15 legjobb torok spray

*A szerkesztő véleménye a legjobb torokspray-kről. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon orvosával.

A torokfájás gyakori probléma felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Az állapot olyan súlyos lehet, hogy nehéz lesz enni, inni és beszélni. Ebben az esetben nem kerülhető el a tabletták, pasztillák, gargalizáló oldatok és torokspray-k használata. Ez utóbbiaknak számos előnyük van:

 1. könnyű használat;
 2. a permetezés után azonnal hat;
 3. A torok, a mandulák és a garat oldala egyszerre kezelhető;
 4. a hatóanyagok nem jutnak be a szisztémás véráramba.

A torokspray-k gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és hidratáló hatásúak lehetnek. A készítmény aktív és segédkomponensei enyhítik a kellemetlen tüneteket, és rövid időn belül, súlyosbító tényezők hiányában segítenek megszabadulni a betegségtől teljesen. Ebben az áttekintésben a legjobb, különböző hatásmódú torokfertőtlenítő spray-ket vesszük szemügyre.

A legjobb torokspray-k értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb fertőtlenítő torokspray-k 1 Septolete Összesen 283 €
2 Strepsils Plus 222 €
3 Jox-Teva 237 €
4 Miramistine injekciós üveg permetezővel 244 €
5 Stopangin 220 €
6 Lugol 85 €
A legjobb torok spray-k a fájdalom ellen 1 Theraflu LAR 266 €
2 Tantum Verde 291 €
3 Oralsept 276 €
4 Anti-Angin formula 244 €
5 Anguidac 254 €
6 Cameton 72 €
A legjobb torok spray-k természetes összetevőkkel 1 Aqualor torok 266 €
2 Aqua Maris Strong a torokhoz 249 €
3 Aquirin Oral 102 €

A legjobb fertőtlenítő torokspray-k

Az antiszeptikus torokspray-ket széles körű antimikrobiális hatás jellemzi. A népszerű gyógyszeripari vállalatok a következő hatóanyagokat használják: cetilpiridinium-klorid, amil-metakrezol, povidon-jód, hexadin.

Septolete Összesen

Népszerűség értékelése:* 4.9

SEPTOLETE TOTAL.jpeg

A Krka gyógyszergyár (Szlovénia) gyártja a Septolete Total torokspray-t. 2 hatóanyagot tartalmaz: cetilpiridinium-kloridot (antiszeptikum) és benzidamint (az indazolcsoportba tartozó NSAID). A segédeszközök közé tartozik a borsmenta levélolaj. A termék a következő hatásokkal rendelkezik: fertőtlenítő, helyi érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő.

A Septolete Total kis (30 ml-es) műanyag injekciós üvegben kerül forgalomba, amelyhez egy pumpával és szórófejjel ellátott, az applikátorcső (szórófej) és a színes védőkupak van rögzítve. A gyógyszert étkezés után alkalmazzák. Javasoljuk, hogy nyissa szélesre a száját, irányítsa oda az applikátorcsövet, tartsa vissza a lélegzetét, és nyomja meg a szórófejet 2 alkalommal. Egy üveg 250 adagot tartalmaz.

A torokfájós emberek megjegyzik, hogy a Septolete Total spray gyorsan megszünteti a fájdalmat és a gyulladást. Enyhe esetekben az egész problémát meg tudja gyógyítani. De sokan nem szeretik az ízét. Nagyon durva, kémiai és irritáló. Egyesek számára kényelmetlen a rövid szórófej. Bár az orvosok azt állítják, hogy ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a hatóanyag a megfelelő helyre kerüljön.

Előnyök

 • hatékony kombinációs összetétel;
 • egy speciális applikátor tubus;
 • egy védősapka;
 • Enyhíti a fájdalmat és a gyulladást;
 • Hosszan tartó hatás.

Hátrányok

 • termékíz.

Strepsils Plus

Népszerűség értékelése:* 4.8

STREPSILS PLUS.jpeg

A British Strepsils Plus a következőket tartalmazza: amil-metakrezol, diklórbenzilalkohol, lidokain. Ez a torokspray fertőtlenítő, helyi érzéstelenítő és ödémaellenes hatású. Alkalmas gégegyulladás, torokgyulladás, rekedtség, valamint a száj és az íny nyálkahártya-gyulladás kezelésére. Használata 12 éves kortól engedélyezett.

A Strepsils Plus üvegpalack kapacitása mindössze 20 ml. Szokatlanul néz ki. A műanyag fehér kupak nagy részt foglal el, amely alatt az adagoló rejtőzik. A permetlé mélyvörös színű. Az injekciós üveg fejét egy adaghoz kétszer kell összenyomni. Naponta legfeljebb 6 alkalommal, az egyes alkalmazások között 3 óra különbséggel.

A felülvizsgálatokban a betegek a Strepsils Plus spray használata után azonnal fagyasztó hatásról (zsibbasztó érzés) számoltak be. 15 perc elteltével kellemes fájdalomcsillapító hatás jelentkezik. Antiszeptikus feladataival ez a spray is jól megbirkózik. De a használati utasításokat szigorúan be kell tartani, különben a termék túlzott használata súlyosan kiszárítja a nyálkahártyát (a termékben lévő alkohol).

Előnyök

 • 2 fertőtlenítőszer + érzéstelenítő;
 • A palack eredeti kialakítása;
 • könnyen használható adagoló;
 • Nem rossz fájdalomcsillapító;
 • hatékony fertőtlenítő hatás.

Hátrányok

 • Az alkohol kiszáríthatja a nyálkahártyát.

Iox-Teva

népszerűségi besorolás:* 4.7

JOX-TEVA.webp

A Teva gyógyszeripari vállalat csehországi leányvállalata gyártja a Joxot. Povidon-jódot és allantoint tartalmaz. A spray hatása fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő. Széles spektrumú antimikrobiális aktivitással rendelkezik. Helyileg alkalmazzák szájbetegségek kezelésére és felnőttek és 8 év feletti gyermekek fül-orr-gégészeti kezelésére.

A Yox 30 ml-es műanyag flakonokban kerül forgalomba, mechanikus porlasztóval és kupakkal együtt. A tartályban lévő folyadék jódszínű. Csípős mentol-jód aroma. Az adagoló nem kis cseppekben, hanem sugárban permetez. A gyógyszert naponta 2-4 alkalommal alkalmazzák, egy-egy permetet balra és jobbra a szájüregbe és a garatba. Ezt a gyógyszert nem szabad lenyelni.

Olvasson tovább  A 7 legjobb kondroprotektor az ízületek számára

Az Iox felhasználói nagyon megdicsérték a véleményükben. Rámutatnak arra, hogy ez a készítmény 1-2 napig lehetővé teszi az állapot jelentős enyhítését és a kóros folyamat terjedésének megállítását. Nagyon hatékony és gyors fájdalomcsillapító, de közvetlenül az alkalmazás után az érzés nem a legkellemesebb. Ennek ellenére sokan jól tolerálják a gyógyszert, bár a jóddal szembeni allergiás reakciók nem zárhatók ki.

Előnyök

 • antimikrobiális tulajdonságok széles skálája;
 • gyorsan javítja az állapotot;
 • Hatékony fájdalomcsillapító;
 • kényelmes adagoló.

Hátrányok

 • Alkalmazás után íze van és csíp;
 • Jódallergia lehetséges.

MIRAMISTIN szórófejes flakon

Népszerűség értékelése:* 4.6

MIRAMISTIN FLACK permetezővel.jpeg

Az orosz Infamed gyártó Miramistine oldatot gyárt. Fertőtlenítő torokspray-ként is használható. Felnőttek és gyermekek számára 3 éves kortól engedélyezett. A miramistin széles körű antimikrobiális hatással rendelkezik. Gyakran használják akut és krónikus mandulagyulladás, torokgyulladás, gégegyulladás kezelésére.

A Miramistint szórófejjel ellátott polietilén palackokban árusítják. A gyógyszer színtelen, átlátszó, íztelen és szagtalan folyadék. A torok Miramistinnal történő átöblítéséhez egyszerűen nyomja meg a szórófejet 3-4 alkalommal. A termék nem okoz helyi irritációt vagy allergiás reakciókat.

A Miramistinról szóló vélemények többnyire pozitívak. Sokan szeretik ennek a fertőtlenítőnek a sokoldalúságát. Még a torok gyógyítása után sem kell kidobni a maradékot. A fül-orr-gégészeti alkalmazásokban már bizonyítottan bevált. Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy hosszan tartó használat esetén súlyosan kiszáríthatja a felső légutak nyálkahártyáját.

Előnyök

 • széleskörűen alkalmazható fertőtlenítőszer;
 • íztelen, szagtalan;
 • Gyorsan elnyomja a kóros folyamatot az ENT szervekben;
 • nem okoz allergiát.

Hátrányok

 • Folyamatos használat esetén kiszáríthatja a nyálkahártyát.

Stopangin

Népszerűségi értékelés:* 4.6

STOPANGIN.webp

A Teva gyógyszergyár egy másik hatékony torokspray-t gyárt – Stopangin. A gyógyszer fő hatóanyaga a hexatidin. A segédanyagok között a következő illóolajok találhatók: ánizs, eukaliptusz, narancsvirág, sassafras, borsmenta. Ez a fertőtlenítőszer a nyálkahártyán alkalmazva gombaölő és fájdalomcsillapító hatású is.

A Stopangin 30 ml-es műanyag átlátszatlan fiolákban kerül forgalomba, mechanikus permetezővel és kupakkal. Tartalmazza az applikátort. A Stopangin íze meglehetősen különös – az alkohol és a gyógynövények kombinációja. Ajánlatos naponta 2-szer permetezni 5-7 napig. Étkezés után kell végezni. A gyógyszer hatásának időtartama – 10-12 óra.

Az anginás betegek dicsérik a Stopangin spray-t a véleményükben. A vastag olajos szerkezetnek köszönhetően a gyógyszer jól tapad a torokfalhoz, és nem csöpög. A Stopangin nagyon jól permetez. Az akut fázisban enyhíti a fájdalmat, de nem sokáig. Sokan szeretik ennek a gyógymódnak a borítékoló hatását és azt a tényt, hogy nem okoz függőséget.

Előnyök

 • hexatidin + válogatott illóolajok;
 • erős antimikrobiális hatással rendelkezik;
 • fájdalomcsillapító, borítékoló;
 • 10-12 órán keresztül marad hatékony;
 • nem okoz függőséget.

Hátrányok

 • erős sajátos íz.

Lugol

Népszerűség értékelése:* 4.5

LUGOL.webp

A Valentis (Litván Köztársaság) gyógyszergyártó vállalat gyártja a Ljugol torokspray-t. Ez egy jódalapú fertőtlenítőszer. Alkalmas felnőttek és 5 év feletti gyermekek számára. A gyógyszer segít megszabadulni a torok kellemetlenségeitől, védi a nyálkahártyát a kórokozóktól és nedvesen tartja a nyálkahártyát.

A Lugol 50 ml-es sötét üvegpalackokban kerül forgalomba. Tartalmazza a szórófejet. Enyhén viszkózus és barnás-vöröses színű. Olyan szaga van, mint a tiszta jódnak. Íz – enyhén borsos jód, enyhe édességgel. A gyógyszert helyileg alkalmazzák naponta 4-6 alkalommal. A torkot a permetezőfej 1 alkalommal történő megnyomásával öntözik.

A Ljugol spray-ről túlnyomórészt pozitív vélemények. Sokan úgy vélik, hogy ez az egyik legjobb a súlyos torokfájás és torokfájás esetén. A spray alakja nagyon könnyen használhatóvá teszi a használatát. A pozitív eredmény nem tart sokáig. A “jodizmus” és más kellemetlen tünetek kialakulásának elkerülése érdekében azonban az utasításokat egyértelműen be kell tartani.

Előnyök

 • jód alapú fertőtlenítőszer
 • Alkalmas 5 éves kortól;
 • gyors cselekvés;
 • a gyógyszer enyhén mérgező;
 • nedvesen tartja a nyálkahártyát.

Hátrányok

 • íz és szag.

A legjobb torokfájás elleni spray-k

A fájdalomcsillapító torokspray-k leggyakrabban kifejezett helyi érzéstelenítő hatású anyagokat (lidokain, tetrakain) vagy NSAID-okat (benzidamin) tartalmaznak.

Teraflu LAR

Népszerűségi értékelés:* 4.9

THERAFLU LAR

A svájci gyártmányú Teraflu LAR torokspray benzoxónium-kloridot és lidokain-hidrokloridot tartalmaz. Az első komponens antibakteriális, gomba- és vírusellenes hatású. És a második felelős a torok fájdalmának csökkentéséért a gyulladás hátterében lévő nyeléskor. A gyermekgyakorlatban 4 éves kortól használható.

A Theraflu LAR egy nagyon kompakt, 30 ml-t tartalmazó üvegben kerül forgalomba. Tartalmazza a szórófejet. Kicsi, lekerekített élekkel, biztonságos a szájon át történő érintkezéshez. A permetezés során a készítmény zavaros formában diszpergálódik. A napi permetezések maximálisan megengedett száma 3-6. Felnőttek egyszerre 4, gyermekek 2-3 húzást vehetnek be. Mentolos ízű és enyhén kesernyés.

A felhasználók a véleményekben megjegyzik, hogy a Teraflu LAR spray nagyon hatékonyan enyhíti a torokfájást és a száraz köhögést. 20-30 percig a szájüregben az érzékenység megszűnik. Könnyen használható és gyorsan ható. Általában jól tolerálható, de alkalmanként előfordult allergiás reakció. A nyelv vagy a fogak visszafordítható barnulása előfordulhat, ha a spray-t több mint 14 egymást követő napon keresztül használják.

Előnyök

 • Hatékonyan érzéstelenít;
 • Enyhíti a gyulladást;
 • kompakt üveg;
 • A porlasztó könnyen használható;
 • 4 éves kortól használható gyermekeknél.
Olvasson tovább  7 legjobb gyógymód a dohányzásról való leszokáshoz

Hátrányok

 • Folyamatos használat esetén elszínezheti a fogakat vagy a nyelvet.

Tantum Verde

népszerűségi besorolás:* 4.8

TANTUM VERDE

Az olasz Tantum Verde benzidamint, egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert tartalmaz. Ez a torokspray gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő és fertőtlenítő hatású a mikroorganizmusok széles köre ellen. Felnőttek és gyermekek kezelésére 3 éves kortól engedélyezett.

A Tantum Verde Spray egy praktikus, kompakt műanyag fiola pumpával és felhajtható kiöntőcsővel az adagoláshoz. A gyógyszer adagolása a zöld gomb megnyomásával történik. A permetet robbantási formában szállítják. Illata gyógynövényes, íze édes, enyhe kesernyésséggel. A megengedett dózisok száma életkortól függően változik, de maga a kezelés 1,5-3 óránként engedélyezett minden.

A vélemények szerint a Tantum Verde spray nagyon hatékony a fájdalom és a torokgyulladás megszüntetésében. Nagyon gazdaságos a használata és hosszú ideig tart. Ha a folyamatot nem hanyagolják el, akkor 3-4 nap alatt gyógyítható a torokfájás ezzel a gyógyszerrel. A folyamat felgyorsítása érdekében a Tantum Verde permetezése előtt először kamillateával öblítse át a torkát. Általában jól tolerálható, de esetenként szárazságot és égő érzést okozhat a szájban.

Előnyök

 • hatékony benzidamin a készítményben;
 • praktikus, csavarható kifolyócsővel rendelkezik;
 • Meglehetősen enyhe ízű;
 • gyors fájdalomcsillapítást biztosít;
 • Alkalmas 3 éves kortól.

Hátrányok

 • Szárazságot és égő érzést okozhat a szájban.

Oralsept

Népszerűségi értékelés:* 4.7

ORALSEPT

A Replecpharm Macedonia a Tantum Verde, Oralsept minőségi alternatíváját gyártja. Ugyanaz a hatóanyaguk a benzidamin. Gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő hatású, antiszeptikus (a mikroorganizmusok széles köre ellen) és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A gyermekgyógyászatban 3 éves kortól alkalmazzák.

Az Oralcept szórófejes üveg szintén nagyon hasonlít a Tantum Verde-re, de más árnyalatban. 30 ml gyógyszert tartalmaz, és az adagoláshoz praktikus, forgatható kiöntőcsővel rendelkezik. A fedélen lévő nyomószerkezetet kell használnia, hogy a gyógyszer egy részét megkapja. Különleges mentolos íze és illata van, de nagyon kellemes, és nem fáj a torokban. Az adagolás a beteg életkorától függ.

Sokan megjegyzik, hogy az Oralsept kiváló a torokfájásra. könnyű és kényelmes a használata. Fontos azonban, hogy az eljárás során az orr szigorúan vízszintes helyzetben legyen. Ellenkező esetben, ha kissé lefelé mozdul, a permet nem a torkot öntözi, hanem a kezekbe csöpög. Az Oralsept spray toleranciája általában jó, még gyermekeknél is. Alkalmanként azonban szárazságot, égő érzést okozhat a szájban vagy gégegörcsöt.

Előnyök

 • a Tantum Verde minőségi analógja;
 • kényelmes palack és forgatható kifolyócső;
 • az íze meglehetősen enyhe;
 • gyors fájdalomcsillapítást biztosít;
 • megszünteti a gyulladásos folyamatot;
 • A gyerekek imádják.

Hátrányok

 • alkalmanként szájszárazságot, szájégést vagy gégegörcsöt okozhat.

Anti-Angin formula

népszerűségi besorolás:* 4.7

ANTI-ANGIN FORMULA.webp

Az Anti-Angin Formula torokspray-t Hollandiában gyártják. Klórhexidin-biglukonátot és tetrakain-hidrokloridot tartalmaz. Ez utóbbi helyi érzéstelenítő hatású, ami kiváló fájdalomcsillapítást eredményez. A klórhexidin pedig baktericid és bakteriosztatikus hatásáért felelős. Ez a spray felnőttek és gyermekek számára 10 éves kortól használható.

Az Anti-Angin 25 ml-es műanyag injekciós üvegben kerül forgalomba, ami 100 adag gyógyszernek felel meg. Nincs adagolócső (kifolyócső). A fedélen van egy permetezőnyílás. A gyógyszer elég kellemes ízű, mint a menta. De ha egyszer a nyálkahártyára kerül, először nagyon fáj a torok. A terméket lélegzetvisszatartás közben permetezzük. Felnőtteknél naponta legfeljebb 6-szor, gyermekeknél legfeljebb 3-szor ismételhető.

Az Anti-Angiin spray-vel kezelt emberek arról számoltak be, hogy kezdetben még sírni is kezdhetnek a toroköblítés után. De nagyon hamar fájdalomcsillapítás és kellemes mentolos utóíz jelentkezik. A megkönnyebbülés gyors és több órán át tart. Ez a termék nagy segítséget nyújt a betegség korai szakaszában, és megakadályozza a kóros folyamat további fejlődését.

Előnyök

 • Az érzéstelenítő és fertőtlenítő jó kombinációja;
 • gyorsan enyhíti a fájdalmat;
 • kellemes mentolos utóízzel rendelkezik;
 • A torkodban lévő kényelem több órán át tart.

Hátrányok

 • Adagolócső hiánya;
 • Nagyon fáj a torka az öblítést követő első másodpercekben.

Angidak

Népszerűségi értékelés:* 4.7

ANGIDAK.webp

A fül-orr-gégészek és a betegek körében népszerű az orosz Angidak készítmény. Az importált Tantum Verde hazai nemesített változata. A spray benzidamint tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő hatású, helyreállítja a mikrocirkulációt és antimikrobiális hatású. Az Angidac felnőtteknél és 3 évesnél idősebb gyermekeknél történő alkalmazásra engedélyezett.

Az üveg nagyon hasonlít a Tantum Verde üvegéhez, de kék és fehér színben. Praktikus forgó orrral is rendelkezik, amelyet nem kell minden alkalommal eltávolítani a kezelés után. Az Angidac 15 ml-es vagy 30 ml-es üvegben kapható. A gyógyszert helyileg alkalmazzák étkezés után. A kezelés naponta 2-6 alkalommal ismételhető, de a gyermekek és a felnőttek különböző számú injekciót kapnak.

Számos vélemény említi, hogy az Anguidac spray kellemes mentolos ízű. Bár közvetlenül az öblítés után lehet némi kellemetlen érzés, ez nagyon gyorsan elmúlik, és kellemes fájdalomcsillapítást biztosít. A termék jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Az Angidac általában jól tolerálható, de ritka esetekben gégegörcsöt vagy száraz, égő érzést okozhat a szájban.

Előnyök

 • A Tantum Verde hazai megfelelője;
 • kényelmes palack és adagoló kanül;
 • gyorsan enyhíti a fájdalmat;
 • meglehetősen kellemes ízű;
 • 3 éves kortól alkalmas gyermekek számára.
Olvasson tovább  Top 10 vitaminok a hátfájás ellen

hátrányok

 • gégegörcsöt, szárazságot, égő érzést okozhat a szájban.

Cameton

Népszerűség értékelése:* 4.6

CAMETON.webp

A Samaramedprom gyógyszergyártó cég gyártja a Cameton spray-t. A készítmény hatóanyagai a klórbutanol, kámfor, levomentol, eukaliptuszlevél-olaj. A spray kifejezett fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, és széles körben használják a fül-orr-gégészeti szervek különböző patológiáinak kombinált kezelésére.

A Cameton 30 ml-es, sötét üvegből készült, szórófejjel és kupakkal lezárt üvegcsékben kerül forgalomba. A gyógyszer egy olajos, sajátos szagú folyadék. A spray be- vagy kilégzéstől függetlenül is beadható. A manipulációt mindig étkezés után kell végezni. Felnőtteknek, 2-4 permet balra és jobbra 1 alkalmazással.

A Cameton spray-re vonatkozó vélemények túlnyomórészt pozitívak. A fogyasztók szeretik a megfizethető árat és a hatékonyságot. Sok embernek segít mind a közönséges megfázásos torokgyulladásban, mind a mandulagyulladás akut súlyosbodásában. A termék ízét és illatát illetően megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint elég szelíd és kellemes ahhoz. Mások erőszakkal használják, mivel az első alkalommal nagyon fáj a torkuk, amikor alkalmazzák.

Előnyök

 • hatékony kombinált összetétel;
 • Kényelmes, forgatható kifolyócsővel rendelkezik;
 • Gyorsan enyhíti a fájdalmat;
 • megszünteti a gyulladásos folyamatot.

Hátrányok

 • enyhe égő és bizsergő érzés lehetséges.

A legjobb torokspray-k természetes összetevőkkel

A torokspray-k természetes összetevői között gyakran találhatók kivonatok, gyógynövények illóolajai és tengervíz. Gyakrabban használják profilaktikus és higiéniai okokból.

Aqualor torok

népszerűségi besorolás:* 4.9

AQUALOR Throat.webp

A svéd Aqualor torokgyógyszer összetételében természetes tengervizet, valamint kamilla- és aloe-kivonatokat tartalmaz. A nyálkahártyák duzzanatát csökkenti a hipertóniás tengervizes oldat. A gyógynövénykivonatok pedig gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatásúak. Ezt a gyógyszert felnőttek és gyermekek kezelésére használják hat hónapos kortól.

50 ml-es vagy 125 ml-es fém fiolákban kapható, anatómiai fúvókával, amely úgy permetez, mint egy “zuhany”. A palackban tiszta, színtelen folyadék van, amelynek enyhe kamillaillata és sós íze van. A rendellenes területek Akvalor torokkal történő öntözését naponta legalább 4 alkalommal kell elvégezni. Az öblítés után 30-40 percig ne egyen és ne igyon.

Sok szülő áradozik erről a spray-ről. Igazi isteni ajándék azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak gargalizálni, vagy nem szeretnek gargalizálni. A gyógyszer biztonságos összetételű és nagyon hatékony. Az Aqualor gyógyászati és megelőző célokra is használható. A spray kiváló gyógyír a torokszárazságra.

Előnyök

 • biztonságos összetétel;
 • Kiváló alternatívája a toroköblítőknek;
 • Hat hónapos kortól alkalmas gyermekek számára;
 • Terápiás és megelőzési célokra egyaránt használható;
 • kiváló nyálkahártya hidratáció.

Hátrányok

 • Gyenge fúvóka.

Aqua Maris Strong a torokra

Népszerűség értékelése:* 4.8

AQUA MARIS STRONG FOR THROAT.webp

A horvát Jadran gyártó Aqua Maris Strong torokspray-t gyárt. Steril hipertóniás tengervízoldatot tartalmaz. A tervezett felhasználás lehet higiéniai, terápiás vagy profilaktikus. Tisztítja a nyálkahártyát, megszünteti az irritációt és megvédi a negatív tényezőktől. A helyi immunitást is erősíti.

Az Aqua Maris Strong 30 ml-es sötét üvegpalackokban kerül forgalomba, speciális adagolóheggyel. A tartály tiszta, színtelen oldattal van töltve, amelynek enyhén tengervízszaga van. Az adagoló kifolyócső praktikus forgó orral rendelkezik. A spray felnőttek és gyermekek számára 12 hónapos kortól alkalmas. Az injekciókat úgy kell beadni, hogy a permetet a torok hátsó részébe irányítják.

Az Aqua Maris Strong torokspray-ről szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. A szülők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon kisgyermekek esetében óvatosan kell használni a gégegörcs elkerülése érdekében. Ez a gyógymód nagyon hasznos a betegség korai szakaszában vagy a mandulagyulladás és a fül-orr-gégészeti szervek más súlyos patológiáinak komplex kezelésében.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • Tökéletesen tisztítja és nedvesíti a nyálkahártyát;
 • fokozza a helyi immunitást;
 • 1 éves kortól alkalmas gyermekek számára.

Hátrányok

 • Kisgyermekeknél néha gégegörcsöt okoz.

Aquirin Oral

Népszerűség értékelése:* 4.7

AQUIRIN ORAL.webp

Az orosz Bionor-Pharma gyártó Aquirin orális spray-t állít elő. A termék 11 természetes összetevőt (kivonatok, olajok és gyógynövénykivonatok) tartalmaz. A száj és a torok megelőző és higiénikus ápolására szolgál. A spray felnőttek és gyermekek számára 2,5 éves kortól engedélyezett. Puhítja a nyálkahártyát, megkönnyíti a légzést és javítja a helyi immunitást.

Az Aquirin Oral 25 ml-es sötét üveg fiolákban kerül forgalomba, szórófejjel együtt. Az üveg tartalma világosbarna folyadék, jellegzetes gyógynövényillattal. Ajánlott az oldatot 1-2 másodpercig mély lélegzetvétel közben permetezni. Az öntözést naponta 2-3 alkalommal végzik. Az első használat után az injekciós üveg tartalma 14 napig tárolható.

A vélemények szerint az Aquirin Oral spray hatásos a betegség kezdeti szakaszában vagy megelőző céllal. Hatékonyan csillapítja a fingást, enyhíti a gyulladást és javítja a szájszagot. De legyünk tisztában azzal, hogy elhanyagolt esetekben gyenge lehet. Az sem ritka, hogy az irrigálás után a nyálkahártyán átmeneti szúró érzés jelentkezik.

Előnyök

 • természetes összetevők széles skálája;
 • kényelmes flakon és porlasztófej;
 • lágyítja a nyálkahártyát;
 • Megkönnyíti a légzést;
 • 2,5 éves kortól alkalmas gyermekek számára.

Hátrányok

 • Felbontás után 14 napig eltartható;
 • Átmeneti égő érzést okoz a nyálkahártyán.

*Népszerűségi rangsor a wordstat keresleti adatainak elemzése alapján..

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: