A 6 legjobb kerti csiga

A kerti kézi fúrógépeket palánták ültetéséhez vagy kerítések telepítéséhez szükséges lyukak készítésére használják. A kézi szerszám olcsóbb, mint a motoros; ezért egy nyaraló vagy egy kis zöldségeskert számára egy magánház udvarán ez a legjobb választás. Nézzük meg, hogyan válasszuk ki a kerti fúrót a legfontosabb paraméterek alapján, és mely modelleket tartják a legjobbnak a vásárlók. Ez leszűkíti a látóteret, és tisztázza, hogy mit kell keresni vásárláskor.

Hogyan válasszunk kerti csigát

Íme tehát a legfontosabb jellemzők a kézi kerti csiga kiválasztásakor:

 1. Fúrógép típusa. Lehet tárcsa vagy csiga. Az első két félkörívből áll, amelyek a talajba vágódnak. A kezelő előre-hátra mozgatja a fogantyút a merüléshez, a talaj összezúzásához. A csigafúró spirál, amely az óramutató járásával megegyező irányban forogva behatol a talajba. A második típust ritkábban kell kivenni a tisztításhoz, és több szennyeződést húz maga után egy emeléssel.
 2. Fúrási átmérő. 100 és 300 mm között változik, és befolyásolja, hogy a palántát milyen gyökérzetű gödörbe lehet ültetni. A meghatározott keresztmetszetű kerítésoszlopok felszerelhetősége szintén ettől a tulajdonságtól függ.
 3. A metszőfejek cseréje. Sokoldalúvá teszi a kerti szerszámot, lehetővé téve a fúrási átmérő változtatását az Ön igényeinek megfelelően. A cserélhető marók jelenléte azonban növeli a holtjáték kockázatát, és csökkenti a konstrukció robusztusságát a monolitokhoz képest.
 4. fúrási mélység. 80 és 150 cm között kapható. Minél nagyobb, annál mélyebbre lehet fúrni a cölöp telepítéséhez, különösen puha talajban.
 5. Súly.A csiga súlyát fontos szem előtt tartani, ha nagy távolságokra kell szállítani vagy egész nap használni. A kézi csiga súlya 1.5-6 kg.
 6. Fogantyú kényelem. A kar hossza befolyásolja a forgatás könnyedségét. Minél nagyobb a fogantyú, annál kevesebb erőfeszítést kell a felhasználónak kifejtenie.
 7. Összecsukható vagy egy darabban. Az első típus erősebb, de nehezebb hosszú távolságra szállítani (vonaton vagy csomagtartóban szállítják a házhoz). A második típusú fúrógép szétszerelhető a fogantyú levételével és a rúd megrövidítésével, de használat közben holtjátékkal rendelkezik.

A legjobb kerti fúrók áttekintése

Most pedig térjünk át a jó tulajdonságokkal rendelkező kerti fúrók konkrét példáira, amelyek elnyerték a vásárlók bizalmát.

Olvasson tovább  14 legjobb cseresznyefajta
Jelölés hely termék neve ár
A világ legjobb kerti fúrója 1 Fiskars QuikDrill Fiskars 1000640 (134730) 4 529€
2 ZUBR EXPERT kerti kézi kapa, átmérő 250 mm 5 530€
3 TORNÁDÓ PROFIL 1 050€
4 Sibrtech csiga, 25 cm átmérőjű 724€
5 Zubr 39491-200 1 710€
6 FIT 110 x 11 cm 796€

Fiskars QuikDrill Fiskars 1000640 (134730)

Értékelés: 4.9

Fiskars QuikDrill Fiskars 1000640 (134730)

az első helyen a Fiskars finn gyártó kerti csigája áll. A szerszám kör alakú, és két félkör alakú pengével van felszerelve. A tengelyhez csavarokkal vannak rögzítve, és kisebb vagy nagyobb átmérőre cserélhetők. A felhasználók beszámolói szerint a kialakítás masszív és holtjátékmentes. A szerszám súlya 2.2 € 2 kg, és akár 90 cm mély gödrök létrehozását is lehetővé teszi, 110 cm-es saját hosszával. Fém porfestékkel bevonva, amely megvédi a vasat a korróziótól. A fogantyú puha anyaggal van bevonva, amely megkönnyíti a fogást és megakadályozza a csúszást. A fúró vége egy kis csavarkúppal van ellátva, amely megkönnyíti a lyukba való belenyúlást.

A termék a penge élessége szempontjából a legjobbnak elismert termék. A benőtt területek esetében csak annyit kell tennie, hogy egy ásóval körbejárja a lyuk szélét. Nincs szükség gyökérszedő gödrök kiásására – az éles pengék mindent maguktól átvágnak, így csökkentve a munkaidőt.

Előnyök

 • Könnyen vágja a földet;
 • az ellenálló festék a szerkezeten;
 • nincs visszahatás;
 • a pengék cseréjének lehetősége.

Hátrányok

 • nehéz agyagos talajon, kövekkel dolgozni;
 • a gém mélységjelzései gyorsan lekopnak
 • magas ár.

ZUBR EXPERT Kertészeti kézi kapa, átmérő 250 mm

Értékelés: 4.8

ZUBR EXPERT kerti kézi kapa, átmérő 250mm

A második helyen az orosz Zubr márka kerti lyukfúró gépe áll. Csavaros modell önélező vágókésekkel, karbantartásmentes működéssel. a véleményekből ítélve a tulajdonosok kedvelik a terméket – van egy csigás ütközője, amely megtartja a földet, amikor a csigát felemelik. Növeli a termelékenységet és a lyukak tisztításának sebességét. A szerszám legfeljebb 120 cm mélységű furatok fúrására alkalmas. Fúrási átmérő 250mm.

Ez a kerti modell a legjobb a különleges fogantyúja miatt, amely a cég szabadalmaztatott technológiája szerint készült. Egy rögzíthető csavarral rendelkezik, amely lehetővé teszi a függőleges tengely balra vagy jobbra történő mozgatását a fúrórúdhoz képest. Segít a tőkeáttétel növelésében azáltal, hogy T-alakú helyett L-alakú szerkezetet hoz létre. Ez az átalakítás megkönnyíti a kerti szerszám számára a köves talajrétegeken való áthaladást. Egy további retesz lehetővé teszi a fogantyú teljes kihúzását, ami csökkenti a termék méretét szállítás vagy tárolás esetén.

Előnyök

 • Akár 25 cm átmérőjű gödröket is lehet fúrni;
 • önélező csavar;
 • a vágórésznek van egy pereme, amely a csiga eltávolításakor megtartja a földet;
 • kényelmes fogantyú.
Olvasson tovább  A 12 legjobb bazsarózsa fajta

Hátrányok

 • magas költségek;
 • 6 kg-os súlya elfárasztja a kezét a hosszú ideig tartó munka során.

TORNÁDÓ PROFIL

Értékelés: 4.7

TORNÁDÓ PROFIL

A következő magas széntartalmú acélból készült kerti szerszámok a hazai “Tornado” márkától. A széles csigának köszönhetően akár 200 mm átmérőjű lyukakat is fúrhat. a csiga fémje fényes porszórással van bevonva a korrózió megelőzése érdekében. Súlya 2.6 kg, így könnyebben kezelhető hosszabb ideig tartó munka során is. A csiga gyárilag precíziósan csiszolt, így azonnal elkezdheti a munkát. az ügyfelek visszajelzései szerint tetszik, hogy a magfúrószár mérete fokozatosan növelhető további betétek felszerelésével (4 részes konstrukció). Ez biztosítja, hogy az oszlop optimális méretű maradjon, így nem lesz túl magas, amikor elkezdi a fúrást.

a kerti fúrógép a kovácsolt munkarésze miatt keltette fel a figyelmünket, amely nagyobb terhelést is elvisel, amikor kövekkel vagy erősen tömörített talajrétegekkel találkozik. a magfúrót mindig kézzel készítik a kovácsműhelyben. A termék másik jellemzője, hogy 150 cm mélységig képes lyukakat fúrni.

Előnyök

 • a függőleges tengelyen egy gumifogantyú található;
 • összecsukható szerkezet a szállítási méretek csökkentése érdekében;
 • A magasság a felhasználó magasságához igazítható;
 • viszonylag kedvező ár.

Hátrányok

 • a kar a kézben csúsztatható;
 • van egy kis játék a munkában néhány betét miatt.

Sibrtech csavar, átmérő 25 cm

Értékelés: 4.6

Sibrteh fúró, átmérő 25 cm

A Sibrteh gyártó 250 mm-es munkaátmérőjű csigás kerti csigát kínál. Akár 100 cm mély lyukak vagy fúrások készítésére is használható. A kerti szerszámok szerkezeti acélból készülnek. A fogantyú egy csavarral és anyával van a maghoz rögzítve. Ez megkönnyíti a tárolást és a szállítást, de a tulajdonosok visszajelzései szerint a fogantyú fémje nagyon vékony, és a nagy igénybevételtől a hegesztési ponton elszakadhat. Egy hegesztőgép segítségével a cső vastagabbra cserélhető, ezért sokan a mai napig használják a csigát. A vasat porszórással megbízhatóan védik a rozsdától. A kart a két gumírozott markolatnak köszönhetően kényelmesen el lehet fordítani. a modell súlya 2.46 kg.

Mindenki dicséri a kerti csigát a földbe ásáshoz. A kis és nagy csiga kiálló fogai teszik ezt lehetővé. Ez a konfiguráció lehetővé teszi, hogy gyorsabban átvágja a növények gyökereit, és köveket szedjen fel, hogy eltávolítsa az akadályokat az útról.

Előnyök

 • markolat gumibevonatú markolattal;
 • a T-darabos kialakítás összecsukható;
 • magas széntartalmú szerkezeti acélból készül;
 • porszórás.

Hátrányok

 • Ha vízzel kell agyagot fúrni (erősen beszívott), a fogantyúk elhajlanak a fúró kihúzásakor;
 • a munkadarabot nem kovácsolták, hanem több szegmensből hegesztették – a hegesztési varratok a terhelés alatt elszakadhatnak;
 • Vékony fém keresztcső.
Olvasson tovább  A 15 legjobb loncfajta

Zubr 39491-200

Értékelés: 4.5

Zubr 39491-200

Egy másik kedvező árú kerti fúrógép. A szerszám 110 cm hosszú és 200 mm széles szerszámmal rendelkezik. A T-markolat és a fúrórúd közötti kapcsolat elválasztható. Külön megvásárolható, az állvány hosszának meghosszabbítására szolgáló betétek vannak. A felhasználók jelentése szerint úgy van összeszerelve, hogy stabil és nincs visszahatás. Intenzív munka után még szétszerelni is nehéz, mert a menetes szerelvényt forgatással jelentősen meghúzzák. A pozitív véleményekből ítélve a kerti szerszámok mindenféle terepen használhatóak, és úgy hatolnak a homokkőbe, mint a vaj.

A szilárd pengék miatt tartottuk a legjobbnak. Karbidacélból készülnek, és vastagabb fogással rendelkeznek a vágóélnél. Növeli a munkaeszköz merevségét, és megakadályozza, hogy a köveken meghajoljon. A kövek eltávolítása érdekében a kis és a nagy csiga között van egy vágás, amely lehetővé teszi, hogy a kövek oldalra kerüljenek, anélkül, hogy zavarnák a folyamatot.

Előnyök

 • a csigán van egy szünet, hogy az apró kövek átférjenek rajta
 • összecsukható szerkezet;
 • Homokkőbe úgy fúr, mint a vaj;
 • megfizethető ár.

Előnyök

 • hosszabb használat után nehéz szétszerelni (a csatlakozót még jobban meghúzzák)
 • a fogantyúk semmilyen módon nincsenek lefedve.

FIT 110 x 11 cm

Értékelés: 4.4

FIT 110 x 11 cm

A felülvizsgálat a kanadai gyártó FIT kerti fúrógépével zárul. Szerszámacélból készült, 110 cm hosszúságú tengely, 110 mm-es maradék átmérővel. Használható keskeny oszlopok szereléséhez vagy kerti növények ültetéséhez. A szerszám súlya mindössze 1.5 kg. Csavaros szerkezet, ahol a tartozékok az állványhoz vannak hegesztve. A T-markolat puha műanyag betétekkel van ellátva, ami megkönnyíti a fogást és csökkenti a hólyagosodás kockázatát. A munkaterület végén egy nagy teherbírású tüske található, amely megkönnyíti a merítés megkezdését. A felhasználók visszajelzéseikben megosztják, hogy a csiga nemcsak a kertben hasznos, hanem a 120 mm átmérőjű lefolyócsövek duguláselhárítására is.

A kerti modell a legjobb ár-érték arányú modellnek számít. Természetesen ezen az áron nem Kanadában készül, de az eszköz nagyon alkalmas a kerti növények ültetésére. A 4 rétegű csiga konfigurációja egy különleges tulajdonság. A versenytársak modelljeihez képest még sűrűbben van elrendezve, hogy csökkentse a csiga terhelését, amikor kompakt talajrétegekkel dolgozik.

Előnyök

 • Gumírozott markolatok;
 • erős ásó;
 • optimális ár;
 • Szerszámacélból készült.

Hátrányok

 • Nem alkalmas kerítések telepítésére szolgáló fúrásokhoz;
 • A szerszám hegesztett csatlakozással rendelkezik a gémhez;
 • nagy távolság a fűrész és a vágógép között.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: