Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Fúrás a vízhez – az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy biztosítsák a magánházak vízét, valamint olyan helyeket, ahol a központosított takarmány hiányzik. De ez a folyamat általában drága, és a kétes “mesterek” bérbeadása nem a legjobb alternatíva. Könnyebb lesz egy kis fúróberendezés készítéséhez. Nem lesz olyan drága, és teljes mértékben ellenőrizheti a folyamatot az elejétől a végéig. Megpróbáljuk kitalálni, hogy mi a fúróberendezés a vízhez, hogyan lehet magának, és mire lesz szükség.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Sajátosságok

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a völgyek fúrásához a vizet, amit szeretnél végrehajtani, akkor türelmes és készen kell állnia a legegyszerűbb munka teljesítésére. Az a tény, hogy ez a folyamat olyan pontosság. kívül, A munka eredménye kiszámíthatatlan lehet, mert szükség van a földre meglehetősen hosszú és keskeny bánya, hogy eljuthasson a víztartóba. Ezután merítse a tartályvezetőt, hogy megvédje mindezt az összeomlásból. A munka elvégzésének folyamatában meg kell húzni egy meglehetősen nagy térfogatú földterület felületét, ami más lehet: a kövekből a gránit típusától és nedves homokkal végződnek.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Hozzá kell tenni, hogy a folyamat számos aspektusa attól függ, hogy mennyire mélyen a víztartó. Néha csak 10-15 métert kell fúrnia, néha több száz méterre. Természetesen ez súlyosan nem csak az egész folyamat során érinti, hanem az öngyilkos fúró telepítés, valamint a gyártás folyamata is.

Projektek

Ha beszélünk a projektek fúrási növények, van 3 fő kategóriája az ilyen eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy végezzen talaj fúró keressen víz:

 • Shock-csatorna;

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

 • forgócsavar;

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

 • A hidrogorcionális technológiával működő forgóberendezések.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

A meghajtó típusa szerint az ilyen eszközök eltérőek lehetnek. A kézi aggregátumokban a fő jellemzője lesz az a tény, hogy az izom a telepítést eredményező erőként alkalmazzák. Mechanikus eszközökben a motor általában – benzin vagy elektromos.

A kábel-sokk modellek működésének elve a Gluke-nek nehéz teherbírású, amely belsejében gyengéd. A véső bizonyos magasságot eredményez, amely után élesen csökken. Ennek köszönhetően egy bizonyos mélységben mélyül a talajba, és az extra föld egy része továbbra is a bit színe. Ha teljesen tele van a földön, kihúzódik, és az egész folyamat ismétlődik újra. A folyamat meglehetősen hosszadalmas, de egy ilyen kis méretű telepítést az egyszerűség és a hozzáférhetőség jellemzi.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

A forgási analóg kényelmesebb lesz a forgó csiga boraxy jelenlétének köszönhetően, amely eldobhatja a felesleges földet a tetejére. Igaz, tegyen egy ilyen kialakítást, még akkor is, ha van egy rajz, talán nem minden ember. Bár egy bizonyos készséggel és készségekkel, készítsen ilyen gépet a teljes valóságra való fúráshoz.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Az ilyen otthoni mini állomás összes kompozit eleme önmagában nem fog sikerülni – Néhányan meg kell vásárolniuk a boltban, csinálj valamit a megrendeléshez, és valami lehetséges a másodlagos piacon kereshető. De ha kiderül, hogy megteremti a saját burját, akkor a költségek pontosan fizetnek magukat. By the way, néhány eszközre lesz szükség: perforátor, hegesztőgép, őrlés. De az alábbiakban.

Amire szükséged van?

Tehát, hogy létrehozhasson egy fúróberendezést, saját kezével, legalább egy kis élményt kell szereznie az ilyen eszközökkel:

 • Bolgár;
 • Hegesztési készülékek;
 • elektromos fúró.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Ezenkívül szükség lesz a kézben:

 • állítható kulcs;
 • Vízvezeték kereszt;
 • eszköz egy hüvelykes típusú külső menet kialakításához;
 • A cső fél horganyzott típus és egy azonos méretű squint;
 • dobókocka;
 • Fémet.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Hogyan kell csinálni?

Próbáljuk meg kitalálni, hogyan készítsünk egy eszközt különböző típusú fúrásra.

Csavar

Ezt az opciót meg kell kezdeni azzal a ténnyel, hogy egy hasonló modell keretét állvány formájában lehet elvégezni, bár leggyakrabban a függőleges vezetők, amelyek az állványhoz vannak csatlakoztatva, és a tetején vízszintes kialakítással vannak összekapcsolva. A keretnek meg kell tartania a működő oszlopot, és változtatja meg a rúd hosszát, amikor kihúzódnak a kútból.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Termelési szekvencia.

 1. Egy fémből készült csövekhez, amelynek hossza körülbelül 150 centiméter, a fémszalagból 2 fordulattal kell hegeszteni, hogy valami hasonló legyen a vágócsavar típusához.
 2. A csiga telepítési kések szélén. És tegye úgy, hogy a vágóélek a vízszintes szögben vannak-e.
 3. A kést meg kell erősíteni.
 4. A bora tetejére csavarja be vagy hegesztett egy belső szálat.
 5. Most meg kell előkészítenie a csövek szegmenseit egy hasonló átmérőjű fémből, mint a csavaros cső. Ez lesz a rudak, amelyek lehetővé teszik a fúróoszlop hosszát, ha szükséges.
 6. A cső részeiben egy szálat kapnak a csatlakozáshoz, vagy fúrjon a lyukat, hogy lezárja a zár típusának ujját.

Igaz, hogy növelje a fúrópúd hosszát, használhatja a tengelykapcsolót vagy a kastélytípust. A fúróberendezések fából, kápergakellel vagy fémcsövekből hozhatók létre, ha csak egy fúróoszlopot tartanak.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Felülről a keretre szerelt blokk, amely csatlakozik a csörlőhez, amely felelős a csőoszlopok és a fúróhéj emelkedéséért. Ilyen torony szükséges, ha több mint 8 méter mélységig fúrja.

A fúrópálca hosszának növekedése miatt a szerkezet súlya növekszik, ami miatt szükség van rá, a csörlővel ellátott elektromos motor szükséges. Apropó, Az elektromos motor nélkülözhetetlen a nedves fúráshoz. Ehhez elegendő eszköz van, amelynek hatalma 2,2 kW, és 65-70 fordulatszámot jelent.

Az ilyen forgó design fontos eleme. Ez egy olyan rész, amely lehetővé teszi a vezetési pillanat számára, hogy átadja a motort egy fúróbárba. Ezenkívül a fúrási megoldás a bányához tartozik. Általában az elem mozgó területén és a rúd rögzítésére. Az oldat öntéséhez az elfordulás hermetikus speciális csővel van felszerelve.

Tekintettel arra, hogy ez az elem mindig mozog, 2 követelményt nyújtanak be a teremtéshez:

 • Az acél használata kivételesen a legmagasabb erőt;
 • Minimális távolság az eszköz mozgatható és statikus részei között.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Ütéskötél

Shock-cable autó – a legegyszerűbb fúrógép. 3 fő eleme van:

 • A kábel csomagolásáért felelős blokk és kapu;
 • összecsukható ágy;
 • A masszív véső a kábellel felfüggesztve az írószer csúcsra.

Építsd az ágyat csatornákból, sarkokból és régi acélcsövekből. Olyan magassága van, hogy könnyen áthelyezhető egy szétszerelt formában. Igaz, meg kell emlékezni, hogy a nagyobb magassággal a szállítmányt elvégzik, annál erősebb lesz a földbe merülni. Az ágy külön részei a felső ízületek között rögzíthetők csavarokkal. Az alsó része megszabadulhat a sarkoktól vagy csövektől, nagyobb stabilitás érdekében.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

A terhelés, amelyet “vésőnek” nevezünk, vagy amint azt egy pohárnak vagy illegennek is nevezik, egy vastag falakkal ellátott csőből lehet létrehozni, amelynek átmérője 10-12 centiméter.

A legfontosabb pont itt lesz, hogy a munkaelem a lehető legnagyobb. Legjobb, ha a tömege 80-100 kg. De azonban a nagyobb rakomány nehéz lesz emelni még több embert, nem is beszélve a szállítására.

A csavaros csészék alsó végrészében járt kell készíteni, vagy az éleit úgy kell sodródni, hogy könnyen bejutott a földre. A rakomány felemelése kézi kapu vagy elektromos motor segítségével hajtható végre egy sebességváltóval. De jobb lesz, ha mindkét lehetőség a telepítésen található. Ez nem függ a villamos energiától.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

Forgó

A forgó fúró valami lesz egy sor a csiga. Az ilyen felszerelésnek tartalmaznia kell egy dobozt is, amely mozgatja a motort, amelyhez a fúró a Healong használatához kapcsolódik. Az utolsó az oszlopvízben található.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

A teremtés sorrendje ilyen lesz:

 • Forgó és rudak készítése. Jobb lesz megvásárolni őket, ha nem tehetetlen;
 • Megvásároljuk a motor akrow (elegendő modell 2,2 kW-os és 65-70 fordulattal);
 • Vásárolunk egy kézi csörlőt vagy egy elektromos típusú analógot (terhelési kapacitás nem alacsonyabb, mint 1000 kg.).

Ezt követően forralhatja a keretet, és formálhat egy burgonyát. Az ilyen munka függőleges és vízszintes alkatrészekből, valamint kocsikból áll, amelyekhez a motor csatolódik.

Az alapot a csőből vastag falakkal hozzák létre. Legalább 3,5-4 milliméter méretűnek kell lenniük. Jobb, ha profilozott, bár a forduló illeszkedik. Ha egy kis fúróberendezésű keret hegesztése nem sok fontos.

Mindent a fúróberendezések gyártásáról

A fő dolog a geometria, és a méretek már beállíthatók. Először is, az alsó keret készül és mérve van, és a konkrét méretei alatt függőlegesek, és csak az utolsó szakaszban – a kocsi.

    Általánosságban elmondható, hogy A fúróberendezések könnyen létrehozhatnak személyzetet. Különösen könnyű kézi modellt készíteni a Motobura vagy a fúróból, de a komplexebb eszközök megkövetelhetik a fordítási készségek jelenlétét, valamint a különböző felszerelést.

    Mindent a fúróberendezések gyártásáról

    Mindent a fúróberendezések gyártásáról

    Mindent a fúróberendezések gyártásáról

    Mindent a fúróberendezések gyártásáról

    Mindent a fúróberendezések gyártásáról

    Mindent a fúróberendezések gyártásáról

    kívül, Szükség lesz egyértelműen megérteni, hogy mit csinálsz és mit. De ha egy ilyen telep lesz függetlenül, ez teszi lehetővé, hogy nagyon komolyan menteni a megszerzése fúrás technikák a gyárban.

    Tudjon meg többet arról, hogyan készítheti el a fúróberendezéseket a saját kezével, lásd a következő videót.

    Kamat cikk
    ( Még nincs értékelés )
    Ossza meg barátaival
    123
    Megjegyzés hozzáadása