15 legjobb jogorvoslat az osteochondrosishoz

*A szerkesztőbizottság szerint a legjobbak értékelése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem minősül reklámnak, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Az osteochondrosis egy degeneratív és destruktív elváltozás, amely leggyakrabban a gerinc porcszöveteiben fordul elő. Idővel ezek a kóros folyamatok a gerincoszlopban és a gerincoszlop egyéb alkotóelemeiben szerkezeti változásokhoz vezetnek. Az osteochondrosis növeli a sérülések és a súlyos kóros állapotok (porckorongprotrúzió, sérv) kockázatát.

A nyaki, mellkasi vagy ágyéki gerincben kialakulhat osteochondrosis. Az egyes szegmensek patológiájának tünetei eltérőek. A nyaki degeneratív porckorongbetegséget gyakran fejfájás és tájékozódási zavarok kísérik. A mellkasi fájdalom könnyen összetéveszthető a szívfájdalommal. Lumbális – a keresztcsont és a kismedencei szervek szenvednek a fájdalomtól.

A degeneratív porckorongbetegség minden klinikai esete más és más kezelési programot igényel. A szakember a patológia progressziójának mértéke és a beteg kísérő szövődményeinek jelenléte alapján írja fel a receptet. A betegség leküzdésére használt gyógyszerek közé tartoznak a tabletták, az injekciós oldatok és a helyi használatra szánt kenőcsök/krémek. Ez a felülvizsgálat a legjobbakra összpontosít.

A legjobb osteochondrosis gyógymódok* rangsorolása

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb osteochondrosis kezelések szájon át történő alkalmazásra 1 Dona 1 364€
2 Arthra MSM Forte 1 930€
3 Structum 1 342€
4 Sustylac 1 140€
5 Honda Forte 1 355€
A legjobb osteochondrosis injekciók 1 Alflutop 1 520€
2 Mucosat 793€
3 Drastop 948€
4 Injectran 1 348€
5 Sustagard Arthro 678€
A legjobb osteochondrosis termékek helyi használatra 1 Tereflex Chondrocrem Forte 264€
2 Chondroxid Maximum 526€
3 Doktor Taisse Okopnik krém 266€
4 Apisartron 281€
5 Artrafik 233€

A legjobb osteochondrosis termékek szájon át történő alkalmazásra

Az osteochondritis kezelése általában holisztikus megközelítéssel történik. A chondroprotektorok nem a legkevésbé a kezelési lehetőségek közé tartoznak. Ezek a termékek csökkentik a fájdalmat és javítják az ízületi és gerincfunkciót. Lelassítják vagy teljesen leállítják a romboló folyamatokat.

Dona

Értékelés:* 4.9

Dona

A Dona német készítmény 750 mg glükozamin-szulfátot tartalmaz. A termék fő célja a gyulladás csökkentése és a fájdalom enyhítése. A hatóanyag lassítja a romboló és degeneratív folyamatokat, helyreállítja az ízületek funkcionalitását, csökkenti a fájdalmat. Ez a termék hatásosnak bizonyult a gerincoszlop osteochondrosisának kezelésében.

A Dona egyik formája fehér bevonatos tabletta. Hosszúkás, ovális, nem túl nagyok, sima, sima. Könnyen lenyelhető. Egy csomag 60 vagy 180 tablettát tartalmazhat. Vastag műanyag flakonba csomagolva. Felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek naponta kétszer 1 tabletta Dona bevétele javasolt. Legjobb étkezés közben, 200 ml vízzel bevenni. A terápiás kurzusnak legalább 1-1,5 hónaposnak kell lennie.

A felülvizsgálatok szerint a tüneti hatás a gyógyszer megkezdése után 2-3 héttel alakul ki. A betegek jelentése szerint általában jól tolerálható, de esetenként fejfájást vagy emésztési problémákat okozhat. A terápiás kurzus közepe felé az osteochondrosis által kiváltott fájdalom szinte teljesen visszahúzódik. Javítja az ízületek mobilitását.

Előnyök

 • Magas glükózamin koncentráció;
 • A tabletták gond nélkül lenyelhetők;
 • enyhíti a fájdalmat;
 • csökkenti a gyulladást;
 • javítja az ízületek mozgékonyságát.

Hátrányok

 • Fejfájást vagy emésztési problémákat okozhat.

Arthra MSM Forte

Értékelés:* 4.8

Arthra MSM Forte

Az amerikai Unipharm Arthra MSM Forte étrend-kiegészítője a következőket tartalmazza: kondroitin, glükózamin, metil-szulfonil-metán (MSM), hialuronsav… A felsorolt összetevők jelentősen fokozzák egymás terápiás hatásait. Az Arthra MSM Forte megszünteti a fájdalmat és a gyulladást az ízületekből, és növeli az ízületek mobilitását. Ez a gyógymód felgyorsítja a porcszövet regenerálódását is.

Meglehetősen nagy (kb. 2 cm hosszú), ovális, narancssárga filmtabletta formájában kapható. Egy műanyag palackba helyezik őket. 60 darabos kiszerelésben kapható. Felnőtteknek és 15 évesnél idősebb tizenéveseknek az első 3 hétben naponta kétszer 1 tablettát kell bevenniük. Ezután napi 1 tabletta 8 héten keresztül.

A felülvizsgálatokban az osteochondrosisban szenvedő emberek megjegyezték, hogy az Artra MSM Forte használatának eredménye nem fejlődik ki azonnal, de 1 hónapos terápia után észrevehető megkönnyebbülés. A fájdalom csökken, a ropogás eltűnik, a mobilitás javul. A körömlemez erősítése kellemes bónusz a kén jelenlétének köszönhetően az étrend-kiegészítő összetételében. Ezt a gyógyszert a betegek általában jól tolerálják, de egyeseknél tartós székrekedést okoz.

Előnyök

 • jól megtervezett összetétel
 • enyhíti az osteochondrosis fájdalmát;
 • A ropogás eltűnik;
 • javítja az ízületek mozgékonyságát;
 • A körömlemez megerősödik.

Hátrányok

 • tablettaméret;
 • székrekedést okozhat.

Structum

Értékelés:* 4.7

Structum

A francia Structum termék 500 mg nátrium-kondroitin-szulfát hatóanyagot tartalmaz. Ez a kezelés jól bevált a 15 évnél idősebb felnőttek és serdülők csigolyaközi osteochondrózisának kezelésében. A Structum javítja a problémás ízületek mobilitását és jelentősen csökkenti a fájdalom súlyosságát. A kezelés befejezése után is hosszú ideig megmarad a terápiás hatás.

A Structum formulája telített kék zselatin kapszula. Elég nagyok, de szinte gond nélkül lenyelhetőek. Buborékcsomagolásban vannak elhelyezve. A csomag 60 kapszulát tartalmaz. Javasoljuk, hogy 1 kapszulát vegyen be naponta 2-szer. A kezelés folytatása legalább hat hónapig ajánlott. A gyógyszer abbahagyása után a gyógyszer az alkalmazási területtől és a betegség folyamatának stádiumától függően még 3-5 hónapig működik.

Olvasson tovább  Top 15 szorbens

A Structummal kapcsolatos vélemények túlnyomórészt pozitívak. A betegek megjegyzik, hogy a termék hosszú időre minimalizálja a fájdalmat az osteochondrosisban, és minimálisra csökkenti az aszpirin szedésének szükségességét. Szeretik a termék hosszú távú kumulatív hatását. Nagyon jól tolerálható. Az egyetlen dolog, ami sok embert összezavar, az a francia chondroprotectorral végzett terápia ára.

Előnyök

 • magas kondroitin-tartalom;
 • A kapszulák könnyen lenyelhetők;
 • minimalizálja a fájdalom szindrómát;
 • Hosszan tartó halmozódó hatás;
 • jó tolerálhatóság.

Hátrányok

 • kezelésenkénti ár.

Sustylac

Értékelés:* 4.7

SUSTILAK

A Sustilak indiai gyógyszer magas koncentrációban tartalmaz glükozamint. Ez a hatóanyag védi a porcot a romboló folyamatoktól és elősegíti a regenerálódását is. A kezelés csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat és normalizálja az ízületi folyadék termelődését. A termék jelentősen javítja az ízületek mobilitását és csökkenti az NSAID-ok szükségességét.

A Sustylac fehér, ovális, borítékolt tabletta formájában kapható. Jellemzőjük a hatóanyag módosított (folyamatos, egyenletes felszívódású) felszabadulása. 18 év feletti felnőtteknek naponta egyszer 1 tabletta szedése javasolt 6-12 héten keresztül. A kifejezett terápiás hatás a kezelés befejezése után hat hónapig fennmarad.

A vélemények szerint a Sustilak jelentősen javítja az állapotot az osteochondrosis nem súlyos formáiban. Sokan szeretik azt a tényt, hogy a termék és a NSAID-ok egyidejű alkalmazása növeli az utóbbi fájdalomcsillapító hatását. A Sustylac általában jól tolerálható. A tenger gyümölcseivel (garnélarákok és kagylók) szemben intoleranciában szenvedő személyeknél azonban fokozott az allergiás reakciók kockázata.

Előnyök

 • A hatóanyag folyamatos felszabadulása;
 • Napi 1 tabletta;
 • csökkenti a gyulladást és a fájdalmat;
 • Növeli a NSAID-ok fájdalomcsillapító hatását.

Hátrányok

 • Allergia léphet fel, különösen a tenger gyümölcsei intolerancia esetén.

Honda Forte

Értékelés:* 4.6

HONDA FORTE

Az Evalar orosz HONDA Forte terméke 500 mg kondroitint és 500 mg glükózamint tartalmaz. Ezenkívül gyógynövénykivonatokat (fűzfa, bojtorján) tartalmaznak, amelyek segítenek fenntartani a porc funkcionális állapotát. Ez az Evalar készítmény beindítja a porcok megújulásának természetes folyamatait, és csökkenti a fájdalmat, a kellemetlen érzést és a feszültséget.

A Honda Forte meglehetősen nagy, hosszúkás tablettákban kapható. Fehér bevonattal vannak bevonva. Nyelési problémákat általában nem okoz ez a gyógyszer. A tablettákat buborékcsomagolásban helyezik el. 30 vagy 60 darabos kiszerelésben kapható. Felnőtteknek napi 1-2 tabletta bevétele ajánlott étkezés közben. Minimális használati idő: 4 hét. Ajánlott tanfolyam – 3 hónaptól hat hónapig.

A fogyasztók nagyon jó visszajelzéseket adtak a BAA Honda Forte-ról. Az osteochondrosis fájdalmának hosszú távú enyhítése ezzel a kezeléssel. A gyógyszer általában jól tolerálható, de néhány betegnél epigasztrikus kellemetlenséget okozhat, ha éhgyomorra veszik be. Néhány szenvedő azt is észrevette, hogy a kezelés kezdetén súlyosbodás léphet fel. Ebben az esetben mindenképpen konzultáljon tovább orvosával.

Előnyök

 • kiegyensúlyozott összetétel;
 • a tablettákat könnyű lenyelni;
 • Az osteochondrosis fájdalmának hosszú távú enyhítése;
 • megújítja a porcszövetet.

Hátrányok

 • A kezelés kezdetén súlyosbodást okozhat;
 • éhgyomorra történő bevétel esetén kellemetlen érzés jelentkezhet az epigasztriumban.

A legjobb osteochondrosis jogorvoslatok injekcióval

A chondroprotektorokat aktívan használják az osteochondrosis enyhe formáinak fő gyógyászati gyógymódjaként. Különösen hatékonyak injekció formájában.

Alflutop

Értékelés:* 4.9

ALFLUTOP

Az Alflutop román termék kis tengeri halakból származó bioaktív koncentrátumot tartalmaz, amely mukopoliszacharidokat (kondroitin-szulfát), aminosavakat, peptideket és ásványi anyagokat tartalmaz. Az Alflutop jó a fájdalom és a gyulladás enyhítésére, és regeneráló hatású. Általában különböző lokalizációjú osteochondrosisban szenvedő felnőttek számára írják fel

Az Alflutop 1 vagy 2 ml-es sötét üvegampullákban kerül forgalomba. Sárgás színű injektálható oldat. Jellegzetes gouache szaga van. Az intramuszkulárisan beadott kezelés meglehetősen fájdalommentes. Osteochondrosisban ezt a gyógyszert inkább mélyen intramuszkulárisan adják, 1 ml-t 24 óránként. Egy tipikus terápiás kúra 20 injekcióból áll. Ritkán viszketés, égő érzés, hiperémia az injekció beadása után az injekció beadásának helyén.

A vélemények szerint az Alflutop kiváló üdvösség az osteochondrosis különböző formái számára, ha hathavonta kell szúrni. Már 10 injekció után is érezhetően csökken a fájdalom és a gyulladás. Az osteochondrosis területén tapasztaltak hangsúlyozzák, hogy az Alflutop használata nem lehet spontán. A fontos dolog a kezelés gyakorisága. A gyógyszer tolerálhatósága nagyon jó.

Előnyök

 • Természetes eredetű szövetjavító stimulátor;
 • Az injekciók fájdalommentesek;
 • Kiváló fájdalom és gyulladás ellen.

Hátrányok

 • Néha viszketés, égő érzés és hiperémia jelentkezhet az injekció beadásának helyén.

Mucosat

Értékelés:* 4.8

MUCOSAT

Az orosz Synthesis gyógyszeripari vállalat gyártja a Mucosatot. Kondroitin-szulfátot tartalmaz. A termék egy népszerű chondroprotector. A Mucosat aktiválja a porcszövetek helyreállítását, enyhíti a gyulladást. Pozitív hatás az osteochondrosisban a Mucosat kezelés kezdetétől számított néhány hét elteltével figyelhető meg.

A Mucosat 1 ml-es vagy 2 ml-es ampullákban kapható. Tartalmuk tiszta, sárgás árnyalattal. A gyógyszer alkalmazása fájdalommentes, jól felszívódik és nem hagy csomókat. Mucosat csak a farizomban, 1 ml minden második nap. Három injekció után, ha a beteg jól tolerálja a gyógyszert, az adag 2 ml-re növelhető. Az átlagos terápiás kurzus 25-30 lövésből áll.

Olvasson tovább  10 legjobb kezelés az alopecia (kopaszság) kezelésére

A Mucosat felülvizsgálatokban az osteochondrosisban szenvedők több injekció után nem jelentenek változásokat a testben, de türelmesnek kell lenniük. A gyógymód alkalmazásának vége felé az osteochondrosis hosszú ideig tartó remissziója várható. A fájdalom és a kellemetlen érzés hosszú ideig nem tér vissza. A gyógyszer jól tolerálható. Az injekció beadásának helyén esetenként vérzés jelentkezik, és allergiás reakciók is lehetségesek.

A

 • regenerálja a porcszövetet;
 • Fájdalommentes injekciók;
 • Az injekciót minden második nap kell beadni;
 • tartósan enyhíti az osteochondrosis súlyosbodását.

Hátrányok

 • Nem működik azonnal;
 • Az injekció beadásának helyén vérzések jelentkezhetnek.

Drastop

Értékelés:* 4.7

Drastop

A Drastop román készítmény kondroitin-szulfátot tartalmaz. Ez a gyógymód hatékony eszközök közé tartozik, amelyek képesek regenerálni a porcszövetet. A Drastop használatával a fájdalom és a gyulladás csökkenésére számíthat. Jól működik a csigolyaközi osteochondrózis kezelésében. A kezelés befejezése után is hosszú ideig fennmarad a gyógyszer hatása.

2 ml-es színtelen üvegampullában kapható. Maga az oldat tiszta, enyhén sárgás színű. Az ezzel a gyógyszerrel végzett injekciók gyakorlatilag fájdalommentesek. A gyógyszer elsődleges adagja – 1 ml 48 óránként. Ha jól tolerálható, az adagot 2 ml-re emeljük. Általában 25-30 injekcióra van szükség a jó eredmények megszilárdításához.

A Drastop gyógyszerrel kapcsolatos vélemények túlnyomórészt pozitívak. az osteochondrosisban szenvedők dicsérik, hogy képes hosszú időre elhalasztani az akut állapotokat. Kezdetben egy ideig várnia kell, hogy a gyógyszer kifejtse hatását, de a második hét végén már nem lesz szüksége a NSAID-okra. A Drastop általában jól tolerálható, de esetenként helyi vagy szisztémás allergiás reakciókat okoz.

Előnyök

 • Maga az injekció beadása fájdalommentes;
 • az injekciókat 48 óránként egyszer adják be
 • A terápiás hatás hosszan tartó;
 • Megszünteti az NSAID-ok szedésének szükségességét.

Hátrányok

 • A hatás 1-2 hét után válik érzékelhetővé;
 • Helyi vagy szisztémás allergiás reakciók lehetségesek.

Injectran

Értékelés:* 4.6

INECTRAN

Az Injectran orosz készítmény kondroitin-szulfátot tartalmaz. Ez a termék a hatékony chondroprotectorok közé tartozik. Tökéletesen regenerálja a sérült porcszövetet. Az Injectran csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. A kondroitin részt vesz a porc- és csontszövet alapelemeinek felépítésében. Ez a gyógyszer jelentősen lelassítja az osteochondrosis progresszióját.

Az Injectran semleges üvegampullában kapható. Tiszta, színtelen, enyhén sárgás árnyalatú oldatot tartalmaznak. A gyógyszer adagja 1 ml minden második nap. Ha a gyógyszer nem okoz semmilyen mellékhatást, a negyedik injekciótól kezdve kezdjen el 2 ml-t beadni. Folytassa a kezelést 25-35 injekció beadásáig. Ha a betegnél helyi allergiás reakciók alakulnak ki, a kezelést abba kell hagyni.

A tanúvallomások szerint az Injectran kiváló gyógymód az osteochondrosis fájdalmára. Már 5 injekció után gyakorlatilag már nem zavaróak. Ez a termék jól tolerálható, és maguk az injekciók fájdalommentesek. A hatás megszilárdítása érdekében hasznos a teljes kúra elvégzése anélkül, hogy az első enyhülés után feladná a kezelést. Sokan előnyben részesítik ezt a bizonyos gyógyszert. De vegye figyelembe, hogy még mindig elég drága, annak ellenére, hogy hazai gyártású.

Előnyök

 • Lassítja az osteochondrosis progresszióját;
 • Nem rossz fájdalomcsillapító;
 • jó tolerálhatóság;
 • Fájdalommentes injekciók.

Hátrányok

 • kezelésenkénti ár.

Sustagard Arthro

Értékelés:* 4.5

SUSTAGARD ARTHRO

A Sotex orosz gyógyszergyártó cég gyártja a Sustagard Arthro nevű gyógyszert. Ez a termék glükozamin-szulfátot (400 mg) tartalmaz. A gyógyszer serkenti a sérült porcok javítását, csontvédő hatású, kiválóan enyhíti a fájdalmat és a gyulladást. A glükozamin-szulfát nélkülözhetetlen az osteochondrosis progressziójához.

A Sustagard Arthro ampullakészletben kerül forgalomba. Egyesek gyógyszert, mások oldószert tartalmaznak. A készítmény segédanyaga a lidokain, amely az injekciót gyakorlatilag fájdalommentessé teszi. Két ampulla oldatát közvetlenül a tervezett injekció beadása előtt egy fecskendőben összekeverjük. Hetente háromszor adják 1,5 hónapon keresztül.

A betegek arról számoltak be, hogy a Sustagard Arthro jelentősen csökkenti a tünetek súlyosságát osteochondrosis esetén. A javulás általában 2 hét után látható. A jótékony hatás az injekció visszavonása után legfeljebb 2 hónapig fennmarad. Ne feledje azonban, hogy az ellenjavallatok és a lehetséges mellékhatások meglehetősen hosszú listája van.

Előnyök

 • Csökkenti a tünetek súlyosságát osteochondrosisban;
 • Fájdalommentes injekció;
 • az injekciókat minden második nap kell beadni;
 • A klinikai javulás a megvonás után 2 hónapig fennáll.

Hátrányok

 • A lehetséges mellékhatások és ellenjavallatok hosszú listája.

A legjobb osteochondrosis termékek helyi használatra

Az osteochondrosis kezelésében sem nélkülözik a helyi alkalmazást. Bizonyítottan csontvédő szerek és gyulladáscsökkentő komplex szerek.

Tereflex Chondrocream Forte

Értékelés:* 4.9

TERAFLEX CHONDROCREAM FORTE

A Bayer és a Nizhpharm együttműködésében a Teraflex Hondrokrem Forte krémet állították elő. 2 hatóanyagot tartalmaz: kondroitin-szulfátot (50 mg) és meloxikámot (10 mg). Ennek a gyógyszernek összetett hatása van. Lassítja az osteochondritis progresszióját, megszünteti a fájdalmat, javítja az ízületek mozgékonyságát és duzzanatát, valamint csökkenti a gyulladást.

A Tereflex Khondrokrem Forte világossárga krém, zöldes árnyalattal és jellegzetes dimetil-szulfoxid szaggal. Elég gyorsan felszívódik. Ez a termék 10, 20, 25, 30, 50 vagy 100 g-os tubusokba csomagolható. Egy 1-5 cm-es krémcsíkot enyhén be kell dörzsölni a következő anyagba. A termék naponta akár 3-szor is használható. Az, hogy mennyi krémre van szükség, a kóros fókusztól függ.

Olvasson tovább  Top 20 szemcsepp

A véleményekben a fogyasztók megjegyzik, hogy a Teraflex Khondrokrem Forte kiváló fájdalomcsillapítás a kóros fókuszoknál az alkalmazás helyén. Az irritáció és más helyi mellékhatások elkerülése érdekében a gyógyszert csak a bőrön alkalmazzák, anélkül, hogy megsérülne, és ügyelnek arra, hogy ne kerüljön a sebekbe. A szer kezelése után célszerű kezet mosni. A termék tolerálhatósága jó. A krémre adott allergiás reakciók nagyon ritkák.

A

 • Kondroitin és meloxikám kombinációja;
 • Gyorsan felszívódik;
 • Jó fájdalomcsillapítással rendelkezik;
 • Különböző csomagolások.

Hátrányok

 • lehetséges allergiás reakciók.

Chondroxid Maximum

Értékelés:* 4.8

Chondroxid Maximum

Szingapúr gyártja a Chondroxid Maximum krémet, amely glükozamint (8%) tartalmaz. Gyulladáscsökkentő és csontprotektív hatások. Ezzel a fájdalom enyhül, és a különböző lokalizációjú osteochondrosisban a NSAID-ok szükségessége csökken. Ennek a készítménynek köszönhetően a gerincoszlop ízületi ízületeinek porcos felszínei regenerálódnak

A Chondroxid Maximum sárgás, mentolszagú krém. Alkalmazás után gyorsan felszívódik. Ez a gyógyszer 12 éves kortól ajánlott. Naponta akár háromszor is használható. 2-3 cm-es csíkban kinyomkodjuk, és addig dörzsöljük, amíg teljesen felszívódik. A kezelés legfeljebb három hétig tart. 50, 100 és 250 g-os tubusokban kapható.

Vélemények a Chondroxid Maximum krémről túlnyomórészt pozitívak. A terméket dicsérik a jó fájdalomcsillapításáért és azért, hogy szinte nem igényel NSAID-okat. A krém felvitele, eloszlása és felszívódása problémamentes, így használat közben nem okoz kellemetlen érzést. A termék jól tolerálható, de ritka esetekben allergiás reakciókat válthat ki.

Előnyök

 • hatékony összetétel;
 • diszkrét illat;
 • gyorsan felszívódik;
 • Jó fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.

Hátrányok

 • Allergiás reakciók lehetségesek.

Dr. Taisse Okopnik krém

Értékelés:* 4.7

DOCTOR TAISSE COMFREY KRÉM

A német gyártó, Dr. Taisse melegítő krémet gyárt komfűvel. Cayenne-bors kivonatot és rozmaring illóolajat is tartalmaz. Enyhíti a hát és a vállöv izomfeszültségét, miközben enyhíti az akut degeneratív porckorongbetegséget, és enyhíti a fizikai megterhelés utáni kellemetlen érzést. A krém kiválóan melegít és serkenti a vérkeringést.

A Doctor Tais comfrey krém kellemes állagú, fehér-sárga színű és nem feltűnő gyógynövény illatú. Nagyon gazdaságos a használata. Csak néhány borsó elég ahhoz, hogy elég nagy területet fedjen le. Elég gyorsan felszívódik. Ez a kozmetikai termék minden bőrtípusra alkalmas. Miután felhordták az elváltozás területére, addig masszírozzák, amíg fel nem szívódik.

A véleményekben az osteochondrosisban szenvedő emberek megjegyzik, hogy ez a német comfrey krém kiváló segítség lehet a patológia súlyosbodásában. Nincs terápiás hatása, de alkalmazásakor jó fájdalomcsillapítást biztosít. A termék általában jól tolerálható, de nem zárható ki helyi allergiás reakció.

Előnyök

 • természetes összetevők;
 • melegít és enyhíti a fájdalmat;
 • gazdaságos használat;
 • kellemes illatú.

Hátrányok

 • Helyi allergiás reakciót okozhat.

Apisartron

Értékelés:* 4.6

APIZARTRON

A német Apisartron kenőcs 3 hatóanyagot tartalmaz: méhméreg, metil-szalicilát, allizotiocianát (mustárolaj). A termék fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, a mustárolajnak köszönhetően a szövetek mélyen felmelegednek és javul a vérkeringés. Az izmok nem húzódnak össze tónusosan. Ezt a kenőcsöt széles körben használják különböző patológiák, többek között osteochondrosis esetén.

Az Apisartron egy fehér, enyhén sárgás árnyalatú, különleges szagú kenőcs. Felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek kezelésére használják. Nyomja össze a kenőcsöt egy legfeljebb 5 cm-es csíkban. Terítse egyenletesen a bőrre, és várjon, amíg a hiperémia és a melegségérzet megjelenik. Általában 2-3 percig tart. A kenőcsöt ezután enyhén bedörzsöljük a bőrbe.

A vélemények szerint az Apisartron “azonnali” eredményt nyújt. Már az első alkalmazás után megszabadul a súlyos fájdalomtól. Az első 10 percben erős égő érzés jelentkezik, amely magától elmúlik, ugyanakkor az intenzív fájdalom enyhül. Ez a hatás 2-3 órán át tart. Az Apisartron a kezdeti erős égő érzés ellenére általában jól tolerálható. Az alkalmazás helyén fellépő allergiás reakciók nagyon ritkák.

Előnyök

 • hatékony kombinált összetétel;
 • Gyorsan ható fájdalomcsillapító;
 • gazdaságos a használata;
 • A fájdalomcsillapító hatás 2-3 órán át tart.

Hátrányok

 • különleges aroma;
 • erős kezdeti égő érzés.

Artrafik

Értékelés:* 4.5

Artrafik

Az orosz Ozone gyógyszergyár gyártja az Artrafik kenőcsöt. Ez a termék kondroitin-szulfátot tartalmaz. A gyógyszer jótékony hatással van az ízületi porcokra: serkenti a regenerációt és normalizálja az anyagcserét. Az Artrafiknak köszönhetően elfelejtheti a fájdalmat is. Ez a gyógymód aktívan enyhíti a gyulladást és lassítja az osteochondrosis progresszióját.

Az Artrafik egy jellegzetes szagú, világossárga kenőcs. Ez a termék 18 éves kortól használható. A kenőcsöt naponta legfeljebb háromszor kell felvinni a bőrre az elváltozás felett. Dörzsölje be, amíg teljesen felszívódik. Általában nem tart tovább 3 percnél. Az aktív összetevő akár 5 órán keresztül is hat az ízületre.

Az osteochondrosisban szenvedő egyének a véleményekben megjegyzik, hogy az Artrafik nagyon kényelmes kenőcs, és viszonylag gyorsan enyhíti a fájdalmat. A fogyasztók szeretik azt a tényt, hogy ez a termék nem csak ideiglenes megkönnyebbülést biztosít, hanem terápiás hatással is rendelkezik. A kenőcs általában jól tolerálható, de ritka esetekben allergiás reakciókat okozhat.

Előnyök

 • Jó kondroitin-szulfát tartalom;
 • gyorsan felszívódik;
 • gazdaságos a használata;
 • Nem csak a fájdalmat enyhíti, hanem gyógyít is.

Hátrányok

 • allergiás reakciók lehetségesek.

* A népszerűségi besorolás a wordstat keresleti adatainak elemzésén alapul..

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: