Tulipán törpe: Jellemzők, fajták és szabályok leírása

Minden tavasszal üdvözli minket melegséggel, cseppekkel és természetesen tulipánokkal. Ez az évelőhagymás növény hírnevet szerzett és népszerűségét a szépség és a hatalmas fajta fajták miatt. A világ több mint kétszázfaj van, és a fajták több mint ezer. Az emberek figyelmét vonzzák, általában fényes hibrid növények. Kevesebb érdekes példány. Bár termál, erősek, és nem kell éves transzplantációra. Ezek közül az egyik – egy törpe tulipán. A fajok miniatűr képviselője harmonikusan létezik a fazekas klubok és az alpesi diákok.

Botanikai jellemzők és leírás

Tulipán törpe Ellenkező esetben alacsony tulipán, tulipáni krumplitás. A liliom családjának tulipánéhoz tartozik. A természetben a törpe tulipánok nőnek Southwestern Ázsiában (Törökország, Irán), a Kaukázusban. Fő rugalmasságuk – a tengerszint feletti magasságban mintegy 2500-3000 méter, a kőfelületen. Ezért a törpék tulipánokat az alpesi öv lakóinak nevezik.

A növény minden elemét a minimalizmus jellemzi mindenben. A növényi magasság mindössze 10-12 centiméter, az apró tojás alakú izzók átmérője 1-2 centiméter.

Ha alaposan megnézed az izzókat, észreveheti a ritka szőrszálakat, amelyek bársonyos felületet hoznak létre. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy helyesen válassza ki ezt a típust, ne zavarja mással.

A törpe tulipán levelei is miniatűr, hosszúságú, körülbelül 5-12 centiméter. Maximális szélesség 1 centiméter. Az alak lineáris, egy kicsit, általában 3-5 darab. Közelebb vannak a gyökérhez, néha egyszerűen a földön fekszenek az alapon. Először is hagyja a zöld leveleket ezüst árnyalattal. Ha a napos hely kiválasztásához válasszon, akkor egy piros frakció jelenik meg a közvetlen sugarak szórólapokon.

Virágok széles, harang, hegyes szirmokkal. A szirom meglepetéseken belüli különböző paletták, sőt lenyűgözőek: a fehértől a sötét burgundiáig. A középső szín eltér a fő színtől. Néhány fajta szín aszimmetriát jelent, és vannak olyanok, ha a virág bolyhos, és ha megérinti, olyan, mint egy bársony. A virágos porok szintén különböző színűek: a bézsig az ibolyára. Ez egy olyan jellemző, amely megkülönböztető a törpe tulipán a többi részével összehasonlítva.

Olvasson tovább  A rögzítőelemek a lapátokhoz

A szirmok megjelenése radikálisan más. Ez nem hasonló a belső oldal színéhez. A felek teljesen eltérőek lehetnek, ami sokoldalú színskálát ad a teljes tulipán. Reggel, amikor a virág felébred, megfigyelhet egy képet, és éjszaka, amikor a szirmok zárva vannak, a virág már más árnyalatot szerez. Virágok törpe tulipán nagyon szép. Ez a szakasz májusra vagy júniusra esik. A virágzási idő 2 héttel a hónap előtt van. A mutatók a termikus körülményektől függenek. A bolygók és a hóvirágok virágzó tulipánokban kerülnek továbbításra.

A törpe tulipán nem az egyetlen a saját útjában. Több fajtája van. Természetesen nem tud hatalmas változatot büszkélkedni, mint kollégái. De az az előnye, hogy minden fajta eredeti, egyedileg és kitűnő. Minden amatőr megtalálja az ízét. A fajta kiválasztásakor a mérföldkő célja a színpaletta, a dekoratív jellegzetesség és a kertész egyedi igényeire.

Az Arsenalban vannak frottírvirágok, mint Dahlia, virágok vékony levelek és opciók, amelyek szokatlan aszimmetria alakúak és színűek.

Népszerű fajták

A törpe tulipánok legnépszerűbb fajtáit adjuk meg:

 • Kék baba – finom virág ég színes szirmokkal;

 • Sárga baba – fényes morzsa napos szirmokkal;

 • Odaliszk – a cseresznye színének középső és szirmai;

 • Perzsai gyöngy – keskeny levelek lila szirmokkal;

 • Violacea – dominancia lila szirmokban, és a világos narancs közepén;

 • Tet Tet – Velvet Scarlet Virágok;

 • Lilliput – A keskeny szirmok, a sötét meghajtó és a fényes kék mag jellemzi;

 • Alba Coerulea Oculata – Sötétkék központ kettős peremmel a szirmokkal.

Leszállás

A törpe tulipánok reprodukálásában két lehetőséget gyakorolnak:

 • magvak;
 • Lukovitsa.

A magvak tenyésztése esetén a megkülönböztető fajták nem kerülnek mentésre. Az ilyen módszert ipari léptékben használják az alapvető fajta azonosításához, amely a törpe tulipán fennmaradó típusainak eltávolítására szolgál. A Bulletin Reprodukció optimális választás az amatőr virág számára. Meg kell ásni, és mindegyik izzó független növényként. A módszer egyszerű, de elég hatékony a csírázásban és a kívánt fajta megszerzéséhez.

Olvasson tovább  MTD hófúvók: modelltartomány és kiválasztási tippek

Ajánlások a leszállásra

Szeptember vége vagy október elején – a megfelelő idő a törpe tulipán ültetéséhez. Az eljárást a helyszínen kell elvégezni, elegendő mennyiségű fényt. Az ideális lehetőség lesz a déli vagy keleti lejtő, amely mellett nincs víz Föld erőforrása. A leszálláskor ajánlott vízelvezetést használni, ez megakadályozza a túlzott páratartalmat. Fontos figyelembe venni a talaj fő mutatóit: lazaság és termékenység savasság pH 7.0.

A talaj összetételének javítása érdekében homokot, agyagot vagy caustobolitot adhat hozzá.

A kirakodásra vonatkozó fontos követelmények.

 • Az izzót egyenként egy kis lyukba helyezzük 4-6 centiméter mélységben. Az elhelyezésnek szabadnak kell lennie, lehetetlen nyomást gyakorolni az izzóra, és nyomja meg. A kutak közötti távolságok legfeljebb 10 centiméterrel.
 • A beszállás előtt a mangán gyenge oldatot és körülbelül 40 percet kell végeznie az izzó csökkentése érdekében.
 • 8-10 darabos csoportokkal kiszállt. Ezután a növények növekedhetnek, a törpe tulipánok mini-rétjébe fordulnak.

Gondoskodás

Az ellátás alapvető szabályai vannak.

 • Áprilisban, amint a szórólapok láthatóvá válnak, meg kell távolítani a menedéket, és gondosan ellenőrizni kell a növényt és a talajt a kártevők jelenlétére.
 • Kötelező etetés ásványi műtrágyákkal az olvadás időtartama alatt és a költségvetési formációs fázisban. És a virágzás pillanatában foszfor hozzáadásával táplálkozz.
 • Kötelező gyomirtás a gyomoktól.
 • Rendszeres öntözéssel kell rendelkeznie. Különösen elegendő nedvességre volt szükség a bootonizáció és a virágok kialakulásakor.
 • A megfelelő oxigénbevitel érdekében fontos, hogy rendszeresen felrobbanja a talajt.
 • Amint a virágzó szezon befejeződött, a virágok eltávolítása 5 centiméter magasságban van szükség.
 • Az izzók ásásában nincs szükség. Az alacsony tulipánok több éven át nőhetnek és virágozhatnak. De még mindig ajánlott 4 évente átültetni őket.

A száraz hűvös helyen tárolt tenyésztéshez vagy transzplantációhoz ásott izzók. Opcióként lehet alagsor, raktár vagy tetőtér. Tárolás előtt meg kell száradni és csomagolni a tartályba. Minden fajta a téli időszakban van. Például az importált melegebb feltételekre van szükség. Ezért Az izzók vásárlásakor jobb, ha a hőmérsékleti követelményekről fontos információkat tisztáznánk.

Olvasson tovább  Klór a medencéhez: típusok, felhasználás, adagolás

Ha univerzális növényzetet keres, akkor az optimális választás törpe tulipán lesz. Ő gondoskodik a gondoskodására, és nem igényel éves transzplantációt. Végtére is, ez a virág tökéletes egy külön fazék számára, és komplex virágkészítményekben, valamint a teraszon és a gyepen is történhet. Virágok korlátlan fantáziával találták az ilyen típusú és tájkép kialakítását. A törpe tulipán előnyben részesítette, nem csak a vizuális szépségét, hanem a rügyek szagait is megkapja, amely a levegő kényes aromájával fogja kitölteni a levegőt.

Arról, hogyan lehet megtalálni a törpe tulipánok izzókat, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: