Malva erdő: leírás, ajánlások a termesztéshez és a reprodukcióhoz

Malva erdő – ősi növény, a Malvaceae családra utal. Ez a több ezer faj több ezer fajta család, amely figyelhető meg fű, lian vagy cserjék formájában. A virágnak van egy második neve – közös Mallow (közös mobil). Gyümölcse hasonló a prosfora-hoz (egy kis kenyér), amelyet a hívők a templomban a közösség során vesznek részt. Az egyik változatnál, a hangulat e hasonlóságához, és megkapta a nevét.

A Malva említése a VIII. Századi BC-re utal. Ns., Az ókori görögök gyógyszerként használták, az orvosi kutatás és a Hippokrata számára.

A növekedés helye

Ez a növény ismert Európa, Ázsia, Észak-Afrika lakosai. A fajok nagy része egy trópusi éghajlatban nő. A növények megtalálhatók a réteken, a szakadékokban, az erdők szélén. Malva szereti a napelemes tisztítást, de félig felnő. A kert és a parkok vad és kulturális fajtáit termesztenek.

Leírás

Cadier éves, kétéves, de lehetnek hosszabb életük.

Származik

Az évelő növény egy növényi sorban 30-40 cm vagy két méter, buja nyüzsgő bokrok. Mindez az életciklus és az éghajlati viszonyok időszakától függ. A szárak nem mindig rohantak fel, bizonyos körülmények között rugalmasok, puffadtak és rázzák a talaj felszínén. A maximális értékek júliusban érhetők el.

Levelek

A sűrűn borított hajtások és Vannak különböző típusok:

  • Kerek szív alakú;
  • ujjú disszekcióval;
  • A sík 6-7 pengékre oszlik.

Az él gyakran egyenlőtlenül néz ki. A felületet puha öblítéssel borítják, hosszú száron tartva. A levelek fényes zöld vagy sötét színűek.

Virágok

A virágok egyedül nőnek, akár 2-4 darabos forgalmas virágzásban összegyűjtik a lekerekített szár körül. Különböző időpontokban kiderülnek és áramlanak, lehetővé téve, hogy a növény szinte hidegre álljon. 5 cm méretű virágok lehetnek lila vagy rózsaszín színűek. Self-közvélemény-kutatók, méhek és pillangók vonzása.

Gyümölcs

Készítsen egy doboz egylépcsős fészket. Szeptemberben érlelődik és nyilvánosságra hozta.

Leszállás

A Malva a semleges vagy gyenge talajt preferálja. A leszállás elkövetése április-májusban, aki későn és június elején vetett, akkor is jó eredményt kap. Kedvező hőmérséklet a hajtásokhoz – 16-20 fok. A magok alkalmasak lehetnek előzetes előkészítés nélkül több darabig a nagymértékben 3 cm mélységig, a gödrök közötti távolságnak 50-60 cm-re kell lennie.

Két héttel később, amikor a hajtások megjelennek, hígítják, minden rendben egy nagyon erős menekülés. Az első két hónap lassan fejlődik, majd növekedése észrevehetően halad. De a palánták állandó helyére, például a virágágyásba, csak nyár végén vagy az ősz elején lehetséges. A Malva erdő virágzása és erőteljes növekedése öröm csak a következő évben, de néha véres és korai.

Reprodukció és termesztés

A Malva erdő különböző módon szaporodhat: magvak, dugványok, bokorosztály.

Magok

A palántákat a verandán és a nyílt talajon lévő dobozokban termesztik. A növény tolerálja a tavaszi fagyasztókat. Magvak áprilisban, előzetesen felmelegedve meleg vízben körülbelül 12 órán keresztül. A leszállás után a palántákat öntözik és jól megvilágított helynek kell kitéve, de nem a megfelelő napsugarak alatt. Az otthoni csírázás optimális hőmérsékletének 20-22 fokosnak kell lennie.

A reprodukcióban a magok nem nyilvánulnak meg a kultúra szülői jeleit.

Cherencia

Ez a módszer általában tenyésztés értékes kerti osztályok Terry Blossom. Vágja le a dugványokat tavasszal, a gyökér sertés betakarításával. Nyáron vághatsz szár hajtásokat. Mielőtt a földbe kerülne, A szakaszokat “gyökér” vagy egy másik gyökérképződéssel kezelik. A dugványokat edényekben vagy a tőzeg keverékével termesztik. A mérsékelt öntözés két héten belül a leszállási anyag teljesen gyökerezik. Az állandó helyen Malva ősszel ültetik – felhős napon vagy este.

Bokrokkal osztva

Ez a módszer lehetővé teszi a szülői jelek megtartását is. Csak nagy, jól született bokrok. Tavasszal ásnak, óvatosan távolítják el a puffasztott talajt, és egy késsel elválasztják. Minden résznek elegendő gyökerező tömegnek kell lennie a gyökerezéshez. A vágásokat a talajbaktériumok reprodukálásának megakadályozásához kell megszárítani. Következő leszállás előre előkészített helyen.

Gyümölcsözés

Malva ősszel gyümölcsöt ad. A virágzás után magdobozokat (Kalachiki) képez, amelyek mindegyike 25-40 darab. Ne hazudjon nekik azonnal – egy hónappal később, a Kalachiki sárga lesz, és készen áll a gyűjtésre. Későn a lebukott látás szárak bukásakor levágják, a növények fagy nélkül esnek.

Gondoskodás

Mivel a Malva erdő tökéletesen érzi magát a vadon, gondoskodik róla a kerti telek nem a munkaerő.

Locsolás

Leszállás után bármilyen módon, szükségszerűen meleg vízzel történő öntözéssel történik. Az első héten a talajt naponta kis részekkel hidratálják. Emlékeztetni kell arra, hogy az üzem nem teszi meg mind az erős szárítást, mind a túlzott páratartalmat. A feltörekvő palánták hetente 2-3 alkalommal öntözték. Egy párás éghajlatú felnőtt növény nem hidratálhat. A száraz régiókban az öntözést szükség szerint a virágágyások vagy kert “lakói” többi részével együtt végzik.

Gyomirtás

A galtves szükségszerűen utasok vannak a sorok között, különösen egy ömlesztett gyökérrendszerrel, amely befolyásolhatja a kerti kultúra fejlődését.

Podkord

A Prosvirnyaka egyszerű, nem tudja táplálni, mivel a már elkészített táplálkozási talajban ültetik, a komposzt által. De A gazdag zöld tömegek gyors növekedéséhez és képződéséhez mind a szerves, mind az ásványi adagolókat használják. Kezdetben a növényi termékenység … 3 kg / négyzetméterenként), majd fokozatosan vezet be egy tehén, karbamid vagy ammónium salter.

Feed Malva kétszer szezononként: a virágzás előtt és után.

Telelés

A fiatal pigerek 30 fokos fagylaltot tolerálnak. A talaj nagy fagyágyával rendelkező régiókban a növény lefedhető, például fenyő ágak.

Kártevő

Meleg és túl alázatos éghajlat alatt a növény feletti része néha csodálatos gomba-betegség – rozsda. A betegség kialakulása az párna, amely idővel repedések és scatter vörös por (spórák gomba). Egészséges növényekre esik, a fertőzésre kerül. A lombozat betegségének utolsó szakaszában, amelyet egy piros lovaglás, sárgás és elpusztít, akkor a bokor meghal. A növény gyógyításához meg kell szakítania az érintett leveleket, és feldolgozza a fungicid készítményekkel a kén jelenlétével. Használhatja a Bordeaux folyadékot vagy más gyógyszereket – “stater”, “polimom” és más.

A rozsda mellett sokféle növény szállítja a papucsot. Kézzel vagy fémoldó gyógyszereket gyűjtenek (“zivatar-meta”). Segít szétszóródott zúzott tojáshéjak a földön: nem teszi lehetővé a paraziták más bokrokba. Malva erdő – gyönyörű és orvosi üzem. Ki fogja dönteni, hogy a kertjében leszáll, képes lesz megcsodálni a virágot minden nyáron, és egyidejűleg gyógyítja a bélbetegségeket, a torkot, valamint a köhögést és a bőrproblémákat.

A következő videóban további információkat talál a Malva erdő terápiás tulajdonságairól.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: