Mi és hogyan kell kenni a benzinkút felszerelését?

A karbantartás felelős megközelítése az eszközök hosszú élettartamának kulcsa. A Benzokos munkájának egyik követelménye a sebességváltó időben történő zsírja, valamint a tisztítószűrők. A sebességváltó kenete, ismeri az ilyen aggregátumok minden felhasználóját. Először tisztítsa meg több szakaszban, majd távolítsa el az elemet a burkolatból. Tiszta benzinnel, szárítva. A szűrő helye óvatosan készül, tisztítsa meg a porból és a régi olajból. Fő jel zsír Genuker benzinkút – külső zaj és gyors fűtőberendezések. Ez azt sugallja, hogy a lehető leghamarabb meg kell kenet a pótalkatrészet. A kenési frekvenciát a Benzokos utasításai tartalmazzák. Szakértők azt állítják, hogy a hajtóművek karbantartását 15 óránként kell tartani.

Az alsó és felső sebességváltó kenése

Vannak olyan tanácsok, amelyekben javasoljuk a kenőanyagot a szezon végén. Azonban a legtöbb ember úgy véli, hogy minden évszak elején jobb erre. Amikor javítjuk a csomópontot, és elvégezzük a szétszerelést is, meg kell használni a kenőanyagokat. A reduktorot is tovább kell kenni, ha a régi trimmer be van helyezve.

A modern trimmerek olyan sebességváltóval vannak felszerelve, amely méri a mechanikai energia átvitelének szögét a két komponens között: tengely és fej. A kúpos fogaskerekek közösnek tekintendők, könnyen fenntarthatók több sebességgel, sima elkötelezettséggel, valamint a fuvarozó képességének fokozott szintjével. A test tartalmazza a tengelyt, a fogaskeréket, amelyet a slave tengelyen nyomnak. A súrlódás csökkentése érdekében a csapágyak a tengely alappontjaira vannak felszerelve.

Zsír benzin trimmer

A megfelelően kiválasztott motorkerékpár gondozás biztosítja a tartósság és a kiváló minőségű berendezések garanciáját. A gyártók megpróbálják figyelembe venni az összes árnyalatokat, és előírják, milyen anyagok vonatkoznak a karbantartásra. Jellemzően egy adott típusú kenőanyag nincs jelen, a jól ismert szabványokat egyszerűen kenőanyagok adják meg.

A kenést úgy kell kiválasztani, hogy figyelembe vegyék a hőmérséklet üzemmódot, a forgási sebességet, a betöltési dinamikát és a rezgést. A fő követelmény az, hogy ez a keverék a maximális súrlódási zónában marad.

A kenőanyagoknak jó korrózióellenes tulajdonságokkal kell rendelkezniük, megbízhatóan védik a csomókat a rozsda.

A fenti információk alapján meg kell jegyezni, hogy a Benzokos termelői egyetemes kiegészítő pénzeszközöket fejlesztenek technológiájuk számára. Az általános ipari kompozíciók által karbantartható. A fő feltétel megfelel az üzemeltetési feltételeknek, nevezetesen a rozsda és a mész, valamint a töltőanyag, amely szilárd kenőanyag anyagból áll. A kenőanyagot egy speciális lyukba öntjük a sebességváltóba, a csomópont nem lesz szétszerelve.

A csere elég gyors.

  1. Először kapcsolja ki az eszközt a hálózatból. A benzin készülékekből a benzin leeresztése szükséges.
  2. Ha a kenőanyag teljesen megváltozik, akkor biztosan mossuk a sebességváltót. Ehhez először a tisztítót öntjük, majd jól rögzítjük a felszerelést, akkor leereszkedünk. Fontos, hogy teljesen tisztítsa meg az ügyet.
  3. A trimmerhez mellékelt speciális eszköz ki kell kapcsolnia a sebességváltót.
  4. Új kenőanyagot alkalmazunk: helyezzünk be egy fecskendőt egy csővel a lyukba, és nyomjuk meg a kenőanyagot (2-5 ml).
  5. Manuálisan megfordítjuk a tengelyt, bekapcsoljuk a zsinórra kis fordulatokra terhelés nélkül. Szükséges annak érdekében, hogy a kenés erősen eloszthassa a maximális súrlódás alá tartozó helyeken.

A reduktor megelőzése és lehetséges hibái

A Motokos az első megelőzést közvetlenül az akvizíció után végzi, mert a gyártó kis mennyiségű kenést tartalmaz. Ha a trimmer kis mennyiségű munkát végez, akkor kenje meg a készüléket az elején és a szezon végén. Ha a benzocos sok, akkor 30-55 órányi munkát kenjük.

Ha a kenőanyagok nem elég, akkor teljesen megváltozott. A gyártók megpróbálnak egyetemes kémia termelésére, amely alkalmas különböző tömlők és csomópontok feldolgozására.

A leggyakoribb hibák a leggyakoribb lehetőségeknek tulajdoníthatók.

  • Erős fűtés. Ez azt sugallja, hogy a kenőanyag vége. Kenőanyagokat és a gyenge módot kell hozzáadni.
  • Redukáló vibrálok vagy támaszok. Ez a helyzet mechanikai sérülést jelez.
  • Van egy kopogás. Ezután a csapágy megsemmisült, a csomagtartó megsérült.
  • Ha a trimmer kés elakadt, akkor a mechanizmust meg kell változtatni.

Hogyan kenheti a sebességváltó sebességváltóját, nézze meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: