13 legjobb vitamin az immunitás javítására

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az információ szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt konzultáció szükséges egészségügyi szakemberrel.

A vitaminok viszonylag egyszerű szerves molekulák, amelyek a táplálékkal kerülnek a szervezetbe, és nem tartoznak sem a fehérjékhez, sem a zsírokhoz, sem a szénhidrátokhoz, sem az ásványi anyagokhoz, sem a nyomelemekhez. Bár nem vesznek részt a műanyag- és energia-anyagcserében, a szervezet életfunkcióihoz nélkülözhetetlenek, mivel szükségesek az enzimek normális működéséhez. Ez a vitaminok egyedisége.

Ez lehetetlen vitaminok és megfelelően működő immunrendszer nélkül, vagy a különböző reakciók összessége, amelyek megvédik a szervezetet a külső inváziótól (mikrobák, vírusok, gombák) és a belső agressziótól (elpusztítja a kóros, rosszindulatú sejteket).

Az egyik legismertebb immunerősítő vitamin például a C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav, “aszkorbinsav”. A hiányosságok gyakori megfázáshoz, különböző fertőzésekhez, a bőrön megjelenő gennyes pattanásokhoz és a szervezet ellenálló képességének általános csökkenéséhez vezetnek.

A modern gyógyszeripar sokféle vitaminkomplexet állít elő, amelyek segítenek az immunitás fokozásában. Nincsenek olyan speciális vitaminok, amelyek csak az immunrendszer állapotának fokozásához szükségesek, mivel a vitaminok számos biokémiai reakcióban szerepelnek. Ez a felülvizsgálat megvizsgálja a legnépszerűbb és leghatékonyabb vitaminokat a különböző csoportok immunitásának fokozására: terhes nők, idősek, 50 évnél idősebbek, valamint gyermekek.

A legjobb vitaminok értékelése az immunitás javítása érdekében

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb gyermekvitaminok az immunrendszer erősítésére 1 Multitabs Baby 381€
2 VitaMittens immuno plus homoktövis 584€
3 Supradin gyerek mackók 538€
4 Immunal plus C 353€
A legjobb vitaminok az immunitás javítására felnőtteknél 1 Immunilflor
2 Vitrum teljesítmény 820€
3 Immuno Extra 1 450€
A legjobb vitaminok az immunitás javítására a terhesség alatt 1 Vitrum prenatális forte 1 863€
2 Elevit pronatal 1 820€
3 Complivit Trimesterum 331€
A legjobb vitaminok az immunitás javítására az 50 év feletti időseknél 1 Multi-tabletta Immuno plus 530€
2 Doppelgerz Activ Antistress 361€
3 Actimmune multivitamin 94€

A legjobb gyermekvitaminok az immunitás javítására

Gyermekkorban az immunhiány gyakran fertőző betegségekben nyilvánul meg, évente több mint 4-5 alkalommal, láz nélkül előforduló légúti fertőzésekben. A gyermek immunhiányát gyakran fáradtság és sápadtság, duzzadt regionális nyirokcsomók jelzik, például a nyakban és a hónaljban. Ezek a gyermekek gyakran allergiás reakciókat mutatnak a leggyakoribb és legártalmatlanabb élelmiszerekre, valamint instabil székletet, ami dysbacteriosis előfordulására utal.

Az anyatejet kapó csecsemőknél a védelmet nagyrészt a passzív anyai immunitás biztosítja, de amikor a szoptatás megszűnik, az első kritikus időszak következik be. Amikor a kisgyermekek interakcióba lépnek társaikkal az óvodában és az óvodában, a szorongás új időszaka következik be. Sok ilyen helyzet van egy gyermek életében. A következő vitaminkomplexek állnak rendelkezésre a gyermekek védekezőképességének erősítésére.

MultiTabs Baby

Értékelés: 4.9

Multi-tabs baba

Az egyéves kort még be nem töltött kicsik számára a Multitabs Baby vitaminok állnak rendelkezésre. Nem olyan változatos összetételű, mint a felnőtteknek szánt hasonló termékek. A komplex A-vitamint, D-vitamint és C-vitamint tartalmaz. A vitaminok szintjét és összetételét kifejezetten úgy választottuk ki, hogy kompenzálja a mesterségesen táplált csecsemő esetleges hiányosságait. Ezeket a cseppeket napi 1 ml-es adagban, étkezés közben vagy után alkalmazzák, és vitaminhiány megelőzésére, gyakori megfázás esetén, valamint a rickettség megelőzésére alkalmazzák. A Multitabs Baby-t a Ferrosan Company (Dánia) gyártja. 30 ml-es csomag egy hónapra 370 rubelért vásárolható meg.

Erősségek és gyengeségek

A hipoallergén formula, mivel csak 3 alapvető vitamint tartalmaz, az egyik legjobb, amit valaha is adtam Vitrum Prenatal Forte vitaminok felnőtteknek. Hátrányai közé tartozik az enyhe hashajtó hatás, a megemelkedett vér kalciumszint esetén történő használatuk tilalma, valamint a cseppek kis etanol tartalma. Koncentrációja nem haladja meg a 7%-ot, és csecsemők számára teljesen elfogadható, de veleszületett májbetegségben szenvedő gyermekeknél ellenjavallt lehet.

VitaMishki immuno plusz homoktövis

Értékelés: 4.8

VitaMittens immuno plusz homoktövis

Vitaminok Immuno Plus homoktövissel a hazai Farmamed gyógyszergyár által gyártott vitaminok. Ezt a komplexumot hároméves kortól 14 éves korig használják. Számos vitamin mellett: C, amely véd a megfázás ellen, E, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, a vitaminok nagyobb mennyiségű cinket és szelént tartalmaznak. Ezenkívül a homoktövist immunstimuláló, antimikrobiális és helyreállító tulajdonságok forrásaként használják. A Vitamix úgy néz ki, mint a vicces állatok alakú rágótabletta, a gyártó négy ízből választhat: citrom, narancs, szőlő és őszibarack.

A vitaminok az Avitaminosis megelőzésére és kezelésére javallottak. 3 és 7 éves kor között napi egy, 7 éves kortól pedig napi kétszer egy cukorkát írnak fel, és étkezés közben kell bevenni. Egy 30 tablettából álló csomag átlagos költsége egy hónapos kezelésre kisgyermekeknél, vagy két hétre az idősebb gyermekek kezelésére 360 rubelből áll.

Előnyök és hátrányok

A Vitamishki nagy előnye a homoktövis bogyók gyógyító kivonatainak hozzáadása, kellemes íz, a vitaminösszetétel jó egyensúlya, figyelembe véve a növekvő baba igényeit, a cink és a szelén jelenlétét, az ízlés kiválasztásának képességét, a szép és vonzó formát. A hátrányok közül csak az egyéni intoleranciát lehet megjegyezni.

Supradin gyerek mackók

Értékelés: 4.7

Supradin gyerek mackók

A Supradin Kids Bears-t a gyermekorvosok az olyan alapvető vitaminok kiegészítő forrásaként ajánlják, mint a folsav, B6-vitamin, biotin, nikotinamid és más alapvető vitaminok. A 3 rágótabletta 11 éves kortól ajánlott gyermekek számára. Kifejezetten az immunrendszer maximális védelmének biztosítása érdekében kiválasztott vitaminadagok, tekintettel a fiatal szervezet megnövekedett napi igényeire az iskolai stresszhatások miatt. Ezek a vitaminok vicces zselés-medve alakúak, és naponta egy rágótabletta formájában kell bevenni 1 hónapig. Ezeket a vitaminokat a német Omoform gyógyszergyártó cég gyártja, és az orosz gyógyszertárakban 2018 őszén az 1 csomag átlagos költsége, amelyet havi bevitelre terveztek, 456 rubel.

Olvasson tovább  A 7 legjobb probiotikum gyerekeknek

Előnyök és hátrányok

Ahogy a szüleik biztosítják őket, a gyerekek nemcsak hogy szívesen veszik ezeket a vicces mackókat, de nem felejtik el kihagyni a találkozót, emlékeztetve szüleiket, hogy “ma még nem volt mackójuk”. Ezen kívül a magas német minőség, jó tolerancia, kellemes íz és könnyű használat, mindössze napi egy cukorkával. Ami az ellenjavallatokat illeti, ez csak egy egyéni intolerancia, de bármely vitaminra és bármely gyógyszerre kialakulhat.

Immunal Plus C

Értékelés: 4.7

Immunal plus C

Ez a termék csak két összetevőből áll, és gyermekek és felnőttek számára ajánlott, a minimális életkor csak egy év. Aszkorbinsavból és a lila kúpvirág szárított nedvéből áll, amely jó immunstimuláns. Az Immunal plus C szirup formájában kapható, és csecsemőknek naponta háromszor, 4-12 éves korú gyermekeknek – 2 ml-t, idősebb gyermekeknek és felnőtteknek – naponta háromszor 3 ml-t kell bevenniük. Az Immunal Plus C profilaxisra és különböző immunhiányos állapotok kezelésére, akut és krónikus felső légúti fertőzések kezelésére egyaránt javallott. A szlovéniai lek cég gyártja ezt a szirupot, és egy 50 ml-es üveg átlagos ára 420 rubel.

Előnyök és hátrányok

Az Immunal plus C előnye a kétkomponensű összetétel, ami azt jelenti, hogy az allergia kialakulásának kockázata minimális. Nagy előnye, hogy gyakorlatilag mindenkinek felírható, a kisgyermekektől az idősekig. Ezért a felnőttek, sőt az idősek számára is az immunvitaminok kategóriájába tartozhatott. De mégis úgy döntöttek, hogy ebbe a csoportba helyezik, hogy megjegyezzék, hogy még a csecsemők számára is biztonságos.

Az Immunal hátrányának tekinthető az ismételt használat: Naponta háromszor, valamint az echinacea-kivonatra való esetleges allergia esetén. A termék magas ára is jelentős hátrányt jelenthet. Tehát, ha egy 13 éves gyermekről beszélünk, akkor napi 9 ml-es adagolással egy üveg csak 5-6 napra elegendő, és a hivatalos utasítások legalább 7 vagy 10 napot javasolnak a terápiás hatás eléréséhez. Ezért az adagolás legalább 2 hét, vagy akár egy hónap is lehet, mint a legtöbb vitamin esetében. Ebben az esetben a gyógyszerért fizetett havi összeg (5,5 ampulla) több mint 2200 rubel lesz. És sokan alig engedhetik meg maguknak, még a komoly gyógyszereket is, nemhogy a vitaminokat.

A legjobb vitaminok az immunitás javítására felnőtteknél

Az emberi test a legnagyobb fizikai és érzelmi megterhelést a felnőtt, érett életszakaszban éli meg. A felnőttkori immunitás nemcsak a táplálkozás és az étrend minőségétől függ. Az életmód, az egészségtelen szokások, a fizikai aktivitás jelentős csökkenése, a stressz az immunvédelem csökkenéséhez vezet. Természetesen az immunitás normalizálásának legjobb módja az, ha az ember gondoskodik a krónikus betegségekről, fenntartja a normális testsúlyt, aktív marad, feladja a rossz szokásokat és minimalizálja a stressz hatásait. Az egészséges és megfelelő alvás és a rendszeres szexuális aktivitás nagyon fontos az immunrendszer normalizálásához. De amikor szükség van, különösen a fizikai és mentális stressz kritikus időszakaiban, a betegségek komplex kezelésének segítésére, a szervezet fokozott igénye szerint kiválasztott speciális vitaminkészítmények, amelyek az immunitást szabályozó vitaminok iránti megnövekedett igénynek megfelelően jönnek segítségül. Ez a rangsor a legnépszerűbb és leghatékonyabb immunerősítő vitaminokat mutatja be a felnőttek számára.

Immunilflor

Értékelés: 4.9

Immunilflor

Az Immunilflor az első olyan vitaminkomplexek képviselője a rangsorban, amelyeket kifejezetten a felnőttek immunrendszerének megőrzésére terveztek. Az egyetlen dolog, amit nem szabad összetéveszteni a jól ismert állatgyógyászati gyógyszerrel, az Immunoflorral. Ez a termék (Immunilflor) egy olyan kiegészítő, amely nemcsak a test aktiválását, hanem a sejtes és humorális immunitás védekező képességének serkentését is segíti. Echinacea kivonatot, aszkorbinsavat, probiotikumokat tartalmaz laktobacilusok és streptococcusok formájában, macskakarom kivonatot és cinket. Az Immunylflor 500 mg-os kapszulákban kapható.

Az immunrendszer serkentőjeként, valamint a vitalitás elvesztésével, krónikus fáradtsággal, álmossággal kapcsolatos állapotok korrekciójára, fertőző betegségekből való felépülés során javallott. Ajánlatos naponta egy kapszulát étkezés közben alkalmazni, és a kúra körülbelül 3 hétig tart. A terméket az olasz ESI vállalat gyártja. Jelenleg egy 30 kapszulából álló csomag átlagos költsége egy hónapos kezelésre körülbelül 700 rubel.

Előnyök és hátrányok

A termék tulajdonságai közé tartozik az erős energetizáló és immunogén hatás, és elegendő növényi kivonatot tartalmaz a szervezet tonizálására. Hátránya az ellenjavallatok jelenléte. Ezek közé tartozik a magas vérnyomás, a túlzott ingerlékenység, az álmatlanság, az esszenciális remegés és más hasonló állapotok. Ezért az első használat előtt orvoshoz kell fordulni. De ha a jelzéseknek megfelelően és a megfelelő adagolásban szedik, akkor a szedés után egy személy aktívnak és erőteljesnek érzi magát, és teste sikeresen ellenáll a fertőző betegségeknek. oktatás 1 A szedés után a személy aktív és erőteljes, és a teste sikeresen ellenáll a fertőző betegségeknek.

Vitrum teljesítmény

Értékelés: 4.9

Vitrum perfomance

Ez a csodálatos vitamin-ásványi komplexum felnőttek számára, amelyet kifejezetten az immunitás védelmére terveztek, az egyik legteljesebb, nemcsak ebben a minősítésben, hanem általában a gyógyszerpiacon. oktatás 1 Ez a csodálatos vitamin-ásványi komplexum a felnőttek számára, amelyet kifejezetten az immunitás védelmére terveztek. Minden egyes tabletta 13 vitamint, köztük a nem túl gyakori K1-vitamint, ásványi anyagokat, például kalciumot, káliumot és foszfort, valamint 14 nyomelemet tartalmaz, figyelembe véve a felnőttek napi szükségletét. Ezek közé olyan ritka anyagok tartoznak, mint az ón, a bór, a vanádium és a szilícium. Ezek az elemek messze nem gyakoriak a vitaminkomplexekben, de nagyon szükségesek a szervezet számára. Minden tabletta 50 mg ginzeng kivonatot tartalmaz, mint további adaptogént, amely fokozza a szervezet védőerejét

Nemcsak megelőzésre, hanem olyan állapotok kezelésére is ajánlott, mint a túlterheltség, memóriazavarok és fejfájás, szédülés, rossz memória és súlyos betegségekből való felépülés.

Természetesen nem szabad a Vitrum Perfomence-t öngyógyító készítményként használni, ha beteg, de mindig konzultáljon szakemberrel. A Vitrumot étkezés közben kell bevenni, naponta egy tablettát. A terméket, mint sok más olcsó vitamint, az amerikai Unipharm cég gyártja. Egy üveg Vitrum teljesítmény egy hónapos kurzusra átlagosan körülbelül 1000 rubelbe kerül

Előnyök és hátrányok

A leggazdagabb ásványi anyag, vitamin és nyomelem összetétel, természetes ginzenggel dúsítva, önmagáért beszél. A Vitrum teljesítménye meglehetősen komoly táplálékkiegészítő, és számos, akár súlyos betegség kezelésére is használják. Tehát az egyik indikáció a rákos betegek immunrendszerének serkentése lenne a kemoterápia után. De minden éremnek két oldala van. Az ilyen gazdag összetétel (a komplex 31 aktív összetevőt tartalmaz) növeli az egyéni intolerancia és az enyhe mellékhatások előfordulását allergiás reakciók formájában. Ez is a felső kategóriás vitaminkészítmények csoportjába tartozik.

Olvasson tovább  A 16 legjobb vitamin terhes nők számára

Immuno Extra

Értékelés: 4.8

Immuno Extra

A termék, ellentétben a fent leírt vitamin-ásványi anyag komplexekkel, jelentős mennyiségű gyógynövénykivonatot tartalmaz. A jól ismert A- és E-vitaminok, aszkorbinsav, nyomelemek, például cink és magnézium mellett rózsacsípő kivonatot, lila és halvány echinacea kivonatot is tartalmaz. Ezenkívül az Immuno Extra inozitollal dúsított. Az ilyen összetétel nemcsak erős immunstimuláló hatást fejt ki, hanem segít csökkenteni a krónikus gyulladást, javítja a nyirokrendszer működését, és még a vérplazma rossz koleszterinszintjét is csökkenti.

Az Immuno Extra nemcsak profilaxisra, hanem különböző légúti vírusfertőzések, herpeszfertőzés, influenza, fokozott fizikai és mentális stressz esetén komplex terápiára is javallott. Külön jelzik a szervezet alkalmazkodását kedvezőtlen ökológiai körülmények között.

Az Immuno Extra különleges feltételekkel fogyasztható. Egyedi, egyenként 11 ml-es injekciós üvegekben kapható. A gyártó azt javasolja, hogy egy vagy két injekciós üveg tartalmát egy hónapon keresztül, étkezés előtt 30 perccel igyuk meg. Használat előtt rázza fel az üveget, és ha szükséges, hígítsa fel vízzel vagy gyümölcslével. Az Immuno Extra-t az olasz Martinez cég gyártja.

Előnyök és hátrányok

Ez a gyógyszer meglehetősen erős adaptogén, ezért vannak bizonyos ellenjavallatok. A Vitrum teljesítménye terhes és szoptató nők, olyan betegségek, mint a gyomorhurut túlsavasodással, akut gyomorfekély, hörgőasztma és szívelégtelenség esetén ajánlott. Az allergiás reakciók ritka mellékhatások, de a gyógyszer jól tolerálható, ha betartják az ajánlott adagokat, és hozzájárul az immunitás gyors emelkedéséhez.

A legjobb vitaminok a terhesség alatti immunitás fokozására

Ezt a szakaszt kezdheti a szokásos mondattal: “a terhesség egy különleges állapot”. De olyan sokan írnak. Jobb megmagyarázni, hogy milyen vitaminokat kell dúsítani egy terhes nő étrendjét. A terhesség alatt a nő szervezetének másfélszer több kalciumra van szüksége, amely a baba csontjainak részét képezi, 30%-kal többre, mint a B6- és B12-vitamin, a cink és a jód napi szükséglete. A terhes nőknek kétszer annyi vasra és folsavra van szükségük.

Van egy jelentős kiegészítés. Míg a felnőtteknek szánt hagyományos vitaminkomplexek az immunitás fokozására további adalékanyagokat, például ginsenget, guaranát, echinaceát tartalmazhatnak, a terhes nők számára készült készítmények kiválasztásakor célszerű elkerülni a további összetevőket. Az adaptogének nemcsak az immunrendszert stimulálhatják, hanem olyan mellékhatásaik is lehetnek, amelyek ismeretlen módon befolyásolhatják a baba szervezetét, például később allergiát okozhatnak. Ezért a terhes nők számára a vitaminok minimális készletére kell korlátozni, amelyeknek szinte nincs mellékhatása, kivéve az elkerülhetetlen egyéni intoleranciát.

Ideális esetben a terhesség minden egyes trimeszterére külön vitaminkomplexumoknak kell lenniük, mivel minden trimeszter a baba fejlődésének egy adott szakasza. Ezért, ha egy terhes nő multivitamint vásárol, meg kell kérdeznie a gyógyszertárban, hogy melyik trimeszterre szánták. Hadd soroljuk fel a leghatékonyabb és legnépszerűbb vitaminokat a terhes nők immunitásának támogatására, amelyek egyszerre nemcsak a várandós anya, hanem a baba számára is előnyösek.

Vitrum prenatális forte

Értékelés: 4.9

Vitrum prenatális forte

A Vitrum Prenatal Forte egy erős komplex, amely nemcsak az avitaminózis kialakulását akadályozza meg, hanem segíthet bizonyos rendellenességek kezelésében is, mint például a fenyegető abortusz, a terhes nők hányása vagy a méhlepény rendellenességeinek kialakulása.

A Vitrum prenatal forte A-vitamint és béta-karotint, alfa-tokoferolt és kolekalciferolt, C-vitamint és tiamint, folsavat tartalmaz, a terhes nők számára szükséges adagolásban. A folsav hiánya nagyon veszélyes az első trimeszterben, mivel súlyos idegrendszeri fejlődési rendellenességeket okozhat az elsődleges cső kialakulása során. A Vitrum prenatal ásványi anyagokat, például kalciumot és magnéziumot, vasat, valamint nyomelemeket, például rezet, cinket, jódot, mangánt, molibdént, szelént és krómot tartalmaz.

A Vitrum prenatal forte-t mind a terhes nőknél az avitaminózis megelőzésére, mind a terhességre való felkészülés során, valamint a szülés utáni időszakban kell alkalmazni. A Vitrum prenatal forte-t naponta egy tablettát kell bevenni, reggel a reggeli után. A terméket az amerikai Unifarm cég gyártja, és egy csomag ára egy hónapos tanfolyamra átlagosan 640 rubel.

Előnyök és hátrányok

A Vitrum prenatal forte egy kifejezetten terhes nők számára kifejlesztett komplexum, ezért az ajánlott adagok betartása esetén általában nincsenek mellékhatások. Nem szükséges ezt a gyógyszert felírni, ha egy terhes nő egyidejűleg vagy külön-külön más vitaminokat szed az A- és D-vitaminokat cseppekben, például Aquadetrimben. A Vitrum prenatal forte egy kiegyensúlyozott vitamin-ásványi anyag komplex, jó ár/érték aránnyal.

Elevit pronatal

Értékelés: 4.8

Elevit pronatal

Ez a multivitamin-ásványi anyag komplex nemcsak a terhesség teljes lefolyásához járul hozzá, hanem a leendő anya testét minden szükséges vitaminnal, ásványi anyaggal és nyomelemmel ellátja, de jelentősen javítja a sejtes és humorális immunitás paramétereit is. 12 alapvető vitamint, három nyomelemet és 4 ásványi anyagot tartalmaz: kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat.

Az Elevit Pronatal a hipovitaminózis megelőzésére mutatkozik be minden szakaszban: a terhesség tervezésekor, a terhesség alatt, a szülés utáni időszakban és a szoptatás alatt. Ajánlott a szedését egy hónappal a tervezett terhesség kezdete előtt elkezdeni. Az Elevit Pronatal-t naponta egy tablettát kell bevenni étkezés közben. A tablettát kis mennyiségű vízzel kell bevenni. Ezért a gyártó által ajánlott kezelés elég hosszú. A komplexumot a német Bayer cég gyártja, és egy 100 tablettás csomag 3 hónapos kezelésre 1800 rubelbe kerül. Egy hónapra tervezett palack körülbelül 710 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A komplex előnyei közé tartozik a gazdag és kiegyensúlyozott összetétel, de a hátrányai közé tartoznak a különböző mellékhatások. Ez magában foglalhat hasi panaszokat, allergiás reakciókat, a vizeletben megnövekedett kalciumszintet, fejfájást, szédülést és álmatlanságot. Az Elevitet szedő nőknél előfordulhat, hogy a vizeletük élénksárga színűvé válik. Ez biztonságos, és a riboflavin anyagcseréjének köszönhető.

Complivit trimesterum

Értékelés: 4.7

Complivit trimesterum

A Complivit trimester nem egyetlen komplex, hanem ásványi anyagok és vitaminok egész családja. Ezek három különböző gyógyszer, amelyek mindegyike a jótékony összetevők egyedi kombinációjával rendelkezik, és amelyek kifejezetten a terhesség minden egyes időszakára vonatkoznak. Ez a gyógyszer egyik vezető és megkérdőjelezhetetlen előnye. Anélkül, hogy lehetőségünk lenne itt leírni mindhárom egymást követő komplexet a terhesség alatt és azok különbségeit, csak annyit mondhatunk, hogy ezek a komplexek minden trimeszterben együttesen több mint 20 elemet tartalmaznak, beleértve a folsavat és a cinket, az összes esszenciális vitamint, valamint a rutint és a luteint. A “zest” a finoman kiegyensúlyozott dózisokban rejlik, amelyek a terhesség minden egyes időszakában eltérőek.

Olvasson tovább  A 9 legjobb magnéziumkészítmény

A Complivit naponta egy tablettát vesz be, közvetlenül étkezés után, majd bőséges folyadékbevitelt követően. Complivit trimeszterben profilaktikusan. A Complivitet a hazai “Pharmstandard” cég gyártja, például a “Complivit 1 trimeszter” ára 330 rubel. egy 30 kapszulát tartalmazó csomagért. Így a komplexum ezen változatának költsége 1000 rubelt tesz ki. trimeszterenként, ami nagyon olcsó. A termékcsalád többi képviselője hasonló árkategóriában mozog.

Előnyök és hátrányok

A terhesség rugalmas megközelítésének nyilvánvaló előnyei mellett, a gyógyszer napi egy kapszula szedésének kényelme mellett a gyógymódnak hátrányai is vannak. A Complivit ellenjavallt egyéni intolerancia, magas A- és D-vitamin-, vas- vagy kalcium-, vas- vagy kalcium-, húgykő- és vashiányos vérszegénység esetén. De ez a gyógyszer a maga árkategóriájában nagyon népszerű a szülés előtti klinikákon.

A legjobb vitaminok az immunitás fokozására az idősebb felnőtteknél 50+

Érett korban a szervezet kompenzációs képessége és a csúcsterhelések elviselésére való képessége jelentősen csökken. Ezért a vitaminkészítmények feladata nem az lesz, hogy előkészítsék a szervezet tartalékait a megnövekedett terheléssel szembeni esetleges ellenállásra, hanem a különböző krónikus betegségek megelőzésére, amelyek a legtöbb emberben a hatodik évtizedben kezdenek megjelenni. Idős korban a fagocitózis aktivitása bizonyos mértékig csökken, az antitestek gyors képződésének képessége csökken, ezért nem szabad túlzásba vinni az immunrendszer “erősítésére” szolgáló termékek használatát. Ennek ellenkező hatása is lehet, nevezetesen az immunrendszer kimerülése. A minősítés ezen szakasza tartalmazza a legsikeresebb vitaminkomplexeket, amelyek megfelelő szinten támogatják az immunitást az 50+ személyeknél.

Multi-Tabs Immuno Plus

Értékelés: 4.9

Multi-Tabs Immuno Plus

Ez a termék a felnőttek 50+ immunitásának megőrzésére egy komplex vitamin- és ásványi anyag-kiegészítő és egy eubiotikum kombinációja. A tabletták tizenegy vitamin és hét mikrotápanyag mellett a bélműködést elősegítő mikroorganizmusokat is tartalmaznak, egy tabletta 1 milliárd darabot. élő laktobacillusok, vagy kolóniát alkotó egységek. A probiotikus baktériumok hozzáadása a vitaminkomplexumhoz segít javítani a normál bélflóra összetételét és megszüntetni a dysbacteriosis tüneteit, amelyek gyakran kísérik az immunhiányt.

A mikrotápanyagok közé tartozik a vas a vérképzéshez, a cink az immunitás erősítéséhez, a króm a cukorbetegség elleni védelemhez, a szelén stb. Ez a komplexum a krónikus megfázás, dysbacteriosis, túlzott stresszreakciók, krónikus fáradtság szindróma megelőzésére és komplex kezelésére egyaránt javallott. Vegye Multitabs Immuno Plus kell egy tabletta naponta, a tanfolyam időtartama – legalább 1 hónapig. Ezt a csodálatos gyógyszert a dán Ferrosan cég gyártja, és egy 30 tablettás csomag átlagos költsége havonta körülbelül 630 rubel.

Erősségek és gyengeségek

Ennek a csodálatos terméknek az előnyei közé tartozik természetesen a vitaminok, ásványi anyagok és a bélrendszer számára hasznos baktériumok ritka kombinációja. Kiegyensúlyozott összetételű és jól illeszkedik a felnőtt szervezet szükségleteihez vitamin és ásványi anyag formula jól védi a felnőtt szervezetet az immunháttér csökkenésétől a különböző stresszhatások csúcspontján. Hátránya az egyéni intolerancia mellett a még mindig kissé magas ár. De ha figyelembe vesszük, hogy ha egy személy egy másik multivitamin-komplexumot vásárol a gyógyszertárban és az eubiotikumot külön-külön, akkor valószínű, hogy az ár még magasabb lesz.

Doppelgerz Antistress

Értékelés: 4.8

Doppelgerz anti-stressz aktivitás

Az immunkomplexeknek nem mindig kell immunerősítő kiegészítőket tartalmazniuk. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen kockázati tényezők csökkenthetik a meglévő immunstátuszt. Az egyik ilyen tényező a krónikus stressz, a szorongás és az aggodalom. Ezért számos stresszellenes, nyugtató és pihentető tulajdonságokkal rendelkező vitamin- és ásványi anyag-komplexum lehetővé teszi az immunitás fenntartását is. És idős korban egy ilyen megközelítés sokkal hasznosabb, mint a túlzott aktiválás.

A Doppelgerz Antistress tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek. A melissa görcsoldó, nyugtató és enyhe vérnyomáscsökkentő hatású, a Ginkgo biloba kivonat javítja az agyi vérkeringést és normalizálja a kognitív funkciókat. A B-vitaminok, a nikotinamid, a pantoténsav, a folsav és a biotin kielégítik az érett szervezet napi vitaminszükségletét. Ez a komplexum minden felnőtt számára látható, de különösen hasznos lesz azoknak, akik átlépték az ötvenéves határt, és akiknek a tevékenysége rendszeres pihenést és pihenést igényel. Ez a gyógyszer nagyon kényelmesen használható: 1 tabletta naponta egyszer étkezés közben. A kezelés átlagos időtartama 2 hónap.

Az egy hónap alatt bevehető 30 kapszula csomagja átlagosan körülbelül 375 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer egyetlen hátránya az egyéni intolerancia, az árkategóriája meglehetősen vonzó, és az adagolás módja kényelmes. A melissa és a ginkgo biloba nem rendkívül allergén és aktív összetevők. Számos ginkgo biloba készítményt használnak időseknél, és a szárított melissa kivonatokat számos nyugtató hatású fitotea tartalmazza. Ezért az idős betegek biztonságosan ajánlhatják ezt a terméket első sorban a stressz elleni védelemre, és az immunitás megfelelő szinten tartására szolgáló eszközként.

Actimmune multivitamin

Értékelés: 4.7

Actimmune multivitamin

Végül, hogy lezárjuk az aktív vitaminok rangsorolását az immunitáshoz az időseknél, figyelmet kell fordítani a költségvetési árkategóriára. Az Actimmune multivitamin egy ilyen olcsó gyógymód, amely alacsony jövedelemmel rendelkező idős betegek számára javallott a hipovitaminózis megelőzésére, a krónikus fertőzések súlyosbodására és a légúti-vírusos betegségek kialakulására.

Két lágy és kemény zselatinkapszulában kapható napi használatra. A lágy kapszula finomítatlan lenmagolajat, zsírban oldódó E- és D3-vitamint tartalmaz. A szilárd zselatin kapszula aszkorbinsavat, pantoténsavat, cinket, B-vitaminokat, PP-vitamint és folsavat tartalmazó vitamin-ásványi anyag komplexet tartalmaz.

Az Actimmune kíméletesen hat az immunrendszerre, az idős betegek szervezetét speciálisan kiválasztott és kiegyensúlyozott, optimális mennyiségű vitaminnal látja el, és a szakértői vélemények szerint a termék jól tolerálható. Naponta egy lágy és egy kemény kapszula étkezés közben. A kezelés időtartama egy hónap. Ezt az eredeti multivitamin-készítményt a hazai Letopharm cég állítja elő, és a 60 kapszulából álló csomag költsége havi használatra átlagosan 132 rubel, ami meglehetősen olcsó. oktatás 1 Az eredeti multivitamin-készítményt a hazai Letopharm cég állítja elő.

Előnyök és hátrányok

Ez a termék minimális mennyiségű vitamint tartalmaz, és nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek túlzottan aktiválhatják vagy egyensúlyhiányt okozhatnak az idős beteg immunrendszerében. A nagy előnye a termék megfizethető ára és a kényelmes szedés. Az egyetlen hátránya, hogy a memóriazavaros idős betegek elfelejthetik, hogy egy lágy és egy kemény kapszulát vegyenek be, és összekeverhetik a két lágy kapszula bevételét és fordítva. Ebben az esetben egyetlen adag ideális.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: