13 a legjobb glükóz mérők közül

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges egészségügyi szakemberrel.

A modern emberek egyik leggyakoribb egészségügyi problémája – a magas vércukorszint, amely az endokrin készülék különböző betegségeihez kapcsolódik. Emiatt a mutató ellenőrzését naponta kell elvégezni, és az idő megtakarítása és a laboratóriumba történő elemzéshez való minden reggeli futás helyett optimális a glükózmérő használata – egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi a vércukorszintek ellenőrzését.

Az EXPERTOLOGY szakértői rangsorolták az otthoni használatra kapható 13 legjobb glükózmérő modellt.

Hogyan válasszunk egy glükométert

A mérés típusától függően többféle készüléktípus létezik:

 1. Az elektrokémiai glükózmérőket speciális oldatokkal bevont tesztcsíkok különböztetik meg – a vérrel érintkezve gyenge diagnosztikai áramot vezetnek, amely meghatározza a glikémiás szintet.
 2. A fenometriai készülékeket reagenssel kezelt csíkokkal is használják, amelyek a bőrrel érintkezve megváltoztatják a színüket, és a következő értékek meghatározására szolgálnak.
 3. A Romanowsky típusú glükózmérők bőrspektroszkópiával mérik a glükózt, de otthoni használatra nem állnak rendelkezésre.

A pontosság szempontjából az elektrokémiai és fenomenometrikus glükózmérők hasonlóak, de az előbbiek egy kicsit drágábbak, pontosabbak.

A készülék ára nem mindig határozza meg annak pontosságát és megbízhatóságát – számos gyártó készít olcsó modelleket, amelyek a betegek széles köre számára elérhetőek. A mérési hibák elkerülése érdekében a tesztcsíkoknak a vércukorszintmérővel azonos márkájúnak kell lenniük.

Vegye figyelembe azt is, hogy a készülék képes-e kapillárisból vagy vénából vért venni – az utóbbi módszer pontosabb eredményeket ad (10-12%-kal magasabb). Ugyanilyen fontos a tű mérete a bőr átszúrásához – a gyakori eljárásokhoz időre van szükség a bőr helyreállításához, különösen gyermekeknél. Optimális cseppméret – 0,3…0,8 µl – az ilyen tűk sekélyen hatolnak be, vékonyak.

A vércukorszint mértékegységei is változhatnak:

 1. mmol/l;
 2. mg%;
 3. mg/dl.

A diagnosztikai idő határozza meg a vércukorszintmérő használhatóságát:

 1. A legtöbb egységnél 15-20 másodperc a sebesség;
 2. 40-50 percet mutatnak az elavult vagy olcsó modellek.

Technikai mutatók, hogy nézd meg, valamint:

 1. Az áramellátás típusa – akkumulátor vagy elemek, az utóbbiak használata kényelmesebb;
 2. Hangjelzés jelzi, ha a mérés készen áll;
 3. A készülék belső memóriája segít elmenteni a mérési értékeket egy bizonyos ideig. Ez szükséges a betegség előrehaladásának meghatározásához. A naplót vezető betegek számára maximális memóriával rendelkező glükózmérőt ajánlunk.
 4. A készülék a leolvasott értékek exportálása érdekében a számítógéphez való csatlakoztatás lehetőségét is biztosíthatja.
 5. A bőrbe szúrható fúvóka rendelkezésre állása az ujjon kívül más helyeken is, az 1-es típusú betegek számára, akiknek naponta többször kell mérniük;
 6. A koleszterinszint párhuzamos mérése elengedhetetlen a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél.
 7. Egyes “fejlett” típusú készülékek akár beépített tonométerrel is rendelkezhetnek – igazi multifunkcionális eszközök.

A legjobb glükóz mérőeszközök értékelése

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb fotometrikus glükózmérők 1 AccuTrend Plus 9 200€
2 Accu-Chek Mobile 3 563€
3 Accu-Chek Active automatikus kódolással 1 080€
A legjobb alacsony költségű elektrokémiai glükózmérők 1 Accu-Chek Performa 695€
2 OneTouch Select® Plus 850€
3 ELTA Satellite (PKG-02) 925€
4 ayer Contour Plus
5 iCheck iCheck 1 090€
A legjobb ár-érték arányú elektrokémiai glükózmérők 1 EasyTouch GCU 5 990€
2 EasyTouch GC 3 346€
3 OneTouch Verio®IQ 1 785€
4 iHealth Smart 1 710€
5 Satellite Express (PKG-03) 1 300€

A legjobb fotometrikus glükózmérők

AccuTrend Plus

Értékelés: 4.9

AccuTrend Plus

A kategória legjobbja AccuTrend Plus fotometriai mérőeszköz. Nemcsak a glükóz, hanem a koleszterin, a laktát, a trigliceridek mérésére is alkalmas, a készülék alkalmas a cukorbetegek, a lipid anyagcserében szenvedők használatára, és a laktát szintjének meghatározása a sportorvoslásban keresletet jelent. A különböző reakciócsíkok külön készletben kaphatók.

Ez a készülék a laboratóriumi elemzéshez hasonlóan nagy pontosságú eredményeket ad, 3-5%-os tűréshatárral. Ezért gyakran használják egészségügyi intézményekben a beteg állapotának gyors diagnosztizálására. Ezenkívül az eredményre való várakozási idő rövid – mindössze 12 másodperc, de akár 180 másodpercig is meghosszabbítható. A vizsga típusától függően. Egy csepp vér diagnosztikai = 10 µl, 400 mérést tárol klasszikus mmol/l-ben, csatlakoztatható egy PC-hez az eredmények letöltéséhez.

Az AccuTrend Plus energiaellátásához 4 kis AAA elemre van szükség.

Átlagos ár – 9200 RUB.

Előnyök

 • Cukor, laktát, triglicerid, koleszterin mérése;
 • Nagy, 3-5%-os pontosság;
 • Rövid mérési idő 12 sec;
 • Nagy belső memória akár 400 mérés számára;
 • PC-csatlakozás;
 • Automatikus kikapcsolás.

Hátrányok

 • Magas ár.
 • Drága csíkok – kb. 2600 € 25 egységért (glükózszint-jelzéshez).

Accu-Chek Mobile

Értékelés: 4.8

Accu-Chek Mobile

2000 mérés nagy memóriakapacitása, mindegyik mérés dátummal és idővel tárolva. Számos további funkció segít nyomon követni a fejlődését: tesztelés étkezés előtt és után a megfelelő étkezési időzítővel, ébresztőórával, 1 vagy 2 hetes gördülő átlaggal, havi vagy havonta.

A kijelző nem csak a vércukorértéket mutatja, hanem azt is jelzi, hogy mikor kell kicserélni a 2 AAA elemet (500 méréshez elegendő), a tesztkazettát és a tesztkazettát. Az Accu-Chek Mobile csatlakoztatható a számítógéphez.

A készülék átlagos ára 3800 rubel, a kazetta 1200 rubel (legfeljebb 90 napig tart).

Előnyök

 • Kompakt méret;
 • Nincs tesztcsík;
 • Minimális várakozási idő az eredményekre;
 • Nagy belső memória;
 • További jellemzők;
 • Finom tű;
 • Csatlakoztatás PC-hez.

Hátrányok

 • Drága kazetták korlátozott eltarthatósági idővel.

Accu-Chek Active automatikus kódolással

Értékelés: 4.7

Accu-Chek Active automatikus kódolással

Megfizethető és kompakt Accu-Chek Active Auto-Coding Glükózmérő könnyen használható; Csak szúrja meg a bőrt egy finom tűvel, hogy egy kis 2 µl-es vércseppet kapjon, és tartsa hozzá a tesztcsíkot, 5 másodperc múlva megjelenik a mérési eredmény. A memória megőrzi az utolsó 500 leolvasást, és átvihető a számítógépre is. Hasznos funkció – az átlagos glikémiás érték automatikus meghatározása egy bizonyos időszak alatt, nem árt, ha van egy ébresztőóra, amely emlékeztet a teszt elvégzésére és az étkezés bevételére.

Mindössze 50 gramm súlyú és a valaha volt legkönnyebb Accu-Chek Active. Kerek CR2032 elemmel működik.

Átlagos ár – 1080 rubel, a szalagok ára 790 rubel 50 darabra.

Előnyök

 • Csak 5 másodperc várakozási idő;
 • Minimális vércsepp;
 • PC-csatlakozás;
 • A készülék és a tesztcsíkok alacsony ára.

Hátrányok

 • Nehéz lehet az eredményeket leolvasni, a csíkokat a táblázatban kell ellenőrizni.

A legjobb olcsó elektrokémiai glükózmérők

Az elektrokémiai glükózmérők pontosabbak és könnyebben használhatók, mint a fotometriai mérők, de drágábbak. Ebben a kategóriában otthoni használatra alkalmas, megfizethető árú eszközöket mutatunk be.

Accu-Chek Performa

Értékelés: 4.9

Accu-Chek Performa

Az Accu-Chek Performa kompakt mérőműszer 4 másodperc alatt elemzi a vércukorszintet az ISO 15197:2013 szabvány szerinti pontossággal. A praktikus Softclicks gyengéden szúrja át a bőrt, hogy 0,6 µl-es cseppet állítson elő, és alkalmas az ujjak és más területek, például az alkar hajszálereiből történő vérvételre. A gyártó 10 tesztcsíkot mellékelt a készülékhez, amelyeket később 50 tesztcsíkért átlagosan 1050 rubelért kell megvásárolni. A készülék rögzíti az utolsó 500 mérést.

A készülék képes elemezni a mérések átlagos eredményét 1 vagy 2 hétig, 1 vagy 3 hónapig, ha kritikus glikémiás értéket ad meg, akkor a beteg kritikus állapotát jelenti. Lehetőséget biztosít az eredmények jelölésére étkezés előtt és után, lehetőség van ébresztőóra beállítására, hogy emlékeztesse Önt a teszt elvégzésére.

Az Accu-Chek Performa orvosi használatra alkalmas, otthoni használatra is kényelmes.

Átlagos ár 700 rub körül.

Előnyök

 • A készülék automatikus kikapcsolása;
 • Gyors eredmények;
 • Emlékeztető funkció;
 • Belső memória 500 eredmény számára;
 • Nem haladja meg a 10 %-os (minimálisnak tekintett) hibát a laboratóriumi vizsgálatokhoz képest;
 • A készülék alacsony ára.

Hátrányok

 • Viszonylag nagy vércseppet igényel;
 • Drága tesztelők.

OneTouch Select® Plus

Értékelés: 4.8

OneTouch Select® Plus

Második helyezés a kategóriában OneTouch Select® Plus vércukormérő, színjelzésekkel kiegészítve. A kék, zöld vagy piros színek segítenek megállapítani, hogy a vércukorszint a mérés időpontjában alacsony, normális vagy magas-e. Ez a funkció különösen hasznos azoknak a betegeknek, akik nemrég kezdték el a tendencia nyomon követését. A készülékhez az ISO 15197:2013 szabványnak megfelelő, fejlett precíziós tesztcsíkokat fejlesztettek ki, amelyek egy vércseppre pontosan 5 másodperc alatt reagálnak., A memória képes az utolsó 500 teszt rögzítésére.

A OneTouch Select® Plus készlet praktikus szúrófogantyúval és kivehető lándzsákkal rendelkezik De

 • ca® #10 – a tűjük szilikonnal van bevonva és minimális átmérője 0,32 mm, a szúrás szinte fájdalommentes, de a csepp elegendő a méréshez.

  A készülék kerek elemekkel működik – ezek a tartozékok a szállítási terjedelem részét képezik. A készülék felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik.

  A készülék átlagos ára kb. 650 rubel, az n50 csíkból álló készlet kb. 1000 rubel.

  A

  • Vékony lándzsák kényelmes ujjbőrszúró fogantyún;
  • Nagy pontosság;
  • Nagy érintőképernyős kijelző színes jelzésekkel
  • Különböző időszakok átlagértékeinek megjelenítése
  • Jelölések étkezés előtt és után;
  • PC csatlakozás;
  • Memória 500 méréshez, idő- és dátumtárolással.

  Hátrányok

  • Drága tesztelők.

  ELTA Satellite (PKG-02)

  Értékelés: 4.7

  Műholdas ELTA (PKG-02)

  Készülék márka Satellite sorozat ELTA (PKG-02) kézi kódolással nem a leggyorsabb – az eredmény 40 másodpercen belül, de nagyon pontos. Könnyen használható – a cserélhető lándzsákkal ellátott praktikus fogantyú a test bármely pontján átszúrja a bőrt, de az eljárás többnyire fájdalmas – a készülék 2-4 µl vért igényel az elemzéshez. A mérési tartomány jelentős, 1,8…35,0 mmol/l, de a memória kevés egy modern készülékhez képest, mindössze 40 értékkel.

  A Satellite ELTA glükózmérő fő előnye – magas megbízhatóság. Nem áll rendelkezésre, sok éven át tökéletesen működőképesnek bizonyult. A készülék kerek CR2032 elemekkel működik, amelyek 2-3 évig tartanak a napi kétszeri glükózszintmérés mellett. Egy másik előnye a legalacsonyabb ár a tesztcsík, csak 265 rubel 25 darabra, és egy eszközért körülbelül 900 rubelt fizetni.

  Előnyök

  • Nagy megbízhatóság, építési minőség;
  • Olcsó tesztcsíkok;
  • Automatikus kikapcsolás;
  • Hosszú akkumulátor élettartam.

  Hátrányok

  • Hosszú, 40 másodperces várakozási idő;
  • Nagy vércseppet igényel;
  • Minimális memória.

  Bayer Contour Plus

  Értékelés: 4.6

  Bayer Contour Plus

  A negyedik legalacsonyabb árú vércukormérő a Contour Plus, amely nem igényel kódolást. Gyorsan méri a cukor mennyiségét egy kis csepp vérben 0,6 µl, elemzi a plazmát és 5 másodperc alatt adja meg az eredményt. A készülék nagyon könnyű – mindössze 47,5 g., Két CR2032 elemmel működik.

  A Bayer Contour Plus vércukormérő funkcionalitásban nem marad el a fejlettebb modellektől: van funkció az étkezés bevitelének jelölésére, lehetőség van különböző időintervallumok átlagértékének kiszámítására, a belső chip 480 mérést rögzít, és ezek számítógépre exportálhatók.

  Az átlagos ár – körülbelül 850 rubel, az n50-es tesztcsík 1050 rubelbe kerül.

  A

  • Gyors, 5 másodperces elemzési idő.;
  • Nagy megbízhatóság;
  • Kompakt méret;
  • Egy cukorbeteg naplója a készletben.

  Hátrányok

  • Drága tesztelők.

  iCheck iCheck

  Értékelés: 4.5

  iCheck iCheck

  Alacsony árú iCheck iCheck mérő 9 másodperc alatt feldolgoz egy csepp kapilláris vért kb. 1µl-ben, 180 statisztikát tárol a memóriában, számítógéphez való csatlakozást tartalmaz. A készülék 1-4 hétig tart az átlagolt olvasás. Lándzsa és tű bőrszúráshoz, hordtáska, kerek elem, kódoló csík, orosz nyelvű használati utasítás és 25 tesztelő már mellékelve van.

  Az iCheck iCheck glükózmérő megbízhatósága szabványos, így alkalmas otthoni diagnosztikára is.

  Az átlagos ár – 1090 rubel, a szalagok költsége lándzsákkal – 650 rubel 50 darabonként.

  A

  • A kis vércsepp, amire szükséged van;
  • Az elemzés optimális sebessége;
  • Alacsony, mindössze 50 grammos súly;
  • Megfizethető tesztcsíkok és lantszettek egy csomagban.

  Hátrányok

  • Kényelmetlen szúróeszköz;
  • A tesztereket nem minden gyógyszertárban árulják.

  A legjobb ár-érték arányú elektrokémiai glükózmérők

  A magasabb árkategóriájú glükózmérők a legpontosabb teljesítményt nyújtják az otthoni használatra elérhető készülékek közül. Mechanizmusuk megbízható, a gyártók gondoskodtak a felhasználók kényelméről.

  EasyTouch GCU

  Score : 4.9

  EasyTouch GCU

  Az EasyTouch GCU multifunkciós mérőműszert a vércukor-, húgysav- és koleszterinszint elemzésére tervezték, így számos betegségben szenvedő beteg számára alkalmas. Az egyes anyagok elemzéséhez külön csíkokat tartalmaz, amelyeket szükség szerint kell megvásárolni. A vizsgálathoz szükséges vércsepp mennyisége 0,8 µl és 15 µl között van, de a szúrókészlethez speciális fogantyú és cserélhető lándzsák tartoznak.

  A vér összetételének elemzése a glükóz és a húgysav esetében 6 másodpercet vesz igénybe, a koleszterin esetében – 2 perc, 200 eredményt rögzít a készülék memóriájában, ahonnan egy számítógépre exportálódik. A készülék 2 AAA elemmel működik, ezek több hónapig tartanak, ha az elem lemerül, a képernyő villogni fog. A felhasználók azonban megjegyzik, hogy az elemek cseréje után újra kell állítani az időt és a dátumot.

  A készlet tartalmaz egy önellenőrző naplót a mérések rögzítéséhez, hordtáskát, cserélhető lándzsákat. A készülék átlagos ára 6000 rubel, a glükóz tesztcsíkok n50 – 700 rubel, koleszterin n10 – 1300 rubel., húgysav n25 – 1020 rubel.

  Előnyök

  • Cukor, koleszterin, húgysav mérése;
  • Kompakt méret;
  • Toll automatikus szúráshoz
  • Nagy mérési megbízhatóság;
  • Betegnaplót tartalmazott.

  Hátrányok

  • Magas ár a tesztcsíkokért;
  • A készülék ára.

  EasyTouch GC

  Értékelés: 4.8

  EasyTouch GC

  Az EasyTouch GC automatikus kódolással egy másik elemző a rangsorban. A készüléket a glükóz- és koleszterinszint otthoni ellenőrzésére tervezték 0,8 µl-es vércseppből. 6 másodperc alatt számítja ki a cukrot és 150 másodperc alatt a koleszterint a készletben található különböző tesztcsíkok segítségével.

  A belső memória lehetővé teszi 200 mérés rögzítését, a készülék egy adott időintervallumra vonatkozó átlagolt eredményt jelenít meg a beteg állapotának nyomon követésére. A készülék egy pár AAA elemmel működik.

  Az ujjbőr megszúrásához mellékelt automatikus szúrószúró és eldobható lándzsák, amelyek elég nagyok egy 0,8-14 µl-es vércsepp előállításához.

  Az EasyTouch GC készülék átlagos ára 4000 rubel, a koleszterinszalagok n10 – 1300 rubel, a glükóz – n50 – 715 rubel.

  Előnyök

  • A vércukor- és koleszterinszint otthoni diagnosztizálásához;
  • Nagy pontosság;
  • Memória 200 eredményhez;
  • Praktikus autopunktúrás eszköz mellékelve;
  • Optimális mérési idő.

  Hátrányok

  • Drága tesztcsíkok.

  OneTouch Verio®IQ

  Értékelés: 4.7

  OneTouch Verio®IQ

  A következő rangsoroló glükózmérő egyedisége abban rejlik, hogy egyetlen csepp vérből 5 másodperc alatt több ezer mérést végez, majd a készülék egy átlagértéket mutat, amely a lehető legközelebb áll a valódi eredményhez. Az ismétlődő alacsony vagy magas vércukorértékeket színes jelzés jelzi.

  A OneTouch Verio® IQ kompakt felépítésű, fényes képernyővel, intuitív kezelhetőséggel, a tesztcsík és a 0,4 µl-es vércsepp megvilágított behelyezési pontjával rendelkezik. Egyetlen különbség társaihoz képest, hogy nem kell újratölteni, nincs elem, beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik. A számítógép USB-portján keresztül is tölthető.

  Egy praktikus De-tollal érkezik a bőr átszúrásához

 • ca állítható szúrási mélységgel és meghosszabbított lándzsákkal, az eszköz kialakítása lehetővé teszi a fájdalommentes és alacsony traumás behatolást. Egyedülálló a glükóz tesztdoboz kialakítása is, amelyből egy mozdulattal kivehető a vércukorszint méréséhez szükséges minden. A mérés étkezés előtt és után is elvégezhető a megfelelő jelölésekkel. 750 eredményt tárolnak és átlagolnak 1, 2, 4 hét és 3 hónap alatt.

  Az átlagár 1650 rubel, az n100 csíkok ára körülbelül 1550 rubel.

  Előnyök

  • Egyszerre több ezer cukormérést átlagol;
  • Kényelmes szúrószonda lándzsahossz-beállítóval;
  • Beépített újratölthető akkumulátor;
  • Tiszta interfész;
  • Megvilágított tesztcsík aljzat és vérvételi hely;
  • Nagy memória 750 eredményhez.

  Hátrányok

  • A szalagok magas ára;
  • Csak glükózmérés esetén működik.

  iHealth Smart

  Pontszám: 4.7

  iHealth Smart

  A Xiaomi iHealth Smart glükózmérője egy olyan technológiai eszköz, amely szoftverrel kapcsolódik egy mobil eszközhöz – okostelefonhoz vagy táblagéphez egy előre telepített programmal. Nincs kijelző magán a készüléken, a vércukorszint-eredményeket szabványos 3,5 mm-es jack-csatlakozón keresztül továbbítja a szoftverbe.

  Glükométeres készüléket és lándzsás tollat tartalmaz. Sem a készülék, sem a tesztcsíkok nem kaphatók a piacon; azokat óvatosan kell megrendelni a városi képviselőktől vagy az online boltoktól közvetlenül Kínából. A Xiaomi termékek kivételesen technológiai, a mérési eredmények megbízhatóak, dinamikusan rögzülnek és a mobileszközön lévő alkalmazásban az elemzési grafikonon jelennek meg. Ugyanitt minden szükséges adatot meg tud adni: emlékeztetők, átlagok stb. .

  Az iHealth Smart átlagos ára körülbelül 41 $ (kb. 2660 rubel); a cserélhető lándzsák n20 csíkokkal körülbelül 18 $ vagy 1170 rubel.

  Előnyök

  • Kompakt méret;
  • Közvetlen kapcsolat az okostelefonhoz az előre telepített alkalmazással;
  • Kényelmes fogantyú lándzsákkal;
  • Legalább egy csepp vérre van szükség;
  • Mérési sebesség 5 sec;
  • A mérési módok és egyéb alkalmazásparaméterek kényelmes vezérlése.

  Hátrányok

  • Kereskedelmi forgalomban nem kapható;
  • Drága szalagok.

  Satellite Express (PCG-03)

  Értékelés: 4.6

  Satellite Express (PKG-03)

  Teljesítve a rangsoroló Satellite Express glükózmérő telepített CR2032 akkumulátorral. 7 másodperc alatt méri a vércukorszintet 1 µl-es cseppből, és tárolja az utolsó 60 manipuláció eredményeit. A glükózértékek értéke és szintje nagy ikonokkal jelenik meg a látássérült felhasználók számára is alkalmas képernyőn.

  A készülék robusztus és megbízható kialakítású, amelyre a gyártó élethosszig tartó garanciát vállal. Tartalmazza a szúró tollat cserélhető lándzsákkal és mindent, amire az első 25 otthoni vércukorméréshez szüksége van. A “Tesztcsík” segít megállapítani, hogy a készülék pontosan mér-e.

  Átlagos ár – 1 080 rubel, az n25 tesztcsíkok ára körülbelül 230 rubel.

  Előnyök

  • Olcsó és pontos eszköz;
  • Teljes szerszámkészlet és tartozékok 25 méréshez;
  • Olcsó szalagok;
  • Élethosszig tartó garancia a készülékre.

  Hátrányok

  • Kis memória 60 méréshez.
  Olvasson tovább  A 9 legjobb lázcsillapító gyermekeknek és felnőtteknek
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: