Pine Mountain “Gnome”: Leírás, az ültetés és a gondozás jellemzői

  Örökzöld tűlevelűek – az egyik legjobb lehetőség a tervezett táj létrehozásának, minimális idővel és erőkkel a jövőben. A hegyi fenyőfajtákat leggyakrabban a kertészek választják ki. A paplings jól átviteli a transzplantációt, könnyebb mások számára, nem fognak hatalmas fát növekedni, a felnőtt másolatok meglehetősen kompaktok méretűek. A hegyi fenyő fajtáit díszítő tulajdonságok jellemzik, a korona formáját, a színes tűket, de mindegyik jellemzi az általános funkciókat – a környezeti feltételek nem tartóssága. A hegyi fenyő minden régióban növekedhet, kivéve a messzire északra. A legmagasabb talajon 2500 m magasra emelkedhet a hegyi lejtőkön. Tekintsük az egyik legkeresettebb kertészek közül a hegyi fenyő kertészek között – “Gnome”.

  Leírás

  Ez a fajta Hollandiában 1890-ben származik. Mindenki tudja, hogy a GNOME egy mesés törpe a kis növekedésnek, így a fajta neve. Ez egy örökzöld multi-törpe cserje. Lassan növekszik, az évben körülbelül 10 cm. Az első években többnyire szélességben nő, majd az aktív növekedés megkezdődik. 10 évvel a bokor 1 m-re emelkedik, és körülbelül 1,5 m átmérőjű lesz. A növény határmagassága csak 40 évig ér el.

  A “gnome” magvak és dugványok szorozva. A tenyésztés vetőmag-módját a leginkább elfogadható és megbízhatónak tekintik, mivel a tűlevelűek dugásai nehézkesek, hosszúak és gyakran sikertelenül. A gyökérrendszer alkalmazkodik a táptalaj körülményeihez: mélyen a könnyű talajon őrölni fog, nehéz kőben, vízszintesen nő, közel a felülethez.

  A sűrű krone a fiatal tűlevelűek vastag ágaiból “Gnome” gömb alakú, majd egy kupola alakú, ha szándékosan nem alakul ki egy meghatározott formában. Könnyen elviselheti a vágást, így problémák nélkül a koronák legeredményesebb formáját képezheti a tervező ötletére. Tűk sötétzöld, fényes, merev. A fajta felnőtt fenyője legfeljebb 2-2,5 m, átmérője 1,5-2 m. Hegyi fenyők “Gnome” Élő 150-200 év.

  Leszállás

  A “Gnome” hegyi fenyő a legjobb, jó megvilágítással rendelkező fényes helyen nő. Fele nőhet, de a tűlevelű díszítője csökken. A hordozó fenyő nem túl igényes, általában bármilyen talajon (sav, lúgos, semleges, homokos, homokos, agyag, köves), de a legjobb megoldás homokos és homokos gyengeségű talaj. Nem tolerálja a szekciók nedvességtartalmú és magas talajvíz helyét.

  A legtöbb kertész megszerzi a leszálló anyagot speciális óvodákban vagy kerti központokban, Mivel ez fájdalmas és hosszú és hosszú, és az eredmény nem mindig örülök, hogy magokat termesztenek magokból vagy dugványokból.

  A kerti központban vásárolt palánták optimális kora, 3-5 év. Jó a méretek, amelyek nem nagyon “baba”. A leszállás legjobb dátumai – május eleje és szeptember eleje.

  A déli régiókban, ősz leszállás ajánlott, és a közepes földrajzi szélességeken (Moszkvai terület és észak), akkor jobb, ha növény tavasszal. Egy fontos feltétel – egy földes szoba a gyökerek kibontásakor a csemete egy tartályból kell maximálisan menteni, mivel az érintkezés a gyökerekhez szabadban rendkívül kívánatos: a szimbiózis a gyökérzet a növény és egy speciális mikroflóra on A gyökerek zavartak. Ez közvetlenül befolyásolja a palánta túlélési arányát, és pusztító lehet a növény számára.

  A leszállás egy tágas gödröt készít, amely meghaladja a Föld Coma méretét 1,5-2 alkalommal. Ha több bokrok “élő kerítését” tervezi, egy árok készülnek. Ha számos csomópontba kerül, legalább 1,5 m távolságra ültetik. A Garden Centerben külön vásárolható a tűleveles kész talajokra, felkészítheti magát a finom földterületről, nagy homokról és agyagról (2: 2: 1), a teljes ásványi komplexum hozzáadásával az egyes növények (nitrogén, foszfor, kálium) ). Nem rossz ahhoz, hogy a talajszalagot a fenyőerdőtől a fák alatt hozza, és értesítse az elkészített talajt, garantáltan növeli a palánta túlélési arányát.

  Ha a talaj nehéz, az agyag alsó vízelvezető rétegére, sekély kavicsokra, téglafragmensekre (kb. 20 cm). A vízelvezetésen érdemes olyan sokat önteni, hogy a gyökérnyak ültetésekor kicsit magasabb legyen, mint a talaj szélsőséges szintje. A talaj fokozatosan látni fog egy kicsit, és a gyökérnyakkert a földszinten lesz. Ez fontos, mivel a fúvás elfogadhatatlan. A leszálláskor győződjön meg róla, hogy irányítja ezt a pillanatot, “próbálja meg” egy palántát, és állítsa be a leszállási mélységet (add vízelvezetés vagy talajszalagok öntése).

  A palánta szigorúan függőlegesen van felszerelve a gödörbe. Ez sokkal kényelmesebb leszállni, hogy valaki támogassa a helyet a megfelelő helyzetben, és valaki egyenletesen, minden oldalról kitöltötte a leszállási gödöröt, és nem engedte az ürességet és időszakosan lezáró földet. Az eljárás végén a prioritási kör bőven fészer.

  A bokor alatt a víz jobb, ha kis részekre önti, várjon egy kicsit, ha a következő rész felszívódik, és még mindig, hogy a víz nem terjed a növénytől, és egyenletesen felszívódik a gyökerek alatt.

  Gondozási szabályok

  Ha egészséges palántákat szereztek meg, a megfelelő helyet választották ki, a földre való leszállás, a “Gnome” hegyi fenyő gondozása nem fog különleges gondot adni. Nagyobb figyelmet fordít a leszállás utáni első 2-3 évre. Szükséges az ellátás alapvető elemeinek megfelelően szervezni, és a fa általában “meglepetés” nélkül alakul ki. A jövőben egyszeri eljárásokra van szükség.

  Locsolás

  Közvetlenül az ültetés után a bokor alatt körülbelül 20 liter vizet kell önteni. Hetente egyszer, szükség van 1 vödör víz falujára egy hónapra, hogy az üzem sikeresen alkalmazkodik a nyílt talajhoz. Az öntözést az öntözés elvégezheti KRONE-ben, hogy hidratálja a Cheva-t. A fiatal fenyők szezonban 3-4 alkalommal kell vízzel rendelkezniük. A felnőtt fenyők szárazságálló és nem igényel öntözés, kivéve különösen száraz szezonban vagy nagyon forró időben.

  Jellemzően a növények elegendő szezonális csapadékmennyiséggel rendelkeznek, a nedvesség nedvességtartalmúak a vastag lebegő tűsor alatt, amelyet nem szabad eltávolítani a gördülő körből.

  Lazítás

  A rugóban lévő gyökerek intenzív levegőjének eléréséhez, amikor a talaj felmelegszik, meg kell szakítani a talaj felszíni rétegét, nem erősíti a gyökereket. A jövőben, erős talajszalaggal, a könnyű lazítás havonta legfeljebb 1 alkalommal, jobb az öntözés vagy az eső után. Évente az év alatt a bokor felhalmozódik egy réteg tűlevelű sapkát, és lazítás nem lesz szüksége.

  Podkord

  Az első adagoló a szezon leszállása után költözik. A fiatal bokrok alatt összetett ásványi műtrágyák vagy különleges tuks, amelyet tűlevelű sziklákra szántak. A vizes oldatot 35-45 g műtrágya sebességgel állítjuk elő 1 kV-nál. Méteres tér. A tápanyagoldatot egy gördülő kör csak bőséges öntözés vagy intenzív eső után alkalmazzák.

  A felnőtt fenyők nem kell hamis, maguk is biztosítják magukat további táplálkozással a bukott tűlevelű alomtól.

  Ritkítás

  Ez az eljárás nem kötelező a „Gnom” bányászat fenyő és végzik kérésére a kertész, hogy koszorút képeznek egy adott formában, vagy ha szükséges, egészségügyi célokra. Az első 2-3 évben a fiatal csomók nem ajánlottak vágni, hogy jobban emelkedjenek és furcsaak legyenek. A korona éves darab fiatal hajtások (“gyertyák”) alakul ki, 2-7 cm-rel rövidül. A helyszíni szegmensek után számos új gallyak vannak, a vastagság és a pompai korona növekszik, a fa díszítésének növekedése.

  Ne sokkoljon egyidejűleg az ágak összes ágát. Szükséges tudni, hogy lehetetlen, hogy a növekményeket túl alacsony, mivel ez a növekedési vesék deformációjához vezethet, és megállíthatja fejlődésüket.

  Téli előkészítés

  Hegyi fenyő “gnome” – fagyálló józan fokozat. A fenyő egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik – megvastagodott kéreg a Komle Trunk-ban. A felnőtt növények nyugodtan hordozzák -35 fok. De az élet első évei fiatal bokrok menedéket kell a télen. A hófedők veszélyt jelentenek a törékeny ágakra, megszakíthatják a súly alatt. A bokrokon keresztül műanyag íveket telepíthet, és speciális fedelet visel az Agrotectile (Kerti központokban). Lehetséges, és anélkül, hogy ívek lefedni a fákat egy ritka burkolattal, lefedve az anyagot, hogy vázolja a tűlevelű kedvet, és kösse össze a méh hangjelét. Tavasszal, amint a föld kitölti, el kell távolítani a menedéket időben, hogy megakadályozza a bokrok fűtését és a gombás betegségek kialakulását.

  Betegségek megelőzése

  Az ültetvények állapota mögött folyamatosan megfigyelnie kell. A hegyi fenyő “gnome” természetes “ellenségek” egy kicsit. Ezek a gombás elváltozások: buborék rozsda, betegség schute, nekrózis. Ezeknek a betegségeknek a megjelenésétől kezdve, mielőtt a telek, a fungicidek permetezését és a réztartalmú gyógyszereket elvégzik (Például réz-szulfát oldat). Tól kártevő rovarok (Tlla fűrészárut Cherver, web kullancs) meg lehet szüntetni népi jogorvoslati (manuális gyűjtése, szappanos oldattal, infúzió dohány és rovarölő fűszernövények), de megengedett modern rovarirtó jár sokkal hatékonyabban ( „carboofos”, „Decis” , “Aktellik”).

  Használat a tájtervezésben

  Manapság, a különböző kreatív megoldásai phytodizainers jönnek létre a hegyi fenyők: élő sövények, mixboraders, hegymászás, rocaria, köves és hanga kertek, konténer kirakodás a városi parkok és terek. Ideális “szomszédok” hegyi fenyők – más típusú durvaak: lucfenyő, thuja, boróka. A bokrok harmonikusan illeszkednek a modern Phytodizain – Rokaria Stony Struktúráiba, és újjáélesztik a kövek kemény szépségének örök koronáját.

  Mountain Pine, anélkül, hogy a kultúra sok hevederje lenne, a kert egyik fő díszítése válhat, sikeresen hangsúlyozhatja a díszítő és virágzó évelők, telítse ki a környezeti levegőt az illóolajok gyógyító aromájával és sok évvel a tulajdonosok csodálatos szépségének örömmel a helyszínen és szomszédai.

  Böngésszen a “Gnome” Borovi-hegységben az alábbi videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: