervében. A dekoratív minőségű tulajdonságok lehetővé teszik, hogy sok gazdálkodó ma megvizsgálja az egyik legjobb lehetőséget. A szépség a növény minden részét szó szerint jellemzi.

A vélemény alapján ítélve ez a kultúra alkalmas arra, hogy növekedjen, ha az egyetlen bokor üzembe helyezhető.

A leszállásra vonatkozó követelmények

Az ilyen lila ültetésére szolgáló helyet a Nap által jól megvilágított, és ugyanakkor nem fújja a szél által.

Erősen elfogadhatatlan vizes élőhelyek, amelyek az alföldön helyezkednek el, és elárasztják a terület egyéb okait.

Kellően kicsi rövid távú víz stagnálás, hogy a fiatal palánták gyökérrendszere visszafordíthatatlanul sérült volt. Kritikus és talajjellemzők. Ideális esetben olyan anyagokat kell tartalmaznia, amelyek biztosítják a kultúra teljes fejlődését.

Alapvetően fontos a jó vízelvezetés. A kertészek tapasztalatai szerint a lila “álom”, a humusz koncentrációja nagy jelentőségű. A leszállás optimális ideje – július 15-től augusztus 31-ig. Szeptember közepéig ültetett vagy túl korai cserjék gyengén elhagyva. Ha az első évben gyökerezik, a növekedés minimális lesz. Az egyes leszállási aljzatok közötti távolság 2-3 m-re változik.

A híres kolesnikov-fokozatú fokozatok erőfeszítései csak a műtrágya megfelelő telítettségével igazolják az elvárásokat.

A termékeny szubsztrátum optimális összetétele a következőket tartalmazza:

  • 0,02-0,03 kg szuperfoszfát;

  • 15-20 kg humusz;

  • 0,2-0,3 kg fa hamu.

A humusz kérésére egyenlő mennyiségű komposztot cserélnek. Ha lila-t kell tenned a savas földön, a szuperfoszfát dózisának dózisa. A Substratus komponenseit alaposan kell összekeverni. A talaj savassági mutatója 6,6 és 7,5 között kell változnia. Nem ajánlott meghaladni ezeket a határokat.

Optimális idő a kirakodáshoz – esti órák. Reggel és nap, hogy a lila-t csak felhők zárja le. Fontos az erős, kiváló minőségű ültetési anyag kiválasztása. A palánták koronái kissé (3 pár vese) lerövidülnek, túl hosszú és deformált gyökerek levágnak.

Lila keményen fekszik a gödör központi részében.

Gondoskodás

Csak ültetett “álom” intenzíven öntözött. Várakozás a folyadék felszívódására, használja a mulcsot. A kapacitásában félig túlterhelt lombozat, nedves, tőzeg. A mulcsot 5-7 cm-ről kell forgatni.

A görgős sugaraban lévő földterület szükséges a növekvő szezon alatt 3 vagy 4 alkalommal.

Ugyanakkor a laza fegyverek fújása nem lehet több, mint 7 cm.

Adjunk hozzá nitrogént a második évből. Ebben az időben 0,05-0,06 kg karbamidot vagy 0,065-0,08 kg selitrát töltenek. Azonban sokkal helyesbb lesz a szerves kompozíciók használatához.

Ha a preferenciát a szegénységi állapotba hígítják, az 1 bokor áramlási sebessége 10-30 liter. A tenyésztési cowboy-t 1-5 arányban kell elvégezni. A foszfor és a káliumon alapuló keverékeket őszi hónapokban kell elvégezni, de nem többször 2 évente egyszer. Tökéletes komplex összetétel – tiszta fa hamu.

A virágzás során, amikor a felvétel aktívan fejlődik, gyakrabban kell lennie a lila vízzel. Amikor a növény erősödött, elegendő lesz a víz csak forró napokon. Úszás szükséges 2-szer tavasszal, majd később – csak a gyomnövények gyomlálásában. Annak érdekében, hogy a bokrok szépen nézzen ki, megszűnnek. Az ilyen kezelés ideje azonban csak az “álmok” termesztési évre vonatkozik.

A lila tenyésztés és gondozás titkai a következő videótól.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: