14 a legjobb szemvitaminok közül

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem is szolgál vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A minket körülvevő világról szóló információk több mint 90%-át vizuális képeken keresztül kapjuk. Az emberi szem az elektromágneses sugárzást egyszerre fogadja és alakítja át elektrokémiai jelekké. A közhiedelemmel ellentétben a szem nem elemzi a vizuális információt, hanem csak gyenge biológiai áram formájában továbbítja azt az agyi struktúráknak. A vizuális képek fő elemzője a nyakszirti kéreg. A fénybefogadó készülék – a szem optikai közege és a retina – tökéletes működéséhez a lehető legkevesebb betegségre van szükség, és késleltetni kell az elkerülhetetlen korral járó elváltozások – az időskori presbyopia vagy az időskori hyperopia – kialakulását.

Az olyan tünetek, mint a tárgyak homályos körvonalai, látásromlás sötétben, gyors szemfáradtság, súlyos társbetegségek, például cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koponyaűri nyomás, és a szemfájdalom, szintén előfordulnak. A szem fokozott igénybevétele, a számítógépes munka és számos szemvitamin hiánya további kiváltó tényezők lehetnek.

6 fő alapvető vitamin van, amelyek segítenek normalizálni az ember látásfunkcióit. Ez az alfa-tokoferol vagy A-vitamin, B2-vitamin, aszkorbinsav, E-, D- és F-vitamin. A készítményeknek ez a rangsora a szemészetben használt legnépszerűbb és leghatékonyabb vitaminkészítményeket tartalmazza, amelyek a látás javítására és a hipovitaminózis korrekciójára szolgáló étrend-kiegészítőként léteznek. A felülvizsgálat a luteint tartalmazó szemvitaminok népszerű csoportjával kezdődik.

A legjobb vitaminok a szem számára

Jelölés hely termék neve ár
Top vitaminok a szemnek luteinnel 1 Lutein komplex 490€
2 Ocuvite Lutein Forte 965 €
3 Doppelgerz Aktiv szemvitaminok luteinnel és áfonyával 407€
4 Vitrum Vision 1 110€
A legjobb szemvitaminok rövidlátás és távollátás esetén 1 Strix forte 689€
2 Superoptik 329€
3 Bioritmus látás 24 óra nappal/éjszaka 223€
A legjobb szemvitaminok cseppekben 1 Sistain Ultra Plus 467€
2 Taufon 314€
3 Visomitin 579€
4 Emoxipine 170€
A legjobb gyermek szemvitaminok 1 Lutein komplex gyermekeknek 318€
2 Univit Kids Omega 3 kolinnal 443€
3 Biovit gyermekszirup áfonyával 125€

A legjobb vitaminok a szem számára a luteinnel együtt

A lutein növényi termék, és természetes módon számos magasabb rendű növényben előfordul. Molekulája könnyen áthatol a sejtmembránokon, mivel lipofil, és az atomok közötti kettős kötések hozzájárulnak ahhoz, hogy ellenálljon az oxidatív szöveti stressznek.

A szem szövetei, különösen a sárga folt, az emberi szem teljes luteinkészletének több mint 70%-át tartalmazzák. A lutein szerepe nagyon fontos, különösen a színzavarok csökkentésében, a látásélesség megőrzésében. A lutein képes csökkenteni a lipidperoxidációt, ami a szemszövet elkerülhetetlen öregedéséhez vezet. Ma már elegendő számú olyan látásjavító termék áll rendelkezésre, amely luteint tartalmaz, mind fő összetevőként, mind szemvitamin-komplexek részeként. Nézzük meg a termékcsalád fő termékeit.

Lutein komplex

Értékelés: 4.9

Lutein komplex

A Lutein-komplex azért kapta a “komplex” nevét, mert a lutein mellett 3 alapvető szemvitamint, mint az A, E és aszkorbinsav, nyomelemeket, mint a réz, cink és szelén, a szemszövetek energiadonorát – taurint, béta-karotint és antociánokat tartalmaz. Napi egy tabletta alkalmazása lehetővé teszi a réz 100%-os, a lutein 80%-os, az A-vitamin 82%-os fogyasztását. Maga a lutein egyetlen tablettában 4 mg mennyiségben van jelen.

A Lutein-komplex étrend-kiegészítő használata profilaktikusan javallott a fokozott szemterhelésben szenvedő (irodai dolgozók), az ultraibolya sugárzás területén tartózkodó embereknél. Ezek közé tartoznak a hegesztők, a világosítók, a hegyi túrázók, A Lutein-komplexum rövidlátás esetén is javallott.

Szájon át, étkezés közben, a kezelés 1 hónapja alatt kell alkalmazni, és naponta 1-2 tabletta bevétele ajánlott. A Lutein-komplexet a hazai VneshtorgPharma cég gyártja, és egy 30 tablettás csomagot, amelyet egy átlagos havi kurzusra terveztek, 2018 őszén a nagyobb orosz városok gyógyszertáraiban 280 és 440 rubel közötti áron lehet megvásárolni. oktatás 1 A Lutein-komplexet a hazai VneshtorgPharma cég gyártja. Az átlagár 370 rubel körül lesz csomagonként.

Előnyök és hátrányok

A lutein-komplex mindig jól tolerálható, és hatása akkor mutatkozik meg a legjobban, ha profilaktikus céllal, normálisan működő látókészülék mellett alkalmazzák. A Lutein-komplex jó a szemfáradtság szindrómára. De abban az esetben, ha a látószervek súlyos és progresszív patológiája van, ez a komplexum nem fog egyedül megbirkózni, de szemészeti szemgyógyászati gyógyszerekkel kombinálva alkalmazható. Ezért, ha szempanaszoktól szenved, először is keressen fel egy szemorvost, hogy kizárja az esetleges betegségeket, és csak ezután kezdje el rutinszerűen használni a szemkezeléseket.

Oculite Lutein Forte

Értékelés: 4.8

Oculite Lutein Forte

Ezt a szemgyógyszert a gyártó étrend-kiegészítőként, növényi karotinoidok, például lutein és zeaxantin, valamint zsírban oldódó A és E szemvitamin, aszkorbinsav, szelén és cink forrásaként pozicionálja. Ezek a tabletták narancssárga színűek, és a hatóanyagot mikrokapszulák formájában kombinálják, míg a hatóanyagok fokozatosan szabadulnak fel a kapszulákból, ezt a folyamatot késleltetett felszabadulásnak nevezik. Ennek érdekében a karotinoidokat és a szemvitaminokat egy speciális, szilícium-dioxid alapú mátrixra adszorbeálják. A késleltetett felszabadulás számos modern gyógyszerre jellemző, amelyeknek hosszú ideig és folyamatosan kell hatniuk a szervezetben, hogy a lenyeléstől a lenyelésig ne változzon az anyag koncentrációja a vérben.

Egy tabletta Oculait Lutein Forte 6 mg luteint tartalmaz, ami átlagosan az ajánlott napi szükséglet 120%-át teszi ki. Az egyéb összetevők 50-80%-ban fedezik az igényeket. Ezt a nagy dózisú luteint tartalmazó készítményt elsősorban a szemfenék degeneratív elváltozásai, például a makula (vagy sárga folt) és a szemgolyó hátsó pólusának degenerációja esetén ajánlott szedni. Ezért feltétlenül konzultáljon szemészorvossal, mielőtt ezt a magas lutein tartalmú terméket saját maga használná. Az Oculait Lutein Forte nem olcsó, például egy csomag egyhónapos kezelésre átlagosan 921 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

Mivel az Ocuvait Lutein Forte-t szemészorvos írja fel, ennek az étrend-kiegészítőnek saját ellenjavallatai vannak. Ez a terhesség és a szoptatási időszak, mivel a szükséges vizsgálatokat nem végezték el a betegek ezen kategóriáin, és ezt fel kell tüntetni a dokumentációban. Általános ellenjavallat az egyes összetevők egyéni intoleranciája vagy allergiás reakciók. Bizonyos esetekben a szemorvosok profilaktikus szerként is felírják, különösen az irodai dolgozók intenzív látási megterhelése esetén. Javítja a látást, és olyan készítményekkel kombinálva, mint a hidratáló szemcseppek vagy a műkönnyek, a terhelés sokkal könnyebben tolerálható; a “vörös”, “fáradt” vagy “száraz” szem tünetei eltűnnek.

Olvasson tovább  7 legjobb folyékony vitaminok

Doppelgerz Aktiv szemvitaminok luteinnel és áfonyával

Értékelés: 4.7

Doppelgerz Aktiv szemvitaminok luteinnel és áfonyával

A Doppelgerz Aktiv for Eyes luteinnel és áfonyával a gyártó szerint a szemgolyó troficitásának javítására szolgáló alapvető alapkomplexum. Minden egyes kapszula áfonyaport, luteint szuszpenziós formában, cink-oxidot, A-vitamint és a citromgyümölcs bioflavonoidjait tartalmazza, amelyek gesperedint tartalmaznak, ami javítja a mikrocirkulációt és a vénás kiáramlást.

Az Oculaita Lutein Forte termékkel ellentétben ez a termék nem pótolja teljes mértékben a szervezet napi szükségletét. A lutein csak 12%-a, az A-vitamin 40%-a, a cink pedig a napi szükséglet 20%-a. Végtére is, a beteg a kiegészítők szedésekor is eszik, és az élelmiszer mindig a pénzeszközök fő forrása lesz, beleértve a szemek számára is. Ezért a legjobb, ha profilaktikus szerként alkalmazzuk, és nem használjuk a már kialakult rendellenességek korrekciójára. Felnőtt betegeknek naponta egyszer egy kapszula szedése ajánlott egy vagy két hónapon keresztül. A komplexumot a német Kweisser Pharma cég gyártja, 1 csomag 30 kapszula átlagosan 425 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A mikroelemek és antioxidáns összetevők alacsony tartalma lehet az oka annak, hogy a páciensek csalódnak a termékben, ha maguk vásárolják a gyógyszertárban, amikor már intenzív szempanaszaik vannak.

Jellemző állapot: mindössze két-három hét fáradtság és vörös szemek után a termék megpróbálja kezelni a kellemetlen tüneteket, és ha ez nem történik meg, a terméket rossz minőségűnek tekintik. Valójában ezt a komplexumot már jóval a kellemetlen tünetek megjelenése előtt kellett volna bevenni, és akkor megakadályozta volna a megjelenésüket, vagy a legkevésbé kifejezetté tette volna őket. A komplexum céljai és célkitűzései a következők. Kezelésként már nem hatékony, különösen nem monoterápiaként. Tekintettel a Quaiser Pharma szemészeti rendellenességek kezelésére szolgáló termékeinek széles választékára, vannak olyan speciális vitamin-kiegészítők, amelyeket a szemészorvos által felírt gyógyszerekkel együtt kell használni.

Vitrum Vision

Értékelés: 4.7

Vitrum Vision

A Vitrum Vision a látás javítására és a szem elülső kamrája, a fényvezető közeg és a retina szerkezetének megőrzésére szolgáló szemvitaminok tipikus képviselőjének tekinthető. Ezek a tabletták az aszkorbinsav, alfa-tokoferol, béta-karotin, lutein, zeaxantin, valamint a normál látásfunkció fenntartásában aktívan részt vevő 2 nyomelem: réz és cink speciálisan kiválasztott kombinációját tartalmazzák.

A komplex a fiziológiai deficit kompenzálására szolgál jelentős látásmegerőltetés esetén, és inkább profilaxisra alkalmas. Ezt a szemkomplexumot olyan személyeknél kell használni, akik gyenge fényviszonyok között dolgoznak, időseknél, szürkehályog kockázatának kitett személyeknél, cukorbetegeknél és egyéb esetekben. A használat egyik jele a személyi számítógépek használatával járó állandó vizuális tevékenység lesz. A Vitrum Vision felnőtteknél és 12 év feletti gyermekeknél naponta kétszer egy tabletta. A gyártó azt ajánlja, hogy ne haladja meg a két tabletta adagját, a Vitrum az amerikai Unifarm céget gyártja, és egy csomag, amely 30 tablettát tartalmaz egy kéthetes kurzushoz, 800 rubelbe kerül a gyógyszertárakban.

Előnyök és hátrányok

Ennek a szemkomplexumnak a hátránya az orosz állampolgárok számára a magas költség lehet. Kiderül, hogy egy egyhónapos kezelés 1600 rubelbe kerül, vagy nem egy olyan gyógyszerre, amely gyógyuláshoz vagy legalábbis javuláshoz vezet, hanem egy vitamingyógyszerre. Másrészt, a Vitrum Vision összetevői jól kiegyensúlyozottak, az importált anyagok minősége magas, a gyógyszer tolerálhatósága jó, és valóban képes megelőzni számos látáskárosodást.

A legjobb vitaminok a szem számára a rövidlátás és a távollátás esetén

Mind a rövidlátás, mind a távollátás fénytörési vagy fénytörési rendellenesség. Itt az éles kép nem ott fókuszálódik, ahol szükséges, nem a retina felszínén, hanem a retina előtt vagy mögött. Ezért a személy a tárgyakat homályosan vagy elmosódottan látja. elsősorban a lencse a hibás, mivel kórosan megváltoztatja a görbületét. Egyes esetekben maga a szemgolyó a hibás: a hossza anteroposterior irányban változik. Idős korban szinte mindig jelentkezik az úgynevezett presbyopia, vagyis az életkorral összefüggő távollátás. Ebben az esetben a lencse izmai meggyengülnek, és a lencse görbülete csökken.

Az ilyen rendellenességek korrigálására általában szemüveget, kontaktlencsét, speciális szimulátorokat vagy fénytörő műtéti technikákat alkalmaznak. Annak ellenére, hogy a vitamin-ásványi anyag komplexek önmagukban nem képesek gyógyítani a rövidlátást vagy a távollátást, de javíthatják a szemszövetek táplálását, és más gyógyszerekkel kombinálva normalizálják a szemnyomás és a lencse működését. Ezek különösen a szemizmok terápiás gyakorlatainak elvégzésével együtt jelennek meg. A minősítés a legnépszerűbb és leghatékonyabb termékeket tartalmazza.

Strix forte

Értékelés: 4.9

Strix forte

Strix forte nevezik regeneráló, és azt jelenti, a helyreállítása a trofikus apparátus a szem és a béta-karotin, szárított kivonatot áfonya gyümölcs, kombinációban 12 és 82,4 g egy tablettában. Ezeken a hatóanyagokon kívül aszkorbinsavat, E-vitamint, szelén-béta-karotint, cinket és luteint tartalmaz tablettánként 3 mg mennyiségben.

Ez a termék erősíti a szemkészülék érfalát, csökkenti a látásfáradtság tüneteit, és lassítja a látószerv szöveteinek korral járó elváltozásait, beleértve az időskori távollátást is. A Strix Forte a glaukóma korai stádiumában, éjszakai vakságban, a makula és a hátsó pólus szövetének degenerációjában javallott. Komplex terápiában a diabéteszes retinopátia kezelésére javallott olyan betegeknél, akiknek a kórtörténetében már régóta cukorbetegség szerepel.

A Strix Forte profilaktikusan is alkalmazható tartós látáskárosodás esetén. Felnőtteknek 1-3 hónapig napi 1-2 tabletta étkezés közben, lehetőleg nem haladva meg a napi két tabletta adagot. Ezt a vitaminkomplexet a dán Ferrosan cég gyártja, és egy 30 tablettás csomag átlagosan 861 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

Ennek a komplexnek az előnye a rugalmas adagolás: a Strix Forte mellett van egy gyermekvitamin komplex Strix Kids, valamint egyszerűen Strix, amely nem tartalmaz luteint. A termék terhesség és szoptatás alatt is használható, egyéni intolerancia esetén csak ritka és kisebb allergiás reakciók lehetségesek. A termék tolerálhatósága jó; az eredeti nyersanyagok minősége magas; a gyakorló szemészek és a nagy látásterheléssel rendelkező személyek véleménye jó.

Az egyetlen dolog, amit nem szabad megtenni, hogy a progresszív fénytörési hibák hosszú távú kezelését csak vitaminkészítményekkel végezzük szemészorvos konzultációja nélkül. Ebben az esetben csalódott lesz, mert nem fogja használni a gyógyszert a meglévő jelzésekre.

Superoptik

Értékelés: 4.8

Superoptik

A Superoptik egy teljes értékű vitaminkomplex, amely nem csak a már ismert luteint és zeaxantint, vitaminokat és nyomelemeket, mint a cink, szelén és réz, hanem mangánt, B-vitaminokat is tartalmaz, amelyek stimulálják az idegszövetet. Omega-3 telítetlen savak és az eredeti aminosav összetétel.

A gyártó a terméket 40 év felettieknek, valamint a kedvezőtlen külső tényezőknek, például hosszú távú vezetésnek, olvasásnak és számítógép-használatnak kitett fiatalabb betegeknek ajánlja. A termék kényelmesen adagolható, mivel az optimális adagolás napi egy kapszulát jelent étkezés közben. A gyártó azt javasolja, hogy ne lépje túl a napi adagot, és nem határozza meg a kezelés időtartamát, de átlagosan, mint általában, ez körülbelül 1-2 hónap. A lengyelországi Medana Pharma gyártja, és egy 30 kapszulát tartalmazó csomagot egy hónapra 455 rubel átlagáron vásárolhat.

Olvasson tovább  Az 5 legjobb érintésmentes hőmérő

Előnyök és hátrányok

A Superoptik előnye a gazdag és kiegyensúlyozott összetétel. A Biorhythm Eye biológiailag aktív összetevője mangán, B-vitaminok, aminosavak és egyéb szemvédő vitaminok és nyomelemek. Kényelmes a használata, mivel csak napi egy kapszulára van szükség. Ennek fényében az ára nem tűnik különösen magasnak, és a minimális ár, amelyen ezt a terméket megvásárolhatja, 330 rubel.

A szemészorvosok véleménye szerint a Superoptik megelőző tanfolyamok időben történő alkalmazása növeli a presbyopia megjelenésének idejét, és a rövidlátás és a túllátás műtéti úton történő kezelése e kapszulák használatával együtt rövidebb szemfunkció helyreállítási időszakot okoz.

Bioritmus látás 24 óra nappal/éjszaka

Értékelés: 4.7

Bioritmus látás 24 óra

A Biorhythm Eye 24 Day/Night az Evalar, ZAO által gyártott nemzeti szemgyógyászati készítmény. Ez egy standard szemvitamin-kiegészítő, amely ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza, mint a fent felsorolt termékek. Ez zeaxantin, vitaminok, cink, lutein és antociánok. B-vitaminokat, PP-vitamint, magnéziumot és növényi glikozidokat is tartalmaz, ami megkülönbözteti a terméket társaitól.

A Biorhythm Eye két különböző színű tablettában kapható, kék és rózsaszínben. A rózsaszín tablettát reggel, a kéket pedig este kell bevenni. A tablettákat 16 darabos buborékcsomagolásban és 32 darabos kiszerelésben szállítják. Ez az adagolási mód a gyártók szerint elősegíti a szükséges összetevők aktívabb bevitelét mind az ébrenléti, mind az alvási fázisban, amikor a szem pihen. A készítményt különböző szembetegségek és rendellenességek megelőzésére és kezelésére egyaránt javallják, és felnőttek és 14 év feletti gyermekek számára alkalmas. A tabletták közötti időköznek 10-12 órának kell lennie, és a kezelés időtartama átlagosan egy hónap. Egy csomagot átlagosan 253 rubelért lehet megvásárolni.

Előnyök és hátrányok

Ennek a gyógyszernek az előnyei a beadás eredeti módszere, amely összhangban van a test fiziológiájának és a vizuális analizátornak az adataival, valamint az alacsony árával. A hátrányok közé tartozik a terhesség, a szoptatás és a 14 év alatti gyermekeknél a gyógyszer szedésének ellenjavallata. Az is okozhat némi kellemetlenséget, hogy különböző színű tablettákat kell beadni, és nem mindig kényelmes ezt naponta kétszer megtenni.

A legjobb vitaminok a szem számára cseppekben

Az emberi szem azon szervek közé tartozik, amelyekben a különböző gyógyszerek helyi alkalmazása javallott. Ezért a különböző szembetegségek kezelésére szolgáló cseppek nagyon gyakoriak. Ezek a pupillatágító szerek, a pupillaszűkítők, a műkönnyek, a glaukómagyógyszerek, a glaukómagyógyszerek, a szűkítőszerek, a műkönnyek és a glaukómagyógyszerek. A különböző szemvitaminok gyakran kaphatók folyékony formában is, helyi használatra, cseppekben. Kényelmes, elkerüli a termék áthaladását a portális vénán és a májon keresztül, és lehetővé teszi e termékek használatát különböző gyomor-bélrendszeri betegségekben, amelyekben a kapszulák használata ellenjavallt.

Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy nagyon ritka, hogy a vitaminokat tiszta formában szemcseppekben használják. Ez a termék neve, amely nem vitamin, de segít javítani a szemgolyó szöveteinek regenerálódását, javítja a szaruhártya tulajdonságait. Ezeket “vitamincseppeknek” nevezik.Nézzük meg a leghatékonyabb és legmodernebb szemvitaminokat cseppekben, a következők szerint rangsorolva.

Systein Ultra Plus

Értékelés: 4.9

Systain Ultra Plus

Az ilyen vitaminos szemcseppek tipikus képviselője, amelyek valójában nem tartalmaznak vitaminokat, a népszerű Systain Ultra Plus szemészeti termék. A hidroxipropilguar és a hialuronsav hatóanyagaiból áll. A hialuronsav nátrium-hialuronát formájában van jelen.

A szemszárazság, égő érzés és irritáció csökkentésére javallott. A különböző kontaktlencsék viselése mellett is alkalmazható, és segít megszüntetni az idegentest-érzetet, a bizsergést, a kozmetikai szerek mellékhatásait, valamint a számítógépes képernyők folyamatos használata által okozott kellemetlenségeket. A hialuronsav és a hidroxipropilguar kombinációja segít folyékony gélszerű kenőanyagot képezni a szem felületén, amely hosszú ideig nem szárad ki. Ugyanakkor mélyebben hidratál, és tartósabb védelmet nyújt, mint a hialuronsavas cseppek önmagukban.

A Systein-t szükség szerint egy-két cseppet kell alkalmazni mindkét szembe. A gyártó azt ajánlja, hogy a szempanaszok enyhítéséhez olyan gyakran használja, amilyen gyakran szükséges, és a termék nem okoz függőséget. A Systein Ultra Plus-t az Alcan Laboratories USA gyártja, és egy 10 ml-es, körülbelül 100 cseppet tartalmazó üveg ára körülbelül 535 rubel a gyógyszertárakban.

Előnyök és hátrányok

Ezeknek a cseppeknek, mint általában sok szemcseppnek, nagy előnye a rendkívül gyors hatásuk. Nem szabad több napot vagy hetet várni, mint a vitaminok szájon át történő szedése esetén a megkönnyebbülésre. A termék speciális steril műanyag tartályba van csomagolva, és az egyetlen korlátozás a hialuronsavval szembeni egyéni intolerancia, valamint a nyitott üveg élettartama több mint 3 hónap.

Taufon

Értékelés: 4.8

Taufon

A Taufon szemészeti termék taurint tartalmazó szabadalmaztatott gyógyszernek minősül. Sokféle koncentrációban és kiszerelésben kapható, de a leggyakrabban használt 10 ml-es szemcseppek 4%-os taurin adagolásban. A taurin egy kéntartalmú aminosav, amely a szervezetben a cisztein anyagcseréjének terméke. A luteinről ismert, hogy serkenti a szövetek helyreállítását, javítja az energiaanyagcserét, gátolja a degenerációt és elősegíti a sejtmembránok normális működését.

A Taufon a szemészeti gyakorlatban különböző szaruhártya-disztrófiák kezelésére javallott: különböző szürkehályogok, például traumás, szenilis vagy súlyos sugárzás által okozott szürkehályog, valamint különböző szemsérülések, különösen a szaruhártya kezelésére is felírják. A Taufon oldatból naponta legfeljebb négyszer egy-két cseppet kell alkalmazni három hónapos kúrán keresztül. Ez a hatásmód krónikus állapotokban, például szürkehályog esetén javallott. Alkalmi betegségek, például sérülések esetén egy hónapos kúra is elegendő lehet. A moszkvai Endokrin üzem által gyártott Taufon az egyik legolcsóbb szemvitamin a rangsorban. Egy 10 ml-es csomag átlagos költsége 119 rubel.

Előnyök és hátrányok

A Taufon előnye a szem struktúráira gyakorolt bizonyított hatása, de hátránya, hogy előzetesen szemészorvoshoz kell fordulni, mivel nem “tiszta” profilaxisra használják. Mégis, ez egy terápiás szer. Ráadásul a taurin szigorúan véve nem vitamin, hanem aminosav, ezért ezeket a cseppeket aligha lehet vitamincseppeknek nevezni. De a szaruhártya és a szemgolyó egyéb struktúráinak különböző dystrophiás rendellenességeinek megszüntetésében nyújtott segítség valóban hatékony és bizonyított.

Visomitin

Értékelés: 4.7

Vizomitin

Visomitin cseppek – monokomponensű termék. Csak egyetlen hatóanyagot tartalmaz, amelynek neve nehezen kiejthető: Plastoquinoyldecyltriphenylphosphonium bromide.

Kémiai nevének összetettsége ellenére vitaminszerű és antioxidáns hatású, és keratoprotektorként, azaz a szemszövet hámjának szerkezetét javító termékként működik. Az anyag javítja a könnytermelést, elősegíti a különböző szaruhártya felszíni fekélyek gyógyulását és javítja a szem felszínén lévő vékony könnyfilm stabilitását és tartósságát. A szakemberek tudják, hogy a könnyfilm a szemszövetek első és nagyon fontos védelmi tényezője az ultraibolya sugárzástól, amely semlegesíti azokat.

Ezért a Visomitin javallott a szemszárazság különböző formái, a korai szürkehályog és az intenzív ultraibolya sugárzásnak való kitettség, például elektromos hegesztés során. Használja a Visomitint úgy, hogy naponta háromszor 1-2 cseppet tesz a kötőhártyába. Szürkehályog esetén a kezelés legfeljebb 6 hónapig, száraz szem szindróma esetén pedig a szükséges ideig tart. A Visomitin cseppek gyártását a helyi gyógyszeripari vállalat, a ZAO Framon végzi, és az 50 cseppet tartalmazó 5 ml-es üveg ára meglehetősen magas, körülbelül 600 rubel.

Olvasson tovább  16 legjobb gyógyszer a hátfájás ellen

Előnyök és hátrányok

A Visomitin nagy előnye a nagy hatékonysága és a könnyfilm ellenállóképessége, ez lehet az oka a magas árának. A Visomitin nem befolyásolja a látást, gépjárművezetők is használhatják, és nem okoz túladagolást. Szükség esetén a Vizomitin már 5 perccel más szemcseppek beadása után is alkalmazható. Az adagolás után a szemnek pillanatnyi égő vagy bizsergő érzése lehet, de ez gyorsan elmúlik. Az egyetlen hátrány az lenne, hogy a terhesség és a szoptatás idején vissza kell utasítani a kezelést.

Emoxipin

Értékelés: 4.7

Emoxipin

A folyékony vitaminszerű szemcseppekről szóló történet nem lenne teljes, ha nem beszélnénk egy népszerű gyógymódról, amelyet jelenleg aktívan támogatnak a hazai piacon: ez az Emoxipin. A hatóanyag a metil-etil-piridinol lesz. Az antiaggregánsok csoportjába tartozik, megakadályozza a trombózist, érvédőnek vagy angioprotektornak tekinthető, javítja a mikrocirkulációt a kapillárisokban. Az emoxipin antihipoxiás és antioxidáns hatással is rendelkezik. Megvédheti szemünk retináját az erős fénytől, segít megoldani a szemen belüli vérzést, és javítja a szemszövetek ellenálló képességét a hipoxiával és iszkémiával szemben.

A szemen belüli különböző vérzések, diabéteszes retinopátia, súlyos betegségek, például központi retinavéna trombózis, glaukóma.

Megelőző célokra használják, amikor a szemet napfénynek teszik ki, a szemészetben – a szem szöveteinek védelmére a lézersugárzással végzett műtétek során. Naponta 1-3 alkalommal szemcsepp formájában a kötőhártyába cseppentve egy hónapig.

Az Emoxipint a Moszkvai Endokrin Üzem állítja elő. Az 1% -os koncentrációjú szemcseppek 5 ml-es üvegbe csomagolva átlagosan 265 rubel áron vásárolhatók meg.

Előnyök és hátrányok

Talán az Emoxipin legnagyobb érdeme a hazai szemészek körében való feltétlen és jó ismertsége, és az egyik olyan gyógyszer, amelyre bizonyítékokkal alátámasztott és kutatási tanulmányok folynak. Ebben az értelemben messze megelőzte a szokásos vitaminkomplexeket, amelyeknél az ilyen vizsgálatok csak a gyógyszerpiacra való hivatalos bevezetéskor végeznek ilyen vizsgálatokat. A készítmény gyermekeknél is alkalmazható, az egyetlen ellenjavallat a terhesség és az egyéni túlérzékenység.

A legjobb gyermek vitaminok a szem számára

A szemvitaminok minősítésének lezárásaként röviden le kell írnunk a gyermekeknek szánt termékeket. Leggyakrabban ezek ugyanazok a vitamin- és ásványi anyag komplexek, amelyeket a felnőttek is használnak, csak a gyermekek igényeihez igazítva. Bizonyos esetekben speciális javallatokkal rendelkeznek, de leggyakrabban megelőző kezelésre kaphatók, de nem cseppekben, hanem kapszulákban. Tekintsük a helyi gyógyszertárakban forgalmazott, gyermekek számára készült legnépszerűbb szemészeti termékeket.

Lutein komplex gyermekeknek

Értékelés: 4.9

Lutein komplex gyermekeknek

A Children’s Lutein Complex a felnőtteknek szánt termékek módosított változata, amely 3 alapvető vitamint, cinket, luteint, antociánokat, zeaxantint és likopint is tartalmaz. 7 és 11 éves kor közötti gyermekek számára javallott, 11 éves kor felett, 16 éves kortól felnőtt készítményként is szedhető. Ezek a tabletták áfonyakivonatot is tartalmaznak, és a gyártó szerint minden összetevő védi a látórendszert, miközben csökkenti a gyermekkori szembetegségek kockázatát. A gyermek fejlődésének időszakában hozzájárulnak a vizuális készülék funkcionális állapotának javulásához. Általános és középiskolás korú gyermekek számára, 7-11 éves korig napi egy tabletta, 11 évesnél idősebb gyermekek számára pedig két tabletta. A tanfolyam időtartama egy hónap. A gyógyszert a VneshtorgPharma gyártja, és egy csomag ára 377 rubel egy hónapos kurzusra.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer határozott hátránya, hogy nagyrészt nem bizonyított a hatékonysága, de ez jellemző az egész vitaminpiacra. A homályos “minden összetevő védi a látórendszert” kifejezés egyáltalán nem ismert. Pontosan meg kell határozni, hogy mely értékek javulnak, randomizált és drága vizsgálatokra van szükség, amelyek kontrollcsoportot tartalmaznak, és természetesen mindezek drágák. De mindaddig, amíg a vitaminokat nagy mennyiségben értékesítik, és a használatuk ellenjavallatainak kockázata alacsony, a gyártók számára előnyös. Valójában semmi baj nincs ezzel a komplexummal, csak nem szükséges általános mondatokat mondani a termék hatékonyságáról.

Univit Kids Omega 3 kolinnal

Értékelés: 4.8

Univit Kids Omega 3 kolinnal

Ezt a szemészeti vitamin- és nyomelem-komplexet gyermekek számára a Pharmstandart a német Amapharm cég gyártja. Ez a táplálékkiegészítő olyan összetevőkből áll, mint az Omega 3 telítetlen savak, kolin, aszkorbinsav, niacin, egyéb B-vitaminok. A rágótabletta nagyon vonzó, kis piros delfinek alakú. Az egyik aktív összetevő a többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek segítenek normalizálni a fejlődő test sejtmembránjainak működését, és ez az összetevő nagyon fontos lesz az idegszövet, a látóidegek és a retina normális működéséhez. A kolin viszont a lecitin szerkezeti összetevője, amely szintén fiziológiai szinten támogatja az idegrendszert.

Az Univit Kids Omega 3 kolinnal az iskolai és óvodai nagy vizuális stressz megelőzésére javallt, és 3-14 éves korú gyermekek számára készült. Ezt a vitaminkészítményt ajánlott naponta egyszer, étkezés közben, egy cukorkában bevenni. Egy harminc darabos csomag ára egy hónapos fogyasztásra átlagosan 450 rubel.

Előnyök és hátrányok

A termék előnye a jó kompatibilitás, azaz a napi 1 adag kényelmes bevétele, valamint a gyermekek számára vonzó megjelenése. A komplex lipofil jellege is fontos, mivel az omega-3 telítetlen zsírsavak és a lecitin kombinációja élettanilag aktívabb, mintha csak ezeket tartalmazná. Ennek a komplexumnak a tolerálhatósága jó, de az öröm, amellyel a kisgyermekek ezeket a delfineket veszik, néha elrejti őket. Különösen tartsa szemmel a hároméves gyermekeket, akik nem értik, hogy miért csak egy szép és ízletes édességre korlátozódnak naponta, ha az egészséges is. Ezért, ha van baba a családban, az Univit Kids-et a gyógyszeres szekrényben kell elhelyezni “ártalmatlan helyen”.

Biovit baba áfonya szirup

Értékelés: 4.7

Biovit Baby áfonya szirup

Ez a hazai szem multivitamin komplex a gyermekek számára hároméves kortól az egyetlen folyékony adagolási forma, amely szirupként szerepel a szemvitaminok értékelésében. Olyan alapvető anyagokat tartalmaz, mint az a, e, D3 vitamin, K1-vitamin, aszkorbinsav és áfonya infúzió. Mint tudjuk, az áfonya antociánok a bennük található bioflavonoidoknak köszönhetően javítják a látószervek funkcionális állapotát, és növelik a szervezet védekezőképességét.

Ezt a készítményt profilaktikusan és komplex terápiában egyaránt kell alkalmazni a gyermekszemészetben 3 és 7 év közötti gyermekek számára napi 2 teáskanál, a 7 év utáni gyermekek három teáskanálban adhatók. Egyéni tanfolyam hossza, de átlagosan 1-2 hónap. Termeli ezt a szirupot hazai cég bioinventica, 1 üveg 100 ml-es lehet megvásárolni a gyógyszertárban 140 rubelért.

Előnyök és hátrányok

Ennek a szemvitamin komplexnek az előnye az eredeti megjelenés és a szokatlan sötét szín, a kellemes íz, a gyerekek szívesen lenyelik. A szokásos szemvitaminokon kívül D3-vitamint is tartalmaz, amely az ásványi anyagcseréhez és a csontanyagcseréhez elengedhetetlen, és nagyon ritka a látásjavító vitaminkomplexekben. Ennek a szirupnak a költsége alacsony, és talán az egyetlen ellenjavallat a diabétesz és a cukorbetegség lenne, mivel a termék cukrot tartalmaz, és az áfonyára való egyéni allergiás reakció. oktatás 1 A szirup ára alacsony.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: