15 legjobb tuja fajta

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem jelent vásárlási ajánlást. Vásárlás előtt konzultáljon egy szakértővel.

A Thuja örökzöld és fagyálló növény. Lehet kis díszcserje vagy fa, átlagosan 3,5 m magas. A Thuja meglehetősen igénytelen, és nagyon kevés gondozást igényel. Többnyire zöld, de néha arany, kék vagy sárga tűkkel is.

Ágai és tűlevelei pókhálóra emlékeztetnek. A tűk függőlegesen helyezkednek el. A tűk többnyire pikkelyszerűek, de egyes fajok tűszerű tűkkel rendelkeznek. Amikor a Thuja ültetése, ne feledje, hogy ez a növény fél az erős széltől. Ajánlott téliesíteni az ültetést követő első években. A fajták növekedése és a szárazsággal vagy alacsony hőmérséklettel szembeni ellenálló képessége, valamint a kedvezőtlen körülmények túlélésére való képessége tekintetében különböznek egymástól.

A tujafajta kiválasztásakor elsősorban a díszítőértékét kell vizsgálni. Az ültetések elrendezésekor figyelembe veszik a kifejlett növények méretét és a korona alakját. A tuját nemcsak a külső tereprendezésben, hanem beltéri díszítésre is széles körben használják. Ebben a listában a legjobb gömb- és piramis alakú Thuja fajokat vesszük szemügyre.

Legjobb Thuja fajták

Jelölés hely Variety értékelés
A legjobb Thuja piramis fajták 1 Brabant 5.0
2 Sanquiste 4.9
3 Arany Smaragd 4.8
4 Columna 4.7
5 Fastigiata 4.6
6 Holmstrup 4.5
7 Wagneri 4.4
A legjobb gömb alakú tujafajták 1 Rheingold 5.0
2 Harisnyaruházat 4.9
3 Mr. Bowlinggolyó 4.8
4 Tiny Tim 4.7
5 Little Jam 4.6
6 Woodwardy 4.5
7 Myriam 4.4
8 Danica 4.3

A legjobb Thuja piramis fajták

A piramis alakú tuja ennek az örökzöldnek egy nyugati faja. Kedvező növekedési feltételek mellett akár 100 évig is élhetnek.

Brabant

Értékelés: 5.0

Brabant

A piramis alakú Thuja Brabant 3,5-5 m magasra nő. A fa elágazó, széles részének átmérője 1,5 m. Az újonnan ültetett tuják koronája meglehetősen sűrű, de idővel lazává válik. Minden évben 30 cm magasra és 10 cm szélesre nő. Elég jól alkalmazkodik a városi környezethez, ahol gyakran sövényt alkot.

A Brabant Thuja pikkelyes zöld tűlevelei egész télen zöldek maradnak. A fajtára jellemző, hogy tavasszal virágzik, amelynek végén apró (0,8-1,2 cm hosszú), hosszúkás, barna tobozok képződnek. A brabanti fűzfát fiatalon télen be kell takarni, mert tűlevelei még különösen érzékenyek az alacsony hőmérsékletre és a tavaszi napsütésre.

A Brabant Thuja fajtáról azt mondják, hogy bőséges fényben és világos árnyékban is jól fejlődik. De minél több napot kap, annál dekoratívabbnak tűnik a korona. Különböző összetételű talajokon termeszthető. Megfelelően reagál a metszésre és alakításra. Ez a tuja nem tűri a hosszabb, hőmérséklet-ugrásokkal járó hideg időjárást, mivel a korai nedvmozgást elősegíti.

A

 • dinamikus növekedés;
 • Gyönyörű sövényt alkot;
 • Megfelelően reagál a metszésre és a nyírásra;
 • Egész évben megőrzi gyönyörű színét.

Hátrányok

 • Szenvedhet a hosszan tartó olvadási időszakoktól.

Sunkist

Értékelés: 4.9

Sankista

A Sanquiste fajta egy meglehetősen nagy, kúpszerű cserje, sok sűrűn ültetett gallyal. Egy kifejlett cserje legfeljebb 3-4 méter magasra nőhet. Meglehetősen lassan nő, és évente csak 5 cm-t nő az átmérője és a magassága. Ez a tuja jól növekszik konténerekben, és harmonikusan illeszkedik a különböző kertépítészeti mintákhoz.

A Golden Smaragdnak fényes, aranysárga tűlevelei vannak. A tűk kinyíláskor élénksárgák, majd a tél folyamán bronzszínűvé válnak. Ha a Thuját napos helyre ültetik, a színezés maximálisan élénk lesz. És az árnyékban a tűk zöldebbek. Ha a sankisth hiányzik a nedvesség, akkor sok magot helyez a gallyakra, és kevésbé vonzóvá teszi a bokrot.

A kertészek megjegyezték, hogy a Thuja Sunkist elviseli az alacsony hőmérsékletet, a meglehetősen erős szelet és a kedvezőtlen városi körülményeket. Ahhoz, hogy a korona sűrűbb legyen, ajánlatos ezt a növényt világos árnyékos és jó talajnedvességű helyre ültetni. A sunkista meglehetősen igénytelen a talajjal szemben.

Előnyök

 • Gyönyörű fényes aranyszínű tűk;
 • Az érett cserje jól tűri az alacsony hőmérsékletet;
 • normálisan reagál a szárazságra és a túlzott talajnedvességre;
 • Kíméletes a talajhoz.

Hátrányok

 • A növekedés nem növekszik gyorsan.

Arany Smaragd

Értékelés: 4.8

Arany Smaragd

A Thuja Golden Smaragdle fajtának szabályos, kúp alakú a teteje. Ez a tuja 10 éves korában 2,5 m magas és 0,7 m széles. A növény növekedési üteme közepes. A cserje önmagában is jól mutat. És a Maragdot is széles körben használják sövények létrehozására. Különböző építészeti formák létrehozásához meg lehet metszeni. A legjobb időpont erre március eleje.

Olvasson tovább  A 15 legjobb loncfajta

A Smaragdas tűi pikkelyszerűek és sűrűek. Van egy szép érintés. Egész évben aranysárgára színeződik. Ha a kézben dörzsöljük, gyantás illat jelenik meg. A tűk az első hajtás során narancssárga színt vesznek fel. A tűlevelek aranyszínűségének megőrzése érdekében félárnyékos vagy jól megvilágított helyre kell ültetni.

A fogyasztók nagyon kedvezően nyilatkoztak a Golden Smaragd tujafajtáról. Azt mondják, hogy jó az alkalmazkodóképessége. Az érett növény nem fél az alacsony hőmérséklettől. A talaj mérsékelt nedvességét kedveli, de nem reagál jól a pangó nedvességre, a túl száraz talajra vagy a túl szennyezett levegőre. Kezeli a metszést.

Előnyök

 • A tűk egész évben aranysárgák maradnak;
 • Jó télállóság;
 • Jól reagál a metszésre;
 • Nagyfokú alkalmazkodóképesség.

Hátrányok

 • A szárazságot és a túl sok nedvességet nem lehet elviselni.

Thuja Columna

Értékelés: 4.7

Columna

A piramis alakú tuja, amely egy meglehetősen magas fa. Évente 20 cm-t nő. Maximális koronaátmérője elérheti az 1,5 m-t. Sűrű és meglehetősen sűrű tűket képez. Igénytelen, magas, alapozáshoz, nem vágott, 5-8 méter magas élőfalakhoz használható. Ezt a fajtát csoportosan vagy egyenként is lehet termeszteni.

a Columna-skála tűi. Színe sötétzöld, és télen is ilyen marad. A tűk gyönyörűen ragyognak a napon. Elegendő fényben a korona sűrűbbé és fényesebbé válik, árnyékban kopaszodik. Ez a fajta jól tűri a metszést, ami a koronának a kívánt formát adja. Fiatal fák ültetésekor jó téli védelmet kell biztosítani, hogy a hajtások tavasszal ne fagyjanak meg és ne égjenek le.

A Columna az ismert oszlopos tuják közül állítólag a legjobban fagytűrő. Bármilyen összetételű talajon terem. Sokakat lenyűgöz az a sebesség is, amellyel ez a fa felfelé nő. Ez a tuja nem igényel kiegészítő műtrágyát, de termékeny, nedves talajban jobban fejlődik.

Előnyök

 • Gyorsan nő felfelé;
 • A korona vastag és sűrű;
 • nagyon jól tűri a metszést;
 • Alkalmas kemény fagyok esetén.

Hátrányok

 • A szárazságnak kitett.

Thuja Fastiguata

Értékelés: 4.6

Fastigiata

A Fastiguata fajta keskeny oszlopos fa. Ennek a fának az alakja egy ciprusra emlékeztet. Minden évben körülbelül 30 cm-t nő a magassága, így gyorsan eléri a 10 métert. De a korona átmérője nem haladja meg a 3 métert. A szárak erősen a törzshez vannak szorítva. A korona számos ágból áll. A Fastiguata jól mutat egy- vagy csoportos ültetésben.

A sötétzöld tűlevelek egész télen nem változtatják a színüket. Puha tapintású és erős, különleges illatú. A koronán vannak tobozok, de alig észrevehetőek. A Fastiguata jól megvilágított és enyhén árnyékos helyeken érzi jól magát. Igénytelen a talajjal szemben, de nagyon szereti a jó nedvességet.

A tájépítészek véleményeikben megjegyzik, hogy ez a fajta magas télállósággal rendelkezik. A növény még a különösen kemény teleken sem károsodik. Ha a növényt pangó nedvességre hajlamos területre ültetik, vízelvezető rendszerre van szükség. Ha azonban a talaj túl száraz vagy a terület túlságosan árnyékos, a tuja elveszítheti díszítő erejét.

Előnyök

 • Alakja a ciprusra emlékeztet;
 • Szép, jellegzetes tűk;
 • Jól reagál a metszésre és a nyírásra;
 • Jól tűri a fagyot.

Hátrányok

 • Árnyékban elveszítheti dekoratív jellegét.

Holmstrup

Értékelés: 4.5

Holmstrup

A Holmstrup Thuja keskeny, piramis alakú koronája miatt jellegzetes. Még kifejlett állapotban sem haladja meg a 2 m-es magasságot. A Holmstrup azonban mindig megőrzi oszlopos alakját. Az év során a növény 10-20 cm magasra és 4-6 cm szélesre nő. Ez a lucfenyő egyedül ültetve is jól néz ki. De jól illeszkedik sövénytervekbe, alacsony sikátorokba vagy kerti labirintusokba is.

A Holmstrup sötétzöld tűlevelei egész télen így maradnak. Puha és pikkelyes érzés. Még metszés nélkül is sokáig megőrzi természetes, keskeny piramis alakját. Ennek a tujának a végálló hajtásai felfelé állnak. Az alacsony növekedésű fajta kis ültetési helyet igényel, és nem árnyékolja be a többi növényt a környezetében.

Holmstrup számos pozitív értékeléssel rendelkezik. Nagyon könnyen termeszthetőnek tekinthető. Rendkívül fagyálló (-35 °C-ig ellenáll a hőmérsékletnek). A nyugati Thuja Holmstrup jól fejlődik városi területeken, utak mellett vagy ipari övezetekben. Ez a fajta hosszú élettartamú. Egyes botanikusok szerint akár 200 évig is élhet egy helyen.

Előnyök

 • Emlékezetes megjelenés;
 • magas vitalitás
 • Nem árnyékolja a szomszédos növényeket;
 • Akár 200 évig is élhet.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Thuja Wagneri

Értékelés: 4.4

Wagneri

A német Thuja Wagneri egy tojás alakú, csúcsos fa. A kifejlett növény koronájának átmérője általában eléri az 1 métert, a növény magassága pedig 2-3 méter. A Wagneri Thuja koronája sűrű, sok ággal, és nagyon elegánsan néz ki. Keskeny, kúpos alappal rendelkezik, és felfelé nő. A szárak azonban vékonyak és kissé megereszkednek.

Ennek a lucfenyőfajnak a tűlevelei szokatlanok; lilás-zöld színűek. Télen nagyon szépen mutat a hóban, mert rézszínű a háttere. Tavasszal visszatér a régi szín. A Wagneri Thuja a legmegfelelőbb a kültéri helyekre, ahol sok fényt kap. A sűrű árnyékban lévő területeken az ágak ritkán ágaznak el, és a korona elvékonyodik.

Olvasson tovább  A 13 legjobb kolorádói burgonyabogár-ölő szer

A Wagneri Thuja állítólag túléli a fagyot. Azonban az ültetés után a következő tavasszal meg kell védeni a fiatal növényt a leégéstől. A tuja fölé egy vastag zsák zsákot helyeznek. Termékeny, jól öntözött talajon a legdekoratívabb. A tuja önmagában, metszés nélkül, jól tartja a koronáját dekoratív formában.

Előnyök

 • A korona gyönyörű formájú;
 • Színes tűk;
 • Érdekes megjelenés a havas háttér előtt;
 • jó fagyállóság.

Hátrányok

 • Az árnyékos területeken a korona elvékonyodik.

A legjobb gömb alakú tujafajták

A gömb alakú tujafajtáknál megfelelő ültetéssel és jó gondozással a legjobb kerek, sűrű és egészséges korona érhető el. A korona mérete és színe nagymértékben változik.

Thuja Reingold

Értékelés: 5.0

Rheingold

A Reingold Thuja egy lassan növő cserje. Szélessége és magassága évente csak 5 cm-rel nő. Fiatalon a korona lekerekített, de a növény öregedésével egyre megnyúltabbá válik. A Rheingoldot gyakran cserepekben termesztik, amelyeket erkélyekre és teraszokra lehet ültetni. Ez a fajta tökéletesen illeszkedik a kis kertépítészeti tervekhez.

A tuja vékony, puha ágain nagyszámú tűszerű levél található, amelyek később pikkelyessé válnak. A tűk sárga, majdnem aranysárgás színűek, télen bronzosra színeződnek. Az ágakon apró, kerek, barna rügyek (0,7 cm hosszúak) lesznek. Ennek a tujának sok fényre van szüksége. Ha árnyékba ültetik, elveszíti élénk színű tűleveleit.

A kertészek véleménye szerint a Rheingold megfelelően nedves, termékeny talajon fejlődik a legjobban. A stagnáló nedvesség negatív hatással van a növényre. A felnőtt növény nem fél az éles hőmérséklet-csökkenéstől. Ez a tuja azonban tavasszal napégéstől szenved. A Rheingoldot levéltetvek vagy pókhálós atkák támadhatják meg.

Előnyök

 • Színesebbé teszi a sövényeket;
 • arany tűk;
 • Remekül mutat az erkélyeken és teraszokon;
 • Nem szenvedi a téli fagyokat.

Hátrányok

 • Álló nedvesség esetén romlik.

Thuja Hoseri

Értékelés: 4.9

Hoseri

A lengyel nemesítők kifejlesztették a Hoseri Thuja fajtát. A növény kezdeti alakja gömb alakú, de idővel tojásdaddá válik. A bokor magassága és a masszív korona átmérője eléri a 80 cm-t. Ez a tuja szimmetrikus, háromdimenziós gömb alakú. Egyedül vagy csoportosan is ültethetők. Köves vagy pusztakerteket hoznak létre.

A bokor számos, egymásba fonódó hajtásból áll. A harisnyának sötétzöld, pikkelyes tűi vannak. Télen bronzszínűvé válik, és tavasszal visszanyeri korábbi színét. A szemet gyönyörködtető korona érdekében a legjobb, ha nyílt területre ültetjük, és a talajnak kellően nedvesnek kell lennie. Ha erős árnyéknak van kitéve, a korona ritkább lesz.

A harisnya állítólag nagyon télálló (akár -29 °C-os fagyot is kibír). Az erős széllökések nem ártanak ennek a növénynek, de a szárazságot meglehetősen rosszul tűri. A tuja jól reagál az átültetésre vagy a ritkításra/egészségügyi metszésre. Ha a terület, ahol ez a cserje nő, hírhedt a hófúvásról, ajánlott a koronát speciális keretekkel védeni.

Előnyök

 • külsőleg egy kis zöld gömbhöz hasonlít;
 • Elég kemény fagyokat is kibír;
 • nem fél az erős széltől;
 • sokféleképpen használható.

Hátrányok

 • Az árnyékban a korona elvékonyodik.

Thuja Mister Bowling labda

Értékelés: 4.8

Mr Bowling Ball

A Mr. Bowling Ball egy igazi gömb alakú cserje, mintás koronával. Ennek a növénynek a magassága alig éri el az egy métert. Körülbelül azonos átmérőjű a koronában. Évente 5-6 cm-t nőhet. Nagyon organikusan ez a cserje néz ki a kis kertek és is lehet ültetni konténerekbe díszíteni a gyepet.

Ennek a tujafajtának a tűlevelei olyanok, mint a. Színezete szürkészöld. Az érintés puha és finom. A tél beköszöntével enyhe bronzos árnyalatúvá válik. Természetes szép gömbkorona, így a metszés csak metszési célokra szolgál. A törött, elszáradt gallyakat általában kora tavasszal távolítják el.

A tájépítészek véleménye szerint ez a tuja nagyon ellenálló a városi klímával szemben. Nem szenved a kemény fagyoktól, de az erős havazás károsíthatja. A legjobb a napos helyen, de egy kis félárnyékban is jól érzi magát. A kertészek azonban megjegyzik, hogy ha a cserjét erősen árnyékos területre ültetik, a korona kevésbé lesz sűrű.

Előnyök

 • Gyönyörű áttört korona;
 • Jól fejlődik városi területeken;
 • Nem igényel alakító metszést;
 • jól tűri a hőmérséklet-csökkenést.

Hátrányok

 • A hótorlaszok károsíthatják a koronát.

Tiny Tim

Értékelés: 4.7

Tini Tim

A Thuja Tini Tim fajta törpe gömb alakú cserje. Koronája finoman elágazó. Lassú növekedésűnek tekinthető. Egy kis hegyre hasonlít, lekerekített csúccsal. Egy érett bokor koronája 1,5 m átmérőjű. És általában nem magasabb egy méternél. A Tini Tim önmagában vagy más összeállítások kiegészítéseként is használható.

A Tini Tim pikkelyszerű, élénkzöld tűlevelei gyönyörűen ragyognak a napon. A tél beköszöntével barnábbá válik. Jól megvilágított és jól nedvesített parcellákba ültetve a legjobban megmutatja díszítő tulajdonságait. Az árnyékos területeken a korona elhalványul és ritkásabbá válik. Ez a tuja igénytelen a talajjal szemben. A száraz és nedves talajt egyaránt jól tűri.

Sokan dicsérik a Tini Tim nevű Thuja fajtát. Szeretik, hogy ez a díszcserje jól tűri a metszést és a nyírást. Ez a növény elviseli a talaj egy kis plusz nedvességet. Tiny Tim jól tűri a téli fagyokat. A szárazsággal szembeni tűrőképessége a kor előrehaladtával növekszik. A kertépítésben a kerek koronája, lassú növekedése és könnyű termesztése miatt értékelik.

Olvasson tovább  5 legjobb napozóágy vidéki házakhoz

Előnyök

 • Egy takaros kis labda;
 • szerény termesztés;
 • Jól tűri a formázást és a higiéniai manipulációkat;
 • Nem szenvedi a téli fagyokat.

Hátrányok

 • Árnyékban a korona vékonyabbá válik és a tűk elhalványulnak.

Thuja kis lekvár

Értékelés: 4.6

Little Jam

A Little Jack Thuja aszimmetrikus koronával rendelkezik. Alig egy méter magasra nő, átmérője pedig elérheti az 1,5 métert. Éves növekedés 10-15 cm. A bokron sok szár található. rövidek és enyhén csavartak. A hajtások egyenletesen nőnek: a középpontból ferdén állnak ki, felfelé és oldalra mutatnak. A Little Jack Thuja kiváló sövényt alkot.

A Little Jacknek sötétzöld, pikkelyszerű tűi szorosan a hajtásokba nyomódnak. Télen kissé barnássá válik. Az ágakon apró (8-12 mm), hosszúkás tobozok is vannak. Keletkezésekor világoszöldek, majd idővel világosbarnára színeződnek. A gyökérzet sekély. Élesen reagál a tömörített talajra.

A Thuja West Little Jam a növényi vélemények szerint a nyílt vagy enyhén árnyékos helyeket kedveli. A sűrű árnyékban lévő helyeken a korona észrevehetően elvékonyodik, és a tűk tompák lesznek. Ez a tuja akár -35 °C-os fagyokat is túlélhet. Másrészt a kezeletlen növényeket megtámadhatják a levéltetvek és a pikkelyesek; Woodwardy. A cserje nem tűri a pangó vizet és a talajtömörödést.

Előnyök

 • Gyönyörű törpecserje;
 • jól fejlődik városi körülmények között;
 • metszésre és alakításra alkalmas;
 • nem szenved az alacsony hőmérséklettől.

Hátrányok

 • Árnyékban elveszíti díszítő tulajdonságait.

Woodwardy

Értékelés: 4.5

Woodwardy

A Woodwardy Thuja fajtát 1923 előtt vezették be a termesztésbe. A növénynek gömb alakú koronája van, amely idővel kitágul. Thuja 10 éves korában 1,5 m magas. A hajtások sűrűn ültetett, lapos és egyenes növekedésűek. Figyelemre méltó, hogy ez a tuja megtartja kerek, tojásdad alakját, de elég nagyra nőtt ahhoz, hogy.

A fás szárúnak pikkelyes tűi vannak. Színe sötétzöld. Nyíláskor aranyszínű, télen pedig rikító zöldre színeződik. Kis barna rügyek is vannak az ágakon. A korona alakja elegendő fényben világosabbnak tűnik. Nagyon jól kezeli a metszést és az újratelepítést. Megfelelően reagál a tápanyagokra, különösen fiatalon. Később már nem lesz rájuk szükség.

A kertészek a véleményekben megjegyzik, hogy a Thuja Woodwardy igénytelen a talajösszetételre. Szinte bármilyen helyen nőhet, de szereti, ha a talaj jól nedves és vízelvezetett. A túl száraz és tömörített talajok nem szeretik. Fás szárú, jól tűri a kemény fagyokat, de fiatalon kora tavasszal leéghetnek a tűlevelei a napon.

Előnyök

 • Kompakt gömbkorona;
 • gyönyörű tűk;
 • igénytelen a talaj összetételére;
 • jól érzi magát télen.

Hátrányok

 • Tűégetés a fiatal növényeken kora tavasszal.

Thuja Myriam

Értékelés: 4.4

Myriam

Az új Myriam a Thuja Danica mutációjának eredménye. Sűrű, szabályos gömb alakú koronája. A tuja évente 5-10 cm-t nő. Ennek a bokornak a koronája általában 80 cm-nél kisebb átmérőjű és 1 m magas. Csekély mérete miatt törpe tűlevelűnek nevezik. A Miriam harmonikusan illeszkedik a különböző tájképi típusokba.

Ennek a növénynek sekély gyökérzete van. Miriam tűi zöldek, sárgás színűek. pikkelyes alakú. Télen bronzszínűvé válik, és a tavasz beköszöntével visszanyeri korábbi színét. Ez a fajta szereti a jól megvilágított helyeket. Ha árnyékba ültetik, a tűk elveszítik szép természetes fényüket, lazábbak lesznek, és a tűk arany színe elhalványul.

Vélemények a Myriam fajtáról túlnyomórészt pozitívak. Nem befolyásolja a fagy -35 °C-ig. Télen azonban a koronát fel kell kötni vagy speciális hóvédő kúppal kell letakarni. Kezeli a metszést és a metszést. A Myriam jól fejlődik konténerekben, amelyeket balkonokra és teraszokra lehet tenni dekorációnak.

Előnyök

 • szimmetrikus korona;
 • a tűk gyönyörű színezése;
 • Nem fél az alacsony hőmérséklettől;
 • Megfelelően reagál mind a formálásra, mind a metszésre.

Hátrányok

 • A korona az árnyékban meglazul.

Thuja Danica

Értékelés: 4.3

Danica

A dán Thuja Danica lassan növekszik. Évente csak 5 cm-rel növeli a magasságot és a szélességet. A kifejlett növény magassága nem haladja meg a 0,6 m-t. A sűrűn ültetett hajtások rövidek, világoszöld színűek. A korona gömb alakú és meglehetősen vastag. Cserepekben termeszthető teraszok, erkélyek és loggiák díszítésére. Népszerű a ház körüli tereprendezéshez.

Danica hámló kéreg, vöröses árnyalatú. A fenyőtűk mélyzöld színűek és puha tapintásúak. A fényben gyönyörűen csillog, télen pedig barnászöld. A kis (6 mm-es) tobozok kerekek és barnásak. Jól kezeli a metszést és a formázást, majd még vastagabb és fényesebb lesz. Félárnyékban vagy árnyékban elveszítheti alakját, és göndör, “bozontos” lesz.

A Thuja Danica állítólag jól tűri a szárazságot vagy a túlzott nedvességet. De a legjobban a mérsékelten nedves agyagos talajokon érzi magát. Az erős fagyokat az érett bokor jól tűri, és nem károsodik. E fajta fiatal tuják azonban kora tavasszal napégéstől szenvednek, ezért különleges intézkedéseket igényelnek.

Előnyök

 • Koronája gyönyörű gömb alakú;
 • Megfelelően reagál a nyírásra és a formázásra;
 • Ne zsugorodjon a téli fagyoktól.

Hátrányok

 • Az árnyékban laza és “bozontos” lesz.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: