15 legjobb orrspray allergia

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem útmutató a vásárláshoz. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon orvosával.

Amikor az orr nyálkahártyája kapcsolatba kerül valamilyen allergénnel (pollen, házipor, állati szőr), akkor gyulladásos folyamat kezdődik, amelyet általában allergiás rhinitisnek neveznek. Ez az állapot csak bizonyos évszakokban jelentkezhet, vagy állandóan kellemetlenséget okozhat. Az allergiás nátha lehet enyhe, közepesen súlyos vagy súlyos.

Hogyan lehet észrevenni az allergiás náthát

A szezonális allergiás nátha a következő tünetekről ismerhető fel:

 1. erős viszketés az orrüregben;
 2. csiklandozás az orrban, ami szüntelen tüsszögéshez vezet;
 3. az orrjáratokból sok nyálka választódik ki;
 4. Kényszerített belégzés a levegő szájon keresztül;
 5. problémák a szagok azonosításában;
 6. Égő érzés a szemben, bőséges könnyfolyadék.

Az orrüreg nyálkahártyája laza és sápadt lesz. Az orrlyukak körüli bőr vörös, hámló és gyulladt lesz. Az egész éves formában a tünetek általában kevésbé súlyosak. Ezek a betegek ritkán panaszkodnak tartós orrdugulásra vagy orrfolyásra.

Mi a kezelés az allergiás nátha kezelésére

Az allergiás nátha kezelése előtt az allergénnel való érintkezést teljesen meg kell szüntetni. A beteg ezután allergénspecifikus immunterápiát és további gyógyszeres kezelést kap. Nem ritka, hogy az orrallergiás betegeknek speciális spray-ket írnak fel. Négy fő csoportra oszthatók:

 1. Antihisztamin spray-k. Blokkolja a hisztamin H1-receptorát, és csökkenti a hízósejtek és a bazofilok hisztamin felszabadulását.
 2. Érösszehúzó spray-k. Enyhíti az orrgarat duzzanatát és helyreállítja a normális légzést. Közvetlen hatással van az orrnyálkahártya vérkeringésére.
 3. Hormon spray-k. A helyi glükokortikoszteroidok antiallergiás hatásúak, enyhítik a duzzanatot és a gyulladást. Csökkentik az orrnyálkahártya receptorainak érzékenységét a hisztaminra és a mechanikai ingerekre.
 4. Sós oldatos spray-k. A sóoldatos orröblítés hígítja a nyálkát, megkönnyíti a nyálka kiürülését, és eltávolítja az orrirritációt okozó allergéneket.
 5. Vannak mégKombinált allergiás spray-k. Több, különböző farmakológiai tulajdonságokkal rendelkező hatóanyagot tartalmaznak. Ennek köszönhetően a gyulladásos folyamat sokkal gyorsabban elfojtódik, és a pozitív hatás tovább tart. Egyes kombinált spray-k antibiotikumokat tartalmaznak.

Az allergiás nátha orrspray kiválasztásakor jó ötlet allergológussal vagy fül-orr-gégésszel konzultálni. Ebben az áttekintésben összegyűjtöttük az orvosok és az allergiások szerint legjobb antihisztamin, érösszehúzó, hormonális és sóoldatos orrspray-ket.

A legjobb orrspray-k

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb antihisztamin orrspray allergia elleni spray-k 1 Tizin Alergy 391€
2 Allergodil 580€
3 Momat Rhino Advance 521€
A legjobb érösszehúzó allergiaspray-k orrallergiára 1 Nasivin Sensetiv 179€
2 Otrivin 144€
3 Afrin Extra 229€
4 Sanorin 131€
Legjobb hormonális orrspray allergia elleni spray-k 1 Avamis 640€
2 Nasonex 417€
3 Flixonase 410€
4 Desrinit 352€
5 Tafen Nasal 302€
A legjobb orrspray allergiás sóoldatos spray-k 1 Aqua Maris 220€
2 Marimer 282€
3 Aqualor Soft Spray 234€

A legjobb orrspray antihisztamin allergiás spray-k

Mind a szájon át szedhető, mind a helyi antihisztaminok hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolta. Ma több H1-hisztaminreceptor-blokkolót alkalmaznak helyileg. Felülvizsgálatunk kiterjed azokra, amelyek levokabastint és azelasztint tartalmaznak.

Tizin Alergy

Értékelés: 4.9

TIZIN ALERGY

Egy belga gyógyszeripari vállalat kifejlesztette a Tizin Alergy-t. Levokabastint (hosszú hatású antihisztamin) tartalmaz. Intranazálisan alkalmazva ez a spray megszünteti az allergiás nátha tüneteit: nyálkakiválasztás, tüsszögés, orrviszketés. A Tizin Alergy felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek allergiájának kezelésére alkalmas.

A Tizin Alergy antihisztamin spray 100 adagra való vastag műanyag fiolában, porlasztóval és védőkupakkal kerül forgalomba. A permet homogén fehér szuszpenziót képez. Ajánlott az injekciós üveget minden használat előtt felrázni. A Tizin Alergy-t intranazálisan, orrlyukanként 2 adaggal, naponta kétszer adják. Súlyos tünetek esetén ezt a gyógyszert naponta 3-4 alkalommal lehet használni.

A permet alkalmazása után a hatás 5 percen belül kialakul, és 12 órán keresztül kell folytatódnia. De a vélemények szerint súlyos allergiák esetén a tünetek 1-3 óra múlva visszatérnek. Maga a gyógyszer nem keserű, nem égeti a nyálkahártyát. Ez az antihisztamin spray általában jól tolerálható, de egyes betegeknél fejfájást és orrvérzést okozhat.

A

 • Hosszú hatású antihisztamint tartalmaz;
 • Nem keserű, nem csípi a nyálkahártyát;
 • A hatás 5 perccel az intranazális beadást követően alakul ki;
 • kényelmes fiola és porlasztó.

Hátrányok

 • Fejfájást, orrvérzést okozhat.

Allergodil

Értékelés: 4.8

Allergodil

Német gyógyszergyár gyártja az Allergodil orrspray-t. Azelasztint tartalmaz, amely antihisztamin, antiallergiás hatású és megakadályozza a sejtmembránok pusztulását. Intranazálisan alkalmazva az Allergodil csökkenti a viszketést, az orrdugulást és a nyálkahártya-elválasztást. Allergiásoknak, felnőtteknek és gyermekeknek 6 éves kortól.

Az Allergodil tiszta, majdnem színtelen oldat. Csavaros adagolóval ellátott barna üveg fiolában (10 ml). Elég 60 adag permetezéshez. Allergia esetén ezt a spray-t 1-2 adagban használják mindkét orrlyukba reggel és este. Az injekciós üvegek felbontás után 6 hónapig tárolhatók.

Olvasson tovább  A 16 legjobb égési sérülés elleni szer

A vélemények szerint az Allergodil palackja nagyon kényelmes a kézben tartani. Az adagoló megnyomása mérsékelt mennyiségű terméket juttat ki, amely nem károsítja a nyálkahártyát. A permetezés után enyhe bizsergést érezhet az orrban, és ha a gyógyszer lecsöpög a torkán, keserű ízt érezhet. Az allergodil nem szúrja az orrot ugyanúgy, mint az érösszehúzó szerek, de meglehetősen hatékony az allergiás tünetek elfojtásában.

Előnyök

 • Antihisztamin hatású;
 • Csökkenti az allergia tüneteit;
 • A palackot könnyű megfogni;
 • a termék beadása során nem okoz traumát a nyálkahártyán.

Hátrányok

 • Rövid távú irritációt okoz;
 • Nem működik azonnal.

Momat Rhino Advance

Értékelés: 4.8

MOMAT RHINO ADVANS

a Momat Rhino Advans indiai gyógyszer kombinált készítmény, mivel azelasztint (antihisztamin) és mometazon (szintetikus glükokortikoszteroid gyulladáscsökkentő és antiallergiás tulajdonságokkal) tartalmaz. Alkalmas 18 éves és idősebb személyek szezonális és egész éves allergiájának kezelésére.

A Momat Rhino Advance műanyag injekciós üvegben kapható, adagolóeszközzel és védőkupakkal ellátott orrszívó adapterrel. Nagyon finom és kiváló minőségű spray, bármilyen szögben működik. Az injekciós üvegek tartalma fehér szuszpenzió. 75/150 adaghoz tervezték. Allergiásoknak ajánlott: 1 adag orrlyukonként, naponta kétszer (reggel és este).

A Momat Rhino Advans egy nagyon hatékony orrgyógyszer az allergia kezelésére. A kellemetlen érzések, mint például a keserű utóíz, teljesen elkerülhetők, ha az utasításokat szigorúan betartják. Általában jól tolerálható, de a gyulladt orrnyálkahártya átmeneti irritációját és orrvérzést okozhat.

Előnyök

 • kombinált összetétel;
 • a permet minősége;
 • Hatásos az allergiás nátha ellen.

Hátrányok

 • nyálkahártya-irritációt és orrvérzést okozhat.

A legjobb érösszehúzó orrspray allergia elleni spray-k

Az akut roham enyhítésére allergiát kiváltó érösszehúzó szer alkalmazható. Segítenek csökkenteni a duzzanatot és javítják az orrlégzést. Áttekintésünkben szerepelnek az oximetazolint, xilometazolint, nafazolint tartalmazó készítmények.

Nasivin Sensetiv

Értékelés: 4.9

Nasivin Sensetiv

A spanyol Nasivin Sensetiv spray oximetazolint tartalmaz, amely érösszehúzó hatású. Az orrüregbe helyileg alkalmazva csökkentheti a duzzanatot és az orrváladékot. A Nasivin Sensetiv segít helyreállítani a szabad orrlégzést. Rövid ideig alkalmazható szezonális allergiák segédanyagaként.

A Nasivin Sensetiv két adagban kapható: 11,25 mcg/dózis és 22,5 mcg/dózis. Műanyag flakonokban (10 ml) kerül forgalomba, adagolóval és védőkupakkal. A permet tiszta, sárgás színű oldatból képződik. 1 spray Nasivin Sensetiv naponta 2-3 alkalommal mindkét orrlyukba befecskendezhető. Az érösszehúzó hatás 12 órán át tart.

A Nasivin Sensetiv állítólag nagyon gyorsan működik. Mindössze 30-60 másodperc elteltével a szabad orrlégzés teljesen visszatér. A spray általában nem szárítja vagy merevíti a nyálkahártyát, és nem okoz kellemetlen érzést. Kiválóan alkalmas a duzzanat enyhítésére és az orrfolyás megállítására. A mellékhatások rendkívül ritkák. Leggyakoribb: orrvérzés.

Előnyök

 • Jelentősen csökkenti az orrdagadást és a váladékozást;
 • A fiola jó minőségű porlasztóval rendelkezik, és könnyen kezelhető;
 • Gyorsan hat;
 • 6-12 órán át enyhíti az allergiát;
 • Nem szárítja ki a nyálkahártyát.

Hátrányok

 • Hosszú ideig nem használható.

Otrivin

Értékelés: 4.8

OTRIVIN

A svájci Novartis gyógyszergyártó vállalat gyártja az Otrivin nevű gyógyszert. Xilometazolint tartalmaz, amely a helyi érösszehúzó szerek (dekongesztánsok) csoportjába tartozik. Az Otrivin felnőtteknél és 12 évesnél idősebb gyermekeknél akut allergiás nátha esetén alkalmazható. Intranazális permetezés után a hatás 3-5 perc múlva jelentkezik, és legfeljebb 12 órán át tart.

Az Otrivin 10 vagy 15 ml-es fehér vagy átlátszó műanyag fiolákban kapható. Pumpás adagolóval rendelkeznek, amely kényelmes, védőkupakkal záródó hegyével rendelkezik. A permet tiszta, színtelen, szinte szagtalan oldatból képződik. Az Otrivin naponta 3-szor 1 spray-t használhat mindkét orrlyukba.

Ez a svájci érösszehúzó spray számos pozitív referenciával rendelkezik. Az allergiások megjegyzik, hogy ezzel a gyógymóddal gyorsan enyhülhet az állapotuk. A szorbit és a hipromellóz miatt az Otrivin a nyálkahártya hidratálására is alkalmas. Általában jól tolerálható, de egyeseknél fejfájás jelentkezik.

Előnyök

 • hidratáló anyagokat tartalmaz;
 • 2-3 perc elteltével fejti ki hatását;
 • 6-12 órán át enyhíti az allergiás tüneteket;
 • Kényelmes adagolóheggyel rendelkezik.

Hátrányok

 • Fejfájást okozhat.

Afrin Ekstro

Értékelés: 4.8

AFRIN EXTRO

A Bayer gyógyszergyár gyártja az Afrin Extra. A benne lévő érösszehúzó az oximetazolin. Szintén jelen van: cineol, kámfor, levomentol, amelyek az orrnyálkahártya átmeneti hűsítő érzését okozzák. Bizonyos segédanyagok viszkózusabbá teszik a spray-t az orrüregbe juttatás után, aminek köszönhetően hatékonyabban megmarad a nyálkahártyán, mint más vizes oldatok.

Az Afrin Ekstro átlátszatlan műanyag injekciós üvegben kapható. Fel vannak szerelve egy adagoló berendezéssel, amellyel finom permetet lehet elérni. Maga a gyógyszer egy fehér, gélszerű szuszpenzió, amelynek sajátos szaga van. Felnőttek naponta 2-3 injekciót adhatnak mindkét orrlyukba, legfeljebb naponta kétszer. A manipulációk között 10-12 óra telik el.

Az Afrin Ekstro hatékony érösszehúzó spray, amely gyors hatású és jó légzéskönnyítést biztosít súlyos allergiás nátha esetén. Tökéletesen átöblíti az orrüreget, és nem csöpög le a torkán. Sokan kedvelik a borsmenta és az eukaliptusz jelenlétének élénkítő és frissítő hatását. Általában jól tolerálható, de egyeseknél a nyálkahártya szárazságát és égő érzést okoz.

Előnyök

 • Hatékony, kombinált összetétel;
 • Van egy praktikus kis flakonja;
 • a menta és az eukaliptusz élénkítő aromája;
 • gyorsan megkönnyíti a légzést;
 • Nem folyik ki az orrból a torokba.
Olvasson tovább  A 6 legpontosabb tonométer

Hátrányok

 • esetenként égő és száraz nyálkahártyát okoz.

Sanorin

Értékelés: 4.7

SANORIN

A Teva gyógyszeripari vállalat gyártja a Sanorint. Hatóanyagként nafazolint tartalmaz (nyákoldó szer – alfa-adrenomimetikum). Ez a spray akut allergiás nátha kezelésére használható. A spray intranazális alkalmazása után a hatás 5 perc múlva jelentkezett, és 4-6 órán át tarthatott.

A Sanorin matt, áttetsző műanyag flakonban kerül forgalomba. Mechanikus adagoló applikátorral és védőkupakkal rendelkezik. A terméket intranazálisan alkalmazzák. 1-3 adagot fecskendeznek mindkét orrlyukba naponta 3-4 alkalommal. A Sanorin rövid ideig alkalmazható: felnőtteknél legfeljebb 7 egymást követő napon át, 15 év feletti gyermekeknél legfeljebb 3 napig.

A vélemények szerint a Sanorin meglehetősen finoman hat a nyálkahártyára anélkül, hogy égő vagy szárazságot okozna. A jó porlasztónak köszönhetően a gyógyszer gyorsabban eléri a problémás területeket és kifejti hatását. Sokan megjegyzik, hogy a Sanorin után az orr gyorsan elkezd szabadon lélegezni. De 3-4 óra múlva újra megjelenik.

A

 • a flakon minőségi adagolóval rendelkezik;
 • Gyorsan hat;
 • Nem okoz égést, szárazságot;
 • Jó a szabad orrlégzés helyreállítására.

Hátrányok

 • Ajánlott lassú cselekvés (3-4 óra).

A legjobb hormonális orrspray allergia elleni spray-k

A glükokortikoszteroid (GCS) intranazális spray-ket gyakran használják az allergia kezelésére. Antiallergiás, gyulladáscsökkentő és ödémaellenes hatásuk van. A GKS csökkenti a nyálkahártya receptorok hisztamin érzékenységét is. Felülvizsgálatunk a következő termékeken alapuló termékeket tartalmazza: flutikazon-furoát, mometazon-furoát, flutikazon-propionát, budesonid.

Avamis

Értékelés: 4.9

Avamis

A brit Avamis spray flutikazon-furoátot tartalmaz, amely szintetikus trifluorozott glükokortikoszteroidokra utal, amelyek kifejezett gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Ez a termék alkalmas szezonális és egész évben fennálló allergiák kezelésére felnőttek és 2 éves kor feletti gyermekek esetében. A tartósan jó eredmény elérése érdekében szigorúan be kell tartani a spray rendszeres adagolását.

Az Avamis minőségi adagolófejjel ellátott narancssárga üvegpalackokban kapható. Tartalmazhatnak 30, 60 vagy 120 adagot. Minden egyes injekciós üveget egy indikátorablakkal ellátott műanyag tasakba zárnak. Azt tanácsolják, hogy a kezelést orrlyukanként két permetezéssel kezdje, naponta egy-egy permetezéssel. Az első mérhető hatás az első adag bevétele után 8 órával lesz látható.

Először is, a fogyasztók véleménye szerint a maximális hatás eléréséhez 2-3 napot kell várni. De az Avamis tényleg segít az allergiásoknak. Minden egyes használati nappal az orr jobban kezd lélegezni. Azonban készüljön fel arra, hogy a gyógyszer orrvérzést és fejfájást okozhat. Az Avamis 2 éves kortól engedélyezett.

Előnyök

 • Hatékony GCS;
 • a termék érdekes bemutatása;
 • Bármilyen súlyosságú allergiával megbirkózik;
 • Gyermekeknél 2 éves kortól használható.

Hátrányok

 • Az azonnali hatás hiánya;
 • Orrvérzést, fejfájást okozhat.

Nazonex

Értékelés: 4.8

NAZONEX

A Nasonex belga spray mometazon-furoátot tartalmaz, amely erős gyulladáscsökkentő és antiallergiás hatással rendelkezik. Felnőtteknél, de 2 évesnél idősebb gyermekeknél is többféle náthás allergiánál bizonyított. A GCS-nek alacsony a nemkívánatos hatásainak előfordulási gyakorisága.

A Nazonex műanyag, fehér injekciós üvegben kapható. Minőségi adagolóeszközzel rendelkeznek. Az injekciós üvegek 60 vagy 120 adagra tervezhetők. A permet fehér iszapot képez. Az adagoló nagyon finom permetet bocsát ki. Kezelés vagy megelőzés céljából felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek naponta egyszer 2 Nasonex injekciót javasolt beadni mindkét orrjáratba.

Sokan nagyon elégedettek a Nasonex spray-vel, és jól leírják véleményükben. A fül-orr-gégészek dicsérik helyi hatása és alacsony biológiai hozzáférhetősége miatt, így nincs szisztémás hatása a szervezetre. A szteroid nagyon jól működik az allergia ellen, de nem egyik napról a másikra. A tartós előnyök eléréséhez akár 10 nap is szükséges lehet.

Előnyök

 • az eredeti termék;
 • Kiváló a különböző súlyosságú allergiák ellen;
 • Helyes használat esetén nem okoz nemkívánatos reakciókat;
 • kizárólag helyi hatású;
 • Gyermekek számára 2 éves kortól alkalmas.

Hátrányok

 • Nem működik azonnal.

Flixonase

Értékelés: 4.7

FLIXONASE

Egy spanyol gyógyszergyártó cég kifejlesztette a Flixonase-t. Flutikazon-propionátot tartalmaz, amely gyorsan megszünteti az orrgyulladást. A Fliksonase antiallergiás hatása 2-4 órával az első intranazális alkalmazást követően érvényesül. Ez a spray észrevehetően csökkenti a tüsszögést, a viszketést, az orrfolyást, az orrdugulást. Gyermekgyógyászatban 4 éves kortól engedélyezett a használata.

A Fliksonase sötét, üveg injekciós üvegben kapható, olyan adagolóeszközzel, amelyre egy speciális adapter van rögzítve a behelyezés megkönnyítése érdekében. 60/120 adagban kapható. Felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek számára az első 7 napban orrlyukanként 2 injekció beadása ajánlott, naponta 1 alkalommal. Ezt követően 1 injekcióra módosítható.

A Fliksonase állítólag hatékonyan helyreállítja az allergiások normális életét. A termék adagolására szolgáló ormány hosszú és könnyen használható, biztosítja a minőségi permetezést. Jelentős javulás már 4 napos kezelés után allergiás nátha esetén. A Fliksonase jól tolerálható, de egyes betegeknél szárazságot és orrvérzést okozhat.

Előnyök

 • Hatékonyan megszabadít az orrban jelentkező allergia fő tüneteitől;
 • Kényelmes, praktikus palack;
 • A hatás gyors lehet;
 • már 4 éves kortól alkalmas.

Hátrányok

 • Szárazságot, orrvérzést okozhat.

Desrinit

Értékelés: 4.7

Desrinitis

A Teva gyógyszeripari vállalat Desrinit nevű, allergia elleni spray-t gyárt. Mometazon-furoátot tartalmaz, és a belga Nasonex olcsóbb alternatívája. A termék erős gyulladáscsökkentő és antiallergiás tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel a mometazon itt furoát formájában van jelen, nem szívódik fel a véráramba, és nincs központi hatása.

Olvasson tovább  A 19 legjobb jogorvoslat a kólika ellen

A Desrinit fehér műanyag injekciós üvegben kerül forgalomba, amelyhez adagolószerkezet és kupak tartozik. A gyógyszer tejfehér szuszpenzió. Felbontás után 2 hónapig tárolható. Kezelés és megelőzés céljából ajánlott naponta egyszer 2 injekciót beadni mindkét orrlyukba. Fenntartó terápia esetén naponta egyszer 1 injekció formájában adható.

Sokan szeretik azt a tényt, hogy a Desrinit nemcsak felnőttek, hanem 2 éves korú csecsemők kezelésére is használható. Az allergiaspray alkalmazása után mindössze 2-3 nappal az orrdugulás teljesen megszűnik, és visszatér a szabad légzés. Ez a termék nem szárítja az orrnyálkahártyát és ritkán okoz egyéb mellékhatásokat. Bár egyes betegek fejfájásra vagy orrvérzésre panaszkodnak.

Előnyök

 • A Nasonex kedvező árú analógja;
 • nincs központi cselekvés;
 • jól megbirkózik az orrallergia tüneteivel;
 • 2 éves kortól alkalmas gyermekek számára.

Hátrányok

 • Egyeseknél fejfájást, orrvérzést okoz.

Tafen Nasal

Értékelés: 4.7

TAPHEN NASAL

A Lek (Szlovénia) gyógyszergyártó cég gyártja a Tafen Nasal allergiaspray-t. Hatóanyaga a budezonid. Ez egy szintetikus glükokortikoszteroid, amely csökkenti az allergiás nátha tüneteinek súlyosságát, mind a korai, mind a késői stádiumban. A gyulladást is észrevehetően csökkenti. A gyermekgyógyászatban 6 éves kortól alkalmazzák.

A Tafen Nasal sötét üvegampullákban (10 ml) kapható, adagolóval ellátott adagolóeszközzel ellátva. Orrszívó fúvókával is rendelkezik, amelynek hegyét védősapka fedi. maga a gyógyszer szinte fehér, homogén szuszpenzió. Nagyon jól eloszlik. Kezdetben 2 adag mindkét orrlyukba, naponta 2-szer. Ezután váltson napi kétszer 1 adagra vagy reggel 2 adagra.

A vélemények szerint a Tafen Nasal permetezése után azonnal kellemetlen érzés jelentkezik az orrüregben, de ez gyorsan elmúlik. A kezelés kezdetén egyeseknél orrfolyás, kéreg a nyálkahártyán és orrvérzés jelentkezik. Ez a gyógyszer hatékonyan kezeli az allergia tüneteit. Az enyhülés már a használatot követő második napon megkezdődik.

A

 • Budezonidot tartalmaz;
 • Praktikus üvegpalack praktikus fúvókával;
 • Gyorsan és megbízhatóan enyhíti az allergia tüneteit.

Hátrányok

 • első használatnál orrfolyást, kéregképződést és vérzést okozhat.

Legjobb sóoldatos orrspray allergia spray-k

Antihisztamin, érösszehúzó vagy hormonális spray-k használata előtt ajánlott az orrjáratokat sóoldattal megtisztítani. Áttekintésünk a horvát, francia és svéd gyártók népszerű tengervizes spray-it tartalmazza.

Aqua Maris

Értékelés: 4.9

Aqua Maris

A Jadran horvát gyógyszergyártó cég Aqua Maris orrspray-t állít elő. Sterilizált, izotóniás tengervizet tartalmaz, amely hozzájárul az orrnyálkahártya normál élettani állapotának fenntartásához. Allergiás nátha esetén a termék segít kiöblíteni az allergéneket az orrnyálkahártyából és csökkenti a gyulladást.

Az Aqua Maris barna üvegben (30 ml) kapható. Praktikus szórófejjel ellátott adagolóberendezéssel rendelkezik. A permet színtelen, tiszta, szagtalan oldatból képződik. Felnőtteknél ez a gyógyszer naponta 4-8 alkalommal alkalmazható, 2-3 injekciót adva mindkét orrlyukba. Gyermekgyógyászatban 1 éves kortól alkalmazzák, más adagok után.

Az Aqua Maris számos pozitív értékeléssel rendelkezik. Dicsérik a praktikus fúvóka miatt, amely egyenletesen öntözi a nyálkahártyát. Az allergének kiöblítésére. Az Aqua Maris tökéletesen nedvesíti a nyálkahártyát, nem okoz függőséget. Önmagában nem gyógyítja az allergiát, de hatékony segédanyag. A termék minden családtag számára alkalmas.

Előnyök

 • Steril tengervizes oldat;
 • Kellemes a használata;
 • az adagoló kiváló;
 • 1 éves kortól alkalmas gyermekek számára;
 • kiöblíti az allergéneket;
 • Jól hidratáltan tartja a nyálkahártyát.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Marimer

Értékelés: 4.8

MARIMER

A Marimer francia orrspray steril, izotóniás tengervíz oldatot tartalmaz. Ennek a terméknek köszönhetően lehetséges az orrnyálkahártya normál élettani állapotának fenntartása. Allergiás nátha esetén a Marimer eltávolítja az allergéneket az orrüregből. Felnőttek és 1 évesnél idősebb gyermekek kezelésére használható.

A Marimer alumíniumdobozokban (50 ml vagy 100 ml) kapható, szórófejjel, amely viszonylag nagy nyomáson juttatja ki a gyógyszert. A gyógyszert intranazálisan alkalmazzák. Orrjáratonként egy injekció, terápiás célokra naponta 4-6 alkalommal, higiéniai célokra naponta 1-4 alkalommal.

A vélemények szerint a Marimer nagyon jól tisztítja az orrot a nyálkától és nagyon jól kiöblíti az allergéneket. A gyártó mikrodiffúziós spray-t ígér az orrnyálkahártya kíméletes öblítésére. Néhány felhasználó azonban észrevette, hogy a spray nagyon erős áramlással rendelkezik, ami megnehezíti a használatát, különösen gyermekeknél.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • Nagyon jól tisztítja az orrjáratokat;
 • hosszú ideig tart;
 • 1 éves kortól használható gyermekeknél.

Hátrányok

 • A fúvóka nagy nyomáson adagolja a gyógyszert.

Aqualor Soft spray

Értékelés: 4.8

Aqualor Soft Spray

A legjobb allergiás spray-k áttekintése az Aquvalor Soft-tal zárul. Izotóniás, természetes, steril tengervizet tartalmaz. Az Aqualor Soft alaposan megtisztítja az orrüreg minden részét az allergénektől. Felnőttek és 6 hónaposnál idősebb gyermekek allergiás náthájának kezelésére és megelőzésére alkalmazható.

Az Aqualor Soft egy fémdobozos aeroszol. Anatómiai orrfúvókával és műanyag védősapkával rendelkezik. Az üvegbe szagtalan, színtelen, átlátszó, enyhén sós ízű folyadék kerül. Az Akvalor Soft használatakor ajánlott a fejet lehajtani, a spray hegyét a felső orrjáratba helyezni, majd néhány másodpercig öblíteni az orrüreget.

Az Aqualor Soft-ot úgy értékelték, hogy jó, lágy áramlással rendelkezik. Antihisztamin vagy szteroid allergiaspray-vel kombinálva a kívánt eredmény gyorsabban elérhető. Az Aqualor Soft általában jól tolerálható, de ha a nyálkahártya kissé sérült, az öblítés során csíphet.

Előnyök

 • természetes tengervizet tartalmaz;
 • Kényelmes anatómiai orrnyílás;
 • a termék kíméletes szállítása
 • 6 hónapos kortól alkalmas gyermekek számára.

Hátrányok

 • égő érzés jelentkezhet az enyhén sérült nyálkahártyán.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: