Top 9 benzinkút a benzin minősége szempontjából

*A legjobbak rangsora a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem kezelendő vásárlási útmutatóként. Szakértői tanácsadás elengedhetetlen, mielőtt vásárolnánk.

Minden autótulajdonos tudja, hogy a benzin minősége mennyire befolyásolja autója teljesítményét. Egy oktánszám éppen a névleges alatt van – ennyi, a motor nem tud normális fordulatszámra felpörögni… Emellett a rossz minőségű benzin negatívan befolyásolhatja az autó állapotát, és a nem megfelelő üzemanyag rendszeres tankolása esetén a motor nagyon hamar tönkremegy.

Azoknak az autótulajdonosoknak, akik csak olyan üzemanyagot szeretnének tankolni, amely minden előírásnak megfelel, a benzin minősége szempontjából a 10 legjobb benzinkutat rangsoroltuk.

A legjobb benzinkutak rangsora a benzin minősége szempontjából

Jelölés BENZINKUTAK értékelés
TOP BENZINKUTAK A BENZIN MINŐSÉGE SZERINT Bashneft 4.7
Lukoil 4.7
Tatneft 4.7
BP (
itish Petroleum)
4.7
Az olaj autópálya 4.8
ESA 4.8
Útvonal 4.8
Rosneft 4.9
Shell 4.9
Gazpromneft 5.0

“Bashneft”

Értékelés: 4.7

A Bashneft baskíriai benzinkútláncát kiváló minőségű benzin jellemzi. Ezek a vállalatok Oroszország-szerte töltőállomásokat üzemeltetnek. A Bashneft benzinkútjai többnyire az ufai olajfinomítóból tankolják a saját benzinjüket.

A hálózatnak mintegy 600 töltőállomása van az ország számos régiójában. Az állomások általában további szolgáltatásokat és kapcsolódó termékeket kínálnak. Külön hűségprogram a törzsvásárlók számára.

Lukoil

Értékelés: 4.7

A Lukoilnak saját benzinszállítója is van. Egy Nyizsnyij Novgorod-i finomítóban nyerik. A termelési központot a közelmúltban korszerűsítették, és új mélyfinomító egységekkel rendelkezik, amelyek képesek az Euro-5 szabványoknak megfelelő üzemanyagokat előállítani.

A benzin minősége a Lukoilnál mindig jobbra változik. A benzint nagy tisztaság jellemzi, és megfelel az oktánszámának, ami egyenletes és kíméletes járást tesz lehetővé.

A Lukoil benzinkutakon a normál üzemanyag mellett “Ecto Plus” márkájú benzint is vásárolhat. Természetesen egy kicsit drágább, de megéri. Ennek a benzinnek a minősége a legmagasabb szintű. Speciális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek meghosszabbítják a motor élettartamát és biztosítják a környezetbarátságot.

Olvasson tovább  A 10 leghosszabb város a világon és Európában

Tatneft

Értékelés: 4.7

A TATNEFT benzinkúthálózat benzint vásárol egy moszkvai finomítóban. És ez fontos előny a főváros és a környező területek lakói számára. Minőségi üzemanyagot kapnak megfizethető áron.

A fővárosi lakosok hasonlóan szerencsések a szolgáltatás és a kiegészítő szolgáltatások tekintetében. A Moszkvai területen belül és a legforgalmasabb útvonalak mentén található benzinkutak jó infrastruktúrával rendelkeznek. Itt felpumpálhatja a kerekeket, megihat egy kávét vagy egyszerűen csak megpihenhet. A főútvonalakon kívüli benzinkutakon nincs extra szolgáltatás.

7. hely: BP (
(benzinkutak a moszkvai régióban)

Értékelés: 4.8

BP (</div><p>Itish Petroleum)” src=”/wp-content/uploads/2023/08/71516666195171-479-.jpg” height=”320″ title=”BP (<br />itish Petroleum)”></p><p>Egy brit vállalat <br />Az itish Petroleum – vagy röviden BP – a Rosznyeftel dolgozik együtt az orosz piacon. Mindkét hálózat két finomítóból szerzi be a benzint: Rjazanból és Jaroszlavlból. És úgy tűnik, ez magyarázatot ad a BP-állomásokon található üzemanyag egyenetlen minőségére.</p><p>Az orosz BP töltőállomások minőségi üzemanyagot kínálnak </p><ul>Nagymértékben finomított, névleges oktánszámmal és speciális adalékokkal, amelyek csökkentik a motor kopását és javítják az általános környezetvédelmi teljesítményt. És a legtöbb esetben ez így néz ki. A járművezetők szerint azonban néha jelentősen romlik az üzemanyag minősége – nyilvánvalóan akkor, amikor a finomító beszállítója megváltozik.<p>De a BP benzinkutak a kiegészítő szolgáltatások teljes spektrumát kínálják. Még a kisebb regionális helyszíneken is van minipiac, barátságos személyzet, felfújt gumiabroncsok és néha még belső porszívó is.</p><h3>Itish Petroleum</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Top 10 benzinkút a benzin minősége szempontjából

A Neftmagistral hálózat benzinkútjai az egyik legjobbak közé kerülhetnek az üzemanyag minősége szempontjából – mindig egyenletes és átlagon felüli. Ezen kívül van egy bónuszprogramjuk, amelynek segítségével bizonyos időközönként jelentős megtakarításokat érhetünk el, vagy akár ingyen benzint is kaphatunk.

Bár egyes autósok beszámolói szerint egyes, különösen régi benzinkutak fémtartályokat használnak a benzin tárolására. Emiatt csökken az üzemanyag minősége. Új kompozit üzemanyagtartályokat csak néhány állomáson helyeztek el.

5. hely: ESA

Értékelés: 4.8

Az ESA benzinkutak hálózata szinte független és meglehetősen fiatal közlekedési vállalat. Éppen ezért alkalmazottai igyekeznek szemmel tartani a benzin minőségét. Az üzemanyagot azonban a versenytársak – a Gazpromneft és a Rosneft – finomítóiban vásárolják. Ráadásul rendkívül nehéz, sőt, szinte lehetetlen ESA benzinkutat találni az MKAD-on (Moszkvai Autógyűrű) kívül.

Az EKA töltőállomásokon a benzin minőségét a benzin magas minősége jellemzi. Azaz, ha egyik helyszínről a másikra utazik, nem áll fenn annak a veszélye, hogy alacsony oktánszámú vagy rosszul finomított üzemanyagba ütközik. Ezenkívül az EKA-t megfelelő árpolitika jellemzi.

Másrészt az árpolitika korántsem egységes. Egyes “EKA” benzinkutaknál a benzin indokolatlanul drága lehet. Ezért jobb, ha rendszeresen tankol a hálózat állomásain, és részt vesz a hűségprogramban, és akkor spórolhat, vagy “normál” áron juthat üzemanyaghoz.

Útvonal

Értékelés: 4.7

A Trassa benzinkúthálózat, ahogy a neve is mutatja, hazánk legnagyobb közlekedési útvonalain alapul. És egyértelmű, hogy hosszú utakon – például az M4-esen – az üzemanyag minősége döntő fontosságú. Senki sem szeretné, ha az autó nem gyorsulna tovább, vagy a 90-120 kilométer/órás sebességű szakaszokon rángatózóan áramlásban kezdene mozogni.

Ezért a “Trassa” benzinkút mindig kiváló minőségű benzint állít elő. A vállalat a Gazpromneft tulajdonában lévő moszkvai finomítóból vásárol üzemanyagot.

De a Trassa árpolitikája kissé félresikerült. A moszkvai régióban, ahol a hálózat állomásainak nagy része található, vannak kevésbé drága helyszínek. Így a “Trassa” töltőállomásokon az üzemanyag átlagosan 10-30 kopejkával drágább, mint a versenytársaknál. A tankoláskor a túlfizetés nagyon jelentős lehet.

Rosneft

Értékelés: 4.9

A Rosneft hálózata az ország egyik legnagyobb közlekedési vállalata. Benzint vásárol több rjazani, jaroszlavli, szaratovi és más finomítóktól.

Ezért magas a benzinminőségük, de vannak eltérések is. Vagyis az egyik benzinkútnál az üzemanyag lehet kiváló, a másiknál egy kicsit rosszabb, a harmadiknál jobb, és így tovább. És pontosan emiatt a “rossz” állomások kis száma (10-ből kb. 1) miatt a hálózat nem foglalja el a vezető helyet.

A Rosneft töltőállomások árpolitikája megfelelő. Hűségprogrammal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha rendszeresen vásárol, extra kedvezményeket kaphat. A legtöbb benzinkút extra szolgáltatásokat kínál, a minikávézóktól kezdve a kerékfeltöltésig. A tisztaság kellemes bónusz – még a mosdókban is.

Shell

Értékelés: 4.9

Shell

Érdemes a Shell benzinkutakra járni prémium benzinért. Természetesen ez egy kicsit drágább, mint a szokásos, de az ár megéri. Ez a prémium üzemanyag stabil oktánszámmal és magas tisztasági szinttel rendelkezik, és olyan speciális adalékanyagokkal van kiegészítve, amelyek csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a motor kopását. A Shell tehát a “vasparipájukkal” törődő és arra hajlandó vezetők választása.

És a Shellnél a normál üzemanyag “átlagon felüli” minőségű. És ezt egyáltalán nem indokolja a viszonylag magas ár – egy liter klasszikus AI-92 vagy AI-95 ezeken az állomásokon 10-40 kopijkával többe kerülhet, mint a versenytársaknál.

De ha rendszeresen tankol, és rendelkezik egy speciális bónuszkártyával (beleértve az elektronikus kártyát is), akkor még a prémium üzemanyagon is spórolhat.

Gazpromneft

Értékelés: 5.0

“A Gazpromneft nem csak egyenletesen jó minőségű, becsületes oktánszámú üzemanyagot kínál, és nem fordul elő alultöltés, hanem számos további szolgáltatást is. Mindig van egy minipiac, leeresztik a kerekeket, kiporszívózzák a belső teret, vagy akár lemoshatják a fényszórókat. Ezért választja olyan sok autós ezt a hálózatot.

Ajánlott üzemanyag a G-Drive. Ez egészen hagyományos Ai-95, csak miután további finomításon ment keresztül. Speciális adalékanyagokat is tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak a vezetési tulajdonságokra és a jármű megbízhatóságára.

A Gazpromneftnél azonban a többi benzinfajta is jó. A Gazpromneft benzinkutak nagyon népszerűek az autósok körében, köszönhetően a minőség-ár aránynak. Üzemanyagár – megfelelő. A bónuszprogramoknak köszönhetően pedig még többet spórolhat.

Olvasson tovább  A bolygó 9 legfontosabb teatermelő országa
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: