Poniov “Felix Krauss” leírása és termesztése

Peonies – luxus évelő. Ezek a virágok megérdemlik a kertészek szeretetét és figyelmét. A virágzás szépségére nem rosszabbak a georginoknál, emellett a növekvő peoniák sokkal könnyebbek – nem kell ásniuk a téli. A tenyésztők sokféle fajta fajtát vontak le. Az alábbiakban az egyik leírása.

Rövid leírás

“Felix Krauss” – egy régi fajta Franciaországból, 1881-ben jött létre. 90 centiméter magassága. Különbözik a fagyállóság, a megbízhatóság és az emelkedett díszítés.

Megzavarja a nyár közepéhez közelebb. Virágok átmérőjű, körülbelül 17 cm, fél alakú, frottír, piros, carminno-ibolya mintavétel és kellemes vékony aroma. Levelek és szárak sötétzöld.

Hogyan nőjünk?

Az első kezdet, hogy kiválassza a legmegfelelőbb helyet. A legjobb, ha a bazsarózsa egy napos telken védi az erős szélektől és a túlzott nedvességtől.

A talajnak laza, termékeny.

A leszálló gödör (60 méret 60 centiméterben, és ennek megfelelően ugyanolyan mélységben) előre, egy hónappal a leszállás előtt.

Két-három vödör jól túlterhelt száraz párásodás vagy komposzt, egy pohár szuperfoszfát és kén kálium, fél liter. Mindenki alaposan vegyes. Ha a primer nehéz, agyag, adjon hozzá egy homokot, és keverje újra.

Mind a tavaszi, mind a kora ősszel (augusztus vége szeptember első felében). Az őszi ültetés előnyösebb, mivel a fiatal bokroknak van ideje a gyökérre és a télre felkészülni, és a hő kialakításával azonnal növekedni fognak.

Delka olyan lyukba áll, ahol a felső vesék 3-4 centiméterre bueltek. Nem több és nem kevesebb.

Fontos: tompa vagy túl kicsi leszállás, a peonies nem virágzik.

Ezután az üzemet öntözik, ha szükséges, a földek elárasztják, és megfelelő anyaggal mossák el – mosogatóval, zúzott száraz fűvel, humuszt.

A felnőtt bokrok nagy méretűek mind a magasságban, mind szélességben. Így a fiatal leszállások közötti távolságnak legalább egy és fél méter. Ellenkező esetben a normál légszíni megszűnik, és ez viszont rohadt és betegséghez vezet. Megelőző permetezés a gombás elváltozások ellen “Phytosporin” (az utasítások szerint).

További gondozás a gyomlálás, időszerű öntözés, talaj lazító a bokrok körül.

Nyáron kártevők megtámadhatják a növényeket – hernyók, hullám. Elpusztultak inszekticidekkel. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy virágzás során lehetetlen kezelni a kezelést.

Összességében a fenti földrajzi részt egy kerti secateur, így a centiméterek 10-15. A hideg éghajlatú régiókban a peoniákat télen kell lefedni.

Az első virágzás általában a leszállás után a második vagy a harmadik évben történik. Ebben az időszakban elkezdheti táplálni a növényeket. A kálium-foszfor-műtrágyák hozzájárulnak a rügyek feloszlásához, amelyek kedvező hatással vannak a színek fejlesztésére.

Természetesen a peonies termesztése nehéz dolog. Figyelmet és gondot igényelnek. De milyen szépséget fizetnek érte!

Hogyan növekszik a peony “Felix Krauss”, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: