6 legjobb csepegtető öntözőrendszer

Nem kell egész nyáron locsolókannával vagy tömlővel rohangálnia a zöldségeskertben. A csepegtető öntözőrendszer praktikus: az életadó vizet közvetlenül a növények gyökereihez juttatja. Ez energiát takarít meg, valamint jobb táplálékot biztosít a növények számára, és lehetővé teszi, hogy ne kelljen a nap 24 órájában a házikóban élni. Különösen az üvegházban kevés hely van az öntözőkanna mozgatására, és a csepegtető rendszerrel minden az időzítő bekapcsolásán múlik. Hogyan válasszunk egy ilyen rendszert, mik a különbségek közöttük, és mely termékek a legkeresettebbek Oroszországban, szakértőink úgy döntöttek.

Hogyan válasszunk csepegtető öntözőrendszert

Vegye figyelembe a következő jellemzőket, amikor csepegtető rendszert választ növényei számára:

 1. A fektetés módja. Vannak föld feletti és földalatti csepegtető öntözőrendszerek. Az elsőben vízszintes csatornákat fektetnek le lyukakkal, amelyeken keresztül a folyadék sorban a talajra csöpög. Hatékony, mert nem marad nedvesség a leveleken, és nagyon gazdaságos. A második módszer a vízellátás a föld alatt, földbe ásott függőleges csövekkel. Ez a kialakítás tovább csökkenti a víz költségét, mivel az nem párolog el a fűtött felületről.
 2. Az öntözendő bokrok száma. 5 és 100 darab között kapható. Minél nagyobb az üvegház, annál hatékonyabbnak és nagyobbnak kell lennie a rendszernek.
 3. Időzítő és beállítási lehetőségek. Ha nincs időzítő a készletben, akkor az öntözés gyakoriságát kézzel kell szabályozni a csővezeték csapjának megnyitásával. A felhasználónak ezután minden alkalommal jelen kell lennie. Az időzítő lehetővé teszi, hogy az aktiválások számát óránként és a hét napjaira állítsa be, hogy ne kelljen napokig kimozdulnia. Ez a kialakítás azonban jelentősen megnöveli a készlet költségeit.
 4. Honnan veszik a vizet. a csepegtető öntözés táplálása történhet hordóból vagy hálózatból. Az első helyzetben meg kell vásárolnia egy tartályt, és az utasításoknak megfelelően a megfelelő magasságba kell helyeznie. A második esetben elegendő a tápcsatornát a csaphoz csatlakoztatni.
 5. Vízfogyasztás. A rendszer óránként 10-280 liter folyadék szivattyúzására képes. Minél szárazabb a régió és minél nagyobb az öntözendő terület, annál magasabbnak kell lennie a számadatnak.

A legjobb csepegtető öntözőrendszer értékelése

Íme a 6 legjobb rendszer, amelyet Oroszországban érdemes megvásárolni. Ezeket a fent leírt funkciók és a felhasználói visszajelzések alapján választottuk ki. A termék előnyeinek és hátrányainak megértése segít kiválasztani a megfelelőt az Ön igényeinek megfelelően.

Olvasson tovább  A 11 legjobb trimmelősor gyártó
Értékelés helyszín Termék neve ár
A legjobb csepegtető öntözőrendszerek rangsora 1 AquaDusia Start LCD kijelző 7 000€
2 Az automatikus tartályzúgók 3 250€
3 Zöld alma GWDK20-071 2 150€
4 GARDENA 13000-32 gyepszőnyeg-szabvány 1 300€
5 Bogarak a vízvezetékben 3 800€
6 Masterprof víz (csöves) 890€

Csepegtető öntözőkészlet AkvaDusyaStart LCD, tömlő hossza:20 m, időzítővel, földalatti telepítéshez, növényszám 70 db

Értékelés: 4.9

Csepegtető öntözőkészlet Start LCD, tömlőhossz: 20 m, időzítővel, föld alatti fektetéshez, növényszám 70 db

Az első helyen egy csepegtető öntözőrendszer a zöldségeskertben, akár 280 l/h vízhozammal. A hálózati tömlő 20 m hosszú, és a tartályhoz csatlakozik. A készlet tartalmazza a szivattyút és az elektronikus indítót monitorral, úszót, szintjelzőt, 35 csepegtető öntözőcsövet. A megfelelő öntözéshez a tartályt csak 20 cm-rel kell megemelni a zöldségeskert szintje fölé. A csepegtetés 6/12/24 órás időközönként állítható be. A rendszer 3/4/7 naponta indítható. Az ügyfelek dicsérik a gyártó technikai támogatását és a problémák gyors megoldását a szezon során. Néhányan még egy második motort is küldtek, amíg a fő motort javítják.

Ez a csepegtető öntözőkészlet a precíz adagolás és a kert mérete miatt figyelemre méltó. A rendszer akár 70 növényre is alkalmas, és a vizet csepegtetve közvetlenül a föld alatti gyökerekhez juttatja. A csepegtetőfejek itt veszítenek, mert a folyadék egy része amúgy is elpárolog a forró talajra. Ha szükséges, a hálózat bővíthető a hálózat kiterjesztésével, így választani ezt a rendszert tulajdonosai nagy üvegházak 2 százada.

Előnyök

 • Egyszer lehet beállítani az egész nyárra;
 • könnyen szabályozható az öntözés gyakorisága és a szolgáltatott víz mennyisége;
 • A csepegtetőfejek számának növelésének lehetősége;
 • Folyadék földalatti ellátása.

Hátrányok

 • Néhány embernek nincs elég tömlője 3 ágyhoz, bár a készletet 70 bokorhoz tervezték – fontos, hogy ellenőrizze a boltban található listát.

Automata Bogár konténeres csepegtető öntözőkészlet, tömlő hossza:18 m, időzítővel, növények száma: 60 db.

Értékelés: 4.8

BOGÁR CSEPEGTETŐ ÖNTÖZŐKÉSZLET TARTÁLYBÓL AUTOMATA, TÖMLŐ HOSSZA:18 M, IDŐZÍTŐVEL, NÖVÉNYEK SZÁMA: 60 DB

Egy másik öntözőrendszert, amely a gyökerek földalatti folyadékellátását biztosítja, a “Bug” márka kínálja. A készlet 190 alkatrészből áll, és elektronikus időzítőt tartalmaz. A felhasználó beállítja a bekapcsolás gyakoriságát a hét minden órájában és napján. A tartályhoz van csatlakoztatva, és egy csapot is tartalmaz. A konténert 2 m magasságban kell elhelyezni. A készlet tartalmaz egy finom szűrőt a tartályból származó szennyeződések felfogására, hogy a csepegtetőcsövek szabadon maradjanak. Mivel a víz közvetlenül a gyökerekhez jut, a párolgás 70%-kal csökken. A teljes rendszer óránként akár 240 liter vizet is képes kiszivattyúzni. Lehetőség van kisebb áramlási sebesség beállítására egy időzítő és három elzárócsap segítségével is.

Mindenki dicséri ezt a csepegtetőrendszert a véleményekben az egyszerű összeszerelés és a problémamentes működés miatt. Bár a tömlőket úgy szerelik össze, hogy forró vízbe mártják őket, utána szilárdan és szorosan tartják őket. 2 liter víz óránként és csövenként, pontosan és precízen adagolva. Ennek az igénytelenségnek és stabilitásnak köszönhetően a padlizsán és a paradicsom nem fog túlnedvesedni, és jó termést fog hozni.

Olvasson tovább  12 Top lonc fajták Moszkva régió számára

Előnyök

 • három elzárócsap az áramlási sebesség beállításához;
 • szennyeződésszűrő;
 • lezárt szerelvény;
 • Pontosan ütemezett öntözés.

Hátrányok

 • nincs képernyő a beállítások vizuális ellenőrzésére;
 • a tartályt akár 2 m-re is meg kell emelni;
 • a vezeték és a gyorscsatlakozó tömlő csatlakozását kézzel kell erősen meghúzni, különben szivárog.

Csepegtető öntözőkészlet Green AppleGWDK20-071, tömlő hossza:20m, időzítővel, növények száma: 20 db.

Értékelés: 4.7

Green Apple csepegtető öntözőkészlet GWDK20-071, tömlő hossza:20 m, időzítővel, növények száma: 20 db

És itt van a csepegtető öntözőrendszer a csapvízcsatlakozáshoz. Ez a megoldás csökkenti a méretét, és nem igényel a vásárlás egy tartály, amely még mindig kell elhelyezni valahol a kertben. A készletet 10 bar nyomásig tervezték, és elektronikus időzítővel rendelkezik. A maximális folyadékáramlás eléri a 40 litert óránként, ami elegendő egy 20 paradicsom- vagy padlizsánbokrot tartalmazó üvegház csepegtető öntözéséhez. Ezzel a készlettel +4…+60 fokon öntözhetünk. Az időzítő akkumulátorról működik. Ha hamarosan lemerül, figyelmeztető lámpa jelzi, hogy az elemet időben kicseréljék. Az öntözés gyakorisága 1 órától hetente egyszeri öntözésig állítható be. késleltetett indítási funkcióval rendelkezik az esti csepegtető öntözéshez.

A szakértők a vízvezetékhez való csatlakozás sokoldalúsága miatt a csepegtető öntözőrendszert a legjobb öntözőrendszerek közé sorolják. Ehhez 1, 3/4 és 1/4″ fúvókák állnak rendelkezésre. Attól függően, hogy a meglévő vezetékek a házban, használja a megfelelőt, és a többi adaptert raktáron.

Előnyök

 • Óránkénti pontos öntözés;
 • Kis szállítási méretek;
 • késleltetett indítási funkcióval;
 • bármilyen vízellátáshoz csatlakoztatható;
 • Nincs szükség öntözőkannára.

Hátrányok

 • az időzítő nem rendelkezik esővédő burkolattal;
 • Az utasítások szerint egy “Krohna” elemmel kell működnie, de van egy aljzat több AAA elemhez;
 • A csepegtetőcsöveket rendszeresen meg kell tisztítani, különben eltömődnek.

GARDENA13000-32 Alap csepegtető öntözőkészlet teraszokra, tömlő hossza:10 m, növények száma: 5 növény.

Értékelés: 4.6

GARDENA CSEPEGTETŐ ÖNTÖZŐKÉSZLET TERASZOKRA BASIC 13000-32, TÖMLŐ HOSSZA: 10 M, NÖVÉNYEK SZÁMA: 5 NÖVÉNY

Ez a csepegtető öntözőkészlet ideális azok számára, akik rendszeresen elfelejtik öntözni a teraszon lévő növényeiket. A rendszert legfeljebb 5 bokorhoz tervezték. A rendszer tartalmaz egy nyomásszabályozót, mivel a csepegtetőcsatornák nem haladhatják meg az 1.5 bar. Az öntözés finomhangolásához egy áramlásszabályozó is rendelkezésre áll. Max. kapacitás akár 10 l/h. A készlet a vízhálózatra van csatlakoztatva, és nincs szüksége tárolótartályra. A 10 méter hosszúságú tápvezeték elegendő a legtöbb virágos területre. A vélemények szerint a tulajdonosok elégedettek az egyszerű összeszereléssel és a sebességváltó gyorskioldó rögzítésének elérhetőségével.

Tetszik, hogy az összes alkatrész a QuickEasy csatlakozási technológiával van összekötve (felülről préselt, szoros hüvely). Ez lehetővé teszi a gyors összeszerelést további szerszámok nélkül, és szoros kapcsolatot hoz létre, ellentétben a versenytársak rendszereivel, ahol a tömlőket egyszerűen át kell húzni a “fodrok” felett. A veranda az öntözőrendszer felügyelete nélkül is száraz marad, virágai pedig buja növekedéssel hálálják meg.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • Nincs szükség tárolótartályra;
 • Könnyű összeszerelés és csatlakoztatás;
 • áramlásszabályozó mellékelve.

Hátrányok

 • legfeljebb 5 növény esetében;
 • Helyesen állítsa be a bemeneti nyomást úgy, hogy az ne haladja meg az 1.5 bar.
Olvasson tovább  21 legjobb kultivátor

Csepegtető öntözőkészlet a Beetle vízvezetékből, tömlő hossza:18 m, növények száma: 60 db.

Értékelés: 4.5

Bogár csepegtető öntözőrendszer vízvezetékről, tömlő hossza:18 m, növények száma: 60 növény

Az üvegházi zöldségnövények öntözésére a “Beetle” gyártó egy 18 m hosszúságú tömlővel és finom elágazó hálózattal rendelkező csepegtető rendszert fejlesztett ki, amely akár 18 m²-es területet is képes lefedni. A vízhálózatra van csatlakoztatva, de állítólag kútszivattyúval is működik. A finom szűrő visszatartja az ásványi lerakódásokat és megakadályozza a csepegtetőcsatornák eltömődését. A rendszert hetente többször is el lehet indítani, az időzítőt be lehet állítani és ellenőrizni, így nem kell állandóan a házban élni. A vélemények, a tulajdonosok elégedettek az egyszerű összeszerelés a kommunikáció öntözés, de javasoljuk, hogy minden csavaros ízületek tömítés a hab, különben, ha melegített műanyag nyúlik, és szivárognak.

A csepegtető öntözőrendszerek közül ez a legolcsóbb. A modell óránként akár 240 liter vizet is képes leadni, és akár 60 cserje kiszolgálására is alkalmas.

Előnyök

 • egyszerű csatlakozás a vízvezetékhez;
 • van egy finom szűrő;
 • elektronikus időzítő az öntözéshez;
 • minden csepegtetőfej akár 4 l/h átfolyásra is képes.

Hátrányok

 • Nincs benne elem;
 • a meneten lévő szűrő +26 Celsius-fok feletti környezeti hőmérsékleten szivárog;
 • A csepegtetőfejek nem összecsukhatóak – ha eltömődnek, lehetetlen tisztítani.

MasterprofWater csepegtető öntözőkészlet (tömlő hossza:10 m, növények száma: 28 db: 28 db.

Értékelés: 4.4

MASTERPROF CSEPEGTETŐ ÖNTÖZŐKÉSZLET VÍZ (CSÖVES), TÖMLŐ HOSSZA: 10 M, NÖVÉNYEK SZÁMA: 28 DB

A 28 cserje csepegtető öntözőrendszere teszi teljessé az áttekintést. Egy vezetékből áll, amely csapot, tápcsöveket és L alakú betéteket tartalmaz, amelyek nedvességet csepegtetnek a növények gyökereihez. A teljes tervezési terület 8 m²-es öntözési területet fed le. A készletet egy dob hajtja, amelyet legalább 1 cm magasra kell emelni.5 . A készlethez tartozik egy lyukasztó, praktikus fogantyúval, amellyel közvetlenül a bokor mellé lehet lyukat készíteni a csepegtetőfejek felszereléséhez. A következő években ugyanezt az ültetési mintát kell követni, hogy a cserjék törzse a csepegtetőcsövek mellett legyen. Itt nincs időzítő – az összes beállítás a fővezetéken lévő közös csapon és az egyes “elágazásokon” lévő további adaptereken keresztül történik. De a vezérlő hiánya csökkentette a költségeket.

Az öntöző termék a csepegtető csövek extra biztonsága miatt került fel a legjobbak listájára. Mivel egyszerűen csak beillesztik őket a fővezetékbe, amíg el nem érik a megállót, a lábával történő enyhe megakadás is tönkreteheti a vízzárást. Ennek megakadályozására a gyártó műanyag szigonnyal látta el a kommunikációs vezetékeket, amely a földhöz nyomja őket, így megakadályozza, hogy az üvegház körül járkálás közben beakadjanak.

Előnyök

 • Adapterek az áramlás beállításához, amikor az öntözés “áganként” történik;
 • Egy közös csap a vízáramlás beállításához;
 • A vezeték biztonságos rögzítése egy bilinccsel;
 • A csepegtetőfejeket szigonyrendszerrel rögzítik.

Hátrányok

 • a tartályt 1 cm magasra kell emelni.5 ;
 • nincs időzítő;
 • A típust szorosan összeszerelik – ehhez férfiúi erőre van szükség;
 • nem használható közvetlenül a vízvezetékből.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: