Üdülőhelyek összehasonlítása – GOA és Thaiföld | A legjobbak kiválasztása

A trópusi nyaralás komoly üzlet, és komoly megközelítést igényel. Annak érdekében, hogy ne rontsa el az országba tett látogatását, megfelelő úti célt kell választani. Thaiföldet univerzális lehetőségként ismerik, amely mindenféle szórakozást magában foglal: kirándulások, természeti szépség, látnivalók, éjszakai élet… És bár Goa nem büszkélkedhet néhány olyan jellemzővel, mint Thaiföld, ez az indiai turisztikai állam nem kevésbé népszerű. Melyik a jobb út – Goa vagy Thaiföld?? Szakértőink válaszolnak a kérdésre.

Ünnepek

Vízum

Goa meglátogatásához nemzeti vízumot kell kérnie, amely legfeljebb hat hónapos tartózkodási engedélyt ad az országban. Ezt a konzulátuson vagy egy online szolgáltatáson keresztül lehet beszerezni. A vízum megnyitása 1-7 napot vesz igénybe (és itt munkanapokról beszélünk).

Thaiföldre látogatásához nem szükséges vízum 1 hónapnál rövidebb tartózkodás esetén. Útlevelét már az országba érkezése után lepecsételheti. Ezt két dokumentum bemutatása után állítják ki: a kitöltött migrációs űrlap és egy közjegyző által hitelesített angol nyelvű bankszámlakivonat.

A turistákhoz való hozzáállás

Mindkét turisztikai célpont meglehetősen turistabarátnak számít. És mégis, a kérdést tisztázni kell. India nagyon társaságkedvelőnek és könnyednek tűnik, kész a kedvében járni. De ne felejtsük el, hogy e mögött lehet (és gyakran van) a szokásos nyerészkedés, és néha csalás. Ha tehát Goába mész, mindig légy óvatos a helyiekkel.

Thais méltán tekinthető a legmosolygósabb nemzet a legtöbb turisztikai országok között. Valójában meglehetősen elszigeteltek, és baj esetén inkább hívják a mentőket, mint hogy azonnali segítséget nyújtsanak.

EGY FIGYELMEZTETŐ SZÓ.Mind Goa, mind Thaiföld elég érzékeny a magánélet megsértésére, ezért ne irányítsa a fényképezőgép objektívjét senkire, hacsak nem kér erre engedélyt. És ha egyszer megkapod, még egy emlékezetes közös képet is készíthetsz.

Olvasson tovább  Összehasonlítjuk a Krím és Törökország | Hol jobb menni

Éghajlat és természet

Az éghajlati viszonyok mindkét üdülőhelyen nagyon hasonlóak, de még mindig jelentős különbségek figyelhetők meg. Az indiai Goa tipikus trópusi éghajlatú, egyértelmű szezonális beosztással. Szezonon kívül (májustól októberig) pedig gyakoriak a hurrikánok, a cunamik és az áradások lehetősége. A főszezonban (november-április) a hőmérséklet ritkán csökken 27 °C alá 0C, és a csapadék ritkán és rövid ideig esik (általában éjszaka).

Thaiföld egy hosszúkás, észak-déli irányú ország, így egyes helyeken (különösen néhány szigeten) közelebb van az egyenlítői zónához, ahol magas a páratartalom és sok a csapadék. Az ország ünnepi szezonja hivatalosan novemberben kezdődik és áprilisban ér véget. Sokat esik az eső, de csak rövid ideig, és egyáltalán nem rontja el a nyaralást.

MEGJEGYZÉS.Az előszezonban Thaiföldet ajánljuk, mivel Goa ebben az időszakban nem olyan veszélyes, mint a szél és az erős hullámok – csak a tapasztalt szörfösök engedhetik meg maguknak, hogy a tengerre menjenek.

Az ételekről

A nyaraláshoz megfelelő ország kiválasztásakor mindenképpen figyelembe kell venni az ételkülönlegességeket. Amikor Thaiföldről és Goáról beszélünk, nehéz különbséget tenni, mivel mindkét konyhát a fűszerek és a csípős adalékanyagok bősége különbözteti meg az ételekben. Bár igaz, hogy a thai ételek vegetáriánusak lehetnek, az indiaiak hajlamosak a magas kalóriatartalmú ételeket választani (még este is).

Az étkeztetés (különösen a szállodákban) nagyon eltérő. Sok goa-i szálloda rendelkezik saját étteremmel. Egyébként a szálloda kategóriája közvetlenül meghatározza az ott felszolgált ételek változatosságát és minőségét: minél magasabb a kategória, annál magasabb az ételek színvonala, beleértve a tengeri herkentyűket és így tovább. A helyi kávézókban a nemzeti konyha dominál.

Thaiföldön előnyösebb a szállodán kívüli étkezés (az előkelő szállodák kivételével). Egyébként a thaiföldi ételek fűszeresebbek, mint Goában, és a curry szósz szinte minden ételben megtalálható. De a gyümölcsfajták pompájában is gyönyörködhet.

Olvasson tovább  Kuba és Dominika összehasonlítása | Melyik üdülőhely a jobb?

A szállodákban nyújtott szolgáltatások színvonala

Egyesek tévesen azt hiszik, hogy Goa nem tud jó szállodai szolgáltatást nyújtani, mert egyszerűen nem létezik a személyzet analfabétizmusa miatt. Ez egyáltalán nem igaz. A kérdés az ár: a szolgáltatásért fizetni kell, és az indiaiak mindenhol ezt a szabályt alkalmazzák. A másik bosszantó dolog a személyzet hamis barátságossága, amely öncélú megszállottságot takar.

A thaiföldi szállodák személyzete nem tolakodó, talán néha túlságosan is. De a turisták minden kívánságát mindig egyértelműen teljesítik (bár néha késéssel). Egyébként a tisztaság tekintetében a thai egyértelműen győz India felett.

Látnivalók

Melyik ország büszkélkedhet több látnivalóval?? A válasz nyilvánvaló – Thaiföld, mivel Goa csak egy kis része Indiának, és nem sok ősi vallási helyszínnel rendelkezik, és építészeti emlékei főként brit korabeli gyarmati épületeket kínálnak. Ami a természeti műemlékeket illeti, ezek már régóta “lakottak”, és csak aktív pihenésre alkalmasak.

Thaiföld ebben a tekintetben óriás. Az ország tele van ember alkotta és természeti látnivalókkal, eseményekkel: középkori romokkal, szinte érintetlen zöldterületekkel, színes vidámparkokkal, fesztiválokkal stb.

Vásárlás

Élvezetes vásárlás vár mindkét országban, fontos, hogy meghatározza a vásárlás célját, és válasszon egy helyet hasznos időtöltés. Goa például számos helyi piaccal büszkélkedhet, ahol a szabványos szuveníroktól kezdve a drága füstölőkeverékekig, kókuszvodkáig és hatalmas fűszerhalmokig mindenféle termék megtalálható. Az alku mindig és mindenhol jó.

A goa-i bevásárlóközpontok viszont nem különösebben lenyűgözőek; inkább szerény áruházakra hasonlítanak, kis árukínálattal. Mi a helyzet Thaiföldön: itt a bevásárlóközpontokban történő vásárlás több mint egy napot fordíthat, mert az üdülőhelyeken minden évben egyre több és több magasépület-komplexum van a különböző butikokkal.

Ami a thaiföldi piacokat illeti, ezek már régen túlléptek ezen a fogalmon: sikerül egyesíteniük a kis boltokat, kávézókat, masszázsszalonokat és még koncerttermeket is. Egyébként jobb, ha nem alkudozunk túl sokat: a thaiföldiek túl sokat kérnek, de nem túl sokat.

Olvasson tovább  Törökország és Tunézia összehasonlítása | Válassza ki a legjobb üdülőhelyet

Nyaralás gyerekekkel

Elmehetek Thaiföldre vagy Goára nyaralni gyerekekkel?? Ez a kérdés sok turistát aggaszt, és nem hiába. Bár egyesek azt állítják, hogy egy előkelő szálloda és egy képzett bébiszitter segítsége segít megoldani a problémát, minden egy kicsit bonyolultabb.

Goa például semmiképpen sem felel meg egy gyenge immunrendszerű gyermeknek, mivel nagy a trópusi betegségek elkapásának kockázata, a nap túl veszélyes a gyermekek érzékeny bőrére, a víz pedig erős áramlatokkal terhes. Ami az indiai üdülőhely szállodai infrastruktúráját illeti, meglehetősen fejlett, és képes lesz mindent kínálni, amire szüksége van egy kényelmes nyaraláshoz a babával.

MELLÉKESEN MEGJEGYZEM.Soha nem szabad megengedni, hogy a gyermekek csapvizet igyanak (ez egyébként a felnőttekre is vonatkozik). A palackozott víz a legjobb megoldás.

Thaiföld általában kényelmesebb és biztonságosabb (legalábbis a természeti viszonyok tekintetében). Az étkezéssel nincs gond: minden beltéri kávézóban van gyerekmenü. Elegendő számú thaiföldi üdülőhely és szórakozási lehetőség a gyermekek számára: mindenféle parkok, vidámparkok, vidámparkok, zöld sarkok, ahol az állatokat testközelből lehet látni, sőt etetni is.

Gyors összefoglaló

Végül itt az ideje, hogy összefoglaljuk egy kicsit az imént leírtakat. Melyik úticél a jobb – Thaiföld vagy Goa?

Értékelési kritérium

Thaiföld

Goa

Turisztikai szezon

November-április

November-április

Szállodai bázis

Kiváló infrastruktúra, magas szintű szolgáltatás

Fejletlen infrastruktúra, gyenge szolgáltatási színvonal a 3*-os és néhány 4 csillagos szállodában

Vízum

+

Városnézés

Kulturális, történelmi és természeti emlékek nagy választéka

A látnivalók hiánya általában

Nyaralás gyerekekkel

A jó minőségű gyermeknyaraláshoz rendelkezésre álló infrastruktúra (beleértve az étkezést is)

Nem rosszul fejlett infrastruktúra a gyermekek számára

Vásárlás

Változatos, magas szintű szolgáltatás

Variety

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: