6 legjobb jogorvoslatok herpesz az ajkakon

*A szerkesztőbizottság szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

Minden egymással kölcsönhatásban lévő élőlény kölcsönösen változik, az evolúció során mintegy “beilleszkedik” egymáshoz. Most, 2021 elején még nem hihetjük, hogy a covid-19 koronavírus-fertőzés egy napon olyan általános és ártalmatlan lesz, mint a jelenlegi közönséges influenza. Az influenza azonban egykor halálos fertőzés volt, és pontosan 100 évvel ezelőtt, az 1918-20-as világjárvány idején különböző becslések szerint 5-50 millió ember halt meg világszerte. ember.

Valóban, 1918 és 1920 között a spanyolnátha-járvány volt a történelem leggyorsabban terjedő influenzajárványa, és nem csak az influenza: gyorsaságában messze meghaladta még a nagy jusztiniánuszi pestisjárványt is. A világ lakosságának körülbelül 30%-a fertőződött meg, és egyes országokban a halálozási arány akár 20% is lehet. Természetesen a spanyolnáthát sokkal gyorsabban kezelték volna a modern világban, de nem voltak lélegeztetőgépek, nem voltak antibiotikumok az olyan szövődmények kezelésére, mint a tüdőgyulladás, és nem voltak hormonok a “citokin vihar” megelőzésére. Egyébként a spanyolnátha során is volt egy citokin vihar, ami a covid-19 fertőzés egyik legrosszabb szövődménye. Emellett a rossz táplálkozás, az első világháború alatti egészségtelen körülmények és a túlzsúfoltság súlyosbította a járvány lefolyását.

És manapság az influenza nem olyan veszélyes, mint a múltban. Az influenzához képest nem egészen olyan veszélyes vírus például a herpeszvírus. A herpeszfertőzés évezredek óta létezik az emberekkel való kölcsönhatásban, kevés vagy semmilyen kárt nem okozva. Természetesen a herpesznek léteznek súlyos, veleszületett és potenciálisan halálos kimenetelű formái is, pl. herpeszes agyvelőgyulladás. De ezek ritkák, és többnyire súlyosan legyengült immunrendszerű betegeknél fordulnak elő.

Miért vált viszonylag biztonságossá a herpeszvírus?? Ez egy evolúciós mechanizmus a vírus mint faj fenntartására. A vírus számára sokkal biztonságosabb, ha nem öl meg egy embert, aki nélkül nem tudna szaporodni, hanem életben tartja. Ezért a herpeszvírus úgy viselkedik, mint egy farkas, az “erdő szanitéce”: a leggyengébb szervezetet érinti, és ha elpusztítja az embert az első találkozáskor, akkor az evolúció zsákutcája lesz számára. A koronavírus hamarosan “rájön”, hogy a kölcsönös “együttélés” ezen módja mindkettőjük számára sokkal előnyösebb, mint a súlyos betegség és a halál. Idővel a koronavírus nem lesz veszélyesebb számunkra, mint az akut légúti fertőzések.

Azok, akik úgy gondolják, hogy a herpeszvírus csak “hideg az ajkakon”, nagyon tévednek. A herpeszvírusoknak egy egész családja van, nyolc különböző típusból. Ezek közé tartozik a bárányhimlő, a Kaposi-szarkóma, amely a HIV-betegeknél az AIDS-stádiumban fordul elő, a citomegalovírus-fertőzés, az Epstein-Barr-vírus és mások. De nem fogunk beszélni róluk, a beszédünk a herpes simplex vírus, amely kétféle: HPV-1 és HPV-2. Az első típusú vírus és okozza banális “hideg az ajkakon”, de a második típusú herpesz vett egy fantázia, hogy a nemi szervek területén, és a kórokozója a nemi szervi herpesz. Ez a magzat méhen belüli herpeszfertőzésének leggyakoribb oka.

A herpeszvírus evolúciója

Nemrég egy nagyon érdekes tanulmány jelent meg egy Diego Forni által vezetett olasz szerzőcsoport által, amely a Molec

  Molekuláris biológia és evolúció, 37. kötet, 5. szám, 2020 május., 1259-1271. oldal.10.1093/molbev/msaa001

  Ismeretes, hogy az 1-es típusú herpeszvírus vagy a herpes simplex az emberi test egyik végét foglalja el – ez érinti a fej és a nyak bőrét, az idegpályákat ezen a helyen. A 2-es típusú vírus azonban az emberi test másik oldalát – nevezetesen a nemi szerveket – is megkedvelte. Mindkét vírustípus okozhat agyvelőgyulladást és veleszületett súlyos magzati elváltozásokat.

  A Milánói Egyetem kutatói ezért elindultak, hogy kiderítsék, honnan származik ez a kétféle vírus. Elvégezték a kemény munkát, és felfedezték, hogy a két típus forrása egyáltalán nem egy közös ős volt, amely aztán két típusra “szakadt”. Eredetileg két független vírustípus létezett, amelyek két kontinensről érkeztek hozzánk.

  Jelenleg melyik kontinensen a legmagasabb a különböző herpeszvírusok előfordulása?? Ez Afrika. Itt látunk egy teljes “panoptikumot”, valamint az afrikai emberszabású majmokra jellemző herpeszvírusokat. A herpeszvírusokról korábban úgy gondolták, hogy több tízezer évvel ezelőtt hagyták el az afrikai kontinenst, amikor az emberi ősök elhagyták Afrikát.

  Ez a tanulmány azonban azt találta, hogy a vírus két altípusra való felosztásának több köze volt ehhez, mint a rabszolga-kereskedelem fellendülésének. Amikor afrikaiak ezreit szállították erőszakkal Afrikából Amerikába, a vírusok velük együtt utaztak át az Atlanti-óceánon a hajók fedélzetén. Ez azt eredményezte, hogy a genitális herpeszvírus a meleg kontinensről átkerült Észak-Amerikába és Latin-Amerikába. Ezt bizonyítja az a tény, hogy az ilyen típusú vírus előfordulása magasabb az amerikai kontinens különböző országaiban.

  Egyébként a sárgaláz vírusa a rabszolga-kereskedelemmel együtt vándorolt Afrikából Amerikába, csakúgy, mint a schistosoma nemzetséghez tartozó parazita laposféreg. Amerika természetesen nemcsak dohánnyal, kukoricával, paprikával és paradicsommal, hanem szifilisszel is meghálálta az Óvilágnak.

  A herpes simplex vírus olyan jól kijön az emberrel, hogy a Földön élő emberek több mint 90%-a egészséges herpeszhordozó, és nem csak az immunhiányos emberek 10-15%-a kap valamilyen herpeszes kiütést. Sajnos egyre nő a herpesz klinikai tüneteit mutató betegek száma. Ez azonban egyáltalán nem a herpeszvírus rossz mutációjának köszönhető, hanem az emberi populáció immunitásának fokozatos csökkenésének, amely több tényező hatására következik be. Ezek az immunszuppresszív gyógyszerek szedése, a HIV-fertőzés és a külső környezeti tényezők által okozott immunitáscsökkenés.

  Ezért a herpeszfertőzés meglehetősen pontosan jelezheti a mély immunhiányt, sőt, a HIV- és AIDS-fertőzések markerének is nevezik. A HIV-fertőzött betegek immunitása hosszú távon fennmaradhat, különösen megfelelő kezelés esetén. De amikor ez olyan mértékben csökken, hogy AIDS alakul ki, és a vérben lévő limfociták egy bizonyos populációjának száma egy kritikus küszöbérték alá csökken, akkor különböző ritka betegségek lépnek fel. Ugyanaz, mint a Kaposi-szarkóma, a pneumocystis pneumonia, a gombás szeptikémia. És persze ez a háttere az aktiválásnak és a “burjánzó” herpeszvírus-fertőzésnek is.

  HIV és herpesz

  A HIV-fertőzöttek herpeszfertőzése némileg eltérő. Más atipikus fókuszok is érintettek. Az egészséges emberrel ellentétben megnövekedett a visszaesések gyakorisága és a betegség egyéb “riasztó” tünetei.

  Az 1-es típusú herpeszvírus esetében az ajkakon, a 2-es típusú herpeszvírus esetében pedig a nemi szerveken található hagyományos elváltozások mellett sok HIV-pozitív betegnél a combon, a fenéken vagy akár az ujjakon, azaz “abnormális” helyeken is előfordulnak elváltozások. Sok HIV-fertőzött beteg társfertőzött, a herpeszfertőzés egyszerre több anatómiai területen is előfordulhat. A herpesz genitális és a szájüregi herpesz elég gyakran kombinálódik egyidejűleg. A 2-es típusú herpeszvírus a nemi szervi fertőzések helyett számos helyen megtalálható: például az ujjbegyekben.

  Az övsömör leggyakrabban a törzset érinti, de a herpes zoster fertőzés a fejben és a végtagokban is előfordulhat. Ez utóbbi gyakran érinti a trigeminális ideget, és a herpeszfertőzés kiújulásai, amelyek fokozott immunhiánnyal járnak, kivételesen jellemzőek. Az enyhe herpeszben szenvedő betegek leggyakrabban évente legfeljebb háromszor, míg a súlyos herpeszfertőzésben és előrehaladott HIV-fertőzésben szenvedő betegeknél évente akár 12 alkalommal is előfordulhat visszaesés, ami a herpeszfertőzés folyamatos, tartósan fennálló formájaként definiálható, hiányos remissziós időszakokkal.

  A normális immunitással rendelkező személyek herpes simplexe és a HIV-fertőzött betegek herpesze között fontos különbség a hólyagok felnyílása után kialakuló jellegzetes eróziók és fekélyek kialakulása. ez körülbelül minden ötödik HIV-páciensnél fordul elő. Ez a fekélyes forma általában egyidejűleg fennálló súlyos betegség jelenlétében alakul ki. Nagyon fontos megérteni, hogy a herpeszfertőzés kiújulási aránya és súlyossága, súlyossága, sőt a belső szervi károsodás is összefügg a vírusterhelés jelenlétével és a CD4 fokozatos csökkenésével

  A herpesz magas előfordulási gyakoriságának okairól

  Tehát miért volt képes a herpesz “csendben” megfertőzni szinte az egész emberiséget, és mégsem nyilvánul meg a legtöbb embernél egy ideig? Hogyan lehetséges, hogy a herpeszvírusok már nem pusztítják az embereket, hanem megpróbálnak a lehető legbékésebben együtt élni velük, és csak időnként kísértésbe esnek, hogy “támadásba lendüljenek”??

  Ez a vírusok következő érdekes tulajdonságainak köszönhető:

  1. a herpeszvírus minden kontinensen, minden emberben előfordul, kortól, nemtől, nemzetiségtől, fajtól és társadalmi helyzettől függetlenül;
  2. a herpeszfertőzés teljesen és általánosan fogékony;
  3. A herpeszvírusok “megtanulták”, hogy szinte minden szervet megfertőzzenek, univerzális paraziták. De a központi és a perifériás idegrendszer a legérzékenyebb. Idegek szinte minden szervben és szövetben léteznek, csakúgy, mint az erek. A koronavírus még nem érte el ezt a tökéletességet és egyetemességet, és eddig csak a légzőrendszert érinti, bár a sejtekbe való behatolást lehetővé tevő receptorok számos szervben és szövetben találhatók;
  4. A herpeszvírusok többféle módon jutnak be a szervezetbe, és az átviteli mechanizmusok különbözőek. Így a herpesz számos tartalék útvonalat biztosított magának az emberek megfertőzéséhez, megkönnyítve ezzel a túlélését;
  5. Egy ilyen abszolút parazita, mint a herpeszvírus, szinte egész életét a központi idegrendszer speciális sejtjeiben tölti, megbízhatóan védve a helyi és általános immunitással szemben. Ebben az esetben egy különleges “hibernált” vagy inaktív állapotba kerül, amely semmilyen módon nem nyilvánul meg, és nem zavarja az életünket;
  6. A herpeszvírus egészséges emberben ártalmatlan, és szaporodása, vagyis szaporodása csak megfázáskor jelentkezik kellemetlen hólyagos kiütésként. De végzetes lesz egy mély immunhiányos személy számára: ebben az esetben a herpeszvírus gyorsan szaporodni kezd, immunszuppressziót idézve elő, és így saját aktiválódását okozza;

  Végül a herpeszvírusok “összezavarhatják” az emberi genomot. A szervezetben való gyakori szaporodásukkal fokozatosan aláássák, súlyosbítják, megváltoztatják a DNS szerkezetét és rosszindulatú daganatokat okoznak. A herpeszvírusok tehát onkogének.

  Azt mondhatjuk, hogy a herpeszvírus okozta rosszindulatú daganatos megbetegedés segíti a vírus szaporodását, mivel a rákos megbetegedés is csökkenti az immunitást, akárcsak a daganatok kemoterápiája.

  A herpeszvírus tehát egy ravasz, álcázott és láthatatlan kém, aki kettős játékot játszik. Ez annál is inkább előnyös számára, mert nagyon instabil a külső környezetben, rendkívül könnyen elpusztul a napfény, a szárítás, a fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítőszerek által. Ezért az a feladata, hogy a lehető legritkábban hagyja el a testet. Sőt, amikor a tudósok megpróbálják élő herpeszvírusokat tenyészteni a laboratóriumban, lélegzetelállító szeszélyességükkel szembesülnek. Csak élő sejtkultúrákban, például csirkeembriókban növekednek és szaporodnak. Nincs olyan tápközeg, mint a zselatin, húsleves, amelyet a mikroorganizmusok szaporodásra használhatnak, és amely immunis a vírusra. Végül is ez egy abszolút parazita, amely nem rendelkezik fehérjeszintézisre szolgáló gépezettel, nem tud táplálkozni és asszimilálni semmilyen anyagot a külső környezetből: csak élő szervezetek sejtjeit használja fel a szaporodásához, és egy másik genomját használja.

  A herpeszvírusoknak a külső környezetben való túlélési képessége bizonyosan nem felel meg a mikrobáknak. Emlékezzünk arra, hogy a lépfene spórái évtizedekig megmaradhatnak a szarvasmarha-sírok talajában, a Gangesz vize pedig a kolera rezervoárja. Hogyan fertőződik meg valaki herpesszel??

  Hogyan fertőződik meg az ember herpesszel??

  A herpeszvírust elképesztő szívósság jellemzi: az ember fiatalkorában csak egyszer fertőződik meg, és haláláig egészséges hordozója a vírusnak, amely egy pillanatra sem hagyja el a testét. Eddig nem sikerült a végsőkig “kiirtani” a herpeszvírust az emberi szervezetből. Tehát csak egy dolgunk van: erős immunvédelmet kell létrehoznunk, hogy a vírus folyamatosan “aludjon” és ne aktiválódjon. Végül is a vírus aktiválása a szaporodását jelenti. A beteg ember sejtjei milliószámra termelnek új vírusokat, és az illető képes megfertőzni másokat is. Az átviteli útvonalak különbözőek, vízszintesek és függőlegesek. Az első esetben az emberek egymást fertőzik meg. Ez történhet kézfogással, levegő útján – ami nagyon könnyen átviheti a bárányhimlőt, amelyet szintén a herpeszvírus okoz. Ez a szexuális útvonal, amely a horizontális átviteli útvonalnak is betudható, a leggyakoribb útvonal a HPV-2.

  A vertikális út az anyáról a magzatra történő átvitel. Így alakul ki a veleszületett herpeszfertőzés, és így terjed a méhlepény véráramán keresztül.

  Egyértelmű, hogy a koronavírusnak még mindig “tanulnia és tanulnia” kell, mivel eddig csak légi úton terjedt el. A herpeszvírus az elsődleges fertőzést követően a lakosság 90%-ánál szinte mindig tünetmentes. Az ajakherpesz azonban leggyakrabban horizontálisan, a levegőben terjedő fertőzéssel, szennyezett nyállal és a légutakon keresztül terjed. A 2-es típusú herpeszvírus védekezés nélküli szexuális érintkezéssel terjed.

  Természetesen, ha a betegnek a herpeszfertőzés aktív szakaszában van, és a nyálkahártyán vagy a bőrön kis hólyagok vannak tiszta folyadékkal, akkor ő lesz a legfertőzőbb. Az ezekben az üvegcsékben lévő folyadék több százezer “újszülött vírust” tartalmaz, amelyek átvihetők egy másik személyre. A HPV-1 esetében a világ népességének nagy része 6-7 éves kora előtt fertőződik. De a szexuális debütálás korában egy személy megfertőződhet a 2-es típusú herpesz szimplex vírussal is. 17-18 éves korban a vérben ellenanyagokat lehet meghatározni.

  Hol “alszik” a vírus, és miért “ébred fel”??

  A vírusfertőzés során a szokásos eseménysorozat nagyjából a következő:

  1. a herpeszt korábban nem ismerő személy bármilyen úton megfertőződik, és a vírus a nyálkahártyájára vagy a bőrére kerül;
  2. és a vírus bejut a sejtekbe, az elsődleges szaporodása. Egy személynél életében először alakul ki herpeszes hólyagkiütés;
  3. A herpesz, amelyet sok millió újonnan létrehozott másolat erősít, belép a vérbe, a nyirokba, és megkezdi útját a személy belső szervein és szövetein keresztül. A vörösvértestek, vagyis a vörösvértestek szolgálnak leggyakrabban ilyen “hordozóként”;
  4. A herpeszvírusok “szerencséje” akkor következik be, amikor a vér a központi idegrendszerbe szállítja őket. A vírusok olyan kicsik, hogy sikeresen átjutnak a vér-agy gáton, majd az idegszövetben számos immunkompetens sejt immunissá válik;
  5. A vírusokat a citoplazmatikus áram szállítja a gerincvelő oldalain elhelyezkedő neuronális gerincvelői ganglionokban. Ez a herpeszvírusok fő “főhadiszállása”. Jól érzik magukat, és az illető egész hátralévő életében ott maradnak;
  6. Ha az immunrendszer csökken, a gerincvelői ganglionokban kezdődik az új vírusszaporodás. A vírusok új generációja az idegrostok mentén kifelé, a bőrre és a nyálkahártyára is eljut, ahol újabb kiütéseket képeznek.

  Ezért van az, hogy a herpesz zosterben szenvedő betegeknél a bőrön a bordaközi idegek felszíne felett új hólyagos kiütés jelenik meg, és a herpeszes trigeminalis neuralgiában szenvedő betegeknél az arcon a trigeminalis ideg mentén hólyagos kiütés jelentkezik. Ez bizonyítja a vírus nagy tropizmusát vagy “szeretetét” az idegpályák iránt.

  Az immunrendszer mégis mindenhol elpusztítja a vírust, és végül visszaszorítja a gerincvelői ganglionokba, ahol nem tud megbirkózni vele. A legjobb, amit az immunrendszerünk tehet, hogy elnyomja a vírus szaporodását, és a vírust egy ideig a gerincvelői ganglionok közé szorítja, amíg az immunvédelem ismét le nem csökken.

  Minél immunhiányosabb egy személy, akár fertőző, akár gyógyszeres kezelés alatt áll, annál gyakrabban fordul elő herpesz kiújulás. A vírus új elváltozásokba hatol, és súlyos immunhiány esetén nemcsak a bőr és a nyálkahártyák érintettek. A herpesz a belső szerveket is érinti: tüdő, máj és agy, pl. herpeszes agyvelőgyulladás, herpeszes szemkárosodás vagy szemhéjherpesz kialakulásával.

  Végül, az összes szervet és szövetet érintő általános károsodás, általános herpeszfertőzés is előfordulhat. Természetesen a fő ok az AIDS-stádiumban a HIV, de lehet a vörös csontvelő súlyos myeloszuppressziója is, amely nem képes megfelelő mennyiségű limfocitákat és leukocitákat termelni. Előfordulhat rosszindulatú vérrákos megbetegedések, szisztémás patológia vagy onkológiai betegségek kezelésére szolgáló nagy dózisú immunszuppresszív gyógyszerek szedése során.

  Egy kicsit a herpesz tüneteiről

  Egy tökéletesen egészséges személy, aki 2-3 évente egyszer herpeszes kiütéstől szenved az ajkán, azt gondolhatja, hogy ez minden. Csakhogy az igazság az, hogy ez messze nem így van. Tekintsük a “legsürgősebb” változatokat. Az első az arcbénulás, vagy Bell-bénulás. Tény, hogy az arcbénulás esetén semmi sem fáj, és ha nem kezeli azonnal, akkor néhány nap vagy akár hét múlva már késő lehet. Az illetőnek élete végéig eltorzult arca marad.

  Arcideggyulladás (Bell-bénulás)

  Ha a herpeszes kiütések a fül belsejében jelentkeznek, a halántékcsont szűk csontcsatornájában fekvő arcideg is érintett lehet. A gyulladás következtében az ideg megduzzad, és a csontcsatornában nincs hová kitágulnia, így a funkciója sérül. Az arcideg biztosítja az arc mimikai izmainak motoros innervációját az egyik oldalon: jobb vagy bal oldalon.

  Ha az arcideg érintett, nincs fájdalom, mert nincsenek érzékelő rostjai, csak motoros rostjai vannak a kétoldali mimikai izmokhoz. Ez az ideg fejezi ki az érzelmeinket, és ha mindkét oldalon megbénul, az arcunk egy megfagyott maszk lesz. Kivétel nélkül minden mimika, az arcizmok játéka: a szemek hunyorgása, a homlok ráncolása, a szemöldök kérdő felhúzása, az ajkak csőbe húzása – ez az arcideg munkája. Persze a puszi, a mosolygás, a duzzogó arcok nélkül is nélkülözhetetlenek e nélkül az ideg nélkül.

  Maga az ideg ugyanis egy elektromos vezeték, amelyben van egy szigetelő külső burkolat, amely mielinből áll, és egy működő tengelyes henger, amelyen keresztül az elektromos motoros impulzusok nagy sebességgel ugrálnak. Az arcideggyulladás az idegrostok kifejezett és tartós degeneratív elváltozásaihoz vezet, amelyek néha visszafordíthatatlanok, és a bénulás tartósan fennmarad.

  Az arcidegbénulás általában megfázással vagy hipotermiával kezdődik. Az ilyen emberek gyakran kapnak herpeszt az ajkukon, amikor megfáznak, és az ideg érintettségének kockázata nő. Az ilyen embereknek nem szabad szigeteletlenül lovagolniuk, nyitott ablakú autóban utazniuk, kerékpározniuk, hideg vízben úszniuk.

  Általában az éjszaka folyamán a herpeszvírus által érintett arcideg ugyanazt teszi, mint a többi ideg: a gyulladás miatt megduzzad, kissé megvastagszik, és méretét meg kell növelni. De sajnos az arcideg a herpeszvírus által érintett területen a halántékcsont egy nagyon szűk csatornájában fut, amit úgy hívnak: cana..

 • s nervi facia
 • s. Minden oldalról csont veszi körül, és nincs hová terjeszkednie. Így az ideg leállítja az idegimpulzusok továbbítását, és reggel tragédia történik.

  Reggel a páciens kellemetlen érzéseket érez, és a tükörhöz megy. Az eredmény a következő:

  1. megjelenik az arc aszimmetriája: a szokásos bőrredők (orr- és homlokráncok) az egyik oldalon kisimulnak, mint egy Botox-injekció után;

  2. Az érintett oldalon az orbicularis izom tónusa csökkent

    aris oc
     i), aminek következtében a szemközti rés szélesebbé válik, és a szemek “különbözővé” válnak. Az egészséges oldalon lévő szem kisebbnek tűnik;
    • A beteg, érintett oldalon az alsó ajak “kilóg”;

    • Mivel a száj körkörös izmai, ellentétben a szem körkörös izmaival, a bal és a jobb oldalon osztoznak, a száj elferdül, amikor mosolyogni vagy vigyorogni próbálunk – a száj az egészséges oldalra dől;

    • A szemöldök nem emelkedik fel, és az arc nem fújódik fel a parézis oldalán;

    • A szemét sem tudja összeszorítani, és a keskeny, torz szemgödör egy pupilla nélküli, összeesett szemet mutat. Ezt a “ferde” tekintetet lagophthalmusnak vagy “nyúlszemnek” nevezik.

  Ez az állapot, különösen, ha éjszaka alakul ki, a szemgolyó kiszáradásához és keratoconjunctivitis kialakulásához vezethet, vörös szemmel, szemcsés vagy “homokos” érzéssel a szemben. Ezért nemcsak neurológushoz kell fordulni a kezeléshez, hanem szemészhez is, és műkönnyet kell használni;

  1. Nem fogsz tudni fütyülni vagy csőbe húzni az ajkaidat;
  2. az érintett oldalon a száj nincs közel a pohárhoz vagy a pohárhoz, így amikor iszik, a folyadék a ruhájára ömlik;

  3. Az arcizmok gyengesége és tónusvesztése miatt az arc lebeg, és az étel megakad az arc és az alsó állkapocs ága között. Ráadásul az arcot könnyű megharapni, mert mindig a fogak között van.

  Az érintett oldalon nincs érzékenységi zavar: a bőrön az érintés, a meleg és a hideg minden érzetét érezni lehet.

  A jó orvos azonnal megnézi a fülcsatornában a herpeszes hólyagokat. De még akkor is, ha nem találja őket ott, már az arcbénulás első napján speciális antiherpeszes empirikus kezelést kell alkalmazni.

  Vigasztalásul elmondható, hogy az arcideggyulladás olyan betegség, amelyet nem kísér fájdalom és kellemetlenség. Ez a trükkös rész. Az emberek halogatják a kezelést, azt gondolva, hogy majd elmúlik, de az ideg elhalálozik. A betegek sok más esetben néhány nappal elhalaszthatják az orvoslátogatást, de nem az arcideggyulladás esetében: 1-2 nappal, néha órákkal.

  A legjobb megoldás, ha a járóbeteg-szakrendelő neurológusa jelenleg nem elérhető, hogy sürgősen menjen el egy jól ismert magánközpontba, ahol egy jó orvoshoz – neurológushoz – fordulhat. Ne irigyelje a pénzt egy találkozóért.

  Ennek az állapotnak a kezelése összetett, és több szakaszból áll:

  1. Arcbénulás esetén a legfontosabb, hogy azonnal megkezdjük a kezelést vírusellenes szerekkel (acyclovir, famcyclovir, ganciclovir, zovirax, amelyeket alább ismertetünk), tablettában és ütemterv szerint;

  2. vírusellenes krémet lehet alkalmazni a külső hallójáratra.

  Ezt a legfontosabb intézkedést a lehető leghamarabb meg kell tenni: a tünetek kialakulását követő első 24 órában, sőt még az első órákban, esetleg az orvos felkeresése előtt.

  Ez talán az öngyógyítás azon kevés esetek egyike, amely megbocsátható, tekintettel a maradványhatások kialakulásának lehetőségére. A neuritis kialakulása után 3-4 nappal a vírusellenes terápia hatása sokkal kisebb, ha nem nulla.

  1. az idegduzzanat csökkentése érdekében a betegnek vízhajtót kell felírni. Az olyan gyógyszerek, mint a Veroshpiron, elegendőek lesznek. Az olyan erős vízhajtók, mint a Lasix (furoszemid) vagy a Toraszemid kevésbé használhatók, mivel orvosi tanácsadás és különleges intézkedések nélkül hipokalémiát, görcsöket és esetleg szívritmuszavarokat okozhatnak;

  2. gipszcsíkokat kell az arc köré tekerni, hogy “megfeszítsék” a bénult izmokat és megakadályozzák azok megereszkedését;

  3. A gyulladás csökkentésére általában nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket használnak, pl. Xefocam, Movalis néhány napig;

  4. A betegnek B-vitaminokat kell kapnia, például Milgamma Compositum, Kombilipen;

  5. néha az első néhány napban hormonokat is felírnak az esetleges duzzanat enyhítésére és a gyulladás leküzdésére (prednizolon);

  6. az intravénásan vagy intramuszkulárisan adott alfa-liponsav (Berlithione) jól működik;

  7. Az arc neuritiszének gyakorlása fontos. Nyilvánvaló, hogy az arc egészséges oldalának izmait végzik. Nyújtózkodniuk és pihenniük kell, naponta kétszer 10-15 percig gyakorolva. Utánozza az arckifejezéseket, kiejti a betűket.

  8. az arc egészséges oldalát és a nyaki gallérzónát gyógymasszázsban részesítjük, majd az érintett oldalt nagyon gyengéden masszírozzuk;

  9. A betegnek már a betegség kezdetétől fogva fel kell keresnie a fizioterápiás osztályt. Az UHF-kezelés, az akupunktúrás kurzusok és a mágneses mezőterápia különösen javallott.

  Az arcideggyulladásból való teljes gyógyulás jó kezeléssel és az utasítások betartásával az esetek 60-70%-ában érhető el. Ötből egy betegnél izomösszehúzódás alakulhat ki, és akkor fordítva, az arc a fájdalmas oldalra húzódik. ez az állapot leggyakrabban akkor fordul elő, ha a beteg teljesen figyelmen kívül hagyja a kezelést és az orvosi látogatásokat.

  Vannak olyan jelek, amelyek egy lehetséges nemkívánatos kimenetelre utalnak, amelyben nem biztos, hogy javulás következik be. Ezek a következők:

  1. Teljes bénulás az első naptól kezdve;
  2. Társult cukorbetegség,
  3. A szemszárazság megjelenése bénulással együtt;

  4. 21 napos betegség után nincs javulás.

  Annyi figyelmet szenteltünk az arcidegbénulásnak, hogy éppen e betegség esetén kell azonnal, a bénulás felfedezését követő első órákban beavatkozni.

  Egy kicsit a veleszületett herpeszfertőzésről

  Ha a baba a veleszületett herpeszfertőzés súlyos formájával születik, akkor általában herpeszes tüdőgyulladás, súlyos vérkárosodás vérszegénység vagy akár szepszis formájában. Az agy és az agyhártya gyulladása, vagy herpeszes meningoencephalitis, és sárgaság már a magzati szakaszban előfordul. Az ilyen gyerekek mostanra megtanulták, hogyan kell kezelni őket, de még most is lehetnek életre szóló súlyos következmények, például süketség vagy epilepszia.

  A három év alatti csecsemők általában a szájgyulladásukon keresztül “ismerkednek” a herpeszfertőzéssel. Éles fájdalom evéskor, láz, hidegrázás, nyálfolyás. Ha belenéz a szájába, észreveszi a szájnyálkahártya duzzanatát, majd a nagy herpeszes hólyagok megjelenését, ami a vírusos szaporodás jele. Amikor ezek a hólyagok kinyílnak, fájdalmas eróziók keletkeznek.

  A herpeszes szemkárosodás gyors és súlyos betegség: szemhéjherpesz. Ha a sürgős kezelést vagy akár a kórházi kezelést elhanyagolják, az mindkét szem teljes vakságához vezethet.

  Ha a herpesz aktiválódása a központi idegrendszerben savós agyhártyagyulladást okozott, és semmi mást, a folyamat viszonylag könnyen folytatódhat, mint savós agyhártyagyulladás. Ha azonban a herpeszes fertőzés az agyhártyáról átterjed a tényleges agyszövetre, herpeszes agyvelőgyulladás lép fel, és a beteg nemcsak súlyos lefolyású, hanem akár halálos kimenetelű is lehet. Egyes esetekben a herpeszes agyvelőgyulladás évekig tartó krónikusan, lassú fertőzésként, demencia, elmezavar és elkerülhetetlen halál kialakulásával járhat.

  Az immunhiányos betegnek valószínűleg nincs olyan szerve, amelyet ne érintene herpeszfertőzés. Hasnyálmirigy- és herpeszes májgyulladás, tüdőgyulladás és vesekárosodás, sőt a bőrelváltozás egy speciális formája, például a herpeszes ekcéma is előfordul. Még gyakoribb az immunhiány nélküli, egészséges embereknél a közös “ajakfázás” és a helyi hólyagos kiütés. Vannak olyan gyógyszerek, amelyek megszakítják a vírus szaporodását és visszaszorítják a gerincvelői ganglionokba?? Hogyan kezeljük a herpeszes kiütéseket?

  A herpeszes kiütések kezelésének alapelvei

  Az emberiség évtizedek óta tanulmányozza a herpeszfertőzéseket, és a coronavírusokkal ellentétben kézzelfogható és fontos eredmények születtek. Vannak olyan speciális vírusellenes gyógyszerek, amelyek megakadályozzák a herpeszvírusok szaporodását, és megszakítják ezt a folyamatot. Ez a különböző helyi termékek, kenőcsök és krémek formájában, amelyeket közvetlenül a kiütéses területre, tablettákra és súlyos esetekben – és intravénás injekcióra szánt pénzeszközökre alkalmaznak.

  Emlékeztetni kell arra, hogy ha egy egészséges személy, akinek az ajkán hideg van, egyszerűen néhány napig krémmel kenheti a fájdalmas helyet krémmel, immunhiány esetén a herpeszes szerek helyileg történő használata mellett szükséges, és tablettákat kell bevenni, de ami a legfontosabb – megtalálni az immunhiány okát és megszüntetni. Ellenkező esetben a herpeszfertőzés kiújulása gyakrabban fordulhat elő, és végül generalizációhoz vezethet.

  Az immunjavításra használt immunerősítő gyógyszerek nagy száma nem kerül kezelésre ebben a gyógyszeres áttekintésben. Nem vesszük figyelembe az olyan tüneti gyógyszereket sem, amelyek csökkentik az általános tünetek súlyosságát, mint például a láz vagy a fájdalom szindróma herpeszes kiütéseknél.

  De fontos megjegyezni, hogy a herpeszvírus idegtörzsének elváltozásai égő és rendkívül kellemetlen fájdalom kialakulásához vezethetnek, amely évekig fennmarad, miután a kiütés már régóta eltűnt. Ez az úgynevezett posztherpeszes neuralgia, amely néha herpesz zoster, vagy övsömör esetén alakul ki. Ezért a bordaközi idegpálya mentén megjelenő hólyagok esetében a lehető legsúlyosabban kell kezelni őket, az első naptól kezdve. Ha posztherpeszes neuralgia alakul ki, a bordaközi területen égő fájdalmakkal kell számolnia hosszú évekig, akár élete végéig, megfosztva Önt az alvástól és a pihenéstől….

  A legfontosabb etiotróp, antivirális szerek, amelyek hatásmechanizmusa bizonyított és nemzetközileg elismert, a következők. Ez a felülvizsgálat nem terjed ki azokra a fejlett országokban ismeretlen gyógyszerekre, amelyeket megfelelő, kettős vak, randomizált, placebokontrollos vizsgálat nélkül hoztak forgalomba mindhárom fázisban.

  Minden termék esetében először az INN vagy a nemzetközi szabadnév szerepel, majd zárójelben a kereskedelmi név vagy a kereskedelmi név. Az első név általában az eredeti gyógyszert illeti meg, amelyet elsőként hoztak forgalomba, amely a legtöbb kutatással rendelkezik, és amely a “zászlóshajó és viszonyítási alap” a másolatok vagy generikumok más gyártóinak.

  Meghatározza a kiskereskedelmi árkülönbözetet az Orosz Föderáció minden tulajdonformájú gyógyszertárai számára 2020 őszére. Bármely terméknek a listára való felvétele vagy annak hiánya nem jelenti a gyártó vagy a termék reklámozását vagy népszerűsítését. A felsorolt termékek mindegyike szerepel a herpeszfertőzések különböző formáinak kezelésére vonatkozó nemzeti és nemzetközi klinikai iránymutatásokban és protokollokban, és csak a nyilvánosságra hozott hivatalos utasítások szolgálnak iránymutatásként.

  A legjobb herpesz jogorvoslatok herpesz az ajkakon

  Jelölés Helyszín Név Ár
  Az ajkak herpeszének legjobb jogorvoslati lehetőségeinek értékelése 1 Acyclovir (Zovirax, Vivorax) 150 €
  2 Phenistil Penzivir 290 €
  3 Ganciclovir (Cymevent) 1 400 €
  4 Famcyclovir (Famvir, Favirox, Minaker, Favilar) 4 650 €
  5 Valacyclovir (Valtrex, Vairova, Valacytek, Valvir, Valcicon) 300 €
  6 Inozin pranobex (izoprinozin, Groprinosin, Normomed) 860 €

  Acyclovir (Zovirax, Vivorax)

  Értékelés: 4.9

  ASCYCLOVIR

  A nem súlyos herpeszfertőzések első és fő kezelési módja az aciklovir. Ez volt az első herpeszellenes szer, és ma már krémek, kenőcsök és tabletták formájában is kapható. Van még szemkenőcs vagy por az injekciók elkészítéséhez. Ezért, ha az arcideg bénulása kialakult, nincs értelme krémet vagy kenőcsöt kenni a külső hallójáraton, az anyag hatékony koncentrációját kell létrehozni a vérplazmában. Herpes zoster esetén azonban a tabletták mellett kenőcsöt vagy krémet kell alkalmazni a kiütésre.

  A Zoviraxot 200 mg-os tablettaként árusítják, 25 csomagban kiszerelve. A Zoviraxot a Glaxosmithk brit vállalat gyártja

 • ne, csomag ára 500 és 700 € között. Az aciklovir egy valódi vírusellenes gyógyszer, a vírus szaporodása során beágyazódik a vírus örökítőanyagába, és ez a beillesztés “hibás”. Ennek eredményeképpen a DNS szétszakad, és a vírus nem tud szaporodni. A Zovirax kivételesen sikeres termék, és a vírusok eddig nem tudtak fegyvert kifejleszteni ellene.

  Kapható 5% aciklovirt tartalmazó herpesz elleni gyógyszer is. Ilyen például az Evalar Altaj cég Anti-herpes rúzsa. Az aciklovir mellett a rúzs hidratáló hatású, mivel különböző növényi kivonatokat, vitaminokat, propoliszt, lecitint tartalmaz. Természetesen a rúzs kiválóan hidratálja és ténylegesen kezeli az ajkak herpeszét. Nincs korhatár, és 150 rubelért árulják.

  De helyettesíthető egy kenőccsel, amely szintén 5% aciklovirt tartalmaz. A hazai Tatkhimpharm cég gyártja. Ennek a kenőcsnek a vírusellenes hatékonysága nem lesz rosszabb, mint a rúzs, de a gyógyszertárakban a költségek nem haladják meg a 46 rubelt. Az eredeti gyártótól, a brit Glaxosmithk cégtől 5% aciklovirt tartalmazó speciális vírusellenes krémet is vásárolhat

 • ne. Egy nagyon hatékony krém, mint a Zovirax, 160-190 dörzsölés közé kerül., Ami eléggé összehasonlítható egy hazai rúzs árával. Ez azonban nem gyógyszer, hanem kozmetikai termék.

  Előnyök és hátrányok

  Zovirax – Ez egy nemzetközileg elismert termék, valóban működik, igazi vírusellenes szer, közvetlenül az okozóra hat, azaz elnyomja a vírusszaporodást. Jól tolerálható, és kevés ellenjavallata van, mint például a veseelégtelenség. Gyakori mellékhatások: csalánkiütés, bőrviszketés, laza széklet. A fő előnye a feltétlen hatékonyság, az alacsony költség, a hátránya pedig a gyakori adagolás szükségessége. A gyógyszer gyorsan lebomlik a vérben, de ezen nem lehet segíteni. 4 óránként kell bevenni. De kis ár az arcbénulásból való felépülésért.

  Fenistil Penzivir

  Értékelés: 4.8

  Fenistil Pencivir

  A Phenystil Pencivir egy helyi vírusellenes készítmény, amely penciklovirt tartalmaz. A gyógyszer bézs színű krém formájában kerül forgalomba, és kifejezetten az “ajkak megfázásának” kezelésére szolgál. Az aciklovirhoz hasonlóan a penziklovir is megállítja a vírus szaporodását és gátolja annak szaporodását. A készítményt körülbelül 2 óránként, naponta legfeljebb 8 alkalommal kell alkalmazni az érintett bőr- és nyálkahártya-területre 4 napon keresztül. Egy kis 2 ml-es tubus nem olcsó: 250-500 rubelbe kerül. A Novartis Pharma által importált minőségi német gyógyszer.

  Előnyök és hátrányok

  A penziklovir az aciklovir után a következő generáció. Csak az ajkak és a száj körüli bőr herpeszes területein szabad alkalmazni. A gyógyszert nem szabad alkalmazni az orrüregben és a szájban, valamint a nemi szervek nyálkahártyáján. A termék jól tolerálható, az alkalmazás helyén időnként égő, zsibbadó és bizsergő érzés jelentkezik, a túlérzékenység ellenjavallatai közé tartoznak a 12 év alatti gyermekek.

  Ganciclovir

  Értékelés: 4.7

  Ganciclovir

  A Cymevent egy fejlettebb termék, és olyan esetekben írják fel, amikor az aciklovir már nem működik, és a vírus ellenálló vele szemben (ez is előfordul). Általában súlyos herpeszfertőzések kezelésére használják. A Hoffmann La Roche-tól importált, és csak parenterálisan, intravénás infúzió formájában adható. A Cymevent viszonylag drága: egy 0,5 g-os üveg körülbelül 2000 rubelbe kerül. Ehelyett a ganciclovir szinte minden herpeszfertőzést képes kezelni, többek között a súlyos bárányhimlőt és a citomegalovírust is. A hatásmechanizmus pontosan ugyanaz: a ganciclovir “megtöri” a vírus szintetizált DNS-ét, a normál helyeket “hibás” helyekkel helyettesítve.

  Természetesen nem az ajkak megfázásának kezelésére használják. De senki sem garantálja, hogy súlyos bárányhimlőt kaphat egy felnőttnél, ezért mutatjuk be ezt a gyógyszert. De általában súlyos citomegalovírus-fertőzés esetén adják immunhiányos betegséggel együtt, valamint a betegség megelőzésére transzplantációs klinikán. A Zymevent egy tartalék kezelés, és súlyos esetekben a herpes simplex vírusfertőzés (méhen belüli fertőzés) kezelésére is alkalmazzák. Itt nem adjuk meg az adagolást vagy a beadás gyakoriságát, mivel ezt a gyógyszert kórházakban használják.

  Előnyök és hátrányok

  Ez egy komolyabb gyógyszer, és magas hatékonysága ellenére meglehetősen szeszélyes. A használatra kész oldatot azonnal, de legalább ugyanazon a 24 órás időszakon belül fel kell használni. Maga a ganciklovir káros az emberre, és rákkeltő hatású lehet, ha por alakban belélegzik vagy hosszú ideig a bőrön felszívódik. Vannak mellékhatásai, de “megéri a fáradságot”, mivel valóban életmentő lehet a szerzett immunhiány okozta súlyos citomegalovírus-fertőzésben szenvedő vagy szervátültetés utáni betegeknél. Hátránya lehet, hogy csak intravénásan kell beadni. De mindezeket a hátrányokat ellensúlyozza egy hatalmas plusz: Az aciklovir alacsony hatékonysága esetén ez a gyógyszer valóban életmentő.

  Famiclovir (Famvir, Favirox, Minaker, Favilar)

  Értékelés: 4.7

  FAMCYCLOVIR

  A következő gyógyszer a famciclovir, más néven Famvir. Ez is tartalékban van, de egy kicsit gyakrabban használható. A herpeszes fertőzéseket, a herpes simplex vírus 2. típusa által okozott nemi szervi formát kezeli. A genitális herpesz némileg nehezen kezelhető, nem minden beteg fordul orvoshoz, mivel az intim területeken található, és ennek következtében gyakran előfordulnak visszaesések.

  A FAMCICLOVIR egyfajta premedikáció, és a szervezetben pentaciklovirrá alakul át. A penziklovir nagy aktivitással rendelkezik a különböző herpeszvírusok, valamint a bárányhimlőt okozó vírus ellen. A hatásmechanizmusa ugyanaz, és van egy fontos előnye az aciklovirral szemben: az egészséges sejtekben a penciklovir koncentrációja alacsony, míg a fertőzött sejtekben a pencikloviré a legmagasabb.

  Az utóbbi időben azonban a gyártók minden erőfeszítése ellenére megjelentek az aciklovirral szemben rezisztens vírusformák. Ez akkor van, ha a nemi szervi herpeszt nem kezelik Zovirax-szal. Ennek ellenére a vírus rezisztenciát fejlesztett ki vele szemben, bár ez nagyon gyenge, 250 hatékonyan kezelt betegre körülbelül egy eset jut, amikor a rezisztencia kialakul.

  Ha azonnal beadják, drámaian csökkentheti a szövődmények, például a posztherpeszes neuralgia előfordulását. Ezért, ha a betegnek hólyagos kiütése van övsömör formájában, tanácsos azonnal felírni a famcyclovirt teljes kurzusként, az indikációknak megfelelően. Ez 250 mg naponta 3-szor 5 napig, és a kezelést a lehető leghamarabb meg kell kezdeni.

  Ha a beteg immunhiányos, a gyógyszert naponta kétszer 500 mg-os adagban kell felírni 7 napig. A készítményt 21 darab, egyenként 250 mg-os tablettát tartalmazó csomagban csomagolják egyhetes kezeléshez. Az ára lényegesen magasabb: 4200 és 6100 rubel között. csomagonként. A Famvir a Novartis minőségi importált terméke. Van néhány jó generikus készítmény, például az indiai Familar. A gyógyszertárakban 4000 rubelért kapható. És még alacsonyabb, ugyanannyi tablettát, és ugyanabban az adagolásban.

  Előnyök és hátrányok

  Ha azonban veseelégtelenségben szenved, és túlérzékeny a penciklovirra vagy famciklovirra, a Famvirt óvatosan alkalmazza. Egyetért azzal, hogy ez meglehetősen kevés ellenjavallat. Jól tolerálható, és a jó mellékhatások ritkák, az összes recept kevesebb mint 0,1%-ában fordulnak elő. Az egyetlen hátránya a hazai fogyasztók számára azonban a meglehetősen magas ár lehet, figyelembe véve a rövid kezelési időt.

  Valaciklovir (Valtrex, Vairova, Valacytek, Valvir, Valcicon)

  Értékelés: 4.7

  Valacyclovir

  A valaciklovir pontosan ugyanezen az elven működik, elpusztítva a szaporodó vírusok örökítőanyagát. A Valtrex rendkívül aktív a herpes simplex vírus, a bárányhimlő, a citomegalovírus és az Epstein-Barr vírus ellen. Kezeli a nemi szervi herpeszt, beleértve a visszatérő formákat, valamint a herpeszes bőrelváltozásokat és a nyálkahártyákat. A Valtrex gyógyítja mind a relapszusokat, mind a citomegalovírus-fertőzést, a szemhéjherpeszt, és övsömör kezelésére is használják. Ajánlott adag: 500 mg, naponta 2-szer, 4-5 napos kúra.

  A visszaesés megelőzésére naponta kétszer 500 mg fél adagot kell adni. De a profilaxis időtartama elég hosszú: legalább 6 hónap. Ha a betegnek immunhiányos betegsége van, speciális kezelési rendet és speciális dózismódosítást kell alkalmazni. A Valtrexre leginkább övsömörben szenvedő felnőtteknél van szükség. Ezután egy héten keresztül naponta háromszor 1000 mg-ot, azaz 1 g-ot kell bevenni. Az angliai Glaxo Wellcome által gyártott Valtrex 550 USD-ba kerül. egy csomagért. 6 db 500 mg-os tabletta csomagja. Van egy hazai analóg is: a Moszkva közelében található Canonfarma Production vállalat gyártja. A hazai Valacyclovir csak 200 rubelbe kerül. olcsóbb, de a hatékonyságbeli különbséget még senki sem mérte fel. Ezért ajánlatos az eredeti terméket megvásárolni.

  Előnyök és hátrányok

  A Valtrex nagy előnye a hatékonyság és az alacsony ár. De nem jó a gyerekeknek, és olyan mellékhatásai vannak, mint a hányinger és a fejfájás. Minden vírusellenes, herpeszellenes gyógyszert nagyon óvatosan kell szedni veseelégtelenségben szenvedő betegeknél, de a Valtrex csökkent májfunkciójú betegeknél a szokásos módon alkalmazható. Nagyon jó tartalékként is, ha az aciklovir nem működik, és első vonalbeli kezelésként a Famvirrel együtt övsömör esetén, mivel a rezisztencia sokkal kevésbé valószínű, hogy e kettővel szemben kialakul.

  Inozin pranobex (izoprinozin, groprinosin, Normomed)

  Értékelés: 4.7

  INOZIN PRANOBEX

  Ez a gyógyszer egy immunstimuláns, de kivételt tettünk, és felvettük a herpesz elleni gyógyszerek listájára. A lényeg az, hogy a T-sejtes immunitás immunstimulációja mellett a gyógyszer vírusellenes aktivitással rendelkezik, amelyet nemcsak laboratóriumban, hanem a gyakorlatban is megerősítettek. A herpeszfertőzés mellett az izoprinozin számos betegség kezelésére javallott, például kanyaró, papillomavírus-fertőzés és fertőző mononukleózis kezelésére kombinált terápiában.

  Ez egy portugál gyógyszer, és az Isoprinosin-t herpeszfertőzésben szenvedő felnőttek számára írják fel 50 mg/testsúlykilogramm dózisban, az adagot 3-4 adagra osztva. Ez átlagosan napi 7 tablettát jelent. A szövődménymentes herpeszfertőzések esetén a kezelés átlagos időtartama 7 nap, de súlyos esetekben az adagolás megduplázható. Egy csomag 30 500 mg-os tabletta körülbelül 1000 rubelbe kerül a kiskereskedelmi gyógyszertárban.

  Előnyök és hátrányok

  A gyógyszer befolyásolja a húgysav-anyagcserét, ezért ízületi fájdalom jelentkezhet, ez a gyógyszer nem ajánlott köszvényes és hiperurikaemiás személyeknél, valamint húgykővel járó urolithiasisban, urátkövekkel. Az ellenjavallatok közé tartoznak a különböző típusú ritmuszavarok, a három év alatti gyermekek és a krónikus veseelégtelenség, valamint a terhesség és a szoptatás. Egyéb mellékhatások lehetnek a hányinger és hányás, fejfájás és bőrviszketés. A termék azonban hatásos a szövődménymentes herpes simplex fertőzések ellen.

  A hatástalan “gyógyszerekről”

  A fenti herpesz elleni gyógymódok mindegyike tudományosan bizonyítottan hatékony. Számos publikáció jelent meg nemzetközi szakfolyóiratokban, vannak randomizált vizsgálatok és metaanalízisek. Ezek a gyógyszerek megjelennek a Cochrane-áttekintésekben, és az FDA az USA-ban jóváhagyta őket.

  De számos hazai ál-gyógyszer van, amelyek állítólag “vírusellenes hatásúak”. Elengedhetetlenek a betegségek széles skálájának kezelésében, a herpesztől a kullancs által okozott agyvelőgyulladásig, sőt a prosztatagyulladásig. Nem fogunk konkrét képviselőket megnevezni, csak egy ilyen szánalmas gyógyszert említünk meg. Poliszacharidok keveréke, a fiatal burgonya hajtásai, helyi és külső használatra. A hazai gyártó ezt a gyógyszert “széles körű vírusellenes hatású” gyógyszerként pozicionálta.

  Ugyanakkor nincs megbízhatóan megerősített hatásmechanizmus, a meglévő vizsgálatok alacsony minőségűek, erről a gyógyszerről nem ismerik sem az Egészségügyi Világszervezet dokumentumait, sem a kokreynovskie felülvizsgálatokat, nem regisztrálták a volt Szovjetunió köztársaságain kívül más országokban. Azonban egy ilyen kis gélcső körülbelül 800 rubelbe kerül a gyógyszertárakban.

  A gyógyszer bejegyzése szerint nem egy konkrét anyag, hanem a burgonya poliszacharidok összessége, amelyek rengeteg különböző vegyületet tartalmaznak. A gyártó hangsúlyozza, hogy “a fiatal burgonyacsírákat nem érintik a vírusfertőzések, és vírusellenes védelemmel rendelkeznek”. De nem szabad átvinni a burgonya vírusellenes védelmét az emberre, és az emberi vírusok. A burgonyának saját betegségei vannak.

  A tudományos cikkek angol nyelvű adatbázisában, a világ leghitelesebb Pubmedjében sincs semmi, egyetlen cikk sem a burgonya hajtás poliszacharidjainak vírusellenes hatásáról. Nincsenek felmérések, tanulmányok vagy orvosi ajánlások.

  De az orosz nyelvű internet tele van rengeteg különböző cikkel, amelyek többsége megtalálható a készítmény hivatalos honlapján. Ezek alapvetően promóciós kiadványok, randomizált és vakkísérlet nélküliek, és ha vannak is tanulmányok, azok a szokásos nyílt megfigyelési tanulmányok, kis számú emberen, gyakran kontrollcsoport nélkül.

  Tehát kiderül, hogy az ilyen típusú gyógyszereknek nincs hatásmechanizmusuk, nincs izolált hatóanyaguk, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy hazai díjakat, sőt díjakat kapjanak. oktatás 1 A gyógyszereknek nincs hatásmechanizmusuk, nincs izolált hatóanyaguk. Tehát próbálja meg nem vásárolni ezeket a megkérdőjelezhető termékeket, mert nem modell, sem a kezeléshez, sem a megelőzéshez.

  Olvasson tovább  8 legjobb gyógyszer a máj javítására
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: